Şimdi Ara

İnsanlar neden üniversite okuyorlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
11
Favori
11.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demekki sende bu tayfadansın yani, cevapları biliyorsun. Yapacak birşey yok ülkede sistem kötü diye herşeyi boşverecek değiliz. Sevdiğimiz işi yapamasakta sevdiğimiz bölümü okuyalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flopyy F kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sosyalleşmenin tek yolu üniversite okumak değil. Bunun için farklı imkanlarda olması lazım. Kitap okuma grupları, farklı kurslar gibi. Sırf insan tanımak içün üniversite okumak... Bilemiyorum çokta mantıklı gelmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    İnanılmaz güzel tespitler.

    Aileden kaçma kısmı hele ki... Çok büyük bir çoğunluk sırf ana-babanın "kazanamadın mı" sorusunun altında yatan cehalete katlanmamak için daha ilk yıldan vuruyor kendini rezil rüsfa fakültelere.

    Bende ilk üniversitemi babamdan kaçmak adına okudum. Bom boş bir bölüm, boş boş masraf. Karı kız kestik, yedik içtik partiledik... O baskıdan kurtulmanın vermiş olduğu hevesle hareket ettik hep.

    2. üniversitemi iyi bir bölümde çok daha olgun bir şekilde okuma gayretine girdim -ki hedeflerimi de çalışmamı da kendim belirledim, kendi imkanlarımla kazandım.

    Aileler yarattıkları baskılar ile ne kadar zarar verdiklerinin bir farkına varsalar ! Bir başka arkadaşıma ailesi çıt çıkarmadı, 5 defa sınava girdi. Sonunda kazandı Boğaziçi Bilgisayarı, ve şu an dünyanın en mutlu insanı.
    Hemen hemen tüm üniversiteli/üniversite adayları böyle düşünüyor keşke ailelerde bu açıdan düşünsede çocuklarına boştan yere pskolojik baskı yapmasalar. 4 yıl sonra her iki tarafta üzülüyor. Manevi yıkıntıyı geçtim bir aileye bir çocuk okutmak 4yıllık en az 50bin TL mal oluyor. Birde kyk geri ödemesi, 4 yıl boyunca sevmediği bölümü okuduktan sonra gençde bunalımda aileside

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spence'in job market signaling makalesi, 1973

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Hocam birde özel okul muhabbeti var ki sorma gitsin. İnsanlar binlerce liraya veriyor okula, birde okulda ayrı masraf yapıyorlar ne için? Birçoğu boşuna gidiyor zaman öldürüyorlar. Üstüne birde para veriyorlar.
    Ne yapsinlar? Manyak devlet memuru olan, ogrenciye eziyet etme anlayisinda olan ogretmenlerin ve idarecilerin hukum surdukleri devlet okullarina veya imamhatiplere mi gondersinler? Bi de egitimsiz varos ailelerin cocuklariyla ayni okulda mi okusun cocuklari? Uyusturucu satan talebe mi dersin, siddet egilimli bebeler mi dersin? Bu ortamda mi buyusun cocuk?

    Kotunun iyisi olarak mecburen ozel okula gonderiyorlar cocuklarini.

    Universite konusuna katiliyorum ozellikle sozel bolumlerin abartmiyorum en az %85i kapatilmali. Boyle sacmalik mi olur memlekette 150 tane uluslararasi iliskiler bolumu var. Bebeler ingilizce bile bilmiyo. Dis isleri yilda 100 adam istihdam ediyor. Geri kalan 10 bin mezun ne yapiyor? Kasiyer, polis, satis elemani. Bu sadece bir bolum varin vahim durumu siz dusunun.

    Doktora, dis hekimine ve muhendise (ozellikle bilgisayar, makine, elektrik elektronik) cokca ihtiyacimiz var.

    Hukuk bolumlerinide at gitsin cope. Hukuk falan yok ulkede zaten. Guclunun gucsuzu ezdigi bir hukuk sistemi isliyor. Halbuki hukuk tam tersini yapmayi hedefleyen bir duzendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • :)
    Üniversite diploması olan bir kişi için tekten; "bu herif kendisine anlatilani anlar ve uygulayabilir, arada problem çıkarsa kendince çözümlerle sıkıntıyı size yqnsimadan çözme ihtimali vardır" denebilir. Diploma bunun için gerekli.
    Eğer kafa basiyirsa zaten Türkiye de herhangi bir şirkette essek 5 yılda müdür olursunuz.
    Aslolan üni mezunu olup yapacağınız işi işyerinde öğrenmektir. Üni sadece bunun olma ihtimalinin yüksekliğini belirler. Bir de sosyal alanda gelişmiş olmanizi sağlar eğer degerlendirdiyseniz. Degerlendiremeyecek kadar ağır bir bolumdeyseniz, mezuniyetten sonra sizin gibi meslekdaslarla sonraki 5-10 yılda birazda paranın yardımıyla edinirsiniz bu sosyal gelişimi.
    Her sektörde kafası basan adam ihtiyacı sınırsız. Benim tavsiyem, eğer üni sınavında başarılı olursanız istediğiniz bölümü, başarısız kalırsanız açık öğretim ve kişisel gelişim cabanizla bir diplomaya sahip olmanız. Her iki halde de öğrenim hayatı boyunca çalışıp mezuniyet tarihinde seçtiğiniz sektörde 3-4 yıllık deneyim ile tekrar iş aramaya çıkmanız.
    İşi bilen, uni mezunu, deneyimli elemanı kimse kaçırmak istemez. Herkes alır bir pozisyonda başlatır. Bundan sonrası sizin kendinizi pazarlamaniza, yabancı dil yeterliliğinize, sosyal çevre genişliğinize, iş bitirici yapınıza yani kişisel ozelliklerinize kalmış.
    Bu konudada ülke gençliğinin yarısının mal olduğunu düşünürsek şansınız oldukça yüksektir.
    Kişisel kanaatim ve 30 yıllık piyasa tecrübem budur arkadaşlar. Eklentiler, çıkarımlar olabilir saygıyla karşılarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2003 de kazanamamistim universiteyi. Sonraki sene ailemin tesvik ve baski karisimiyla ingilizce ogretmenligi kazandim. Bölum secmede ailem hic karismadi , ne istersen oku dedi. Aslinda amacim uni bitirip ingilizcemi gelistirmek ve is hayatina atilmak idi. Almancam da var ve bi sekilde is bulurum diye kendimi avuttum. Kpss de kasmadim cunki kendime guveniyordum ingilizcem ve almancam var her turlu is yaprim diye. Iste asil hatayi burada yaptim. Tamam sen ingilizce almanca bilebilirsin de baska ne ozelligin var ki ? Koca bir hiç. Yaklasik 9 senedir duzenli bir isim olmadi. Almanya da apple ve amazon da dahil bazi yerlerde calistim ama istedigimi bulamadim. Simdiki aklim olsa gider bir meslek ogrenir, okumak istersemde disardan yine bir bolum biterebilirdim diye dusunuyorun. Herkese ornek olsun bu yazdiklarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Sadece dil bilmek de yetmiyor malesef. Eskiden bizi avuturlardı böyle şeylerle. İng öğren şunu yap bunu yap, herkes ezbere konuşuyor. Doğru düzgün dünyayı değerlendirip öneri vermek yerine herkes başkasından duyduğu şeyleri söylüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Parası olan yolluyor özele, olmayanlar ne yapsın?
    Devlet okulları ayrı dert, özel okullar ayrı dert. Özeller para hortumluyor devlet de baştan sağma öğrenci yetiştiriyor. Her özel okul da iyi değil. Zaten temel liselerle beraber heryer özel oldu.

    Türkiye şartlarında iyi eğitim veren devlet liseleri de var ama sayıları çok az.

    Fazla abartmak istemiyorum ama lise okumak bile gereksiz olabilir . Zaten çoğu lisede öğrenciler hiçbirşey öğrenemiyorlar. Boşu boşuna neden derse giriyolar ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100 kişi çalıştıran fabrikatör cocugunu özel koleje verebilir, okey fakat biyoloji öğretmeni bayan arkadaş vardı, 8 yaşındaki cocugunu TED kolejde okutuyordu, masrafları karşılamak için 2 işte çalışıyor, evimde hiç mobilya yok halı bile yok yeter ki cocuğum en iyi okulda okusun diye, bize marifet gibi anlatıyordu. Robert Kolej 2019-20 ücretlerine baktım yıllık 100.000 TL, 10 taksite bölünürse 107.300TL TED ücretleri bu kadar olmasa da yakın.

    Otomobil meraklısı olduğumdan Sahibinden 'de ilanlara bakarım, ağustos sonu D kasa (lüks segment) aracı 160bin TL'lik piyasası olan aracın fiyatını 100bin TL'ye indirmiş bir ilan gördüm. Cürük mü vuruk mu diye bakarken açıklamada gördüm "Acilen kolej parası ödeyeceğim için bu fiyata indirdim" diyordu. Bu kişilere "aptalsın" falan da demeye gelmiyor, cocuğumuz devlet okullarında harcansın mı falan diyerek cok pis kızıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu ülkede devlet okulları okuma yazma öğretme dışında ne işe yarıyor acaba. Bunların saçmalıkları yüzünden de millet çocuklarını özel okullara vericem diye kendilerini parçalıyorlar. Özellerde fırsattan istifade milleti yoluyorlar.

    Birde üniverisite hazırlık kursları falan var zaten ona ayrı bir konu açılması lazım. Vatana millete adam gibi bir faydası olmayan saçma sapan bir sistem...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Hocam çok doğru bir karar almışsınız. Heleki İstanbul gibi bir şehirde çok iyi bir para kazanmıyorsan cocuk yetiştirmek büyük eziyet haline gelebiliyor.

    O yüzden ilk hedefim ekonomik olarak kendimi kurtarmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Sistem kötü diye daha fazla çalışmamız gerekiyor. Malesef hepimiz bu işin içindeyiz ve bir arkamız yoksa bizi kurtaracak bizden başka kimse yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğitim:

    1- Düzene uygun konuları her yıl tekrar ederek gençlik dönemini öldürür
    2- bu arada beyinleri sisteme uygun sekilde yıkayarak insanları itaatkar ve düzene uygun yapar
    3- Bu döngüde milyonlarca öğretmene gelir kapısı yaratarak, bir ticaret sektörü yaratır


    Şimdi tüm bu sorunların sebebini anladın mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zamanında iki haftada üç kitap bitirirdim. KYK'da odamda kitap okurken oda arkadaşım seslenmişti, çok fazla okuma, kafayı sıyırcan. Evet, bunu diyen üniversite öğrencisiydi. Üstelik bilim fakültesinde (Fen-Edebiyat) okuyan bir arkadaştı. Yok neymiş de çok okuyormuşum, yok neymiş çok okuyan kafayı sıyırırmış. Ve bunu diyen ÜNİVERSİTE öğrencisiydi.

    Daha nelerini gördüm. İddia kuponuyla dolaşan adamlar da gördüm. Üniversite öğrenimini notlara çalışarak sınavı geçmekten ibaret gören bir ton öğrenci gördüm ki çoğu öğrenci böyle.

    Ortadoğu ülkelerinden bir b*k olmaz. Ben ilgilenmiyorum artık. Çalışıyorum, kiramı ve faturalarımı ödüyorum, kendi hayatıma odaklandım, bu ülkeden medet umanın vay haline. Bu ülkenin tek değerli vasfı askeriyedir, diğer her sektörün kalitesi yerlerdedir, üniversite konusunda da tipik bir Ortadoğu ülkesiyiz. Arap Baharı'nın ortaya çıkış sebebi de çok üniversite öğrencisi olması ve kendini yakan seyyar satıcının da üniversite mezunu olmasıydı, hatırlatırım. Çok üniversite veya kontejyan açınca gelişeceğimizi zannediyor devlet büyükleri, gerçekten trajikomedi bir durum.




  • Çünkü burası ortadoğu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Ben zamanında iki haftada üç kitap bitirirdim. KYK'da odamda kitap okurken oda arkadaşım seslenmişti, çok fazla okuma, kafayı sıyırcan. Evet, bunu diyen üniversite öğrencisiydi. Üstelik bilim fakültesinde (Fen-Edebiyat) okuyan bir arkadaştı. Yok neymiş de çok okuyormuşum, yok neymiş çok okuyan kafayı sıyırırmış. Ve bunu diyen ÜNİVERSİTE öğrencisiydi.

    Daha nelerini gördüm. İddia kuponuyla dolaşan adamlar da gördüm. Üniversite öğrenimini notlara çalışarak sınavı geçmekten ibaret gören bir ton öğrenci gördüm ki çoğu öğrenci böyle.

    Ortadoğu ülkelerinden bir b*k olmaz. Ben ilgilenmiyorum artık. Çalışıyorum, kiramı ve faturalarımı ödüyorum, kendi hayatıma odaklandım, bu ülkeden medet umanın vay haline. Bu ülkenin tek değerli vasfı askeriyedir, diğer her sektörün kalitesi yerlerdedir, üniversite konusunda da tipik bir Ortadoğu ülkesiyiz. Arap Baharı'nın ortaya çıkış sebebi de çok üniversite öğrencisi olması ve kendini yakan seyyar satıcının da üniversite mezunu olmasıydı, hatırlatırım. Çok üniversite veya kontejyan açınca gelişeceğimizi zannediyor devlet büyükleri, gerçekten trajikomedi bir durum.
    Kitap okuma facebookta arabesk arabesk laflar paylaş

    Arkadaşının çok hoşuna gidecektir

    Psikolojisi sağlam adamların yaptığı gibi




  • Ben okuduğum bölümü çok istemiştim kazanana kadarda adeda öldüm geberdin diyebilirim bi mezun oldum piyasada okul okumamış adamlar(çoğu amele bile olamaz net söylüyorum amele emekçileri de tenzih ederim kıymetli bi iş yapıyolar) işe girip çekirdekten herşeyi öğrenmişler maaş aynı hatta üstte olanlar var hatta okul okuyanların kuyusunu kazmaları aşağılık kompleksi de cabası her türlü çirkeflik bunlarda. Okul okumayın demiyorum liyakat önemli bu adamlar artistlik yapamıyolar sizin sözünüz daha kıymetli kuduruyolar çoğu cahil zaten ama böyle işte liyakat işleyen tıp, hukuk gibi bölümler okumazsanız mezun olduktan sonra rastlayacağınız durum aşağı yukarı bu sizde belkide başlıktaki gibi "öyleyken böyle" diyip okuduğunuz mesleği değil size daha kebap gelen bi meslek kovalıycaksınız durum bu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.