Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN ! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
24.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu öldü mü? kimseden ses çıkmıyor.
  • Konuya şans eseri denk geldim ve birkaç sayfa entry okudum önyargıyla yanıtlamayayım acaba ne anlatmaya çalışıyor dedim.

    Kendi anlatmak istediğiniz şeyi, anlatabilirsiniz. Buna herkes saygı duyar. Söylediklerinizde haklısınızdır, haksız olsanız kime ne yine insanlar sizi dinler fakat hiçbir karşılık beklemeden bir video yükleme platformunda insanlara yardımcı olmaya çalışan insanlara bakın bunlar kötü bunlar pis, pü, kaka deyip hiçbir şey sunmuyorken "sözlükten kelime öğren, dinle" diyip insanlara burada manifesto gibi uzun uzun mesajlar yazmanız garibime gitti.

    Sahi, sizin işiniz gücünüz yok mu? Hayatımda ilk defa aşağılık kompleksine yakalanmış bir Oxford'lu ile tanıştım.. Neredeki şubesi acaba Urfa mı?
  • Hocam merhaba oxford kitap önerisi yapar mısınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ribas0

    Konuya şans eseri denk geldim ve birkaç sayfa entry okudum önyargıyla yanıtlamayayım acaba ne anlatmaya çalışıyor dedim.

    Kendi anlatmak istediğiniz şeyi, anlatabilirsiniz. Buna herkes saygı duyar. Söylediklerinizde haklısınızdır, haksız olsanız kime ne yine insanlar sizi dinler fakat hiçbir karşılık beklemeden bir video yükleme platformunda insanlara yardımcı olmaya çalışan insanlara bakın bunlar kötü bunlar pis, pü, kaka deyip hiçbir şey sunmuyorken "sözlükten kelime öğren, dinle" diyip insanlara burada manifesto gibi uzun uzun mesajlar yazmanız garibime gitti.

    Sahi, sizin işiniz gücünüz yok mu? Hayatımda ilk defa aşağılık kompleksine yakalanmış bir Oxford'lu ile tanıştım.. Neredeki şubesi acaba Urfa mı?
    Sayın Ribas,

    Bazı beyinlerin istenilen seviyeye gelmesi bazan çok uzun zaman alır. Kendini bir kontrol et neden anlamıyorum hocamın yazdıklarını diye.

    Olabildiğince saygı ve eleştiri çerçevesinde yazmaya çalışacağım ama bunu başaramayabilirim de.

    İster kusura bak ister bakma.

    İnsanlar beyinlerini kullanırken hata yapabilirler senin gibi, bizler de bildiğimiz ve uzman olduğumuz kunularda insanları yanlış olan konularda uyarır ve yanlış yapmalarını bir nebze olsun engellemeye çalışırız.

    O -kocaman ve Einstein- beyninle söylemeye çalıştığın şeyi tabi ki anlıyorum ancak senin anlamadığın şey, YALAN yanlış anlatılan derslerin insanları yanlışa yönlendirdiği.

    Orada ücret almadan verilen dersler, yalan yanlış anlatılan konular insanlara fayda sağlamak yerine ZARAR VERİYOR, ZARAR.

    İnsanlar bedava İngilizce öğretim videosu diye o Youtube kanallarına saldırıyorlar ama yanlış yapıyorlar.

    Bizim TÜRK milletinin EN İYİ yaptığı şey, bilmediği ve uzman olmadığı konuda KAFADAN ATMAK, ÜFÜRMEK, AHKAM kesmek ve cahil olduğu konuda her şeyi kendisinin bildiğini iddia etmek.

    İngilizce'den Bir B-K bilmiyorsun ama çıkıp İngilizce öğretim video'su çekeceksin ve yanlış olduğunu bile bile susacağız burada öyle mi.

    O zaman ben de bilmediğim her konuda video çekeyim hatta ilkokul çocukları için yapayım bunu, tüm derslere yardımcı kaynak videolar diye de süsleyeyim, nasıl olsa onlar sorgusuz sualsiz inanırlar bana, ve onların BEYİNLERİNİ YIKAYAYIM. Buna ne dersin. Beni kim engelleyebilir, youtube yönetimine mesaj mı yazacaksın, ne diyeceksin, ADAM yalan yanlış ders mi anlatıyor diyeceksin. Üstelik o videoları oradan kaldırmaya gücün de yetmez.

    Hatta dersi öyle bir süsleyerek şakayla karışık anlatırım ki AKLIN şaşar, sen bile acaba dersin.

    Şimdi ben o ilkokul çocuklarına iyilik mi yapmış oluyorum o beş kuruş etmez çöp videolarla ? İşte İngilizce'de de aynı durum yaşanıyor YOUTUBE'da.

    O yüzden Yoytube'daki İngilizce öğretim videolarının içeriğini bilmeden, İngilizce bilgin, uzmanlığın olmadan seni aşan laflar etme.

    Konuyu açtığımdan buyana İngilizce'den bir halt anlamayan ama ne hikmetse çok bildiğini sanıp ahkam kesen "İNGİLİZCE CAHİLLERİNE" cevap yazmaktan gerçekten sıkıldım.

    Eğer konuyu idrak edemiyorsanız 10 defa okuyun sonra yazın konuya.


    Bu nasıl bir yaklaşımdır ki, sen çıkıp bana şunu diyebiliyorsun. Ya hocam bırak insanlar zaten para istemeden video çekiyorlar, sana ne.

    O ZAMAN BEDAVA EKMEK DAĞITSINLAR AMA İÇERİSİNDE ARSENİK OLSUN VE YILLAR SONRA SENİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLSUN. MADEM BEDAVA, O ZEHİRLİ EKMEĞİ YİYECEK MİSİN!

    KALİTESİZ BİLGİYLE VİDEO ÇEK KOY YOUTUBE'A, NASIL OLSA HER MALIN KÖR BİR ALICI OLUR.

    BU MU YANİ SENİN o paha biçilmez BEYNİNİN ULAŞTIĞI SON NOKTA..

    KALİTELİ DERS ANLATSIN AMA PARALI OLSUN, TEMİZ İÇERİK SUNSUN AMA PARALI OLSUN. BU BİLE DAHA İYİ OLURDU.

    Sen diyorsun ki; hocam bırak Allah aşkına insanlar susamış, bir tanesi de oradan geçerken bunlara bir bardak su vermiş zararı nedir.

    BEN DE DİYORUM Kİ, SUSAYAN BİR İNSANA TEMİZ ve TATLI SU VERİLİR, DENİZ SUYU DEĞİL.

    Susayan bir insana TUZLU SU VERİRSEN çatlatırsın o adamı, işte yalan yanlış bilgiler veren videolar da aynısını yapıyor.

    Bu yazımdan bir şey anlamazsan daha detaylı yazayım. Ama anlayacağını umuyorum.

    ** Benim işim gücüm, sabahım akşamım İNGİLİZCE'nin DOĞRU ÖĞRETİLMESİ güzel kardeşim. Bunun için değil zaman harcamak HAYATIMI harcarım, senin gibi AĞUSTOS BÖCEĞİ olmam yani.

    Aşağılık kompleksi ancak bilgisizlerde, cahillerde, eziklerde, başkası kadar yetenekli olamayanlarda, başarısızlarda... olur kardeşim, istersen kendini bir sorguya çek, anlarsın :)

    Daha OXFORD'la tanışmadınsa tavsiye ederim, gerçi senin gibi insanlar bilgilense ne olacak bu kafayla :)

    SAygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 1 Temmuz 2019; 21:49:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RauLgs21

    konu öldü mü? kimseden ses çıkmıyor.
    Selam Raul,

    Konu ölmüşe mi benziyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jannwaljan

    Hocam merhaba oxford kitap önerisi yapar mısınız?
    Selam kardeşim,

    Çocuklar için mi
    Gençler için mi,
    Yetişkinler için mi,
    İleri seviye olanlar için mi...
    Sınav için mi :)

    Daha bir çok soru sorsam yeridir çünkü soru NET değil..
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hocam hazırlık okudum üniversitede. Sözde b1 bitirdim oxford headway, english file kitaplarından çalıştım. Ama konuşma yok denecek kadar kötü kelime bilgim çok az yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jannwaljan

    Hocam hazırlık okudum üniversitede. Sözde b1 bitirdim oxford headway, english file kitaplarından çalıştım. Ama konuşma yok denecek kadar kötü kelime bilgim çok az yardımcı olursanız sevinirim
    Furkan kardeşim..

    Kelimeleri öğrenirken sadece yazmasını değil, doğru okumasını, doğru ses çıkarmasını, doğru nefes almasını, doğru vurgu ve sesle söylemesini, kısaca DOĞRUYU yapmasını öğrenerek İngilizce ÖĞRENİLMELİ..

    Öncelikle bir course book denilen ders kitabın mutlaka vardır, new headway is enough. Kurs kitabı olmadan yapılacak kelime çalışmaları başarıya ulaşmıyor, ulaşmaz da. Kelime kartları falan filan hepsi hikaye :) Eğer kelimeleri biliyorsan sadece kendini denersin kelime kartlarında, bir uyarı daha yapayım sana, KELİME kartlarının çoğunda kelime telaffuzları YOK, var olanlarda da telaffuzlar yalan yanlış veriliyor, o yüzden tek doğru kaynak olarak Oxford ve Cambridge, bunun dışına çıkma.

    Kurs kitabınızla çalışıp konuları güzelce anlamanız ve her ders sonrası sizin de tekrar etmeniz gerekiyor. Kelimeler bir konuya bağlandığında aklınızda kalacaktır, öyle tek başına ezberlenen kelimeler aklınızda kalmaz. İllaki bir konu bütünlüğü içinde olacak ki o keliemleri ÖĞRENEBİLESİNİZ, sakın ve asla EZBERLEMEYESİNİZ.

    Konu içinde öğrenilen kelimeler doğru telaffuzla öğrenildikten sonra tekrar konuyu bu sefer de bilerek ve BİRAZ YÜKSEK SESLE okuyacaksınız ki kulağınız da öğrendiğiniz doğru söylenişe alışsın sesinize yabancı kalmayın, okurken okuma hızınıza, ses tonunuza, vurgunuza, doğru telaffuzunuza dikkat ederek okuyacaksınız.

    Okuma bittikten sonra bir kez de konuyu hem okuyup hem anlamaya çalışacaksınız, çünkü okuma yapılırken genellikle insan heyecandan ne okuduğunu ve nasıl okuduğunu bilemez. Bu aktiviteleri yapmadan önce ilk okumanızda (doğru telaffuzu öğrenmeden önce) telefonunuzun ses kayıt düğmesine basın ve ilk düzgün olmayan okumanızı kaydedin, sonra doğru telaffuzları öğrendiğinizi düşündüğünüzde ikinci bir yüksek sesli okuma yapın ve ilk okumanızdan rahatsız olduğunuzu farkedin, sonra iyice kelime telaffuzlarına alışın ve son olarak da gerçekten iyi okumaya, sesinize alışmaya ve doğru telaffuz etmeye gayret ederek okuyun. Kelimelerin doğru seslendirmesi yanında noktalama işaretlerine de dikkat edin, okumak için değil zevk almak için okuyun. Bir çırpıda okuyup bitirmek isteyeceksiniz ama BU HIZ neden? Amaç o konuyu bir an önce okuyup bitirmek mi yoksa gerçekten güzel okuma alıştırması yapıp kelimeleri doğru telaffuz ve olması gerektiği gibi okumak mı?

    Bir müddet sonra bakacaksınız ki artık okumak için okumuyor zevk almak ve kelimeleri doğru telaffuz etmek ve okuduğunuzu anlamak için okuyorsunuz. Her yeni konu ve kelimeleri öğrenmeden önce ses kaydı yapın ve her konu sonrası iyice öğrendikten sonra bir kayıt daha yapın. Kelimeleri öğrendikçe İngilizce kalitenizin geliştiğine canlı olarak şahit olacaksınız.

    Sonra güzel okuduğunuz o parçayı yeni öğrendiğiniz kelimelerle anlatmaya çalışın, göreceksiniz ki öğrenilen kelimeler hemen ağızdan çıkarken, öğrenemediğiniz kelimelerde duraklayacak ve konu bütünlüğü içerisinde aklınıza getirmeye çalışacak ve onları da bir tekrarla hemen öğrenmiş olacaksınız.

    İlk zamanlarda kullandığınız kurs kitaparında o parçaların, okuma alanlarının sesli kayıtları varsa aynı anda okumaya gayret edin, çoğu yerde takıldığınızı farkedeceksiniz, bunun sebebi de o okuyamadığınız kelimelerin hala doğru telaffuzunu öğrenmemiş ve aklınıza yerleştirmemiş olmanız. Okuma parçasını bir daha dinleyin, öğrendiğiniz kelimeleri bir daha tekrar edin, kulağınız nasıl İngilizce'ye alışmışsa DİLİNİZİN de alışması gerek. Pratik yapmadan da bu iş olmuyor, çok iyi biliyorum dediğiniz bir kelimeyi bile telaffuz etmeye gayret edin ne dediğimi çok iyi anlayacaksınız. Bir kelimeyi bilmekle onu söylemek karşıya aktarmak arasında çok büyük fark olduğuna şahit olacaksınız.

    Amaç kelimeleri hem iyi bilmek hem iyi telaffuz etmek hemde karşıdakine ssorunsuz aktarmak değil mi? O zaman hepsini bir arada yapacaksın ki, öğrenme ve iyi iletişim gerçekleşebilsin.

    1- Kelimeyi konu bütünlüğü içerisinde öğren
    2- Öğrendiğin kelimenin eş veya zıt anlamlarınıda öğren ki kelime dağarcığın gelişsin
    3- Kelimeleri cümle içersinde kullanacağın için kelime türü bakımında ne olduğunu bil ve öğren (isim, sıfat, zarf, zamir, edat, fiil..)
    4- Kelimeleri öğrenirken doğru telaffuz et, yanlış telaffuzla pratik yaptığın zaman SADECE yanlışı pekiştirmiş olursun Asla ve asla amacına hitap etmez ve yine üzülürsün, asıl olan doğru telaffuzla kelime öğrenmek ve konuşmak
    5- Doğru telaffuzla öğrendiğin kelimeleri yüksek sesle tekrar et ki kulağın duysun, kendi sesine yabancı olma
    6- Telaffuz edemediğin kelime olursa hecelere ayır ve 3-4 hecelemede öğren, sonra yavaş yavaş tekrar et, en sonunda hecelerin hepsini birleştir ve tek söylemede kelimeyi doğru oku
    7- Daha önce öğrendiğini sandığın kelimelere güvenme, bütün kelimeleri öğrenirken lütfen önce doğrusunu OKUT DUY ve SESLENDİR, ben bunu biliyorum dediğin an yandığının resmidir
    8- Kelimeleri öğrenirken OXFORD ve CAMBRIDGE sözlük hariç kullanma
    9- Başarabilirsen IPA (International Phonetic Alphabet) öğren
    10- Tam olarak doğrusunu öğrendiğin kelimeleri söylerken asla çekinme çünkü senin söylediğinden başka DOĞRU yok, eğer anlaşamıyorsan KARŞIDAKİ insan İngilizce bilmiyordur
    11- İngilizce kelime söylerken asla çekinme korkama ürkme çünkü artık doğr telaffuzları biliyorsun ve korkacak çekinecek bana gülecekler mi diyecek bahanen kalmadı
    12- Konuşmaya başladığında asla eski öğrendiğin kelime telaffuzlarını kullanma, hep yenileri kullan zorlansan da. Zorlanırsın ama doğruyu söylersin en azından
    13- Kelimeleri artık doğru öğrendiğin ve cesaretin de geldiği için İNGİLİZCE KONUŞAMIYORUM LAFI tarih olacak ancak bu sefer de başka bir sorun var, KELİME HAZNEN yetersiz kalabilir
    14- Ne kadar çok konu okadar çok kelime, ne kadar çok SEVİYENE uygun SESLİ kitap okuma o kadar güzel İngilizce konuşma, ne kadar çok kelimeyi doğru telaffuzla tekrar o kadar harika konuşma ve sıfır hata ile anlama..




  • Merhaba hocam :)
    intermediate seviyesindeyim . Kitap olarak elimde Oxford English File var ve yds için de Nesibe Sevgi Öndeşin English Grammar Inside and out adlı kitabı var . Hem genel olarak ingilizcemi ilerletmek hem de yds için de yeterli puan almak için çabalıyorum.
    Ama genel ingilizceyi halletmeden yds ye girişmek doğru gelmiyor.
    Öncelikle sorum şu elimdeki Oxford kitabı yeterli midir? Ekstra hangi kaynağı kullanabilirim?
    Kaynak çok , tavsiye veren de çok ama maalesef kafam çok karışık ne yapacağımı bilemediğimden de öğrenme isteğim iyice azalmaya başladı.
  • Öncelikle burada yazan "Oxford English" adlı şahsın yazdıklarını tahammül sınırlarımı oldukça zorlaya zorlaya okumaya çalıştım. Baya bir kısmını da okudum. Ve şimdi yorumlamak istiyorum şahsı da yazdıklarını da.

    Bir kere üslubunuz aşırı irite edici. Burada bir şey anlatmaya bir şeyler söylemeye geliyor olabilirsiniz. Bu forumu okuyup yazan birçok insan gibi bu olabilir. Ama BÜYÜK HARFLERLE renkli kelimelerle bağıra bağıra burada yardırmanız anca İngilizce için suya düşmüş yılana sarılacaklara hitap eder. İnsan gibi anlatana amenna. Diyecek sözüm yoktur ona. Doğru yanlış düzgünce anlatmış derim. Ama bu şahıs gelmiş forum kültüründen ya bir haber ya da kasıtlı olarak dikkat çekme, ona buna saldırma, söylediklerim bu, doğru bu gerisi boş deme cürretini gösterme, kendisinin üslubunu birkaç üst girdide eleştirenlere beynini kullanamıyor deme hadsizliğini gösterme çabasına giriyor.

    İkincisi sen kimsin? Nesin neredensin? Bak ben kim olduğumu söyleyeyim. 3 yıldır İngilizce eğitimine baş koymuş bu yolda da ilerlemiş b2-c1 seviyelerinde, günlük hayat pratiğinde İngilizce iletişime geçebilen hala da kendimi geliştirmek isteyen birisiyim. Sen kimsin? Doğru kaynaktan öğrenin diye girmiş lafa şunlar şunlar kötü diye çıkmış. Benim yetkinliğim var diyor kim olduğu ortada değil. O zaman ben de sana diyeyim ki Oxford English yazıp ipini koparan geliyor burada prim kasıyor.

    Ha gir profilime bak kim olduğumu gör diyebilirsin. Girmedim de bakmadım da kim olduğuna. Beni yazdıkların ilgilendiriyor. Sen daha lafa nasıl gireceğini, neyi nasıl düzgünce anlatacağını bilmeyip burada İngiliz İngilizcesi adı altında ahkam kesiyorsan orada sana hop emmi sen napıyorsun burada, kimsin necisin diye sorarlar.

    Son bir şey de şu olsun: Bunu okuyan diğer forum sakinlere diyorum. İngilizce sadece İngiliz İngilizcesi değildir. Eleman geliyor burada yüzde 99 Oxford ve Cambridge kaynakları kullanmanız gerekiyor deme cürretini gösteriyor da Amerika ve Avustralya ağızlarını yoksayarak da o işler öyle olmuyor. Gayet de çatır çatır Amerikan İngilizce'si öğreten kaynaklarda var sözlüklerde var. Dizi ve filmler ile İngilizce'sini geliştiren de var. Kalkıp buradaki İngiliz İngilizcesi üzerinden prim kasıp, kasıntı kasıntı tek doğru bu diyenler asıl itibar edilmemesi gerekenler. Günlük İngilizce var, akademik İngilizce var, iş yaşamında kullanılan İngilizce var. Yani tek kaynak "OXFORD ENGLISH" değil forum sakinleri.

    Ha bir de bu eleman hakkındaki zannım şudur ki ya bu eleman paralı Oxford reklamcısı ya da İngiliz yalayıcısı. Üçüncü bir ihtimal veremiyorum şu çirkin üsluplu şahısa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desper4do -- 10 Temmuz 2019; 21:14:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desper4do

    Öncelikle burada yazan "Oxford English" adlı şahsın yazdıklarını tahammül sınırlarımı oldukça zorlaya zorlaya okumaya çalıştım. Baya bir kısmını da okudum. Ve şimdi yorumlamak istiyorum şahsı da yazdıklarını da.

    Bir kere üslubunuz aşırı irite edici. Burada bir şey anlatmaya bir şeyler söylemeye geliyor olabilirsiniz. Bu forumu okuyup yazan birçok insan gibi bu olabilir. Ama BÜYÜK HARFLERLE renkli kelimelerle bağıra bağıra burada yardırmanız anca İngilizce için suya düşmüş yılana sarılacaklara hitap eder. İnsan gibi anlatana amenna. Diyecek sözüm yoktur ona. Doğru yanlış düzgünce anlatmış derim. Ama bu şahıs gelmiş forum kültüründen ya bir haber ya da kasıtlı olarak dikkat çekme, ona buna saldırma, söylediklerim bu, doğru bu gerisi boş deme cürretini gösterme, kendisinin üslubunu birkaç üst girdide eleştirenlere beynini kullanamıyor deme hadsizliğini gösterme çabasına giriyor.

    İkincisi sen kimsin? Nesin neredensin? Bak ben kim olduğumu söyleyeyim. 3 yıldır İngilizce eğitimine baş koymuş bu yolda da ilerlemiş b2-c1 seviyelerinde, günlük hayat pratiğinde İngilizce iletişime geçebilen hala da kendimi geliştirmek isteyen birisiyim. Sen kimsin? Doğru kaynaktan öğrenin diye girmiş lafa şunlar şunlar kötü diye çıkmış. Benim yetkinliğim var diyor kim olduğu ortada değil. O zaman ben de sana diyeyim ki Oxford English yazıp ipini koparan geliyor burada prim kasıyor.

    Ha gir profilime bak kim olduğumu gör diyebilirsin. Girmedim de bakmadım da kim olduğuna. Beni yazdıkların ilgilendiriyor. Sen daha lafa nasıl gireceğini, neyi nasıl düzgünce anlatacağını bilmeyip burada İngiliz İngilizcesi adı altında ahkam kesiyorsan orada sana hop emmi sen napıyorsun burada, kimsin necisin diye sorarlar.

    Son bir şey de şu olsun: Bunu okuyan diğer forum sakinlere diyorum. İngilizce sadece İngiliz İngilizcesi değildir. Eleman geliyor burada yüzde 99 Oxford ve Cambridge kaynakları kullanmanız gerekiyor deme cürretini gösteriyor da Amerika ve Avustralya ağızlarını yoksayarak da o işler öyle olmuyor. Gayet de çatır çatır Amerikan İngilizce'si öğreten kaynaklarda var sözlüklerde var. Dizi ve filmler ile İngilizce'sini geliştiren de var. Kalkıp buradaki İngiliz İngilizcesi üzerinden prim kasıp, kasıntı kasıntı tek doğru bu diyenler asıl itibar edilmemesi gerekenler. Günlük İngilizce var, akademik İngilizce var, iş yaşamında kullanılan İngilizce var. Yani tek kaynak "OXFORD ENGLISH" değil forum sakinleri.

    Ha bir de bu eleman hakkındaki zannım şudur ki ya bu eleman paralı Oxford reklamcısı ya da İngiliz yalayıcısı. Üçüncü bir ihtimal veremiyorum şu çirkin üsluplu şahısa.
    Desper4do kardeşim merhaba,


    Foruma 2013 girişlisin ama forum cahili kalmışsın. Benim forum geçmişimi öğrenmek istersen 2001. Yani senden 12 yıl daha deneyimliyim diğer forumlarda. Eğer geçmiş yazılarıma bakarsan orada var forum geçmişlerim.

    Yine senin için de elimden geldiğince açıklayıcı cümleler kurmaya gayret edeceğim.

    Ancak bir konu var ki bu hepimiz için geçerli.

    Konu şu; ben ne kadar anlatırsam açıklarsam açıklayayım iş karşı tarafta bitiyor, yani olay benim anlatmamla bitmiyor, olay senin beni ne kadar anladığınla, anlayabildiğinle alakalı.

    Yazılarımın, açıklamalarımın içerisinde çok yazmışımdır, bana gelen özel mesajlarda da çok açıklamışımdır. İnsan hangi İngilizce'yi öğrenmek istiyorsa, hangisine kendisini daha yakın hissediyorsa onu öğrenmeli, ona odaklanmalı diye. Bu söylediklerimi doğrulayacak arkadaşlarım vardır, elbette bu mesajı okuyunca cevap yazacaklardır. Hatta onlar yazmazsa ben özel mesaj görüntülerini burada paylaşırım.

    Konuyu başlatırken EVET aynen senin söylediğin gibi yaptım, İTİCİ ve KIRICI bir üslupla başladım ve devam ettim, insanların dikkatini belirli bir noktaya çekmenin bazı yolları vardır, ben en kestiermesini kullandım çünkü boşa harcayacak zaman kalmadı.

    Senin gibi düşünen onlarca hatta binlerce insan var, bundan da eminim. Ama dedim ya benim ne anlattığımdan ziyade senin beni ne kadar anlayabildiğin ve konuya ne kadar hakim olabildiğin önemliydi.

    Çıkmışsın hala martaval okuma derdindesin, benim derdim ne seninle nede başka insanlarla, benim derdim YANLIŞ ÖĞRETİLEN İngilizce ile. Senin hangi İngilizce'yi öğrenmek için CIRMALADIĞIN da umurumda değil, yani benim tarafımda zerre kadar değer teşkil etmiyor senin İngilizcen de İngilizce öğrenme çaban da, buna rağmen ben senin de İngilizce'yi doğru öğrenmen ve ne öğrendiğin hakkında bilgilenmen için bu konuyu açtım.

    Belki sen daha kısa DON ile gezerken ben İNGİLİZCE öğretiyordum, hatta aynen senin gibi saçmalayan insanlara nerelerde saçmaladığını göstermek için onlarca mail yazdım YIL 2000'den hemen sonra. Sizlere İngilizce öğretiyoruz diye piyasaya sürülen İNGİLİZCE EĞİTİM SETLERİNİ yanlış bilgilerle dolduran yayınevlerine onlarca mail attım, telefon ettim ancak aldığım cevaplar; hocam gözden kaçmış, hocam diğer baskıda düzeltilir, hocam artık çok geç düzeltemeyiz gibiydi.

    Şimdi sen çıkmış 2-3 sene İngilizce çalıştığını ve bir .. bildiğini iddia ediyorsun ama 30 yılını İngilizce öğretmeye adamış bir adamın bildiklerini hiç ediyorsun :)

    EVET, İngilizce'den anlamıyorum ve o kadar yazıyı kafadan yazdım, aslında İngilizce ile alakam yok ama bazan İLHAMİ abi geliyor ve ne hikmetse öyle şeyler yazıyorum ki ben bile şaşırıyorum. Tamam mı şimdi MEMNUN oldun mu :)

    Aslında İngilizce'den anlamayan cahil adamın birisiyim ama burada kaimi kandırabilirsem KAR'dır.

    Oxford Universitesinin ücretli elemanı değilim :) Bedava çalışıyorum onlar için, Ömrümü onlara VAKFETTİM.

    Ömrümü insanların KALİTELİ İngilizce öğrenmesi adına VAKFETTİM. Buna itirazın mı var.

    İngiliz hayranı değilim, ama İngilizce'yi Kaliteli, Etkili, Güzel, Sorunsuz Hatasız, kulaktan duyma bilgiyle ÜFÜREREK değil gerçekten bilerek öğrenerek doğru bilgiyle emek vererek doğru telaffuzla kullanan insanların hayranıyım, artı diğer dilleri ve Türkçe'yi de Kaliteli ve Güzel kullananların hayranıyım.

    Dili kaliteli kullanmak için onun eğitimini alacaksın, yok ben b1-b2-c1'im diyerek üfürme oradan, GRAMMAR bilmek, YDS'den 100 almak.. senin İngilizce bildiğini değil, KOMPLEKSİNİ ortaya çıkarır.

    Dineleme, konuşma, yazma, okuma, dil bilgisi, kelime bilgisi, ses bilgisi, günlük kullanım vb.. bunların hepsinde 10 numara isen ŞAPKA ÇIKARIRIM karşında. Ama c1 değil E1 olsan da KALİTEN olmadığı sürece ÜFÜRÜKTEN başka bir şey değilsin.


    Senin gibi arkadaşlarla 6 aydır sadece bu forumda uğraşıyorum, ne yazık ki hala devam edecek.

    ANCAK senin kafadaki insanlarla 25 yıldır uğraşıyorum, siz daha iyi İngilizce öğrenin diye. Dedim ya senin hangi İngilizce'yi öğrendiğin veya kimin yalakan=hayranın olduğun (Amerikan İngilizce'si, Avusturalya İngilizcesi vb) beni zerre kadar İngilendirmiyor, ben burada senin için de çaba sarfediyor senin için de mücadele ediyorum.

    Eğer Amerikan İngilizce'si öğrenmek istiyorsan sen bilirsin, ancak ben Amerikan İngilizcesi dediğin İNGİLİZ İNGİLİZCESİNDEN türeme dili beğenmiyorum ve bana hitap etmiyor, ancak Amerikan İngilizcesine hakim miyim KESİNLİKLE EVET. Ama Kullanır mıuım HAYIR.

    İnsanların hangi dili sevdikleri, hangisine yatkın oldukları kendisini bağlar. Ben İngiliz İngilizcesini tercih ediyorum çakma dilleri değil.

    Sen istersen aşağıya yazdığım İngilizcelerden herhangi birisini öğrenebilirsin. Belki dilin dönmez, okuyamazsın diye yanlarına OKUNUŞLARINI da yazdım.

    SEN, IPA (INTERNATIONAL PHONETIC ALPHABET) bilmediğin için, okunuşlarını Türkçe (basit latin) alfabeyle yazmak zorunda kaldım, senin için basitleştirdim :)

    BrE -British English /'britiş ingliş/ İngiliz İngilizcesi

    AmE -American English /ı'merikın ingliş/ Amerikan İngilizcesi
    NAmE -North American English /noot ı'merikın ingliş/ Kuzey Amerika İngilizcesi
    US -English from the United States /ı'merikın ingliş/ Amerikan İngilizcesi

    AustralE -Australian English /o'streyliın ingliş/ Avusturalya İngilizcesi
    CanE -Canadian English /kı'neydiın ingliş/ Kanada İngilizcesi
    EAfrE -East African English /iist 'eefrikın ingliş/ Doğu Afrika İngilizcesi
    IndE -Indian English /'indiın ingliş/ Hindistan İngilizcesi
    IrishE -Irish English /'ayriş ingliş/ İrlanda İngilizcesi
    NEng -English from Northern England /'noodın 'inglınd ingliş/ Kuzey İngiltere İngilizcesi
    NZE -New Zealand English /niyuu 'ziilınd ingliş/ Yeni Zelanda İngilizcesi
    SAfrE -South African English /saut 'eefrikın ingliş/ Güney Afrika İngilizcesi
    ScotE -Scottish English /'skotiş ingliş/ İskoçya İngilizcesi
    SEAsianE -South-East Asian English /saut iist 'eyşn ingliş/ Güney Doğu Asya İngilizcesi
    WAfrE -West African English /west 'eefrikın inglish/ Batı Afrika İngilizcesi
    WelshE -Welsh English /welş ingliş/ Galler İngilizcesi


    Senin için ÖNEMLİ NOT kardeşim: Bunun haricindeki İngilizceleri de sözlükler akademik olarak kabul etmedikleri için herhangi bir karşılıkları yok yani.

    Amerikan İngilizcesi anlatan o kadar kaliteli kitaplar var ki, zaten bunları da paylaştım yazılarımda ve arkadaşlarla.
    Mesela Azar Grammar Books, olağan üstü güzel kitaplar..

    ma OXFORD Üniversitesi zaten hem İngiliz hem de Amerikan İngilizcesi için tüm kaynakları basıyor SEN ANLAYASIN DİYE:)
    Yani bulamadığın kaynak olursa Amerikan İngilizcesi ile ilgili, oup.com'a gir orada bulursun :)

    Yani yazdıklarımdam anlamanı istediğim şu; hangi İngilizce'yi öğrenirsen öğren doğrusunu öğren, kafadan atma ve üfürme. Youtube'da olan Türklerin anlattığı İngilizce ders videolarına baktığında eğer sıkıntıyı göremiyorsan zaten senin İngilizce bir .. yaramaz.

    Yorumlarından da göründüğü gibi.

    İstersen daha fazla yorum yapma ne anlayorsan sana kalsın, zamanımızı boşa harcama lütfen, senden rica ediyorum.

    Saygılar kardeşim.[simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 11 Temmuz 2019; 2:58:8 >




  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Güldürdü... Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra yüzümde istemsiz bir acıyan bir gülüş oluştu.

    Benim forum kültürümü siteye üye oluş tarihim olan 2013 yılından ölçmeye çalışma hatasına düşüyorsunuz ki dünya'da sadece bu forum varmış gibi ki ben bu siteye üye olmadan da daha önce dahil olamazmışım gibi. Hadi onu da geçtim kendinizin "pek" tecrübeli olduğunuzu forumlar hakkında 2001'den beri forumla içli dışlıyım diye belirtmeye çalışıyorsunuz da olmuyor. İster 1980'lerden beri yazın, internetin ilk kullanılmaya başladığı zamandan beri yazın şu üslupla yazan biri gördüğümde koşarak uzaklaşmam gerektiğini bilirim. Çünkü bana katacak bir şeyi yoktur bu şahsın. Bu şahsın derdi ilgi çekmektir, dikkat çekmektir. Buradaki tecrübesiz forum sakinlerini de peşinde sürüklemektir. Ki kendinizde ben bunları söyledikten sonra itiraf etmişsiniz amacım "dikkat" çekmekti diye. Hadi dikkat çekmek olsun amacınız da forum kültürü gelişmiş, paylaşma kimliği gelişmiş bir şahıs bu üslubu tercih etmez benim nazarımda. Foruma altı aylık üye olsun insan gibi bağırmadan, şaklabanlık yapmadan anlatsın onu tercih ederim. Doğrusu yanlışı bir arada olsun fark etmez o kişiyi tercih sizin gibi çok(!) tecrübeli bir şahsiyetin yerine.

    İkincisi benim amacım reklam değil diyorsunuz birilerine otuz senedir bir şeyler anlatmaya çalışıyorum diyorsunuz ama dinlenmiyorum demeye getiriyorsunuz. Kusura bakmayın da böyle anlatıyorsanız gerçek hayatta da kimse sizi niye dinlesin? Fikriniz varsa, içi doluysa eğer elmasın değerinden anlayan olduğu gibi düzgün ve dolu fikirlerden de anlayanlar çıkacaktır. Ama dışı çürümüş olarak satılan bir paketi kim niye almak istesin içinde güzel şeyler olsa da? Ki açık söyleyeyim sizin paylaştıklarınız arasında katıldığım birçok nokta da oldu. Ama böyle hocalık böyle bir anlatış tarzı varsa kusura bakmasın o şahıs ben yokum orada. Çünkü bu dünyada bulunmaz hint kumaşı değil dil eğitimi. Gayette kaliteli ve efendi efendi düzgün anlatan insanlar var şu camiada.

    Bir de ben üç senedir baş koydum dedim. Üç sene de bir "bok" öğrendim demedim sizin sansürlü tabirinizle. Siz kendi anlamak istediğiniz gibi anlama çabasında olabilirsiniz de insanlar zaten sizin ne seviyede olduğunuzu görerek tepkilerini de koymuşlardır, benim gibi koymaya da devam ederler diye düşünüyorum. Bu kafayla devam ederseniz daha çok da tepki çekersiniz.

    Son olarak ben ilk sayfadaki giriş yazınıza binaendi söylediklerimin çoğu. Sonradan ne kaynak önerdiniz. Ne şekilde reklam çabasında gösterdiniz kendiniz bilmiyorum. Zaten o ilk yazıya zor tahammül ederek başlayıp bitirdim. Diğerlerine bu eforu sarf edemem.

    quote:

    Kullanacağınız kaynaklar %99 OXFORD veya CAMBRIDGE Üniversitelerinin kaynakları olacak
    şu da şurada dursun ki başta ne dediğiniz net gözüksün. Not: Bu alıntı ilk yazıdandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desper4do -- 11 Temmuz 2019; 6:16:38 >




  • hocam merhaba.
    1 haftadır aşağıdaki kanalda çalışıyorum. sizce uygun mu?
    https://www.youtube.com/channel/UCSW_3ygUfW3A0RsKvG-TiPg
  • Abi elimde els inside and out var. İngilizcenin her alanında (listening,writing,reading,speaking) uzmanlaşmak istiyorum. Boş vaktim çok, gerekirse tüm günümü ingilizceye ayırabilirim. Bana bir yol haritası çizebilir misiniz. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam uzun bir aradan sonra yine ben Misty.Belki hatırlarsınız gerçi hep bunu söylüyorum ama neyse.Çok fazla okumadığım entry var sadece bir şey söylemek için geldim bu konuya.Artık yabancı kaynaklardan bakıyorum genel olarak.Daha detaylı ve güzel.Hem kulak aşinalığım oluyor.%97 anlıyorum videoyu altyazısız.Already,still,yet bu tür yakın kelimelerdeki küçük farkları falan açıklıyorlar.Ama türklerde bu tür kaynak yok.Konu için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.