Şimdi Ara

IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
13.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olay çok farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor, ben olaya gayet iyimser yaklaşıyorum. Siz sadece neyi nasıl isteyeceğinizi bilmiyorsunuz. Her olaya siyasi bakarsak hiçbir konuda çözüm bulamayız. Bu işin sonunda belki olumlu şeyler olacak, yani hemen umutsuzluğa kapılmanın anlamı yok.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ölücülerin yaptıklarından haberin yok sanırım.

  • blackcat67 kullanıcısına yanıt

    onlardan alinan denen vergileri satin alirken biz oduyoruz :/

  • İletişim özgürlüğü kısıtlanıyor diyerek mahkemeye gidilemez mi acaba? Yerel mahkemeler haksız bulsa bizi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidilse? Avukat varsa şablonu daha iyi belirleriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar düzenleme getirince genelde zam oluyor, bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükumet tarafından bakalım olaya

    Bunlar hala kayıt yaptırmayı düşündüklerini göre hala vergi artışı yapılabilir.

    Temel ihtiyaç eşyalarına bile özel tüketim vergisi getiren vicdansızlar bunlar. Vatandaşın yararına bir şey yapacaklarını sanıyor musunuz gerçekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyenin bir yüzü misali olmuş :) Devlet olarak ne yazık ki ithalat ihracat orantımız ekside amaç zaten ithalatı azaltıp borç dengemizi düzeltmek. Yabancı para kurlarıda ortada. 2-3 yıl içerisinde savaç çıkma olasılığı var. İnsanların bu dönemde daha çok tasarufu düşünüp ayağını yorganına göre uzatması lazım.

    Madem olay bir dilek tut a dönmüş bende herşeyin içinde olan özel tüketim vergisinin kaldırılmasını isterdim :) Bu ekstra vergiyi öderken , kendimi özel hissetmiyorum çünkü.

  • doğrusu böyle bir proses ücret bile olmaması ben amerikada da avrupada da telefonumu istediğim gibi kullanırken tr 2000 tl para istiyor kendi malını kullanmayı engelliyor yoksa aşırı kötü zaten vergi kaldırsalar insanlar yurtdışından almaz

  • bernce de olmamalı ama ocakta 2500 en az. niyeti olan acele etsin

  • Ah canım, masum. O kayıt ücretleri zaten sen alma, al sat yapma, vergisiz telefon alma diye var be kaptan. "Otomobilde ÖTV kalksın" diyenlerden farkı yok bu durumun.

  • Bu talep TBMM'deki çaycının selam vermediği adama bile ulaşmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle düşünün şu an ana fiyatı 1500 tl ve üzeri olan telefonlara %100 vergi koyuyor devlet(akp-mhp), bildiğin %100.


    Peki imei ücreti ve pasaport ücretini almazsa ne olur? Hem Türkiye'de aldığı vergiden feragat eder, hem de bunu karşılamak için uydurduğu imei kayıt ücretinden.


    Siz imei ücretinin düşmesini istemeyin, telefondaki %100 vergiyi kaldırmayı isteyin.


    www.tamindir.com
    Akıllı Telefonlardaki Vergi Oranı: Ne Kadar Vergi Alınıyor?
    https://www.tamindir.com/blog/akilli-telefonlardaki-vergi-orani_59989/
  • Bunu hükümetten bekleyeceğimize, Muhalefete iletmek daha mantıklı.

  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

    Hayırdır hocam ne yapmışlar, bilgim yok açıkçası, aydınlatabilir misiniz?

  • blackcat67 kullanıcısına yanıt

    Hocam yapmayın etmeyin, konuyu heba etmeye gerek yok. Elbette ki bu konuya ister istemez politika da karışacak, bırakın insanlar dilediklerini konuşsunlar, yazsınlar. Neticede bu sorunun temelinde artık demode bir model olup ülkemizde uygulandığı zamanda da fayda vermemiş olan ithal ikameci anlayışın bugün tekrar uygulanırsa fayda vereceği sanrısı yatıyor. Ee şimdi sırf insanların yurtdışından telefon getirmesi engellendi veya kısıtlandı diye ekonomi kurtulmayacak demek yanlış veya konunun amacının dışında bir laf değildir ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Kasım 2021; 3:21:5 >
  • Arkadaşlar gayet faydalı hepimizin yararına dokunacak bir şey için mücadele edelim dedik. Konuyu sokak röportajına çevirdiniz. Herkes birbirine atıp tutmaya başladı, yapmayın etmeyin ya. Sanki sonradan gelecekler her şeyi anında düzeltebileceklermiş gibi, sihirli değnek mi var bunlarda. Her şeye siyaset sokulmasından bıktım usandım ya, siz böyle yaptığınız için talepleriniz dikkate alınmıyor.

  • answer25 A kullanıcısına yanıt
    Bence yurtdışından telefon hiç gelmesin Vestel kullanalım müthiş telefon, bana ankesörlü günleri hatırlatıp nostalji yaşatıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En ucuz ipon 40 bin TL olmalı.türkiye dışından telefun getirmek tamamen yasaklanmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 2 Kasım 2021; 11:42:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu düzenleme konusunda sadece maddeler üzerinden yorum yapın. Düzenlemeler yapalım ona göre konuyu ilgili makamlara iletelim. İlla benim dediğim olacak diye bir kanun yok, hepinizin mantık çerçevesi içerisinde görüşlerini merak ediyorum. Fakat lütfen rica ediyorum işi siyasete dökmeyin.

  • Size dünyanın en trajikomik olayını anlatayım IMEI kayıt ile ilgili başıma gelen ve görün içinde olduğumuz durumun vehametini.


    Ben yurtdışında yaşıyorum ve bulunduğum ülkede oturum iznim var ve gayet doğal olarak bulunduğum ülkeden alıyorum cep telefonumu. Ancak bir de Türkiye hattım var türkcell o da en düşük paketten devam ediyor. Çift simli olan iphone umda zaman zaman Türkcell hattımı aktif etmem gerekebiliyor bir bankayı arayacağım zaman veya nebilim giriş için sms alacağım zaman vs vs.. Fakat gel gör ki cep telefonuma sms geliyor ''IMEINIZ KAYIT DIŞIDIR 60 GÜN İÇİNDE KAPATILACAKTIR'' yav kardeşim , benim tek suçum Türk vatandaşı olmak mı ?


    BTK ile telefon görüşmesinde aramda geçen diyaloğu birebir anlatıyorum şimdi size.


    Ben : Sayın BTK yetkilisi ben Türkiyede yaşamıyorum. Türkiyede ikamet etmiyorum. Yurtdışında çalışıyor ve vergimi yurtdışında veriyorum. Türk vatandaşı olduğumdan doğal olarak Türkiyede zaman zaman giriş yapmam gereken websiteleri veya ödeme yapmam gereken kurumlar olabiliyor (vergi dairesi,banka,belediye vs) ayda 1 kez veya 3-5 ayda bir en fazla sim kartımı aktif ediyorum. Ve gelen smsde 60 gün sonra benim IMEI mi banlayacak olduğunuz yazıyor. Bu nasıl iş , bu nasıl mantık ? Bir yol gösterin..


    BTK Yetkilisi : Efendim anlıyoruz, maduriyetiniz var. Ancak bu konuyla ilgili henüz hiçbir çözümümüz yok. Türkiye hattı kullanmak istiyosranız telefonunuzu Türkiyeden alacaksınız.


    Vallahi de billahi de kendi Vatandaşına bu kadar zulüm eden , zorluk yaşatan başka bir ülke ne gördüm ne duydum.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.