Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
24.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İngilizce'yi SIFIR Hata ile KALİTELİ ve DOĞRU Telaffuzla Öğrenin, Her Söylenene İNANMAYIN !


    Önüne gelenin İngilizce biliyorum diye çıkıp VIDEOLAR çekip Youtube'da kanal açmasından tutun da 1-2 aylık İngilizce çalışmayla KİTAP yazan insanların bulunduğu ortamda NE kadar temiz bilgiyle İNGİLİZCE öğrenilebileceğini çok merak ediyorum.

    Adamın işi gücü yok, bildiğini sandığı 3-5 kelime ile geçiyor kamera karşısına UTANMADAN bir de İngilizce biliyorum diye video çekip yayımlıyor birkaç tane süslü laf edip kandırıyor izleyenleri ve bu videolara da insanlarımız güvenip oradan İNGİLİZCE öğreneceğini sanıp onları izliyor.

    Artık okadar ayağa düşmüş ki İNGİLİZCE videolar, % .. yanlış desem emin olun yalan olmaz.

    Bu kadar ÇOK İNGİLİZCE bilen (!) insanın yaşadığı memlekette ne acıdır ki "gel kardeş bir yardımcı ol" dediğinizde herkes kaçacak delik arıyor.

    Bu ne yaman bir çelişkidir.

    Youtube'da İNGİLİZCE öğrettiğini iddia eden videolar çoğaldıkça, KALİTE, DOĞRU BİLGİ, DOĞRU TELAFFUZ, TEMİZ İÇERİK DE yerlerde geziyor.


    İşte size YouTube İngilizce kanallarından KÖTÜ örnekler..

    https://www.youtube.com/watch?v=a5ZuLPTrs0o&list=PLxX2m2Np79VfdGAj0Y41pniCLCbUcVvVehttps://www.youtube.com/watch?v=a5ZuLPTrs0o&list=PLxX2m2Np79VfE8qgLtUZHwCF0VyuFH8QI

    .https://www.youtube.com/channel/UC6_RR9GIqv_Q6IkwNpTFavA

    .https://www.youtube.com/watch?v=XOxlvTGY4mg&t=102s
    .

    Peki bukadar kötü ve yanlış içeriğe sahip kanallar varken DOĞRU ve TEMİZ BİLGİ İÇEREN KALİTELİ KANALLARI nasıl bulacaksınız.

    ÖNCE KENDİNİZİ EĞİTECEKSİNİZ SONRA KALİTELİ KANALLARI TAKİP EDECEKSİNİZ.

    2 tane kaliteli kanal bulup takip etseniz dahi yeter.
    MEsela; BBC English Kanalı, Mesela OXFORD University English Channel

    Bu iki youtuve video kanalı size yeter de artar bile.


    KİMSEYE KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLANMAYACAKSINIZ, HER ÖNÜNE GELENE İNANMAYACAKSINIZ, BEN İNGİLİZCE BİLİYORUM DİYENE KUŞKU İLE BAKACAKSINIZ.

    hep DOĞRU BİLGİ ALACAK HEP KALİTELİ İÇERİK VE KİTAP KULLANACAKSINIZ.


    DERS ÇALIŞMA PROĞRAMI VE KAYNAĞA GELİNCE..

    Güzel konuşmanın güzel hitabın bir değeri vardır, hitabet ve güzel konuşma bir araya gelirse AÇAMAYACAĞINIZ kapı yoktur. Ancak bu şahısların iddia ettiği gibi kendinizi eğitmeye çalışsanız dahi bırakın kapı açmayı KAPIDAN içeri almazlar sizi.

    Bunlar kendilerini bir halt sanıp 2 kelime öğrenip ortaya nasıl olur da İNGİLİZCE öğretiyoruz yada tüm dilleri öğretiyoruz diye çıkarlar bu nasıl bir CAHİL cesaretidir anlamıyorum.

    TABİİ Kİ, SADECE, KENDİ UZMANLIK ALANIMDA BİLGİLENDİRME YAPABİLİRİM. Ve bundan da ŞEREF duyarım.

    Ancak bu yönlendirmelere girmeden önce, herkesin İNGİLİZCE öğrenirken bilmesi ve anlaması gereken bir kaç konu var.

    1- Amacınız nedir, neden İngilizce öğreneceksiniz? Önce amacınızı belirleyeceksiniz, İngilizce'nin tüm becerilerini mi öğreneceksiniz yoksa sadece tek becerisi size yetiyor mu?
    2- Eğer tek becerisi size yetiyorsa diğer becerileri fazla üstelemeyip sadece amaca yönelik çalışacaksınız. Mesela sabah sınav var ve sınavı geçmek için dil bilgisi tekrarı ve ezberlemesi gibi.
    3- Eğer sadece konuşmak olsun da ne olursa olsun diyorsanız ve alanınız da belirli ve dışına çıkmayacaksanız, o kadar kolay ki; 20-30 kelime ezberleyin AMA SIFIR HATA ile telaffuz öğrenin ki KARŞIDAKİ insan MEST olsun sizi dinlerken.
    4- Amaç SINAVLAR ise (ÜDS, YDS..) yine yazma, konuşma ve dinleme becerilerine ihtiyaç duymayacaksınız ve işinizi dil bilgisi, kelime ile halledeceksiniz. Bunu yapmak da kolay; sadece dilbilgisi, kelime konularını içeren kitapları alırsınız, geçmiş yıllarda çıkan sorularla BİNLERCE tekrar yapar soru çözersiniz sonuçta yine başarırsınız.

    ANCAK;

    Eğer amacınız İNGİLİZCE'yi komple öğrenip İNGİLİZCE bilginiz ve konuşmanızla bulunduğunuz ortamda karşıdan saygı görmek ve o masada OTORİTE olmaksa HER BECERİSİNİ doğru düzgün öğreneceksiniz.

    Şarlatanların en büyük kozu İnsanların konuşamamasını fırsat bilip bunu kullanmaları. Ancak o kadar zarar veriyorlar ki İNGİLİZCE öğrenmek isteyenlere, bir kere hayalleriyle oynuyorlar.

    GELELİM TAM ANLAMIYLA YAPILMASI GEREKENE;

    Diyelim ki gerçekten sıfırdan ve temiz bilgilerle doğru, kaliteli ve sıfır hata ile öğrenmek istiyorsunuz.

    Kullanacağınız kaynak sıradan olmayacak, madem KALİTE arıyorsunuz o zaman hakkını vereceksiniz.

    Kullanacağınız kaynaklar %99 OXFORD veya CAMBRIDGE Üniversitelerinin kaynakları olacak ancak çok nadir Türkçe'ye çevrilmiş veya 1-2 tane HATASIZ olduğuna ve bilgisine güvendiğimiz (TECRÜBE EDİP ONAYLADIĞIMIZ) İNGİLİZCE USTA ve UZMANLARININ kaynaklarını kullanacağız.

    1- Kaliteli bir ders kitabını takip edeceksiniz. Kitapta sizlere verilmek isteneni hatasız ve doğru yolla öğreneceğiz. Öğrenirken alternatifler, yorumlar, yardımcı düşünceler, denemeler vs.. hepsi işe yarayacak.

    Kitabı çalışırken içerisinde size yaramayacak tek bilgi yoktur. Yani İNGİLİZLER asla DİLLERİ konusunda dalga geçmez ve Asla ama asla İŞİ şanşa bırakmazlar, eğer bir kitap hazırlayıp basıyorlarsa %1,000,000 o kitap yıllarca denenir basımdan önce ve test edilir, sonra basımdan önce kurullar tarafından analiz edilir ve en son haline getirilir, uzmanların onayını alır ve öyle basıma girer.
    Basıma giren bir kitap zaten onay almıştır ve %99.9999 hatasızıdr, hata sadece kelilerin 1-2 tanesinde basım hatasıdır.

    Ama bizim şarlatanlar 1 haftada kitap yazıyor UZMAN olmadığı kunularda ve çok satıyor, üstelik bu kitapların herhangi bir destel materyalleri bile yok, oysa ORİJİNAL bir kitabın her beceriyi geliştirici KAYNAĞI VE DESTEĞİ varken, işte aradaki farkı anlarsanız bizim halkımızın DİLE verdiği degeri de anlarsınız. Neye ve kime inanması gerektiği değil kimin ne söylediği önemli bizim halkımız için.

    O kitaptaki alıştırmalar, yönlendirmeler, açıklamalar, kurallar yada dil bilgisi verileri, kelimeler sizleri yavaş yavaş alıp tertemiz İNGİLİZCE öğretirler. Yardımcı kaynakları da mutlaka kullanarak ASLA HATA YAPMADAN SIFIR hata ile İngilizce öğrenilir.

    Ama burada bir şeyi göz ardı etmemek lazım, bizim insanımız DİL öğrenirken sıkılır, karşılığını hemen almak ister; EMİN OLUN VE LÜTFEN bana inanın ki, 25 yıllık hatta daha fazla tecrübeyle sabittir ki, sıkılıp bırakan arkadaşlar bir sene sonra geliyor ve aynı yerden aynı şekilde tekrar başlıyor sonra da diyor ki HOCAM keşke seni dinleseydik.

    Bunun yaşanmaması için SABIRLI olmalısınız, şarlatanlar gibi 4 günde, 30 günde yada 2 ayda DİL ÖĞRETEN bir yer varsa AMA KOMPLE TÜM BECERİLERİYLE helal hoş olsun. Ama yok ÖNCE reklam yapıp 2.5 ayda dili konuşturuyoruz saçmalığıyla ortaya çıkıp da KİTABIMI alacaksınız, günce 2 defa 150 sayfa, sonra günde 1 defa 250 sayfa ve en son hafta da 400 sayfayı her gün bir kez okuyacak ve sorgulamayacasınız diyen bir adama hangi mantık kuralları içinde güveniyor ve itimat ediyoruz.

    Şimdi çıksam desem ki arkadaşlar boşverin o şarlatanı, ben 1 ayda öğretiyorum, üstelik NOTER onaylı, eğer konuşamazsanız da sizlere paraNIZI da iade ediyorum desem kaç kişiyi kandırım? Bence çok kişiyi etkiler ve kandırırım. Ama konuşmak eyleminden karşıdaki insanın anladığıyla benim söylemek istediğim çok farklı, sonuçta 1 ayda bazı şeyleri öğretirim ve papağan gibi konuştururum ama onun aklında geçen o değildi, ben de kurnazım tabi ki, eğer noterden tasdikli ve garantili üstelik para iadeli diyorsam ORADA bir oyun yapmak zorundayım. Belirli bir konuda 50 kelime öğretip o kelimeleri günde 100-1000 defa tekrar edeceksin diye de sözleşmeye koyarım, sonra 1 ay boyunca beynini yıkarım ve o arkadaş 1 ayın sonunda beyni yıkanmış, hipnoz halde kendisini İNGİLİZCE konuşuyor bulur. Ama amacıma ulaştım mı, kim beni suçlayabilir, konuşmuyor mu, evet konuşuyor daha ne?

    Ama amaç şuursuzca konuşmak mı, yoksa bilerek mantıklı ve güzel konuşmak mı. İşte şarlatanlar ilk yolu izliyor.


    Kitabımı alacaksınız diyen şahsın kitabı 200 tl civarı :) İngilizce'de baş ucu kitabı olarak kullanılan ve hatta en babayiğit kitap bile 50 pound civarı. Orijinal ve EŞŞİZ bir kaynak. Genel kitaplar 20-30 pound civarı.


    2. Ders kitabıyla beraber, ya güzel bir sözlüğünüz olacak yada online sözlüklerden sadece 2 tanesinden yararlanacaksınız. (Oxford ve cambridge Online SÖzlükler). Kelime bilgisi o kadar önemli ki -ileriki yazılarımda yazayım ve şahit olun. Sizin bakış açınızla gördüğünüzle benimki çok farklı, onu da sizlerin görmesini sağlayalım arkadaşlarım.
    Bu sözlüklerden başka bir sözlük kullanmayacak ve kimsenin yönlendirmesine İNANMAYACAKSINIZ. Eğer onlara inanacaksanız bu TAVSİYELERİ dinlemenize gerek yok.
    BU SÖZLÜKLER, keliemlerin nasıl okunduğunu, nerede vurgu yapıldığını, seslendirmeyi hatasız yaparlar. Yani ŞARLATANLARIN kendi kafasına göre sözyledikleri İngilizce telaffuzlardan tamamen farklıdır.
    Yabancıların anlamamamızın, youtube kanallarındaki İngilizce dersleri takip edemememizin, BBC, CNN, Video, Radio dinlediğimizde tek kelime anlayamamamızın sebei o DİLDEKİ kelimelere KULAĞIMIZI ALIŞTIRMAMAMIZdır.
    Yani kısaca DİNLEME alıştırması yapmadığımız için hiç bir yayını ve konuşmayı tam anlamıyla anlayamıyoruz.

    3- Hiç kimsenin yönlendirmesiyle şu kelime böyle okunur yok bilme şu şekildedir öyle değil gereksiz tartışmalarına girmeyecek ve sadece bilgiyi DOĞRU KAYNAKTAN alıp diğerlerine kulağınızı tıkayacaksınız.
    Doğru kaynaktan öğrendiğiniz bilgiyi gerçek hayyat kullanıp doğruluğunu bilfiil kendiniz deneyip doğru olduğunu gördüğünüzde zaten kendinize olan GÜVEN tavan yapacak ve kimseye, boş insanlara güvenmeyeceğinizi anlayıp DOĞRU kaynağa bağlanacaksınız.

    4- Dinleme bölümleri olacak kitaplarda o bölümleri anlayana kadar 2-3 defa tekrar edilecek, aslında İYİ bir öğretmene denk geldiğiniz 1 enfazla 2 dinleme ile sorun ortadan kalkar. Eğer o öğretmenin telaffuzu iyi ise YAŞADINIZ, o kadar çok faydası olacak ki size, ve sizin dili anlamanıza, gereksiz ve boş tekrarlarla uğraşmak yerine 1 söylemede konuşmak ve 1 söylemede anlaşmak olağan üstü bir GÜVEN verecek size.

    5- Grammar (dil bilgisi) öğrenmek dili hem kaliteli kullanmanıza hem doğru ve hatasız yazmanıza, okumanıza, cümle kurmanıza yarayacak. Ama süper bir dil bilgisi mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa sırasıyla mı, o zaman ona göre ilerleyeceksiniz. Her becerinin ayrı kitaplarla desteklenmesi şarttır.

    6- Yazma becerisi derslerde öğrendiğiniz kelimerli, parağrafları yazarak gelişririlmeye başlanır, kelimeleri yanlış yapmadan yazmak için o kelimeye hakim olmak gerek, eğer bir kelimeyi hafızanıza kalıcı olrak almak istiyorsanız hem yazın, hem dinleyin ve doğru telaffuzunu öğrenin, doğru sesel doğru telaffuz edin, okuyun ve bütün becerilerle destekleyin onu. Sonra bakmışsınız ki O KELİME SİZE HİZMET ediyor.

    Kelimelere HÜKMETMEK için ONUN USTASI OLMALISINIZ, kim gibi, NECİP FAZIL gibi, ÜMİT YAŞAR gibi..

    Ne zaman ki kelimeler siz istemden ellerinizden ve dilinizden doğal olarak dökülmeye başlar işte siz o zaman olmuşsunuz demektir. Ama bir NECİP FAZIL bir ÜMİT YAŞAR olmak için neler lazım biliyorsunuzdur.

    7- Sesli hikaye kitapları alacağız, dinleyeceğiz, gözümüzle takip edeceğiz, telaffuzlara tonlamalara vurgulara dikkat ederek dinleme dersi yapacağız. İşte bunların hepsini yaptıktan sonra ÖĞRENEMEMEK diye bir şey asla olmaz.

    Görsel hafızayı bol bol kullanacağız, dinleme yaparken kendimiz de yüksek sesle onlar gibi okuyacağız, o sesi en iyi talit eden en iyi öğrenen olacak, okuma alışrıtmaları yaparken sesiniz mutlaka duyacak ona alışacaksınız, evde yaptığınız bu alıştırmalar kendi sesinize alışmanızı ve dışarıda sorunsuz konuşmanızı sağlayacak. Biz Türk milleti olarak kendi sesimize fazla alışık değiliz bu koularda, çok konuşabiliriz ama amaca yönelik konuştuğumuzda işte o zaman kendi sesimizin yabancısı oluruz.

    8- Yazma ve kelime öğrenme becerisini yine sesli kitaplarla pratik yapacağız, sesli kitap okuyacak ekrana bakmadan sadece duyduğumuz şeyleri yazarak kendimizi kontrol edeceğiz, anlamadığımız yerde bir daha dinleyeceğiz, bir daha. Ama sonunda beyin mutlaka dinlediği kelimeyi BEYNİN içinde bulacak ve size diyecek ki yahu bu ses bu sese benziyor sen bunu yaz. Ses benzeşmesini yakaladığında elin direk İngilizce yazıya gidecek ve KELİME ÇIKTISI alınacak. Aynı bilgisayarı PROĞRAMLAYIP çıktı almak gibi:)

    :) RESET YOUR BRAIN FOR CLEAR PERFECT ENGLISH ! - Anladığınıza eminim.

    Kimseye inanmayacaksınız, eğer onlara inanacaksınız bunu uygulamayın, kimsenin yanlış yönlenedirmesine izin vermeyecek doğru yolunuzdan sapmayacaksınız.

    Kim ki size yanlış yoldasınız diyorsa sabırla bekleyin ve mucizeye tanık olun.

    Hangi işi yapacaksan yap, inancın olmalı, aşkın olmalı, o işi yaparken sonucunu ve başarılı olduğunu düşünüp azmin olmalı, eğer başarırsan sonunda seni nelerin beklediğini bilmelisin, körü körüne ve yalan yanlış öğrenmemelisin, öğrendim dediğinde ağzını açtığında TÜM KAPILARI açacak ve seni yeni yaşamında İLKlerin arasına sokacak kadar iyi İNGİLİZCE öğrenmelisin.

    ZOR MU? HAYIR.!
    NEDEN?
    ÇÜNKÜ, HERŞEYİ DOĞRU YAPTIĞINDA SONUÇ YANLIŞ OLMAZ.
    EE,
    SİZ DE AYNISINI YAPACAKSINIZ,
    1-DOĞRU KİTAP
    2-DOĞRU ÇALIŞMA
    3-DOĞRU SÖZLÜK
    4-DOĞRU TELAFFUZ
    5-DOĞRU ÖĞRETMEN
    6-DOĞRU YÖNLENDİRME
    7-DOĞRU OKUMA
    8-DOĞRU YAZMA
    9-DOĞRU KONUŞMA
    10-DOĞRU PRATİK
    11-DOĞRU YOL..

    PEKİ BUNLARIN SONUCUNDA YANLIŞ NASIL ÇIKAR?

    Daha yazacak çok şey var, bir başlangıç olsun bu.

    İngilizceyi bölümlere ayıralım, herkes hangi bölümde öğrenmek istiyorsa orada öğrensin.

    Sorularınız varsa cevaplamaya ve kendimce doğru bildiğim yolda yardımcı olmaya gayret edeyim lütfen.


    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 16:51:31 >



  • Bu geceyi de TEBESSÜM ettirecek bir yazıyla bitireyim bari :)


    Malum Türkiye'de İngilizce bilmeyen, hakkında ahkam kesmeyen kimse yok.


    CV'ler ağzına kadar dolu, şöyle bilirim, böyle yaparım..

    Kreş, Anaokulu, İlkokul İNGİLİZCE tam hızıyla devam..

    Ortaokul, LGS
    Lise LYS
    İngilizce kursları çeşit çeşit, ama içerisindeki öğretmen kaliteli mi değil mi soran var mı :)
    Üniversite İngilizce Hazırlık
    Yüksek Lisans
    ÜDS
    YDS
    TOEFL
    IELTS...

    Uzayıp gitsin

    AMA BİZİM DERDİMİZ ÖNCE KALİTE..

    İNGİLİZCEYİ KAÇ YIL DERS OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ İSTEMİYORUZ Kİ BİZ,

    sadece o İngilizce şuan işine yaarıyor mu yaramıyor mu onu soruyoruz,
    yoksa 30 sene İngilizce okuman birşey ifade etmiyor,
    şuan eğer hala İngilizce ile sorun yaşıyorsan muhtemelen ya YOUTUBE'da hangi kanal İyi İngilizce öğretiyor diye geziyorsun
    YADA google amcaya soruyorsun énasıl İngilizce öğrenebilirim" diye..

    karşına ya bizim konu çıkıyor yada FERHAT YILDIZ :)

    sonra ferhat yıldız'a bakıyorsun, videosuna gidiyorsun ama seni yine tatmin etmiyor ve bizim konuya geliyorsun..

    VEE...
    Sen de hoşgeldin..

    Biz de zaten İngilizce'den bahsediyorduk, nasıl olacak, nasıl öğreneceğiz diye..

    Komşum, kızını ODTÜ özel okula gönderiyor ve yıl sonunda 8 ay geçmiş diyor ki..
    Hadi kızım en azından İngilizce tek bir cümle söyle de en azında oraya verdiğimiz paraya yazık ettik demeyelim.
    Sonra istediğini alamıyor tabii ki, ayda 2000+ TL para veriyor oraya.
    VEE..
    KARAR: kızını oradan alıp normal bir ilkokula veriyor.


    Aslında söylemek istediğim şu, Türkiye'de İNGİLİZCE öğretiminin bir kalitesi, standardı yok, İSMİNİZ ne olursa OLSUN farketmiyor

    Mesela çok açık ve net söylüyorum,

    YDS ACADEMY, .. şubesini çok çok iyi tanıyorum, kendileri OXFORD'un il temsilcisi ve adını kullanarak çok iş yapıyorlar.
    Kurucu müdürünü özellikle ziyaret ettim, ismi OXFORD olduğu için, ancak 1 saatlik sohbetten sonra HAYAL KIRIKLIĞIMI anlatacak cümle bulamadım.


    SÖYLEDİKLERİNİ AYNEN AKTARIYORUM..
    "Hocam ben ticari bir işletmeyim, öyle şeylerle uğraşacak vaktimiz yok bizim, bu işletmenin dönmesi gerekiyor, senin söylediklerini yaparsak aç kalırız biz. Bu kurumsa biz öğretmenlere bir kitap veririz ve sadece onu anlatırlar, onun dışına çıkamazlar, çıkmasına da izin vermeyiz, öğrencinin gelip şikayet etmesi öğretmenin sonu olur, belirli kalıplarımız vardır onları es geçemeyiz, biz sınava hazırlarız, eğer öğrenci konuşmaya dinlemeye okumaya yönelik özel çalışmak isterse özel ders alır, bunlarla uğraşamayız biz."


    Şimdi burası bir dil kursu, adı da YDS Academy, OXFORD TEMSİLCİLİĞİ..
    Eğer bukadar güvendiğim yer bu mantıktaysa, diğer dil kurslarını düşünmek bile istemiyorum.

    Dil kursu açıp para kazanmak okadar kolay ki, hele benim için çocuk oyuncağı,

    YA KALİTE,
    YA HİZMET
    YA GÜVEN..

    Bunları sağlamak için sadece 1 kişi yetmiyor, benim kursumda derse girecek öğretmenin beni İKNA ve TATMİN etmesi gerek bilgisiyle,

    Eğer benim istediğim kıvamdaysa SAATİNE kaç para istiyorsa kendi belirlesin..
    Ama bu her kurs için geçerli mi acaba..

    Gelelim biz TÜRKLERİN İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN/ÖĞRETİRKEN beyninin nasıl KODLANDIĞINA..

    Önünüze ilk çıkana sorun sabahleyin..

    O bildik ilk cümleyi, WHAT IS YOUR NAME? Ama Türk aksanıyla. /wat iz your neym/ :)

    Alacağınız cevabı zaten siz de biliyorsunuz, MY NAME IS ... .

    Peki farklı cevap alırsanız hemen yazın bana, bakalım kaç tane farklı cevap aldınız.

    Eğer farklı bir cevap veren olursa onu hemen tebrik edin, çünkü alternatif üretmesi için birileri onu teşvik etmiş.

    Muhtemel cevapların şöyle olamsı lazımdı..

    My name is ..
    Ahh, my name, ...
    Ok, my name, ..
    My name, ..
    Yes, my name, ..
    my name, ..
    DİREK İSMİNİ söyleyen ..

    Karşıdaki İnsan sorduğunda ilk soru ne? aynı şeyi tekrar
    Peki şöyle olsa,

    And what is your name, please:)
    Your name?
    Your name, please..
    Yours?
    let me know yours please..


    YANİ yeter ki düşünün, okadar çok ki alternatif cevaplar,

    SİZİN düşünmenizi engelleyen bir sistem nasıl olur da sizin İNGİLİZCE konusunda İYİ olmanızı sağlar.

    DÜŞÜNME ARAŞTIRMA ALTERNATİF BULMA yoksa KALİTE DE YOK, Ortama ayak uydurma da yok..

    İLLA Kİ My name is'le başlayan cümle yapmak zorunda mıyım ben yahu.
    Sadece ismimi söylesem?
    YOK olmaz, NEDEN olmaz, OLMAZ işte :)

    Peki..


    Bir de şöyle sorun ama İNGİLİZ AKSANIYLA "What is your name? /wot iz yoo neym/, Biraz tuhaf geldi biliyorum :)
    Ama anlayan ve cevap veren kaç tane olur, your name kısmını anlar ancak gerisini bir daha sorsana der:)

    YA SAAT SORMA konusu,

    Aman Allahım, hele bu konu ÖMRÜMÜZÜ YER BİTİRİR,
    Ne olur bana kimse saat sormasın İNGİLİZCE, sıralamayı bilemiyorum ve söyleyemiyorum.

    Ee peki benim garibanım, bunun başka yolu yok mu. YOK.
    Neden YOK. YOK İŞTE..
    Peki ben her seferinde saati söyleyemeyince karşıdaki ile bir çift laf edemeyecek miyim :)

    Halbuki saati söylemek okadar kolay iken..
    Mesela şuan saate bakıyorum 03.18 = IN ENGLISH ;) Three Eighteen. İşte cevap, bu kadar basit iken ben neden saat bilmem kaçı kaç geçiyordu ve acaba "past" mı kullanacaktım "to" mu kullanacaktım demek zorundayım.

    What is the time? What time is it?

    It is eighteen minutes past three.
    Acaba "minutes" kelimesi kullanılacak mıydı,
    Acaba "o'clock" kullanacak mıydım.

    Saati aynen okurum olay biter.

    Eğer alternatif üretmezsen beyni kullanmazsan, yada KULLANDIRILMAZSAN sonuç KONUŞAMAMAK olur.


    Peki Günaydın diyeceksiniz, ilk söylediğiniz ne :)

    GOOD MORNING !

    peki ama MORNING ! olsa sadece, olmaz, neden, nedeni olmaz işye yahu niye üsteliyorsun, niye ısrarla soruyorsun.
    Tamam hocam pardon:)



    BAKINIZ,

    kalite tabii ki ilk KRİTERİMİZ ancak pratik zekayla KALİTEYİ birleştirin, tek bir cevap değil çoklu cevaplar.

    Kelime bilgisi, tecrübe, okuma, dinleme, yazma, grammar, konuşma bunların hepsi sizin İNGİLİZCE'nizi geliştiren şeyler.

    Bunların hepsinde iyi olduğunuzda İNGİLİZCE ile dalga geçersiniz artık. Çünkü o size değil SİZ ONA HÜKMEDERSİNİZ.

    Kim iyiyse o kazanır :)



    Sıkmayın kendinizi,

    Hem zeki olun hem pratik
    Hem kaliteli hem hızlı

    Yani CV'de yazdığı gibi kalmasın, HAYATA UYARLAYIN..
    PRATİK YAPIN..

    Özgürce ve Korkmadan, ama yanlış olarak değil.

    Beyninizdeki o kalıpları da kırın, yıkın, atın..
    Modern dünya, modern İngilizce..


    İngilizceyi hayatınıza sokmadan, onunla yaşamadan ondan nasıl bir dostluk bekliyorsunuz?


    "TRAIN THE BEST, SHOOT THE REST" mi yapalım?
    Yoksa herkese ulaşalım mı?

    Selamlar..



    BİZ OKULLARDA ÇOCUKLARIMIZA PRATİK YAPTIRAMADIKÇA

    YETERLİ DERS SAATİ OLMADIĞI İÇİN SADECE NOTA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPTIĞIMIZDAN

    SINIF MEVCUTLARI ÇOK OLUP PRATİK YAPTIRMA İMKANI BULAMADIĞIMIZDAN

    KİTAPLARDA SUNULAN KONULAR ÇOK UZUN SIKICI VE ÇOK FAZLA ZAMAN ALDIĞINDAN

    .....


    BİZİM BU EKSİĞİMİZİ KAPATMAK İÇİN
    dil bilmediği halde kendisini dünyanın en iyi öğretmeniyim diye tanıtan DİL CAHİLLERİ ortaya çıkacak ve insanlarımız sanki bir kurtarıcı gelmiş gibi ona sarılacak.

    Vay benim Türkiyem vay..
    Sayın Oxford,
    Öncelikle söyliyeyim bahsettiğiniz youtubedeki kanalları hiç açmadım,duymadım. Youtube çok nadir kullanırım zaten.

    Yazılarını okudum.
    Tahmin ediyorum,siz burada belirki bir güven sağladıktan sonra youtube'de yada başka bir ortamda ingilizce dersi verdiğinizi,ingilizce öğrettiğinizi yazacaksınız. Yani sizin buradaki temel gayretiniz,para kazanmayı düşündüğünüz bir ortama insan kaynağı,müşteri sağlamak. Bu muhabbetin oraya varacağını az çok tahmin etmek zor değil. Herkes kötü,ben iyiyim. Daha sonra gelin size bu yöntemle ingilizce öğreteyim. Nerede?
    - Evinizde,evimde,yada youtubeye video atarım...

    Türkiye'de ingilizce eğitim ve öğretim yöntemleri MEB bünyesinde de yıllardır tartışılıyor. Ben lisede ve üniversitede ingilizce öğrenirken psikoloji,sosyoloji,ekonomi dersleri ingilizce yapılmaya çalışılırdı. Türkçe konuşmak yasaktı. İngilizce gelişecek diye o dersin vermek istediği verilemiyordu. O dersilerin öğreticisi de iyi ingiizce bilmiyordu zaten.
    Bence hataydı ve sanîrım bu hatadan dönüldü. Bir yere kadar ingilizce öğrenimi türkçe ingilizce karışık gitmelidir.
    Konu hakkında 50 sayfa yazı yazabilirim.

    Uzatmadan sonunda diyeceklerimi yazayım. Bana göre ingilizce öğrenmenin temeli kelime öğrenmektir. Telafux ile çok vakit kaybetmeyin,(foruma diyorum),öğrenebildiginoz kadar kelime öğrenin. Okuduğunuzu anlayın,konuşmayı sonra halledersiniz. Aynı anda konuşmayı da telafuzu da iyi öğrenecegim derseniz zaman kaybebersiniz,sıkılırsınız,bîkarsınız,umutsuzluk olur.

    Bol bol kelime öğrenin kardeşim,türkçe alt yazılı ingilizce filmler izleyiniz bol bol. Bu film izleme olayı çok önemli,türkçe akt yazılı ingilizce film.
    Zamanla türkçe alt yazılıyı bırakın,ingilizce filmler izleyin.
    Ingilizce şarkılar dinleyin. Bir zaman sonra ingilizce içinize işleyecek,refkeks olarak ingilizce konuşacaksınız farkında olmadan.
    Kelime bilginiz iyice arttıktan sonra ingilizce güncel haber sitelerini ve yazılı basını okuyun. Okurken zaten bahsedilen haber hakkında ön bilginiz oldugu için zorlanmadan anlarsınız ve ingilizce öğreneceğinize inancınız artar.
    İngilizce öğrenmenin önündeki en büyük engel bir zaman sonra motivasyonu kaybedip umutsuzluga kapılmaktır. Ben iyi öğrenemem düşüncesidir. Asla bir ingiliz kadar ingilizce konuşmayı hedeflemeyin. Oxford beyin anlatımıyla hedef bu. Bu hedef ise umutsuzluğa sürükler. Kelime bilginiz iyi olursa ne konuşulursa konuşulsun,ne yazarsa yazsın anlarsınız. Tabi gramer bilgilerini de öğrendiyseniz. İnanın telaffuz zamanla düzelecek.
    Ha,siz zamanınız bolsa,aynı anda hem telafuza hem kelime ogrenmeye çalışın. İşte ikisi birden zaman yetmedigi için,motivasyonu azalttığı için neyi geri plana atabiliriz diye hep düşünülmüştür. Kimisi önce telafuz der,kimisi kelime öğren sonra telafuz çalış der.

    Oxford English hesabından da anlaşılacağı üzere,neden hesabının ismine Oxford English koydun sorusunun cevabı: Projem var,burada çevre edinip ders verip para kazanacağımdır. Yoksa bu kullanıcı adını seçmezdiniz beyefendi. Önce rakipleri kötülersin,bir de beni deneyin mesajını verip müşteri toplarsın. Bu ışler böyledir.
    Bu projeni eleştirmiyorum,saygı duyuyorum ama bunu inkar edersen saygı duymam.

    Sizin salladığınıza inanıyorum. Bunun aksini ispat etmek için konunun ilk mesajındaki yazınızı sadece ingilizce olarak buraya yazabilirmisiniz. Görelim bakalım ingilizceniz nasıl.
    Hep eleştirdiniz,ben en iyisini biliyorum dediniz. Lütfen ingilizcenizi ilk mesajı ingilizce yazarak kanıtlayabilirmisiniz. Sizinniçin çok kolay olacağına inanıyorum. Yapamazsanız sallayan birisinizdir.
    Arkadaşlar 2003 den beri forumu takip ederim. Beni bazı arkadaşlar tanır. Öncelikle kendimden ve Bülent hocayla konuşmalarımızdan bahsedeyim.

    Elektrik elektronik mühendisiyim ve iyi bir kurumsal şirkette mühendislik yapıyorum.

    Bülent hocayla yaklaşık 1-1,5 saat telefonla konuştuk ve kendimce izlenimlerimi bu mesaj altında yazmak istedim.

    Kendisine ilk başta eleştirisel yaklaştığım için özür diliyorum. Ama benim yerimde kim olsa öyle yaklaşır. Çünkü daha önce de kandırıldığım için eleştirisel yaklaşmam bana göre gayet normaldi.


    Telefonumu verir vermez hocamız beni aradı. ilk dakikalarda gene aklımda oluşan tabuları 5 dakikada yendi diyebilirim ve ilk 2 dakika ingilizce sorular sordu. Aksanı duyunca ingilizle konuşuyorum sandım biraz heycanlandım :) . Hocam aynı zamanda Türkçeyi de çok iyi kullanıyor. 1,5 saat inanılmaz geçti su gibi diyebilirim. Çok keyif aldım ve kafamda yanan yeşil ışığı size anlatamam.

    1,5 saat sonunda ufkum genişledi. İnanılmaz bir şekilde etkilendim. Bu kadarını bende inanın beklemiyordum. Dediğim gibi aradığımda bakalım bu da sıkacak mı ön yargısı bende vardı ve hocamdan gerçekten bu yaklaşımdan dolayı özür diliyorum. 5 dakikadan sonra zaten 4 kulağımı açıp pür dikkat dinledim ve telefonda anlatmak istediklerini öyle bir aldım ki size anlatamam. Hocamla sözleştik ve sözünü aldım ve kendisi bana kapısını açtı. Mutlaka ziyarete gideceğim ve gelişmeleri burada yazacağım. Ben hayatımda çok şey değişeceğine 1 saati aşkın süreli konuşmamızın ardından farkettim.

    Kesinlikle bilgi güçtür arkadaşlar. Gerçekten haddinizi aşmayacak yorumlar varsa buyrun yazın. Youtubeda insanları kandırıp parasını sömüren insanlara prim yaptırmayın.
    Merhabalar herkese,

    Nasılsınız..

    Öncelikle tüm özel mesajları cevapladım arkadaşlarım, biraz geç cevap verdiklerim varsa kusura bakmasınlar lütfen.


    Bugün yine girişim zamanı..

    İnsanlarımızın onlarca yıldır İngilizce ile derdi var ve bu sorun ancak EĞİTİMİN en başındaki Meb Bakanımız tarafından çözülür, o zaman biz de MEB Bakanımızla görüşmek ve çözüm aramak için randevu talep ettik.


    https://twitter.com/ZiyaSelcukprof/status/1105398505080832000/photo/1

    Ayrıca özelden de randevu talep ettik.

    "Sayın Hocam, zat-ı alilerinizle görüşmek ve "Türkiye'deki Yetersiz İngilizce Öğretimine" çözüm önerisi sunmak istiyorum. İngilizce öğretmeniyim. İsmim Bülent. Geri dönüşlerinizi arz ediyorum."


    Dil Eğitimi bir devlet politikası olmalı ve baştan sona düzenlenmeli.
    Her gelen hükümet yada bakan dil eğitimini haydi baştan alıyoruz dememeli.
    Dil eğitimi kaliteli ve sorunsuz olacak şekilde şekillendirilmeli ve bir daha kurcalanmamalı.

    Ben elimden geleni yapayım yıllardır yaptığım gibi, Meb bakanım ve müsteşarım da değişti, yeni bakanımız da en azından eğitim kökenli.

    Kendileriyle bir görüşebilsem yada yapılması gerekenleri kendilerine bir anlatabilsem, büyük bir ihtimalle kendisini ikna edebileceğimi düşünüyor ve buna sonsuz inanıyorum.


    İnşallah bizleri görmeyi kabul ederler ve randevu verirler.

    Randevu vermeseler de, zamanları olmasa da bizlerle görüşmek için (aslında böyle önemli ve acil bir konu için zaman ayırmaları gerektiğini düşünüyorum ama), mutlaka bizleri dinlemek ve anlatacaklarımızı not almak, kendilerine ulaştırmak için birilerini görevlendirirler diye ümit ediyorum.

    Bizimle ilgilenecek zamanı olmasa dahi yorulmak yok mücadeleye devam. Bir gün mutlaka dikkatini çekeceğim ve artık kayıtsız kalamayacak ve inşallah o zaman elimiz daha güçlü olacak.

    Sosyal medyanın gücünü kullanıp bakanımıza mutlaka ama mutlaka ulaşacağım.

    Paylaşmak istedim..

    Saygılar..
    Merhabalar,


    Bu yazımı bu konuda daha önce paylaştım mı bilmiyorum ama, hani soruyorsunuz ya..


    İNGİLİZCE ÖĞRENMEYE NASIL BAŞLAYALIM DİYE..


    Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun ve bu yazıdan sonra istediğinizi sorun ki daha açık olsun sorularınız, kendinizi değerlendirin ona göre yol çizelim.


    -----


    İngilizce maalesef biz Türk milletinin başının belası, ama bunun bela olmasına biz kendimiz sebep oluyoruz.

    İngilizce öğrenirken başlangış noktamız yanlış olunca üzerine doğruyu inşa edemiyoruz.

    Biraz da şans işi aslında, İyi bir öğretmene denk geldiğin an hayatın öyle bir değişir ki sen bile inanamazsın.


    O yüzden bu başımıza bela ettiğimiz ingilizce'den doğru reçete ile çok kolay kurtulabiliriz.


    İLK YAPMANIZ GEREKN ŞEY, SİZİ HAYATA HAZIRLAYACAK İNGİLİZCE'YE YANİ KENDİNİZE YATIRIM YAPMAK.

    DİL ÖĞRENMEK VE DİL EĞİTİMİ İÇİN PARA HARCAMAKTAN ÇEKİNMEYECEKSİNİZ, HOCAM HERŞEYE VAR DA BİR DİL ÖĞRENMEYE Mİ YOK PARA.!

    O YÜZDEN PARAM YOK LAFININ ARKASINA KİMSE SAKLANMASIN, BULUN ARKADAŞ, HERŞEYE BULUYORSUNUZ BUNA GELİNCE Mİ YOK, ÜSTELİK HAYATINIZIN KARARI BU İNGİLİZCE ÖĞRENMEK.

    HERYERDE İNGİLİZCE BİLMİYORUM DEMEKTEN ARTIK BIKMADINIZ MI, DİĞERLERİ ÇATIR ÇATIR KONUŞURKEN SİZ BİR KÖŞEDE ACABA NE ZAMAN TÜRKÇE KONUŞURLAR DA BEN DE KATILIRIM SOHBETE DİYE BEKLEMEK ZORUNUZA GİTMİYOR MU?

    O YÜZDEN, EĞER PARAN YOKSA ANNEDEN BABADAN BORÇ AL, KARDEŞİNDEN ABLANDAN, AĞABEYİNDEN..
    İMKANIN VARSA GİT BU İŞ İÇİN BANKADAN KREDİ ÇEK KOY CEBİNE, KAYNAKLARA HARCA.

    HİÇ YAPAMIYORSAN PARA BİRİKTİR, 1000+ TL CİVARI OLUNCA HABER VER..

    KUSURA BAKMAYIN VALLAHİ HEM KALİTE İSTİYORUZ HEM DE PARA HARCAMAYACAĞIZ, YOK ÖYLE, HEM HARCAYACAKSIN HEM KARŞILIĞINI ALACAKSIN.



    ÖNCE NEREDEN BAŞLAYACAĞIZ..

    1- KALİTELİ YAYINLAR;

    *KİTAPLAR - Oxford ve Cambridge University..

    Öncelikle ve olmazsa olmazların en başında geliyor, bir kitapla çalışmaya başlayacaksınız (30 yıllık yazarı dahi belli olmayan dili eski 1 tl değer biçilen sahaflardan komşulardan eşten dosttan alınanlar değil, dili günümüze uyarlanmış yeni ve modern konular içeren); yardımcı kaynağı olacak o kitabın, çalışma kitabı, cd..


    *SÖZLÜKLER -
    Kaliteli olacak, öyle yine eşten dosttan sahaflardan 1 tl'ye alınan veya kitapçılarda 3 tl'ye satılan cep türü değil, adam gibi büyük, her bilgiyi içeren en az 10 yıl senin her derdine derman olacak sözlükler. Ve aşağıda yazdığım sözlükler hariç kullanmayı tavsiye etmiyorum. Çünkü bize gerekli olan her bilgi bunlarda. Fazlası da.

    Oxford Wordpower Dictionary
    Oxford Advanced Learners's Dictionary
    Cambridge Advanced Dictionary
    Cambridge Pronouncing Dictionary

    *ONLINE SÖZLÜKLER -

    Oxford ve Cambridge onlien sözlük harici kullanmıyoruz, bununharicinde kimseden bilgi istemiyoruz.https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/https://dictionary.cambridge.org/tr/


    *DİL BİLGİSİ KAYNAKLARI - Oxford ve Cambridge University..

    Dil bilgisi kaynaklarında da İngilizce konusunda 1 numara Oxford, 2 numara Cambridge.
    Bu iki üniversitenin her seviye dil bilgisi kaynak kitapları mevcut
    Bunları haricinde kaynak ihtiyacımız olursa Amerikal'ı yazar Betty Scramphazar'ın kitaparı da soru çözmek ve dil detaylarını öğrenmek için tam bir hazine.

    Bunlar harici de çok kaliteli kitaplar var ancak sizlerin tüm ihtiyaçlarını bu eserler fazlasıyla karşılar.

    Mesela KİTAPLIĞINIZDA mutlaka ve mıtlaka olması gerekn İngilizce baş ucu kitabı;
    Practical English Usage, Oxford Uni. - Michael SWAN (Gelmiş geçmiş en iyi eserlerden bir tanesi - paha biçilemez bilgiler içeriyor). Michael Swan Beyin tüm kitapları son derece kalitelidir.

    Yine Practical English Grammar..

    Cambridge Üniversitesinin Tüm dil bilgisi kitapları da son derece kaliteli..
    Grammar in Use serisi mesela..



    *HİKAYE KİTAPLARI - Oxford ve Cambridge University, Penguin Yayınları..

    Mutlaka sesli kitap alacağız düzeyimize göre, ilk tercihimiz Oxford Bookworms Kitapları, sonra Cambridge, Sonra Penguin yayınları..
    Diğer yayınlarda da mutlaka güzel kitaplar vardır, ancak hepsinin dili Sizin seçtiğiniz DİLE uygun olacak, yani british English öğrenirken American English Hikaye kitabı almayacaksınız. Herşey birbirini destekleyecek.


    *CD'LER, VİDEOLAR, SES DOSYALARI -

    Satın alacağınız CD'ler zaten öncelikle kitaplarla beraber geliyordur, sözlüklerle ücretsiz veriliyordur, veya hikaye kitaplarının yanında vardır.
    Sizler hangi CD'leri alabilirsiniz; Video kitap ve CD'leri vardor Oxford'un, son derece faydalı ve harika seriler. Mutlaka alın.

    *YOUTUBE KANALLARI -

    Kaliteli bir yabancı youtube kanalı takip edeceksiniz, mesela BBC English, Oxford University Press Channel. Burada öğrendiğiniz İngilizcenizi Pratik yapacaksınız.

    *ONLINE KURSLAR -

    Eğer illkai online bir kurs istiyorsanız, hangi dili öğrenmeyi seçmişseniz o ülkenin insanıyla konuşacaksınız, British English seçip Amerikan hocayla konuşmayacaksınız.


    *DİL KURSLARI -

    Adının ne olduğu hiç önemli değil, ağız tadına uygun kursu seçerken (Brtish yada American English) o kursun hocasının iyi ve kaliteli olmasına özen göstereceksiniz, benim burada verdiğim kriterlere uyan hangisi ise orası OK'dir.


    PEKİ diyelim ki kaliteli kaynakları aldık ama NASIL ÇALIŞACAĞIZ..

    -Kitapta verilenleri eksiksiz ve istenilen şekilde öğreniyoruz. Önce dil bilgisiyle ilgili bir bölüm varsa onu hallediyoruz, sonra dinleme bölümünü dinliyoruz ki oradaki parağraf okuması yapmadan önce kulağımız bir alışsın, sonra parağrafı takip ederek bir daha dinliyoruz ve aynı anda takip ediyoruz, bilmediğimiz kelimeleri hemen ya online olarak bakıyoruz yada satın aldığımız sözlüklerden bakıyoruz.

    Dinelem yapıldıktan sonra okumaya başlıyoruz, önce sessiz bir kez, sonra sesli bir kez, sonra dinleme metnini açıp onunla beraber aynı anda ilkinde gözle takip edip içten okuma, ikincisinde aynı anda dinleme metniyle beraber yüksek okuma.

    Alıştırmalar bitip diliniz söylemeye alıştığında kendi başınıza 1-2 YÜKSEK sesli okuma yapacaksınız ki kendi sesinize alışasınız ve konuşmaya başladığınızda kendi sesinize yabancı olmayasınız.

    Eğer bir kelimeyi telaffuz etmekte seslendirmekte sorun yaşıyorsanız kelimeyi bölümlere ayırın.
    MESELA; Computer /kım - piyu - tı/ üç bölüme ayrıdım ve aynı anda durmadan önce yavaş bir tempo ile sonra orta hızda 2-3 defa ve sonra da tek söylemde sesi çıkaracak halde okuduğunuzda o kelime artık sizindir ve hatasız okuyorsunuzdur.


    - Çalıştığınız konudaki kelimeleri öğrenmeden bir başka üniteye geçmek yok, hepsi iyice öğrenilecek kontrol edilecek emin olunacak, kafadan teyidi yapılacak, test edilecek ve eğer emin olursanız her kelimeyi atlamadan kafanıza bir daha unutulmamak üzere yazdığınıza o zaman şimdi söyledyeceğimi yapmaya geldi sıra.

    Nasıl olsa o üniteyi işlerken bir çok kez ve bilerek görerek pratik yaptık not aldık ve hazırız. Yani o üniteyi öğrendiğimizi kafamızda birşey kalıp kalmadığını kontrol etme zamanı.

    İŞTE CAN ALICI NOKTA DA BURASI.. KONUŞMA ALIŞTIRMALARI

    Madem çalıştım ve öğrendim diyorsunuz o zaman sizi kendi kendinize sınava tabi tutmaya davet ediyorum, bakalım aklınız beyniniz gerçekten kendi kendinize onay verecek mi öğrendiğinize dair.

    Bütün duyularınız çalışıyor olacak ve beyin bunlardan aldığı verierli değerlendirip size NOT verecek, diyecek ki kardeş tamam olmuş yada diyecek ki kardeş ders çalışırken beynin başka yerdeydi dolayısıyla gereken önemi vermedin ve olmamış bu iş, hadi tekrar baştan başla ben onay vermiyorum.

    Kendi kendinizi kandırmayacağınzı orada anlayacaksınız, üstelik torpil de geçmeyecek BEYİn size, sizin beyniniz olduğu halde dahi..

    *PEKİ TESTİ NASIL YAPACAĞIZ KENDİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ KRİTEER BEDİR VE NASIL KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ..


    Eğer bu konuşan siz değil de karşıdaki birisi olsaydı acaba ben onun bu konuşmasını anlar mıydım yada bu konuştuğumuz karşı taraf anlar mı, doğru kelime mi kullandım telaffuzum vurgum doğru muydu, acaba aynen dinleme metnindeki gibi mi söyledim, yada sözlükten öğrendiğimle aynı mı söyledim, İŞTE KRİTERLERİMİZ BUNLAR..

    Gelelim kendi kendimizi değerlendirmeye;
    1- Orada 3-5 kez dinlediğimiz, 3-5 kez okuduğumuz metin aklımızda kalmış mı öğrenmeye geldi sıra. Oradaki metni kitabı kapatıp yüksek sesle anlatacaksınız, Duraksayabilirsiniz ancak kitabı açmak yok, kelime hatırlamak için kitap açılmayacak, dil bilgisi kuralı neydi diye kitaba el sürülmeyecek. İşte şimdi o onlarca kez okuduğunuz bölümü, parağrafı anlatamadığınızda nerede eksik olduğunuzu anladınız mı?

    Bakın bakalım neler eksikmiş. Kelimeler hatırlanmıyor, telaffuzlar eksik, dil bilgisi havada uuşuyor, hatırlanmayan bölümler, demek ki tam anlamıyla hakim olamamışsınız. Şimdi gördünüz mü, neden konuşamadığınızı, oradakileri öğrenmeden konuşma olmuyor demek ki, beyne birşey vermeden onu doyurmadan nasıl konuşacaksınız.

    O zaman ne yapıyoruz, bu sefer hem detaylı, hemde hatırlayabileceğimiz şekilde aklımızda tutarak okuduğumuz hikayetyi bir daha okuyoruz, ve eğer gerçekten öğrenmek için okursanız da nasıl öğreneceğimizi artık biliyorsunuz. İkinci de daha iyi olduğunzu göreceksiniz, 3'te bundan daha iyi.. AAA bir bakmışsınız yüksek sesle konuşuyor ve düşünüyorsunuz :)

    Helal size..

    2- Kelime öğrenirken dalga geçmeyeceğiz, gerçekten o kelimeyi öğreneceğiz.
    Kelimelerin İSİM, SIFAT, ZARF VE FİİL, bağlaç, edat... HALLERİ VARSA O KELİMEYİ ÖĞRENİRKEN ONLAIN HEPSİNİ ÖĞRENECEĞİZ, Kİ KELİME DAĞARCIĞIMIZ ÇOĞALSIN.
    Kelimeleri öğrenirken EŞ ve ZIT anlamlılarını da öğreneceğiz.
    Kelime bilgisi konuşmanın kalitesini DOĞRUDAN ETKİLEYEN önemli detaylardın birisidir.

    Hemen bir örnek verelim..

    Mesela FAST /faast/ kelimesi..

    FAST (SIFAT -ADJECTIVE) hızlı
    FAST (ZARF - ADVERB) hızlıca
    FAST ( İSİM - NOUN) ORUÇ
    FAST (FİİL - VERB) ORUÇ TUTMAK

    FAST x SLOW
    SPEED, QUICK... gibi kelimeleri de öğrenirseniz yani eş ve zıt anlamları yada yakın yardımcı anlamları o zaman kelime bilginiz uçar gider.

    Bakın fast kelimesinden neler çıktı, okunuş aynı ama cümle içerisinde kullandığınızda farklı anlamlar yükleyerek bir kelimeden 4 kelime elde ettiniz,

    AYRICA,

    DESERT (İSİM - NOUN) /dezıt/ ÇÖL
    DESERT (FİİL - VERB) /dizöt/ TERKETMEK

    yine aynı kelimeyi farklı telaffuzla farklı anlamlara getirdiniz.


    İŞTE kelime öğrenirken bunlar yapılmalı, öyle Türkçe'sine bakılıp da öğrenilen kelimelerden hayır çıkmaz.


    Öğrendiğiniz kelimerli DOĞRU TELAFFUZ etmezseniz onları öğrenmenize de gerek yok, bırakın öğrenmeyin daha iyi. Telaffuzunu bilmediğiniz kelime ancak size yüktür. O kelimeyi başka kelimelerle anlatmak adına yüz bin renge girmeye, bir kelimeyi anlatamayıp 10-15 kelimeyle yardımcı eş zıt anlamlı kelimeler kullanarak kendinizi heba etmeye gerek yok.

    TEK SEFERDE DOĞRU TELAFFUZ ve hedef 12'den vurulacak. Maceraya gerek yok, her zaman yaptığınız hata artık geride kalsın LÜTFEN..


    OKUMA ALIŞTIRMALARI -

    Doğru öğrendiğiniz kelimelerle doğru okuma yapmak vurguya tona sese dikkat etmek ve insanlara güzel bir okuma sunmak artık zor olamayacak, sadece kurala uyacaksınız, en iyi ses taklitini kim yaparsa o en iyi konuşur.


    DİNLEME ALIŞTIRMALARI -


    -Kitaptaki bölümleri anlatan cd'ler dinlenecek
    -Yeni kelimeler duyulduğunda kontrol edilecek doğru telaffuz öğrenilecek ve doğru söylenecek
    -Video Cd'ler (oxford vode cdleri) seyredilecek, ilk seyretmede hiç bir durdurma işlemi yapılmayacak, ikinci dinlemeden anlaşılmayan yer olursa durdurulup hangi kelime anlaşılmadı öğrenilecek, bütün bölümlerin anlaşıldığı onaylanacak ve bir sonraki bölüme geçilecek
    -BBC English Dİnelenecek
    -BBC TV Takip edilecek, anlamadığınız kelimeler olsa da kulağınız 10-15 dakika içinde telaffuza ve aksana alışacak, bir müddet sonra orayı seyretmediğinizde veya dinlemediğinizde EKSİKLİK hissetmeye başladığınızda İŞTE o zaman pişiyorsunuz ve oluyorsunuz demektir.
    -Sözlükten kelime çalışması yapaılacak ve önce sözlükteki kelime dinlenecek, sonra aynı ses çıkarılmaya çalışılacak.


    KONUŞMA ALIŞTIRMALARI -

    İngilizce çalışmaya başladığınızdan andan itibaren öğrendiğinizi kelimelerle her gün konuşma alıştırması yapılacak ve kendi seinize alışacaksınız

    Öğrendiğiniz kelimerli kullanarak günlük hayatınızı anlatacaksınız. YÜKSEK SESLE, kulağınız duyacak beyin karar verecek doğru mu yanlış mı diye. Sürekli yapıldığında konuşma doğal olarak kendiliğinde çıkacak.

    Birşey söylemek istediğinizde onu yüksek sesle ve İngilizce olarak söylemeye gayret edin.

    .....


    BU yazdıklarım SİZİN REÇETENİZ ve emin olun uygulayın bakın göreceksiniz %90-95 başarılı olacaksınız.


    BAŞARISIZ OLMANIZA İMKAN YOK ÇÜNKÜ SİSTEM HER AŞAMASINDA BİRBİRİNİ KONTROL EDİYOR, ZATEN BİRİSİ DÜZGÜN çalışmazsa DİĞERİ DE ÇALIŞMAZ :)


    Saygılarımı sunuyorum
    Size katıldığım noktalar var. Katılmadığım noktalar da var şuan. Her şeyin iyisini ben biliyorum havalarında mesaj yazıyorsunuz ama ortada icraat göremedim ?

    Youtubedaki 10 türk kanalı en az incelemişimdir. Bu kanalların hiç biri ingilizceyi SIFIR hata ile öğreteceğini iddaa etmiyor. Bu da onların insanları kandırıp ceplerindeki paralarını almaya gelince bu konuda insanların aklı olmalı kimse kimseye 3 5 günde ingilizceyi öğretmez. 1 günde 1 kur atlamaz. Buna inanıp onların peşinden gidenlerin aklından şüphe ederim zaten.

    Ben rar.planet arkadaşın çıkardığı programa da beginner seviyedeyken başlayıp orta seviyeye kadar ilerlettim.Fakat arkadaşın anlattığı gibi advanced seviyelere gelemedim. Amacım 7,8 ay gibi bir zamanda anlattıkları gibi o seviyeye gelmekti. Ama olmadı. Katkısı olmadığı söylersem yalan olur intermediate seviyesine yakın bir seviyeye kadar beni 6,7 ay gibi bir sürede getirdi. Program için gene de kendisine teşekkür etmiştim.


    Şuan ki durumum sokak ağzıyla 3,5 kelime konuşup insanlarla konuşabiliyorum. Anlaşabiliyorum belki. Sıkıştığımda bir parçayı az buçuk anlayıp yorumlayabiliyorum. Ama bu benim ingilizceyi iyi öğrendim anlamına gelmez. Ciddi bir toefl,IELTS,GMAT gibi sınavlara girsem başarısız olacağımdan eminim.

    Bize şu sürede sizi şu seviyeye getiririm gibi umut tacirliği yaptırmayın. Bizim zamanımız da değerli. Zaman=para demektir. 1 sene boyunca her gün 2,3 saat çalışıp karşılığında IELTS,TOEFL gibi sınavlarda başarılı olamıyorsam. Kusura bakmayın dediğiniz gibi o seviyelere gelememiş ve ingilizceyi öğrenmemiş oluyorum.

    Şimdi benim yerime cevap vermişsiniz açık çek olayına tabiki öyle düşüneceğim. Eğer hedeflerim doğrultusunda ingilizce öğrenmek varsa ve bunu noter huzurunda garantisini veriyorsa tabiki denemek isterim. Ama bunun sonuncunda 1 sene zaman ayırdık diyelim. Benim 1 senelik zamanımı aldığınız için bana tazminat ödeyecek misiniz?
    Hadi başarı kriteri koydunuz mu bilmiyorum ama en azından beni 1 sene çalıştıracaksanız IELTS sınavından en az 7 almak isterim.

    SİZ madem iddalısınız. Ben buradayım. Adres vermeniz yeterli


    İyi forumlar
  • Saol kardeşim eyw çok güzel anlatmışsın eline sağlık.Ama birkaç şeyi dile getirmek istiyorum.Sözlük olarak bugüne kadar translate kullanıyordum.Bu saatten sonra tavsiyeni dinleyeceğim."World" kelimesini iki ayrı sözlükte ve translatede okuttum.Şimdi nasıl okunduklarına bir bakalım.

    Oxford-https://en.oxforddictionaries.com/definition/world

    Cambridge-https://dictionary.cambridge.org/tr/s%C3%B6zl%C3%BCk/ingilizce/world

    Translate-https://www.google.com/search?q=translate&oq=tr&aqs=chrome.0.69i59l3j69i60j69i57j69i60.1021j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    Öncelikle şunu söylemeliyimki azda olsa listening yeteneğim varsa anladığım kadarıyla Oxford,Cambridge'in UK okumasıyla aynı okuyor.Yani Oxford UK olarak okuyor.Translate UK mi US mi anlayamadım.Cambridge'in US'sine benziyor ama aynı değil sanki.Çözemedim.Cevaplarsan sevinirim.Onun dışında tavsiyeler için çok teşekkürler.Güzel yazmışın.Muhtemelen cambridge kullanacağım bir sürü örnek cümleside var.Ayrıca anlamları ingilizce vermiş o güzel.Hazıra konmak yerine biraz kendin çıkarıyorsun yani.Ve diğer sözlüklerdeki çok büyük bir eksiği kapatmış cambridge.UK ve US olarak iki versiyonda okutabiliyorsunuz.Bu harika birşey.Değinmek istediğim diğer bir diğer konu ise şu:Tüm youtube kaynakları yanlış diye birşey yok.Nadirende olsa güzel şeyler var bence."Özkan Çelen" hocamıza bir bakın derim.Kendisi tam temelden başlamış ve seviye seviye harika anlatmış.Sitesine girin.6 seviye anlatmış.Her seviyede 27-30 ders falan var.Yorumunuzu bekliyorum.
  • Kardeşim merhaba,

    Oxford ve Cambridge online sözlükler İngilizceyi SIFIR hata ile öğreneceğin 3 sözlükten ilk ikisi.

    İNGİLİZLER kendi dilleri söz konusu olduğunda ASLA ama ASLA hata yapmaz ve dil öğretimini KESİNLİKLE şansa bırakmazlar.

    O yüzden kendi dillerini öğreten yayınlarda bu iki DÜNYANIN 1 ve 2 NUMARALI üniversiteleri İNGİLİZCE'yi sorunsuz öğrenmek isteyen arkadaşlarım için birer CEVHER, birer HAZİNE.

    Kelime telaffuzlarına gelince; Oxford ve Cambridge bildiğin gibi İNGİLİZ üniversiteleri, her kelimenin orijinal yani UK hali verilir ilk önce SONRA da US hali, yani Amerikalıların İngilizlerden ayrılalım kendi aksanımızı oluşturalım diye yaptıkları çalışmalar sonucunda oluşan telaffuzu verir. Kuzey Amerika Telaffuzunu.

    Oxfor Sözlük, yüzbinlerce kelimede 1 hata yaparsa Cambridge 2 hata yapar. Bunu nasıl anlarsın, ya bilgin olacak çok fazla kelimede yada denk geleceksin ki o zaman farklı olduğunu anlayacaksın. Bu hata da sadece İngiliz İngilizcesinde kabul edilen 2 ayrı okunuşun bir diğerini vermesi şeklinde.

    TRANSLATE ise, google hizmeti, google hangi ülkenin bir ürünü, AMERICA (US)..

    Bu sözlükler DÜNYA üzerindeki en kaliteli, en sorunsuz, en açıklayıcı, en hatasız, en ...

    Umarım anlatabilmişimdir.

    Mesela sen CAMBRIDGE sözlüğü TÜRKÇE karşılıkları olduğu için TERCİH ederken, ben OXFORD'u tercih ederim, çünkü OXFORD bir TIK daha MÜKEMMEL.


    Bir Türk tarafından yürütülen ve video içerikleri İngilizceyi anlattığını zanneden YOUTUBE İNGİLİZCE kanallarının hepsinin değil %99'unun kötü ve boş içerikli, kalitesiz, kirli bilgiye sahip İŞE YARAMAZ olduğunu söyledim. %100 demedim:)

    BU YOUTUBE'daki İNGİLİZCE DERS VİDEOLARI olan kanallara kızmamın ve artık bundan sonra onları İFŞA edecek olmamın sebebi, çevremizdeki insanların youtube'da bir kanal söyler misin çalışmak için diye ısrarla sorması sonucu, ben de araştırmaya başladım ONLARA yardımcı olabilecek İNGİLİZCEyi her açıdan doğru aktaran TÜM becerilerine değinen ve temiz bilgi veren içi boş olmayan videoların olduğu bir KANAL aramaktı.

    Ancak görüyorum ki bu eksiği şuana kadar rastladığım kanallar KAPATAMAMIŞ. Hala insanlar güvenebileceği İngilizce ders anlatan kanallar arıyor. KURSLARDA öğrenemiyoruz, paramız yetmiyor, kaliteli kaynak alamıyoruz diyen onlarca insan her gün youtube'da kaliteli bir kanal bulmak için onca zaman harcıyor.

    Tabi bu açığı gören ileri zekalı kurnaz beyinler, bildiğini sandığı İngilizcesiyle İnsanları kandırmaya başlıyor. Herkes birbirine soruyor, Youtube'da İngilizce öğreten kaliteli bir kanal var mı diye. Arkadaşı da kimden duyduysa kanalın KALİTESİNİ bilmeden denemeden içi sağlam bilgiyle dolu olup olmadığını test etmeden hemen TAVSİYEde bulunuyor.

    NEYE GÖRE, KİME GÖRE kaliteli ve değil?

    Bunun tek bir kriteri VAR; OXFORD yada CAMBRIDGE. İşte kriter bu.

    Eğer kanallar bu üniversite yayınlarını kullanıyor, sözlükleriyle öğretiyor ve kullandıkları 4 beceri kaynakları bunların yayınlarıysa, ve en önemlisi kanalda ders anlatıyorum diye ortaya çıkan şahsın TELAFFUZU iyiyse, işte o KANAL izlenir kardeşim hemde 24 saat izlenir.

    Neden BBC ENGLIS kanallarını izlemiyorsunuz, neden OXFORD ve CAMBRIDGE üniversitesinin İngilizce kanallarını takip etmiyorsunuz.

    Burdaki sorun, dile ilk başlayan ve doğru bilgi ile devam etmek isteyenlerin İngilizce anlatımda kaçıracağı detaylar. Ancak eğer İngilizce Telaffuzunuz iyiyse, dil bilgisi ve kelime bilginiz de orta seviye ise, yabancı kanalları izleyin kesinlikle.

    O bahsettiğiniz kanalı da İNCELEYEYİM ve size gerçeği buradan yazayım üstad. Ama eğer kanal OXFORD ve CAMBRIDGE kriterlerine uymuyorsa o zaman ne olacak.

    O kanal kime ve neye göre iyi ?

    SİZİN BİLGİNİZ DAHİLİNDE SİZE İYİ GELEN KANALIN EKSİKLERİNİ GÖREMEYEBİLİRSİN, AMA BİZLER O KANALI HER AÇIDAN DEĞERLENDİRİRİZ VE SİZİN GÖRMEDİĞİNİZ PEK ÇOK ŞEYİ GÖRÜRÜZ. İŞTE BU DA BİLGİ VE TECRÜBEYLE OLUR.

    Umarım o kanal iyidir de güzel şeyler yazarım memnuniyetle. En azından tavsiye edebileceğimiz bir kanal olmuş olur.

    Ama en kısa zamanda BU EKSİĞİ gidermek ve insanları DOĞRU BİLGİ, TEMİZ İÇERİK, KALİTELİ DERS ve GÜZEL TELAFFUZ İLE tanıştırmak lazım.

    İnsalar, Türklerin genetiğini değiştirdiği İngilizce'yle Edirneden dışarı çıktı mı kendilerine bir Tercuman lazım maalesef.

    Neden 20-30-40-50 küsür yıl İngilizce ders alıp da İNGİLİZCEYLE başı beladan kurtulmayan TEK millet biziz?

    Hemen söyleyeyim, biz sadece şekil olarak İngilizce öğretiyoruz, şekil 4/3 lük olunca tamam bu iş diyoruz, ama yaptığımız işte bir RUH yok. Sanıyoruz ki öğretiyoruz. Kocaman bir yalan.

    20 Yıl boyunca her sene aynı şeylerle başlanıyor aynı şeyle bitiyor dersler.

    Müfredat okadar ağır ki, öğretmen hem proğramı yetiştirecek, hem kitaptaki tüm konuları işleyecek hem de bu işi haftada 2 saatle yapacak.

    BIRAKSINLAR ALLAH aşkına ya, bu REZİİLİĞE be KEPAZELİĞE bir son verilmediği sürece, 2200 yılında dahi BİZ TÜRKLER hala YOUTUBE kanallarında İngilizce öğretmeye çalışan insanların boş içerikli berbat videolarını arıyor oluruz.

    İngilizce öğrenirken kararınızı vereceksiniz üstad.

    Ya iyi ve kaliteli öğrenirsiniz OTORİTE siz olursunuz, yada sıradan ve yanlış öğrenir insanların ağzına bakarsınız acaba hangisi doğru diye.

    Herşeyi doğru yapacaksınız, doğru kaynak, doğru bilgi, doğru telaffuz, doğru video kanalı, doğru dinleme, doğru konuşma.

    Zaten bunları 1 sene yapın olay BİTMİŞTİR..



    Saygılarımla ÜSTAD..
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam cevap yazdığınız ve böyle bir konu açtığınız için.Öncelikle "Oxford" biraz daha önde mi demek istiyorsunuz?Anlattıklarınızdan sanki youtubeyle hiçbirşey olmazsınız gibi bir anlar çıkardım.Biraz öyle anladım kusura bakmayın.Ama demek istediğiniz düzgün video yapan az kişi var,türklerin çoğu sallyor.Yani ben şuan öyle anladım hocam.Öyleyse dediğiniz doğru haklısınız.Araştırmak lazım güzel kayak için.Kurslardada hoca sadece konu anlatıyorsa ben o kursa para falan vermem hocam.Hoca dediğin speakinde öğretecek.Yoksa normal youtubeden açtığımız güzel konu anlatan bir kanalda farkı kalmaz.Siz ne düşünürsünüz bu konuda hocam?Ve yabancı kanal izlemememin sebebi sanırım yeterli seviyeye gelememiş olmamdan kaynaklanıyor.Yani kelime bilgisi olarak %85-%90 anlıyorum.Bilmediklerimide sözliükten öğrenirim belki ama sanırım listening çok kötü benim.Ne dediğini anlayamıyorum hocam.Bi konumda bahsetmiştim belki bakarsınız profilimden "İngilizce Seviyeleri ve Siteleri" biraz saçma bir konu oldu ama kendimden bahsettim.Orada dediğim gibi ingilizceyi okulda öğretilen can may past tense falan hariç oyunlardan öğrendim.Oyzden vocabulary'im iyi sayılır.Tabiki oyunlar hep yazışma ve okuma üzerine olduğu için benim reading ve writing speaking ve listeninge göre uçuyor.(Benimkilere göre)Yani listening ve sepakingden biraz geri kalmış olabilirim.Sesli metin dinleyebilirim,voscreen kullanabilirim listening için.Speaking içinde sesli metin okurum.İlla biriyle konuşmamız gerekmiyormuş sepaking için.Forumda görmüştüm.Konuşacak kimse yok,turistik biryerdede yaşamıyorum.Kursa gidecek param yok.Açıkcası bulunduğum yerde düzgün bir kursta yok.Cevabınızı beklerim,çok teşekkürler hocam.Umarım kafanızı ağrıtmamışımdır.İyi günler.

    Edit:Özkan Çelen hocanın derslerini bitirmeden tam olarak diğer derse geçmiyorum.Yavaş ve sağlam adımlarla geride kalıntı bırakmadan gitmek istiyorum.İlk dersten bile bilmediğim şeyler öğrendim.Açıkcası hocayla ilgili hoşuma giden şey temelden anlatması.Alfabeyi daha yeni ezberledim mesela.(İki gün önce)Bu konudada engin yorumlarınızı bekliyorum hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Misty4242 -- 10 Şubat 2019; 13:35:17 >
  • Merhaba kardeşim,

    -Evet Oxford bir TIK önde.

    -Türklerin açtığı Youtube İnglizce kanallarındaki öğretici belgesi olmayan, İngilizce'den anlamayan ve salladıkça sallayıp İngilizce'yi İngilizce olmaktan çıkarıp Türkçeleştiren Çok ama çok fazla insan var. Bu da İngilizce kanallarının kalitesini gözler önüne seriyor.

    -Belki bir kaç tane güzel kanal vardır ama şuana kadar rastlamadım, senin rastladıkların varsa yaz da baştan sona inceleyelim.

    -Konuşma ve dinleme alıştırmaları yapacaksın doğrudur. Önce keelimelerin DOĞRU telaffuzlarını öğreneceksin ki konuşunca seni anlayacaklar, başkası konuştuğunda da sen HATASIZ anlayasın.


    ÖZKAN HOCA DİYE ÖVDÜĞÜN ARKADAŞA GELİNCE.

    BU ARKADAŞ HAKKINDA YAZACAKLARIM TAMAMEN ÖĞRETTİĞİM DEDİĞİ İNGİLİZCE VE KALİTESİ İLE İLGİLİ. EMİNİM ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANDIR ANCAK İNGİLİZCESİ İÇİN AYNI ŞEYİ SÖYLEMEYECEĞİM.

    KÖTÜYSE KÖTÜ DİYECEĞİM.

    ÖZKAN HOCA'mın İngilizcesi benim değerlendirdiğim bir çok kritere uymayan sıradan, içi boş demeyeyim ama %45 kalitede, bir çok hata ile dolu bir vdeolar topluluğu.

    Şuana kadar 10 videosunu inceleme fırsatı buldum, sen inceler misin dedikten sonra.

    DOST ACI SÖYLER ve BEN İNGİLİZCE konusunda ÇOK ACIMASIZIM MAALESEF. Bir Ders ya iyidir YADA KÖTÜDÜR, ortası olmaz.

    İlk videosundan başlayarak anlatacak olursam, duyacakların AZMİNİ kırmasın ama, tüm videolar hatalar zinciri, kelime yanlışları, telaffuz problemleri ile dolu.

    - Alfabe videosu bile onlarca hata ile dolu.İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN !İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN !İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN !
    - Harflerin okunuşları sorunlu, hocanın vermek istediği mesajlar kendisi ile çelişiyor, çok iyi niyetli olabilirsiniz, hatta DİL BİLGİSİ bilginiz SÜPER ötesi de olabilir ancak bütün beceriler iyi olmadığında herşey eksik kalır.
    - Hocanın verdiği örneklerle alfabe birbiriyle çelişiyor.
    - Hocanın telaffuzuyla anlattıkları birbirinin %100 zıttı çıkıyor. Belli ki hoca sadece dil bilgisi ve kelime öğretmek adına KANAL açmış, telaffuz, konuşma, dinleme, yazma becerileri göz ardı ediliyor.
    - Bu haliyle birşey öğrenir misiniz, elbette öğrenirsiniz AMA DERSENİZ Kİ kaliteli mi HOCAM; bana göre değil OXFORD ve CAMBRIDGE'e göre sıradan, telaffuz hatalarıyla dolu, kendi ile çelişen, bir hocam.

    Bunları söylediğim için ÜZGÜNÜM üstad.

    Umarım bu hocadan bahsediyoruz. Eğer bu beyfendi ise, RESİMDEKİ VE DİĞER TÜM HATALARINI tekrar yazayım. TEK TEK. DETAYLANDIRARAK ki gör duy dinle ve cambridge sözlükten kendi kulaklarınla duy HOCANIN yanlışlarını HATALARINI.


    Saygılar kardeşim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 10 Şubat 2019; 14:15:24 >
  • Arkadaşlar,


    Bakınız daha önce de söylediğim gibi, İngilizce'yi kaliteli yada sıradan ve kalitesiz öğrenmek tamamen size kalmış.

    Siz nasıl öğrenmek istiyorsanız o sizin tercihiniz, İster orijinal olan BRITISH ENGLISH öğrenin yada değiştirilmiş İngilizce olan American English öğrenin.

    Bunlar tamamen size ve sizin ağız tadınıza bağlı.


    Bakın küçük iki örnek vereyim,


    Birinci örnek KALİTELİ İNGİLİZCE'Yİ TEMSİL ETSİN..
    Türkiye'desiniz ve İstanbul'dan Kars'a gideceksiniz, oraya gitmek için 2 seçeneğiniz var.

    1- THY tarifeli uçağı ile Ekonomi yada Business uçarsınız, YADA zengin bir arkadaşınız vardır UÇAĞINI size tahsis eder ve keyifle yatarak uçarsınız.
    Bu 2 şekilde de rahat ve kolaylıkla 1 saat sonra Kars iline varırsınız. Ama bunlar da kendi arasında 3'e ayrılır, ekonomi uçarsınız az rahattır, business uçarsınız daha rahattır, özel uçarsınız SÜPER RAHAT'TIR.


    İKİNCİ ÖRNEĞİ DE KALİTESİZ, KÖTÜ İNGİLİZCE İÇİN KABUL EDİN LÜTFEN..
    2- Otobüsle yada kendi aracınızla gidersiniz. Ancak her iki seyahat şekli de kendi içerisinde RİSKLER barındırır.
    Otobüsle giderseniz, ilk önce 24 saatlik yorucu zorlu bir yolculuğu göze almanız gerekir. Sonra yola çıktınız, otobüs şoförünün yorulması ve uykusunun gelmesi ve kaza ihtimali. Yolculuk sırasında yan koltuklarda oturanların verdiği rahatsızlık, muavinin kötü olması, yolların buzlu karlı veya bozuk olması, kaza riskini %100 artıran ihtimaller. Yol boyunca mola yerlerinde yediğiniz yemeklerin kötü olması, ishal olmanız, en önemlisi kullanılan içerikten zehirlenme ihtimaliniz, uykusuzluk, oturduğunuz koltuğa yapışma hali, dizlerinizin 20 saat küçücük yerde kapalı halde kalması, otobüsteki USB girişlerinin bozuk olması, tv ekranının bozuk olması, otobüste sürekli ağlayan bir çocuk, şoförün sigara içmesi, mola yerinde otobüsün sizi bırakıp gitmesi ve cebinizde beş para kalmaması, otobüste cüzdanınızın çalınması...

    Kendi aracınızla giderseniz de yorgunluk, hata yapma olasılığı, kaza, benzin fiyatları, yeme içme uykusuzluk....

    daha çok şey yazarım ama yeter bu kadar.

    BU KADAR RİSKİ ALMAYA DEĞER Mİ?

    İŞTE KALİTELİ VE KALİTESİZ ÖĞRENİRKEN BAŞINIZA GELECEK OLANLAR BUNLAR..

    KALİTELİ ÖĞRENİRSİNİZ HERŞEYİNİZ KALİTE OLUR, KALİTESİZ ÖĞRENİRSİNİZ TÜM RİSKLERİ GÖZE ALIRSINIZ ÜSTELİK SONUNDA ÖĞRENEMEDİĞİNİZDE O KADAR EMEK, UĞRAŞ VE GÖZNURU BOŞA GİDER.

    RİSK ALMAYA GEREK VAR MI?

    BİR KEZ ÖĞRENİN VE KALİTELİ ÖĞRENİN..

    YILLARCA MACERA YAŞADINIZ ZATEN, BU SEFER LADES OLMAYIN..

    BİR DE BENİ DİNLEYİN, NE KAYBEDERSİNİZ, AMA ÇOK ŞEY KAZANACAĞINIZI GARANTİ EDİYORUM..


    Selamlar..
  • Hocam bahsettiğim hoca bu evet.Beklediğim bana 4 beceri vermesi değil.Yani bilmiyorum vidyodan bunu yapamaz herhalde?Dediğim şeyleri yapıcam,bu hocadanda kelime öğrenirim diye düşündüm.Harflerin okunuşununda yanlış olduğunu farketmedim.Eğer öyleyse muhtemelen bilgisizliğimdendir.Ne biliyim diğer heryerde aynıydı.Not:Ben daha 5. dersteyim.(Dersin yarısında.)Ne düşünüyorsunuz hocam?Bir de internette videodan anlatırken bize kelime ve telaffuz dışında ne verebilir ki bir insan?Yanımda değil sonuçta.4 becerinin hepsini nasıl verebilir ki?KALİTELİ olarak sınıflandırdığınız kriterler nelerdir?Aydınlatırsanız sevinirim hocam.Herşeyi de üşenmeden uzun uzun yazıyorsunuz teşekkürler.Zamanınızı alıyorum hocam.Saygılarımla...
  • Misty4242 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim,

    Diyorsan ki ben bir TÜRK gibi öğreneceğim, Telaffuzu sallayacağım benim için önemli değil, ben kelimeleri dil bilgisini tarzanca da öğrensem işime yarar diyorsan buyur devam et hocayı izlemeye.


    Ancak dil öğrenmek bu değil.


    Video'dan nasıl 4 beceri öğretilir, o kadar kolay ki.

    1- Dil bilgisi öğretilebilir mi? EVET
    2- Kelime öğretilebilir mi? EVET
    3- Kelime Telaffuzu öğretilebilir mi? EVET
    4- Dineleme yaılabilir mi? EVET
    5- Yazma alıştırması yapılabilir mi? EVET
    6- Konuşma alıştırmaları yapılabilir mi? EVET
    7- Okuma alıştırması yapılabilir mi? EVET
    ......


    Daha yapılacak o kadar çok şey varken, nasıl olurda yapılmaz.


    Sen bu hocayı dinlerken KRİTERİN neydi ki 5. DERSE geldiğin halde o videodaki yanlışları farkedemiyorsun, o zaman HOCA ne söylerse doğru kabul ettiğin için hocayı KONTROL etmiyorsun.


    İlk Video'dan 5.derse kadar hocanın kullandığı kelimeleri bir çıkar da CAMBRIDGE ve OXFORD'dan bir kontrol et bakalım, % kaçı doğru.


    İLK VİDEODAKİ BÜTÜN YANLIŞLARI YAZMAMI İSTER MİSİN..
    TEK TEK
    DETAYLARIYLA
    ÜŞENMEDEN..
    Üstelik tüm videolarını incelememe de gerek yok, tek video yeter o hocanın İNGİLİZCE kalitesini değerlendirmek için.

    İngilizce öğrenmek isteyenlere Türkçeleştirdiği İngilizceyi dil bilgisi ve kelime olarak anlatmaya çalışan, kalite, diksiyon ve telaffuza, kelimelere dikkat etmeyn bir arkadaş. Size başarılar diliyorum bu arkadaşla.


    Hocam, dediğim gibi kaliteli öğrenmek yada dalga geçmek boşa zaman harcamak sizin seçiminiz, ben sadece yol gösteririm, gerisi sizin seçiminiz.


    Saygılar hocam
  • Hocam belliki bu işte baya iyisiniz,ben o kadar iyi olamayabilirim.Kelimelerin telaffuzlarını tek tek sözlüklere yazıp aratmadım.Okulda öğretilen birşeyde değil.Bu işin piri falanda değilim.Anlayamamam normaldir diye düşünüyorum.Önerebileceğiniz düzgün türkçe kaynak varsa bakarım.Yoksada listening kasıp inglizce kaynaklardan yürürüm.Alfabe falanda internette aynıydı okunuşları tüm sitelerde.Hiç hata farketmedim,ama benim farketmemem orda hata olmadığı anlamına gelmez tabiki.Cevaplar için teşekkürler.Saygılarımla

    Edit:Hocam giraffee yazarken bir e fazla yazmış diğer görselde alfabede kırmızıyla çizdiğiniz harflerde okunuşları OXFORD'da bile aynı.3.görseldede hata bulamadım.Tüm videolara tabiki gerek yok birkaç hata yazarsanız elbette hak veririm size.Baya bi cevapladınız zaten.

    Edit2:Diğer harfler bazı yerlerde farklı geçiyor doğrumu yanlışmı çok emin değilim,fakat bi,si,di,i okunuşları doğru o noktayı merak ettim sadece.Kabullenmemek gibi bir amacım kesinlikle yok.Umarım kızmamışsınızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Misty4242 -- 10 Şubat 2019; 17:20:5 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilimancero -- 10 Şubat 2019; 23:13:32 >
  • Ben yine de Hocanı kendi bilgim, tecrübem ve aldığım eğitim çerçevesinde değerlendireyim de işimi EKSİK yapmış olmayayım.

    Yukarıda söylediklerimi tek tek yazayım, video hocasına laf söyledik ama ispat etmedik olmasın.


    Bir hoca ders anlatmaya başladığı anda hangi tür eğitim aldığını anında belli eder.
    Hangi İngilizce'den esinlendiğini hangi kelimeleri bildiğini, nasıl söylediğini, nasıl okuduğunu, nasıl knouştuğunu, hangi kelimeeleri kullanıp nasıl ders anlattığını nereden başladığını... takip edersen DOĞRU sonuca ulaşırsın.

    Hoca ilk dersine ne ile başlamış, İNGİLİZ ALFABESİ, doğru mu yanlış mı, hangi aksanı kullanacak hoca anlatmaya başladığı anda BAK ŞİMDİ zaten biz onu beraber çözeceğiz.

    Önüne bilgisayarını al ve takip et istersen oradan beni, aç OXFORD ve CAMBRIDGE sözlüğü aynı anda ve harfleri tek tek yaz sözlüğe aynen benim yazdığım gibi çıkacak, bir de HOCANIN yazdıklarına bak ve kendi gözlerinle gör.

    Kelimelerin yanların şöyle yazacak /bi:/ bunun anlamı ve tam olarak çıkan ses /bii/ yani "i" sesinin uzatılması, hocam tek ses eksik ne olmuş yani dersen o da olmaz.

    Al sana bir örnek. Hala kelimesi.

    1 - Hala /hala/ babanın kız barkdeşi
    2 - Hala /haalaa/ devamlı, sürekli

    Demek ki uzun ve kısa okunuşlar KELİMELERİ baştan sona değiştirir. Bu bir kuraldır.

    Doğru bir tanedir, o yüzden doğru olmayanları eksik olanları doğru kabul etmeyeceğiz, AMA HOCAM bu da yaklaşmış demek yok, eğer kalite istiyorsan hatasız anlatacaksın dersi.


    İŞTE İNGİLİZ ALFABESİ BU..
    Şimdi hocanın altatığı videoyu baştan sona dinle her harfte dur ve kontrol et.

    1- Aa /ey/ 2- Bb /bii/ 3- Cc /sii/ 4- Dd /dii/ 5- Ee /ii/ 6- Ff /ef/ 7- Gg /cii/ 8- Hh /eyç/ 9- Ii /ay/ 10- Jj /cey/
    11- Kk /key/ 12- Ll /el/ 14- Mm /em/ 15- Nn /en/ 16- Oo /ou/ 17- Pp /pii/ 18- Qq /kiyuu/ 19- Rr /aa/ 20- Ss /es/
    21- Tt /tii/ 21- Uu /yuu/ 22- Vv /vii/ 23- Ww /dabl yuu/ 24- Xx /eks/ 25- Yy /vay/ 26- Zz /zed/



    YİNE HOCANIN ANLATTIĞINDAN YOLA ÇIKARAK, "BRITISH ENGLISH" İngiliz İngilizce'si KULLANACAĞINI VE O YÖNDE ANLATMAYA BAŞLADIĞINI KOLAYCA ANLAYABİLİRSİN.

    Peki hangi ip uçlarıyla bunu söylüyoruz.

    Rr, Zz harflarinin sunumundan bunu kolaylıkla anlayabilirsin.

    Rr /aa/ olarak sunulmuş, Eğer Amerikan İngilizcesi denen dil olsaydı bu "Rr" /aar/ olurdu, hemen sözlüğüne yaz ve bak.

    Zz /zed/ olarak verilmiş yani American English olsaydı hocanın bunu "Zz" /zii/ diye okuması gerekirdi ki yapmamış.

    Şimdi anladık ki hoca İngiliz İngilizcesini kullanacak.

    AMA EN BÜYÜK HATA VE BİLGİSİZLİK, HOCANIN DAHİ ALFABEYİ BİLMEDİĞİNİN KULAKTAN DUYARAK ÖĞRENDİĞİNİN KANITI "Xx" HARFİ.

    "Xx" DENİLEN BU HARF ASLA /iks/ diye okunamaz. Bunu /iks/ diye okuyan birisi İNGİLİZCE bilmiyor diye bile kabul edilebilir, asla hoş görülecek bir davranış değildir. Bilgisizliğin en belirgin özelliğidir.

    Diyebilirsin ki, hocam ne olacak sanki ha /iks/ ha /eks/. O zaman buradan sonra yazacağım şeyleri okumana gerek yok, sen bildiğini yap, benim tavsiyelerime uyma.


    O ZAMAN HOCADAN NE BEKLERİZ, ANLATACAĞI ÖĞRETECEĞİ HERŞEYİN İNGİLİZ İNGİLİZCESİ'NE GÖRE OLMASI GEREKİR, YANILIYOR MUYUM!

    SİZ İNGİLİZ İNGİLİZCESİ ÖĞRETİYORUM DİYE ÇIKIP ARASINA "AMERICAN ENGLISH" KARIŞTIRIP ÇORBA YAPAMAZSINIZ, KELİMELER VE DİL BİLGİSİ, OKUMA YAZMA DİNLEME OKUMA HERŞEY İNGİLİZ İNGİLİZCESİ OLMAK ZORUNDA.

    YA İNGİLİZ İNGİLİZCESİ ANLATIRSINIZ YADA AMERICAN ENGLISH.. BUNUN ORTASI YARISI AZI ÇOĞU OLMAZ. AMA HOCA NE YAPIYOR ŞİMDİ ONA BAK VE ŞAHİT OL.


    TÜRKÇE ANLATIRKEN, YAZARKEN, OKURKEN, VEYA KONUŞURKEN -TÜRKÇENİN YARISINI "AZERBAYCAN TÜRKÇESİ" YARISINI DA TÜRKİYE TÜRKÇESİ Mİ KULLANIYORSUNUZ, EE İKİSİ DE TÜRKÇE, NEDEN ÇORBA YAPMIYORSUNUZ.

    OKULLARDAKİ TÜRKÇE DERSLERİNDE ÖĞRETMEN TÜRKÇE'NİN YARISINI "AZERBAYCAN TÜRKÇESİ" Mİ KULLANIYOR, YADA SOKAKLARDA NEDEN AZERBAYCAN TÜRKÇESİ KULLANMIYORUZ, DEMEK Kİ HERKESİN KENDİSİNE GÖRE KELİME VE SÖYLENİŞLERİ VAR..


    Gelelim diğer kelimelere.

    Alfabeyi anlatırken verdiği örneklerle devam ediyorum. Hocanın İngiliz İngilizcesi kullandığına şahit olduk ve ispat ettik değil mi, şimdi diğer kelimelerin hepsini Amerikan aksanıyla söylediğine ŞAHİT olma vakti geldi.

    ÖZKAN ÖĞRETMENİN KESİNLİKLE SES BİLGİSİ GÜVENİLİR DEĞİL, TELAFFUZ YERLERDE GEZİYOR. Hatalarından sıyrılmak için de BUNLARI DERT ETMEYİN ZAMANLA OTURACAKTIR DİYE SALLIYOR.

    HANGİ SES ZAMANLA OTURACAK HOCAM; YALAN YANLIŞ VERİYORSUN, SONRA DİYORSUN Kİ ZAMANLA OTURUR SESLER. ŞİMDİ NEDEN OTURMUYOR SESLER; ŞİMDİ NEDEN DOĞRUSUNU ÖĞRETMİYORSUN.


    Artı, ders o kadar sıkıcı ve tek düze ki İNSANLAR 21 dakika sadece İNGİLİZ ALFABESİ ile zaman kaybediyor, akıcılık ve yönlendirme yok, hoca birşey bildiğini zannedip onu göstermeye çalışınca olay buraya kadar geliyor.


    BRITISH ENGLISH _______ AMERICAN ENGLISH
    __________________ ________________

    chair /çeı/ veya /çee/ -------- chair /çeyır/ ------hoca ne diyor /çeyır/
    car /kaa/ -------- car /kaar/ ------hoca ne diyor /kaar/
    class /klaas/ -------- class /klees/ ------hoca ne diyor /klaas/
    glass /glaas/ -------- glass /glees/ ------hoca ne diyor /glaas/
    home /houm/ ------hoca ne diyor /hom/
    hair /heı/ veya /hee/ -------- hair /heyır/ ------hoca ne diyor /heyır/
    hour /auı/ -------- hour /auır/ ------hoca ne diyor /aur/
    honest /onist/ -------- honest /aanist/ ------hoca ne diyor /anıst/ yani her iki İngilizce'de de olmayan ses.
    hotmail /hotmeyl/ -------- hotmail /hatmeyl/ ----hoca ne diyor /hatmeyl/
    good /gud/ -------- good /gud/ ------hoca ne diyor /guud/ hoca telaffuzu uyduruyor. "U" Uzun okunur diye YANLIŞ söylüyor.
    mood /muud/ -------- mood /muud/
    food /fuud/ -------- food /fuud/
    poor /poo/ veya /puı/ -------- poor /pur/ veya /por/ ------hoca ne diyor /puur/
    to /tı/ veya /tu/ /tuu/ -------- to /tu/ veya /tuu/
    picture /pikçı/ -------- picture /pikçır/ -----------hoca ne diyor /pikçır/
    photo /foutou/ -------- photo /foutou/ -----------hoca ne diyor /foto/
    phone /foun/ -------- phone /foun/
    try /tray/ -------- try /tray/ -------hoca ne diyor /çıray/ TAMAMEN ATIYOR BİLGİ SIFIR.
    three /trii/ -------- three /trii/ -------hoca ne diyor /trii/ Peltel T olur ama PELTEK "S" de deriz diye SALLIYOR.
    those /douz/ -------- those /douz/ -------hoca ne diyor D sesi Z sesine kayması gibi birşey. TAMAMEN UYDURMA KAFADAN SALLIYOR.
    waiter /weytı/ -------- waiter /weytır/ ------hoca ne diyor /weitır/ - Bir de artislik yapıyor İki U'dan oluşmuş falan filan diye.
    were /wı/ veya /wö/ -------- were /wır/ veya /wör/ -----hoca ne diyor /wöör/
    box /boks/ -------- box /baaks/ -----------hoca ne diyor /baks/
    zero /ziırou/ -------- zero /zirou/ veya /ziirou/ ------hoca ne diyor /ziro/
    hello /hılou/ -------- hello /hılou/ veya /helou/ ------- hoca ne diyor /helo/
    hope /houp/ -------- hope /houp/ ---------hoca ne diyor /hop/ - aslında "hop" fili zıplamak demektir. Hoca yine sallıyor
    want /wont/ -------- want /waant/ --------- hoca ne diyor /want/

    VE VE VE.. BOMBAYA GELDİK ŞİMDİ..

    HOCA ARTIK ATMASYONLARIN ZİRVESİNE ULAŞTI, SALLAYA SALLAYA ÖYLE BİR DERS ANLATTI Kİ GÖREN DE DEDİ Kİ; VAY BE BU HOCA NE HOCAYMIŞ, NE BİLGİLİYMİŞ AMA BİLSE Kİ İÇERİK KALİTE DOĞRU BİLGİ NEREDEYSE YOK, NE YAPARDI ACABA..

    BİR KELİME ANCAK BU KADAR ATILABİLİR VE DEĞİŞTİRİLEBİLİR.. BİR DE BU YALANA İNANMAMIZI İSTİYOR.
    AÇ OXFORD'U HEMEN BAK ŞİMDİ VE GÖZLERİNLE GÖR NASIL ATILIRMIŞ KAFADAN..
    BU KELİMENİN TEK BİR OKUNUŞU VAR, O DA..


    PIZZA /piitsı/ ----------- PIZZA /piitsı/ --------hoca ne diyor /piitSA/ ancak bu kadar atılabilir.

    SES BİLGİSİ DERSİ ALAN ARKADAŞLARIM bileceklerdir bunu, ters "e" = "ı" sesi çıkarır.


    Bir de diyor ki sözlüklere bakın. Hey Allahım, hadi bilmeyenleri kandırıyorsun hocam ya BİZİ..
    TAMAMEN ATIYORSUN HOCAM TAMAMEN..


    ŞİMDİ İSTEDİĞİN GİBİ DEĞERLENDİREBİLİRSİN HOCANI..

    GERÇEKLER BUNLAR, KABUL EDİP ETMEMEK, OXFORD'DAN KONTROL EDİP KENDİ GÖZLERİNLE GÖRÜP KULAKLARINLA DUYUP İSPAT ETMEK DE KENDİ ELİNDE.


    İŞTE TÜM İNGİLİZCE ÖĞRETİYORUZ DİYE ÇEKİLEN VİDEOLAR BU TÜR YANLIŞLARI ÇOK YAPIYOR VE VİDEONUN KALİTESİNE ÖNEM VERMİYOR, BEN ANLATTIM BİTTİ DEMEKLE OLMUYOR.

    BURADA BİR DİL ÖĞRETECEKSENİZ DOĞRU BİLGİ VERMEK ZORUNDASINIZ ÇÜNKÜ SİZLERİ MİLYONLARCA KİŞİ TAKİP EDİYOR VE TARZINIZDAN HOŞLANIRSA SİZİN ANLATTIKLARINIZI DOĞRU KABUL EDİP ZAMAN HARCIYOR.

    YAZIK DEĞİL Mİ ONLARA..

    SONRA DA BENİM GİBİ BİRİSİ ÇIKIYOR VE DİYOR Kİ, HOCAM BU VİDEOLAR BAŞTAN SONA HATALI VE YANLIŞ, İNANMIYORSANIZ İŞTE İSPATLARI DİYOR VE SİZE İSPAT EDİYOR.

    O ZAMAN SİZ NE YAPIYORSUNUZ, DİYECEK LAFINIZ KALMIYOR VE VAAAY BE DEYİP SUSUYORSUNUZ.

    İŞTE GÜVENDİĞİNİZ VEYA GÜVENECEĞİNİZ İNSANIN İNGİLİZCE KALİTESİNİ BİLMEDEN NEYE GÖRE İYİ YADA KÖTÜ DİYE NİTELENDİRİYORSUNUZ HOCALARI?


    BENİM KRİTERİM; OXFORD VE CAMBRIDGE, YA SİZİN? ARKADAŞINIZ MI SÖYLEDİ SİZE, PEKİ ONUN İNGİLİZCE BİLGİSİ VE İNGİLİZCE KALİTESİ NE?



    İşte maalesef İngilizce Öğretiyorum diye ortaya çıkan insanların İngilizce kalitesi bu ve video içerikleri de kaliteden çok çok uzak.

    Tercih sizin, ne diyebilirim ki..


    Saygılarımı sunuyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 10 Şubat 2019; 19:58:11 >
  • Şimdi hocam uzun uzun yazmışın gene bu kadar uğraşmasaydın keşke ama ben yinede hepsini okudum.Öncelikle : işaretinin uzatma olduğunu biliyordum.İngiliz ingilizcesinde uzatıldığını (bii) amerikanda öyle olmadığını,r lerin amerikanda bastırıldığını ingilizde kendinden önceki sesliyi uzattığını biliyordum.(Umarım buda yanlış değildir.)Ama hocanın karma konuştuğunu farketmedim.Çünkü ALFABEYİ İLK KEZ GÖRÜYORUM EVET.Bilmediğim şeyi biliyorum demek birşey kazandırmayacak bana.Kavga etmemde öyle.O yüzden açıkca söylüyorum evet daha yeni baktım alfabeye.Bana birşey kazandırmaz diye hiç bakmamıştım.Temelden eksiğim varmış.
    İkincisi,bende PİİTSA olarak duyuyorum oxford ve cambridge de.Ters e harfi ı sesi verir demişsiniz.Doğrudur çok iyi bir listeningimde yok zaten.İnkar edecek değilim.Piitsı diyorsanız piitsı dır.Son olarakta kanalları izleyip KALİTE TESPİTİ yapacak kadar ustası değilim bu işin.Ama birdahakine telaffuzlarına dikkat ederim dediğiniz gibi.Cambridge ve Oxford'u referans alarak.Ben hiç bir zaman bu hoca biliyor asıl sen sallıyorsun,baksana adam öğretiyor işte demedim.Kelimelerin uzatılışı konusundada size katılıyorum.Saygılarımla...
  • Misty4242 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim,

    Uzun uzun yazmamın sebebi, öğretmenini tanıman içindi. Bundan sonra yazmam :)

    Sadece seni aydınlatmak ve yanlıştan dönmeni sağlamaktı.

    AYRICA ŞUNU YAZMADAN DA GEÇMEYEYİM, Bb /bi:/ /bii/ hem İngiliz hem Amerikan İngilizcesinde İkisinde de UZUN OKUNUR. Bunu da yanlış devam ettirme.

    Hangi aksanı konuşmak ve öğrenmek istediğine sen karar ver ve o yönde ilerle, LÜTFEN.

    Bizim sana sadece faydamız olur, zararımız olmaz.

    Bu yazdıklarımı da zaten her zaman yazamam, bugün PAZAR evdeyim, tatil günüm ve mesaj varsa cevaplayayım dedim.

    BİR ÖĞRETMENİN YADA KANALDA İNGİLİZCE DERS ANLATAN KİŞİNİN İNGİLİZCE KALİTESİNİ ÖĞRENMEK, DİL YETERLİLİĞİNİ BİLMEK SADECE 1 DAKİKAMI ALIR.

    Bundan sonra yapacağım yorumlarda bu kadar derinlemesine analiz etmem, sorunları yüzeysel tespit eders söylerim.

    BEN SADECE İNAN DİYE İSPAT ETTİM..


    Herhangi bir kanala yorum yaptığımda İYİ yada KÖTÜ, insanlar tabii ki sonuna kadar serbest, istediği hocayı takip etmekte.

    Yaptığım yorum sadece beni bağlar, kimseye takip et yada etme demem.


    Benim yolum OXFORD ve CAMBRIDGE.. Bu sadece beni bağlar. İsteyen istediği kaynağı ve hocayı takip eder:)


    Selamlar kardeşim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 10 Şubat 2019; 20:11:9 >
  • Hocam forumda ki rat.planet hocamız hakkında düşünceleriniz nelerdir? Konularına ve çalışma programına göz attınız mı? Ben de yeni başladım o programa, sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PickPower

    Hocam forumda ki rat.planet hocamız hakkında düşünceleriniz nelerdir? Konularına ve çalışma programına göz attınız mı? Ben de yeni başladım o programa, sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
    Hocam,


    Arkadaşın konusunu gördüm, ancak ısrarla konusuna yazmak istemedim.

    Şimdi herkese çatıyormuşum izlenimi oluştu, yanlışı söylemek bazan çok kırıcı oluyor sanırım. Kimse kabul etmiyor.

    Ancak sırf insanları doğru yönlendirmek adına değerlendirme yapıyordum.


    Rap.Planet hoca hakkında yazı yazsam eleştirsem sanırım bu sefer FORUMDAN atarlar beni:)

    250 bin görüntüleme ve 2500 civarı mesaj var :) Arkadaşların hayallerini kırmak istemem.

    saygılar hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 10 Şubat 2019; 22:57:49 >
  • https://www.youtube.com/user/dilsayar/videos Bu kanal hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum, belki aradığınız kanal budur :)
  • Hocam dobra olmanızı sevdim fikirlerinizi söylediğiniz için kimse kızmaz hocam eğer fikirleriniz yanlış gördüğünüz şeyler hakkında yazmazsanız yönlendirici olamazsınız.Bende Rat.planet'in ingilizceye tutkusuna ve öğrenme methodlarını insanlara aktarma isteğini takdir etsemde bende bazen etkili bulmuyorum dediği methodları. Sizin fikirlerinizi merak ettik söyleyin birşey olmaz

    Ben 3.5 yıldır ingilizce öğrenmekteyim ama 1 yıl ana dili ingilizce olan bir ülkede kalmak benim harcadığım 3.5 yıla değer(günde 3-4 saat çalıştım hep,dinlemem 6.5 7.0 civarı IELTS'de reading'de 6.5 7.0 civarı ama yetersiz geliyor.) Yani etrafınız çalıştığınız dille çevrili olmadıkça ingilizce düşünme yetisi olmadan öğrenmek etkisiz geliyor

    Herneyse Rat.planet hocanın yeni öğrenenlere verdiği methodlar hakkında ne düşündünüz merak ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Şubat 2019; 23:14:47 >
  • Evet hocam madem böyle güzel bir girişimde bulundunuz herkesi aydınlatmalısınız, doğru yolu göstermelisiniz. Hatta sizde yeni başlayanlar için çalışma programı yapabilirseniz çok hoş olur. Nasıl başlamalıyız, neleri uygulamalıyız sırasıyla söylerseniz ve kaynak önerebilirseniz çok güzel olur :)
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Üstad,

    başka konularımdada da fikirlerimi özgürce yazdım ama sanırım insanlara doğruyu söylediğinizde onların düşmanı oluyorsunuz.


    Şimdi Ret.Planet hocanın 3 yıllık bir emeği var bu konuda, ATIYORUM, ben gelip de onun yazdıklarına birşey söylesem, bu kadar insanın 2016 yılından beri takip ettiği konu.

    Çoğu arkadaşımın kafası bulanmaz mı.

    Ama Rat.Planet hocanın bir Youtube kanalı veya sitesi varsa orada verdiği dersler hakkında bilgi sahibi olup belki birşeyler söyleyebilirim.

    İnsanların verdiği ve uymanızı istediği proğramlarla kendilerinin takip ettiği veya anlattığı dersler birbirine uymayabilir, Canada ağırlıklı siteler benim tercih ettiğim siteler değil, look ahead fena sayılmaz ama dili daha yeni olan yayınlar var ise onlar da tercih edilebilir.

    Engvid gibi youtube kanalı faydalı olabilir, bunların hepsini İYİ BİR yönlendirme, organizasyon ve yardımla çalışırsanız mutlaka faydası olacaktır.


    Çok fazla kırıp dökmeden söyleyebileceklerim şimdilik bunlar olsun üstad.


    Selamlar..
  • Levent Levent. kullanıcısına yanıt
    Levent bey,

    Merhaba kardeşim..

    YANILMIŞSIN, bu kanal bana değil sana hitap eder. Boğaziçinden mezun olmak demek herşeyi bilmek demek değildir:)

    Ben Oxford Mezunuyum mesela, ama senin fikrine göre bir halt bilmiyorum :)

    Diğer konuda İnsanların hatalarını, yanlışlarını söylediğim için bir ton söz işittim sizden..

    Bu konuyu da o hale mi getireceğiz yoksa.

    Bu konuya da yazmayı ve insanları bilgilendirmeyi bırakmamı isterseniz ÇEKİNMEYİN lütfen, söyleyin.

    Ben size iyilik yapmaya çalışırken sizlerin yalan yanlış yapan insanları kayırmanız çok manidar LEVENT BEY..

    Ama mutlaka İngilizce öğretmeye gayret eden DİLİ DÜZGÜN, temiz bilgiye sahip, doğru yönlendiren youtube kanalları mevcuttur.

    Bizler de onları arıyoruz zaten, ama sizin dil kalitenize yetişemezsek kusura bakmayın LÜTFEN..


    Saygıla LEVENT Bey..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 11 Şubat 2019; 0:21:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.