Şimdi Ara

IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
13.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haraci, harac alana sikayet ediyorsunuz.

    El atmisken havadan koyduklari ve kimsenin ses cikarmadigi telsiz kullanim ucretini de kaldirtiverin bari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 3 Kasım 2021; 2:53:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 6s plus ı 4 sene önde yanlış hatırlamıyorsam 120-150 arası bir fiyata işletmiştim. 1 hafta sonrasında %100 zam geldi sonrasında da gözlerimin önünde 2000 e dayanışını izledim yazık günah. Telefon ömrünü doldurdu değiştirme vakti geldi değiştiremiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne söyleyeyim haklısınız, bende bu işten vazgeçtim. Oturup bir şeylerin kendiliğinden düzelmesini bekleyeceğim :)

  • Çoğu üründe kalitesini geçtim yerli alternatifini bile göremiyoruz ki. Firmalar marka basmaktan öteye gitmiyor. Yerli bir alternatif yokken ithal ürünlerin alımında bu kadar zorluk çıkartmak bir çözüm (?) olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de destekliyorum ne yapmamız gerekiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünyada sadece bizde ve KKTC’de olan bir uygulama.
    Düzenleme: Azerbaycan’da da varmış 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinany37 -- 2 Kasım 2021; 22:16:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sinany37 S kullanıcısına yanıt

    KKTC'de ücretler:


    iv. Ücret Dekontu: MCKS kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgedir. Aşağıda bilgileri verilen bankalardan ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Açıklama bilgisi olarak cihazınıza ait IMEI numarasının belirtilmesi yeterlidir. Bir adet cihaz kayıt ücreti KDV dahil 7,52 TL’dir.


    Öğrencilere özel: KKTC’de yüksek öğrenim eğitimi alan T.C. ve diğer ülke öğrencileri için gümrük indirimi yapılmıştır. Kriterlere uygun olan öğrenciler 2 yılda bir defaya mahsus olmak üzere cihazın gümrük ücretini 100 TL olarak ödeyerek bu gümrük indiriminden faydalanabilecektir.

    Diğer aboneler için: Cihazlara KKTC Gümrük Mevzuatı uyarınca gümrük tarifesi uygulanır.



    Kayıtsız-Kaçak Cihazlara ait Kayıt Süreci

    • Başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir:
    1. Dilekçe (Başvuru sırasında doldurulacaktır)
    2. MCKS kaydı yapılacak IMEI’li cihaz
    3. Kimlik Kartı aslı (KKTC ve TC Vatandaşları için), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
    4. Öğrenci belgesi aslı ( KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış ve  faal olan Üniversitelerin, Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans programları altında eğitim görenler tarafından sunulacaktır.)
    5. Teknik uygunluğu geçerli olan cihaza ait cihaz kayıt ücreti ödenecektir. Kayıt biriminde nakit kabul edilmemektedir.  Banka kartı veya kredi kartı ile kayıt biriminde ödeme yapılabilir veya Bankada Kurum hesabına yatırılabilir. (Banka Hesap Bilgileri kayıt sırasında verilecektir.)
    6. IMEI’li cihaz kayıt ücreti 26.16 TL’dir.

    MCKS kayıt birimindeki işlemin tamamlanması ile cihazınızın kayıt altına alındığına dair evrak, fatura ve makbuzunuz tarafınıza verilir. Bu aşamada cihazınıza ait kayıt süreci tamamlanmış olmaz.

    MCKS kayıt biriminden alınan evrak ile birlikte MCKS Kayıt Birimi içerisinde bulunan Gümrük personeline cihazın gümrük vergisi ödenmelidir. Ödenecek vergi sırasında aşağıdakilerin ibraz edilmesi gerekmektedir:

    1. Kayıt edilen IMEI’li cihaz
    2. Kimlik Kartı (KKTC ve TC Vatandaşları İçin), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
    3. MCKS kayıt biriminden alınan evraklar



    Şimdi soruyorum aynı sistem Türkiye'de niçin uygulanmıyor ?





  • sinany37 S kullanıcısına yanıt

    2016 da Azerbaycan da kargo ile Dubai den telefon getirtmistim, o zamanin parasi ile 30TL ye denk gelen parasini odeyip kayit ettirmistim. Simdi guncel fiyatlara baktim, en pahali telefonu Azerbaycan da kayit ettirmeye calisirsan yaklasik 848TL odemek gerekiyormus. 200$ a kadar olan telefonlar icinde yaklasik 280TL kayit parasi istiyorlar.


    www.imei.az
    Mobil Cihazların Qeydiyyat Sistemi
    http://www.imei.az/tariffs
  • Vay halimize

  • Destekliyorum hocam sizi, elimizden bir şey gelirse yapalım biz de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç vergi geliri elde etmek. Ya garantili telefon üzerinden yada kayıt yapılması gereken telefondan hangisi olursa. Cari açığın neden bu kadar arttığını herkes biliyor zamanı gelince demokratik olarak tepkinizi koyun. Rahatsız olduğunuz düzen değişsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

    İyi de ben Türkiye pazarında satılmayan bir cihazı almak istiyorum o ne olacak. Önce kaçakçılığı azdıran sebepleri ortadan kaldırsınlar o halde. Neredeyse telefon fiyatı kadar vergi eklersen elbette kaçakçılık olacak, olmasın mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 yaşındayım. Türkiye'de salınan (yasalaşıp yürürlüğe konan) verginin, harcın geri alındığını görmedim. Belki çok istisnai durumlar olabilir ama AKP öncesi gelen vergileri AKP hiç kaldırmaya meyil etmedi. Kendisi daha da çok vergi saldı. Alkol, sigara, benzin, TEKEL ve KİT ürünleri her hükümetin başı sıkışınca zam yaptığı ürünler oldu ben bildim bileli. Sağı solu tek partisi koalisyonu hep aynı telden çalar. 1999 Depreminden sonra gelen vergi hala yürürlükte. 2010 Kültür Başkenti İstanbul vergisi hala yürürlükte mi bilmiyorum ama 2010'dan sonra senelerce yürürlükte kaldı. Yurtdışına çıkan vatandaştan kelle başına para alan bir zihniyet var. AKP öncesi de vardı bu diye biliyorum. AKP de geldi kaldırmadı. Havalimanında gişede sıra bekleyip para ödüyoruz fi tarihinden kalma bir PUL almak için, turistler bön bön bakıyor. Anlamıyor adamlar.


    Bu IMEİ işi ilk geldiğinde sarı öküzü vermemek lazımdı. Sanıyorum seneler önce geldi 20 TL gibi bir şeydi sistemde kaydı olmayan kaçak göçek ithal telefonlar bir kerelik kayıt altına alındı. Aman ne olacak 20 milyon dedik. 100 küsür oldu, pasaport şartı geldi. Aman nolacak iphone dışarda 500 TL daha ucuz 100 TL ile gene kardayız dedik. Uçak bileti beleşe geliyor dedik, satarız dedik. Sonra gittikçe arttı ve memlekette döviz tamamen tükenip de devlet 10 dolara muhtaç kalınca 2000 TL'ye dayandı.


    Bu vergileri, AKP giderse gelen muhalefet partileri falan da kaldırmayacaktır. Ağızlarında öyle bir vaat falan da yok zaten. ÖTV, KDV, harçlar, ÖİV hepsi belki bir tık yumuşar ama aynen devam eder. Devlet mekanizması sürekli beslenmeyi ve şişmeyi seven bir canavardır. Daima büyüme eğilimindedir. Bu devlet mali bilanço olarak küçülüp, daha bireyselci, daha liberal bir anlayışa geçmedikçe CHP de, İyi Parti de bu vergileri almak isteyecektir. Devasa bir memur ordusu var. Yüzbinlerce Asker polis güvenlik meselesi var. Diyanet var, TRT var, Beşli çete var. Diğer çalıp çırpanlar var, Audi A8 almadan duramayanlar var. Sürekli uçak filosu yapanlar var. Diğerleri de binmek isteyecek o uçaklara. Muhalefet başa gelirse kendileri de kendi memurlarını atamak isteyecek. AKP 20 sene aldı "biz enayi miyiz kemer sıkalım" diyecekler. Babacan ve Davutoğlu zaten bunlardan türeme. Hiç farkları yok. Düzülen yine düzülmeye devam edecek.





  • Bu konunun bir an önce her yerde trend olması lazım, gerekirse Twitter' a da taşıyalım. Günümüz iletişim araçlarının en önde gelen cihazı akıllı telefonlardır, genç nüfusu bu derece fazla olan bu ülkede halkın teknolojiye daha kolay ulaşması lazım.

  • Hocam türkiyede imei banlanan bir telefonun, bütün ülkelerde banlanmasına yönelik çalışma yapıldığını biyor musunuz?

    Türkiyede kapatılan bir imei ortak bir sistemle global gsm oparötörlerine bildirilip başka ülkelerde de kaptılması hedefleniyor.

    mesela almanyadan amcaoğlu bana telefon getirdi kayıtsız kullandığım için 6 ay sonra imei kapandı. amca oğlu telefonu tekrar almanyaya götürdüğünde telefon açılmayacak. Global olarak kapansin diye uğraşıyorlar.

    eskiden buzdolabı yoktu.

    şimdi herkesin cebinde 6 binliralık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abeslank -- 3 Kasım 2021; 1:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosver boyle olmasi daha iyi :) kayit ucretini silseler bu sefer saticilar zam yapcak bizde cakallikdan baska bisi olmaz fiyat gene ayni kalir anliyicagin devlete gitsin daha iyi :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesele vergiden öte aslında.


    Vergiyi versen de telefona başkasının veya çalıştığın şirketin adına kayıtlı sim kart takma hakkın yok.

    Zaten 3 senede 1 hak verilmiş.

    En fazla 3 farklı numaran olabilir kendi adına da olsa.


    3 sene sonra satayım da yenisini alayım desen satamazsın bile telefonu. Alan kişinin kırdırması vs lazım.


    Kayıt ettiren insana bu eziyet niye? Herkes telefonuna imei attırmak zorunda mı? Telefona ne olduğu belli olmayan yazılım attırmak riskli bence.


    İlgili kurumlar bu konuda daha toleranslı olmalı. Aşırı yasaklar insanları yanlış yollara yönlendiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 3 Kasım 2021; 8:32:28 >
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt

    İki yılda bir hakkı olmalı. Bu süreden önce de TC kimlik devri yapamamalı.


    Devletin ana amacı vergi toplamak. Yanal amacı da tüketimi kısmak. Dolayısıyla hiç olmazsa ikinci amacına uygun şekilde bir düzenleme yapmanız gerekiyor.


    Ama ana amacı vergi toplamak olduğu için, düşündüğünüz gibi bir düzenleme hayatta geçmez. Telefonun İmei'si olduğu için ağır vergi var. Pırlantada yok. Çünkü çok rahatlıkla kaçak sokulur. pırlantaya vergi çak. Millet poposunda sokar. Otomobilde ağır vergi var. Çünkü plakası var, ruhsatı var. Bu toprağa bağlı bir alet. Teknede vergi yok. Çünkü kökü toprağa bağlı değil. Vergiyi çak. Anında yabancı bayrağı çekerim.


    Buradan anlayabileceğiniz üzere, devletimiz yakaladığını yakaladığı yerden öper.  sen telefona binlerce lira vergi verirsin, adam gider lagoon 52 alır 550.000 Euro'ya. KDV dışında vergi ödemez. 😂


    Ağır vergilerle mücadelenin yolu kaçaktır. Rekabet her daim işi kızıştırır. Sigaraya vergi çok, ama bir limiti var. Niye ikiye katlayamıyorlar? İnsanlar kaçak alır da ondan. Anında kaçakçılık üç katına, beş katına çıkar. Devletin seni öpememesi için bir ekstra koz lazım yani elinde. Alkolde işin ayarını kaçırdılar mesela. Millet kimyager oldu. Artık rakı ucuz. Litresi 80 lira. Sen istediğin kadar vergisini arttır. Anlatabildim mi? Ama vergisini düzgün ayarlarsan, evde üretmeyi bırakır millet. O yüzden toplayabileceğin bir maksimum vergi var. Bir noktadan sonra vergiyi arttirdikça gelirin düşmeye başlıyor. Açık söylemek gerekirse de elimizdeki tek sopa bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dünyanın hiç bir yerinde böyle vahşice bi mayfa düzeni yok brezilyada bile :)

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.