Şimdi Ara

ingilizcesi olan arkadaşlar[:o]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gecen gün sahibindende bi ilanla karşılaştım bilmiyorm dolandırıcılıkmı değilmi herneyse bi arac icin ilan acılmış altınadada bi mail adresi var neyse.mail attım ingilizce aşşağıdaki maili aldım karşlıgında:
    Dear Sir,

    I would like to inform you that, the VOLKSWAGEN Golf Comfortline is in perfect condition,no damage, never involved in any accidents, no scratches.The engine is also in great condition, no problem with it.
    VOLKSWAGEN Golf Comfortline has all papers,alarm, the original keys (2 keys ),ABS,ESP,radio/cd,airbags,full options,clima,air condition,servo,new tires,new wheels,etc.
    All periodic maintenance has been done.
    Year: 2001
    Km: 98000
    I have bought VOLKSWAGEN Golf Comfortline from Turkey when i was with businesses .
    I am living in London .
    I am international businessman and i have not time to ride it .
    It has been kept only in garage .
    It has not been registered here in United Kingdom.
    VOLKSWAGEN Golf Comfortline is registered in Turkey and i can to make the delivery without any problem (you don't pay taxes import) .
    The shipping/payment will be made usingwww.ecocosel-cargo.tk. Please carefully read all the steps below .If you agree our terms send us your full name and address + final order so we can start the shipping .
    It's 100% safe for me and you .
    Read all the information here :www.ecocosel-cargo.tk/safe-exchange.php
    ----------------------
    Here is how we are going to do :
    1. I will ship the VOLKSWAGEN Golf Comfortline with :www.ecocosel-cargo.tk
    2. They will contact you and let you know that I sent you the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and the status of the VOLKSWAGEN Golf Comfortline .
    3.You will transfer the money towww.ecocosel-cargo.tk
    4.You will receive the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and check it , test it etc.
    5. You have 5 days to inspect the goods. You must confirm towww.ecocosel-cargo.tk that the VOLKSWAGEN Golf Comfortline are as you expected to be so I can receive my money from them .
    If you are not satisfied of the VOLKSWAGEN Golf Comfortline , they will come , pick up the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and give all your money back. I will have to pay again the shipping taxes to receive the VOLKSWAGEN Golf Comfortline back .
    You can contactwww.ecocosel-cargo.tk and ask about us : ecocosel-cargo@europe.com. If you agree our terms please give us the shipping address where we must ship the product
    ardından bende bi kac şey daha sordum takas etmek istiyo adam aracıyla parayı bi firmada varmış böyle işleri yapan aracı cok ucuza düşürücem 4200 euro gibi bi rakam isteniyo
    sordum ruhsatı nasıl üstüme alıcam falan paramın güvencesi icin şirketi öneriyo ama ben nerden bileceğim şirket ne kadar güvenilirdir değildir.neyse tekrardan bi kac bilgi daha istedim ve bu maili aldım
    The shipping and payment will be made using the shipping company.
    i will pay all shipping taxes,insurances,handling fees at the company and you have a guarantee 100 % .
    I will ship the VOLKSWAGEN Golf Comfortline with that company and their experts will carefully check the VOLKSWAGEN Golf Comfortline status with their equipment .
    I will give them your address, e-mail , and all the necessary information . They will contact you via e-mail to tell you when the shipping of the VOLKSWAGEN Golf Comfortline is started. In that e-mail you will receive all the details about the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and the payment details.
    After you receive that e-mail you must send the money 100 % to them (to their agent).
    Remember: They will keep the money in their custody,and not give it to me under no circumstances.
    After you safely deposited the money , you will receive the VOLKSWAGEN Golf Comfortline at your address, and you will have 5 testing days.After that 5 days you have 2 options:
    a) If you like the VOLKSWAGEN Golf Comfortline and wish to buy it you will communicate this to the shipping company and their representatives in that area will come and resolve the legal part(transfer of the documents).I will receive the money and our deal will be complete.
    b) If you find any malfunction,problem,or anything that would make you change your mind about buying the VOLKSWAGEN Golf Comfortline , the company's representatives will come to you, give you a full refund (including the taxes you payed for sending the money) and ship the VOLKSWAGEN Golf Comfortline back to me(and i will to pay the cost of the shipping back).
    Price is of 5200 euro .
    If you are agree me conditions and price please send me the full name and address where i can to make the shipping

    sanırm gemi ücretidir falandır filandır tutacakları buda bence güvenmek yanlış olacak böyle bi anlaşmaya cünki verilen siteyi şirketi taşımam güvenemem aracın saglamlıgı konusunda garanti veriyolar 5 gün test weriyolar ama gene ne kadar güvenililirdir bilinmez ama ingilizcesi olan arkadaşlarda incelerse mailleri cok sevinicem sizcede bu bi dolandırıclık mı yoksa güvenilir bi site mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzgun -- 25 Mayıs 2009; 20:06:29 >







  • Bana pek dolandırıcılık gibi gelmedi ama adamı değilde şirketi araştırmak lazım işte.
  • walla abi araca hayran kaldım
    yakında resimlerinide koyucam bende 19 yaşındayım ünide okuyorm para sorun değil ama ilk arabamda dolandırılma korkusu war şimdi
  • doğuş sektör yarattı iyimi
    almanyadan birileri sesimizi duymuş :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzgun

    walla abi araca hayran kaldım
    yakında resimlerinide koyucam bende 19 yaşındayım ünide okuyorm para sorun değil ama ilk arabamda dolandırılma korkusu war şimdi

    Eğer öyle değilse süper fırsat...Beğenmezsen paran iade felan...Aynı gittigidiyor gibi...
  • aracın resimlerinide koydum cok tatlı ya normal bu aracın aynısınıda 13 milyara falan alabilirz iyi ihtimalle
    ki bu arac baya dolu
    jant farlar kanat vs.
    plakası 07 L 8707
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzgun

    aracın resimlerinide koydum cok tatlı ya normal bu aracın aynısınıda 13 milyara falan alabilirz iyi ihtimalle
    ki bu arac baya dolu
    jant farlar kanat vs.
    plakası 07 L 8707

    Bu araç sana kaç paraya gelecek 5200 euro ise bence çok iyi bir iş yapıyorsun. ( Gerçekse tabi ). Çünkü o paraya biz daha 5-6 ay önce 11.500'e zar zor 2001 Hyundai Accent alabildik. Gene 16.000 lira parayı efsane kasa Corolla'ya istiyorlar. Araçta modifiyede var hem...
  • 1000 euro gemi masrafı filan icin adam 4200 euro istiyo bnm kafamı birde kurcalayan ruhsat işlemleri arabanın temiz kagıdı warmı bi sürü vergiside cıkarsa ztn bana aynı paraya gelmiş olacak anlatabildim mi bunu da incelemek icin emniyetten birilerini bulmam lazım
  • fake gibi görünüyor. bahsedilen kargo şirketimidir nedirhttp://www.ecocosel-cargo.tk/ sitesinde bile hazır tamplate kullanıyor.

    bence uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trboikot -- 25 Mayıs 2009; 23:33:14 >
  • siteyi girdim inceledim cargo sitesini işte bi kac soru sordum eğer güvenimi sağalayabilirlerse girerim bu işe 12 milyara falan maliyeti olcak arabanın bana fakat şu ana kdar ki izlenimlerim negatif yönde sizinlede paylaşmak istedim ne yapılabilir diye

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Trboikot

    fake gibi görünüyor. bahsedilen kargo şirketimidir nedirhttp://www.ecocosel-cargo.tk/ sitesinde bile hazır tamplate kullanıyor.

    bence uzak durun.


    katılıyorum sıtesı bıle ınsanı guven vermekden uzak ıyı arastırılmalı....
  • google aramasında hiç bir sonuç çıkmaması hayra alamet değil bence ecocosel-cargo ve ecocosel cargo olarak arattım hiç bir sonuç çıkmadı. 98'de kurulmuş bi şirketin illaki çalıştığı bir yeri olması lazım. bi de tk uzantısı olması daha da kıllandırıcı çünkü ingilizler bizden daha milliyetçidir ingiliz şirketiyle çalışmayı tercih ederler.
  • Dolandırılmanın temel kuralı karşı tarafı ucuza bir şey düşürdüğüne inandırmaktır.
  • Hocam uzak dur
    para tuzağına benziyor.
    Hiç bu tarz araba satış işlemi duymadım. Bir de web sitelerindeki mail adresleri sahte gibi.

    Türk insanı sever bu tarz karlı işleri, böyle olta atan da çok oluyor netekim. Bir de dikkat edersen iki farklı adres vermisler ama her iki adres icin de tek telefon numarası var. Ayrıca mail adreslerinin linkine gelirsen esas adres fly-trans@europe.com gibi birşey.
    tam para tuzağı, kanmayın, sahibinden.com üzerinde de gerekli uyarıları yapın ilanı kaldırsınlar.

    London United Kindom
    Ecocosel-Cargo
    233A Heathway Dagenham
    RM9 5AN
    eMail:Ecocosel-Cargo@europe.com
    447810132516
    London United Kindom

    Ecocosel-Cargo
    10 Mansfield Avenue
    N15 4HW
    eMail:Ecocosel-Cargo@europe.com
    447810132516
  • sağ olun arkadaşlar bende riske atmayacagım gibi gözüküyo maillerde cok dikkatimi ceken şeyler war sürekli aynı karakterleri kullanmış mailin her yerinde VOLKSWAGEN Golf Comfortline bu şekilide yazılmış önceden cok iyi hazırlanmış gibi gözülüyo sonucta adamlar sen diyo exchange firmasına parayı yollıcan ben arabayı vericem cok güvenilir bi sistem site falan filan birsürü şey söylemiş banada cok mantıksız geldi gene araştırmaya dewam edicem siteyi ve aracın plakasından bişeyler cıkartabilecekmiyim buna bakıcam eğer böyle bi dolandırıcılık yöntemi varsa kesinlikle şikayette bulunulmalı bence sonucta tmm ben gercekten temkinli yaklaşıyorm ama bnm yerimde ingilizcesi kıt biri olsaydı atlayabilirdi güvenilir bi site laflarına araştırmadan saldırabilirdi hepinize yardımları ve yorumları için cok teşekkür ediyorum tekrardan
  • Sakın haa.Aracın yanındayken bile ustalara göstediğimizde bile tırsıyoruz sen hayal ürünleriyle rüyalarını süslüyosun.

    Bu aracı sana nasıl yollayacakmış bu araç Türkiyeye kayıtlı zaten.Oraya nasıl gitmiş.Hangi akıllı Türkiye den oraya araba götürür Ta amerikaya.Götürma masrafıyla oradan 2000 model mercedes C320 alır Amerikadan.İngilizcesi de baya anlaşılıyo yani ilkokul 5. sınıf çocuğu bile anlayabilir.Hi. bilinmedik bir kelime yok nerdeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 25 Mayıs 2009; 22:01:00 >
  • bak buda güzel bi yaklaşım ingilizce seviyesi gercekten cok basite indirgenmiş cok belilrli bi ingilizce ama araba gercekten hoş duruyodu cok istiyodum arabayı yaffff masaüstü arka plan msn :D heryerde aynı resim ama böle bi dolandırıcılık gercekten cok basit para getirisi sağlar hemde adama salak derler internet sitesine bı şekilde basit güvenirse
  • Bu mail bir Türk tarafından yazılmış bence. Dolandırıcılık olma ihtimali yüksek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vincentvega

    Bu mail bir Türk tarafından yazılmış bence. Dolandırıcılık olma ihtimali yüksek.


    Aynen katılıyorum.

    %100 güvenilir olduğu iddia edilen site template ile amatörce oluşturulmuş ve bu site için tk uzantılı bir "free domain" kullanılmış. Ayrıca alan adının alındığıwww.dot.tk da Türkçe bir site.

    quote:

    Orjinalden alıntı: http://www.viewwhois.com/ecocosel-cargo.tk

    .....
    Your selected domain name is a Free Domain. That means that,
    according to the terms and conditions of Free Domain domain names
    the registrant is BV Dot TK in Amsterdam, Netherlands.
    .....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 26 Mayıs 2009; 0:09:26 >




  • Bir İngilizce Öğretmeni ve söylemesi ayıp 4 Dilde Yeminli Tercüman olarak bu ilanı yazan kişinin anadilinin İngilizce olmadığını, daha çok Avrupa/Amerika'da İngilziceyi 12 yaşından sonra öğrendiğini, Türkiye'de ucuz otomobile aç insan sayısının fazlalığından ötürü oltaya takılacak balık sayısının da buna göre fazla olacağını düşünmüş ve "waterproof" ("su geçirmez") bir işan hazırlayarak ilk etapta inandırıcılık, sonraki etapta da ilgi ve merak elde ederek satış yapmaya başlayan ve paraları aldıktan sonra da ortadan kaybolan bir fırsatçı girişimci ruhuna sahip olduğunu seziyorum.

    Hem neden İngilizce yazıyorsun ki? "drive" yerine "ride" kullanmış... Kullandığı sözcükler colloquial, yani konuşma dili.

    Handle with EXTREME PREJUDICE! Bu tür ilanlara AZAMİ ÖNYARGI ile yaklaşın.

    Taner Göde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.