Şimdi Ara

İnsansı robotlar artık insanlar kadar hızlı hareket ediyor: İşte etkileyici video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsansı robotlar artık insanlar kadar hızlı hareket ediyor: İşte etkileyici video
    Bugüne kadar onlarca insansı robot videosu izlemiş olsak da aslında çoğu video bu robotların pek de “insansı” olmadığını gösteriyordu, ancak bu seferki farklı. Sanctuary AI tarafından geliştirilen Phoenix robotunun yeni videosu insana yakın hızlarda tamamen otonom olarak çalışıyor. Bu da onu Tesla’nın Optimus veya Figure’ün robotlarından ayrıştırıyor.



    Phoenix, bir insan kadar hızlı hareket ediyor



    Sanctuary AI, Phoenix'e işleri nasıl yapacağını göstermek için yoğun bir şekilde teleoperasyon (robotun uzaktan insan tarafından kontrol edilmesi) kullandığını ve simülasyonda ciddi eğitimler uyguladığını belirtiyor. Bununla birlikte firma, Phoenix'i şimdiye kadar hiç yürütmedi, hatta mevcut sürümlerinde ayakları bile yok ve tekerlekli bir platform üzerinde duruyor. Ancak firma yürüme işinden ziyade robotun ellerine ve işleri yapışına odaklanıyor.






    Sanctuary AI’ın insansı robotu bugüne kadar gördüğümüz en detaylı insana benzeyen ellere sahip. Hemen üstteki X (Twitter) videosunda tamamıyla otonom şekilde hareket eden Phoenix'i ve ellerini görebilirsiniz. Oldukça akıcı, hızlı ve doğal görünüyor; Bu, diğer robotlarda görmediğimiz bir şey.



    İnsansı robotlar artık insanlar kadar hızlı hareket ediyor: İşte etkileyici video
    Peki Sanctuary AI bunu nasıl yapıyor? Aslında firma bu hızı, gücü ve hassasiyeti yakalamak için Tesla ve diğer insansı robot firmalarından daha farklı bir yaklaşım kullanıyor. Tesla Optimus ve Figure 01 gibi robotların çoğu eklemi, dolayısıyla elleri elektrik motorları ile çalıştırılıyor. Sanctuary AI ise Phoenix’te hidrolik kullanıyor.



    Ayrıca Bkz.Nvidia ve Jeff Bezos, insansı robot girişimi Figure AI’a yatırım yaptı



    Bir insan elinin neler yapabildiğini bir düşünün… Bir yumurta kırmak, ağır bir valizi taşımak, hassas bir şekilde çizim yapmak bunlardan bazıları. Sanctuary’ye göre hidrolik teknolojisi hassasiyet, hız ve güç unsurlarını sağlayabilen mevcut tek teknoloji. Ek olarak Sanctuary, diğerlerinin aksine doğrudan tam görev eğitimi yerine en temel eğitimleri uyguluyor. Firma, tüm bir görev yerine ellerden gelen veriler üzerinde eğitim uyguluyor. İnsan elinin yapabildiği 33 farklı kavrama teleoperasyon ve simülasyonlarla Phoenix'in ellerine aktarılıyor.



    Elbette her şey mükemmel değil. Hidrolik teknolojisiyle birlikte ar-ge ve bakım maliyetleri artıyor. Üstelik hidrolik bir sıvı ve sızabiliyor. Temel düzeyde spesifik eğitimler ise diğer tekniklere göre daha fazla zaman alıyor. Sanctuary'nin kurucu ortağı ve CTO'su Suzanne Gildert, süreç daha yavaş olsa da robot, hareketler arasında bağlantı kurmaya ve yeteneklerini genişletmeye başladıkça çılgın bir hızlanma oranı göstereceğini düşünüyor.




    Kaynak:https://newatlas.com/robotics/sanctuary-phoenix-autonomous-speed-hands/







  • Bence Video yapay zeka

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunlar bir gün aralarında, gizli mesaj ile meşaleyi yakıp isyanla Dünya yı istila edecektir...

    münkün mü, mümkündür.

  • 40 yıl önce James Cameron robotik teknolojilerin geleceği uç noktaları çektiği filmlerle göstermişti. İnsanları 40 yıl önceden bu teknolojilere alıştırma, aşina ettirme niyetli çok film ve diziler yapıldı, sonuçta ortada. Son 20 yılda robotik teknolojilerin ve yapay zekanın geldiği nokta ileriki 20 yıl içinde nasıl bir evrim geçireceğini gösteriyor herkese.


    Fabrikaların az insan gücü ile tamamen robotik yapay zeka çağına geçmesi artık 50-100 yıl sürmeyecek. şimdiden yazılımcıların 10 yı içinde yapay zeka teknolojisi yüzünden işsiz kalacağı konuşulurken robotik teknolojilerin normal hayata entegrasyonu (fabrika ve ağır işlerde kullanılması gibi) 20-30 yıl içinde sıradan bir hale getirilecek.

  • bunlara virüs girerse ne olur yanına gelen insanın kulağını yada burnunu artık bir organını sök tak çıkar parçasına benzetirse ne olacak :))))) Hayal edemiyorum. Riskleri yok değil

  • Eskiden "Her duyduğuna inanma" derlerdi. Şimdi nasıl bir çağda yaşıyorsak gördüğümüze de inanamıyoruz.

  • Hedef bal gibi robot askerler ,ordular ve elitler onlar sayesinde dünyayı yönetecek. Yok yapay zeka ve robotlar asla silah olmayacak filen. geç bunları

  • Ya Boston Dynamics Atlas fake, ya da birileri insanları feci şekilde gerizekalı yerine koyuyor

  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    zamanında dünya asker sıkıntısı çekmese şuan düyada herşey bambaşka olurdu. bu robot askerler onu çözebilir. neticede istediğin kadar drone yap uçak yap gemi yap kara aracı yap otonom tank yap. karadan askersiz bir yere girmeden o bölgeyi kontrol edemezsin.

  • Girilen bölge senin ülken şehrin olursa ayvayı yer kıyma olursun. 100 km2 lik bir ülke tüm dünyaya hükmeder sonra. Şimdi coni kıtalardan uzak ama elleriyle dünyayı karıştırıyor. Sen yanıbaşındaki dallamayla baş edemezken ona diş geçiremezsin.

    Yarın robot satışına başlarlar avatardaki gibi yada starwars gibi ama f35 gibi kontrol sana vermez veya namluyu sana çevirtiebilir

  • Ekmek 10 lira ama ossun. Buda lazım yani. Donsuz gezmeye razıyım. Rüzgar esince mabadımı bi üşüme alıo. Ama yol yaptı. Hem benim gibi dürüst değil. Sırf benden iyi çalıo die laf sölemem. Sokağın aynası mübarek. Milletin içinden çıkma.
    Analar ne evlatlar doğuruyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 1 Mart 2024; 17:21:38 >
  • Bir kişi tüm dünyayı köleleri haline getirebilir.

  • Hani bunların bize ne faydası olacak yani dünyaya ne faydası olacak bunlara kafa yoracaginiza dünyada daha önemli kafa yoracak işler var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.