Şimdi Ara

Imdb'ye Güvenememe Nedenleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
5.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu muhabbet iyice sulandi. benim neremle izledigim belli asil neresiyle izledigi belli olmayan sensin arkadasim. neyse madem imdb sizin icin guvenilir bir kaynak o top 250 dediginiz de sizin icin sinemanin kutsal kitabi. o zaman bu topikte isiniz nedir? bak birisi guzel guzel demis ki 1. siradaki film. baska biri 7.7 almis bir uzayli filmini gostermis. baska biri makaleleri kaynak gostermis politik bir filme dair. sizin isiniz bu topikte belli ki muhalefet yapmak e o halde yazilanlari tarafsiz sekilde, kaynak gostererek ya da en azindan mantikli kriterler sunup curutmek olacagi yerde hicbir dayanak bulunmayan sozlerle baska insanlarin fikirlerini alabora etmek uzere muhalefet yapiyorsunuz. lutfen konunun, topikin seviyesini dusurmeyelim. katiliyorsan neden katiliyorsunuz, katilmiyorsaniz neden katilmiyorsunuz mumkunse tarafsiz sekilde, kaynak gostererek ya da en azindan mantikli kriterler sunup fikirlerimizi destekleyelim ya da curutelim. diyeceklerim bu kadar. vesselam.




  • Valla bu konuda 100lerce kısı ıle tartısdım.Kımı aptallıkla sucladı.Kımı sankı kutsal degerlerıne hakaret etmısım gıbı kufur ettı.Kımı sankı su omru hayatımda ızledıgım ılk fılm oymus gıbı fılm kulturumun olmadıgı soyledı.Izledıgım fılmlerın haddı hesabı yok cok net soyluyorum hayatım resmen fılm ızleyerek heba oldu gıttı.Gunde 2 fılm ızledıgım yıllar oldu.Herturlusunu ızledım ve sevmedıgım tek tur yoktur.Fılm ayrımı yapmam ne bulduysam ızledım..Bunları sadece bu yonde yapacagınız yorumları zerre kadar onemsemeyecegım ıcın pesınat nıtelıgınde soyluyorum.Ama bana yanlıs dusunuyorsun bak surası guzel dıyecek bı ınsan olursa seve seve dınler hatta 3 kere ızledıgım o nalet fılmı sırf acaba kacırdım mı dıe tekrar ızlerım.Cunkı su anda delı gıbı fılm aramakla mesgulum canım sıkılıyor.

    Nıhayet ana meseleye gelırsek.

    Izledıgım o kadar fılm ıcerısınde cok balon fılm gordum ama taxı drıver kadar bos belesını gormedım.O kadar abartıcak ne var onuda anlamıs degılım.Bılmıyorum neresıne vuruldu o kadar adam.
    ayrıca imdb nın lıstesıne gelırsekte ben o sıtenın sahıbı olsam veya soz sahıbı olsam.O lısteyı kaldırmadan bı oylamada gunumuzden baslatırım.O oylamaya gore bı lıste olustururum.Açıkca soyluyorum bence oradakı 250 fılmın en az yarısı cok cok asırı derecede sıra kaybedıcek.Cogu zamanında rakıp olmadıgı ıcın aldıgı bos oylar.Bence guncellemek lazım.




  • Natural born killers 7.1 az almış derim. Diğer yarısıyla ardarda izleyince daha bi sarıyo film birde öyle izlemenizi tavsiye ederim
  • Sırf kendi fikrine uymadığı için hakaret edenler bile olmuş. Ulan sanki hepinizin zevki aynı.
  • bikere ilk iki film müthiş filmlerdir ikisinide sevdim.

    Sana inat bu gece ikisini ard arda izlicem
  • bence yanlışı şurda yapıyoruz, zevkimize uymayan filmleri bu ne biçim film yaa, üste para versen izlemem diyebiliyoruz

    ama imdb her türden filmin yer aldığı liste sanırım. ve orada puan verilirken uyarlama, oyunculuk, sahne, kostüm, müzik vs vs vs

    şeyler gözönüne alınıp puan veriliyor.

    Benim zerre beğenmediğim siyah beyaz filme adam bu kamera çekimi ilk defa bu filmde kullanıldı, muhteşem diyor.

    e kendi açısından bakıyor, nesine itiraz edeyim adama...

    ben hem imdb listesine, hem de beyazper, sinemalar.com daki genel yorumlara bakıyorum. sonra izlemeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

    bikere ilk iki film müthiş filmlerdir ikisinide sevdim.

    Sana inat bu gece ikisini ard arda izlicem



    selam ben Mr.Brown
  • taxi driver iyi filmdir kotu filmdir, ona bir sey diyemem bazilari icin bir seyler ifade edebilir ona da bir sey diyemem. Ama @zUbe adli arkadasin da bahsettigi guncelleme olayi gibi ilk 50'ye girmeyi uzaktan yakindan haketmiyor bence. Ilk 50'yi birak ilk 250'ye bile girebilir mi ondan da supheliyim.

    Natural Born Killers icin de 7.1 az olmus diyenler var. Bilmiyorum o filmi izleyenler nasil bir ana fikir cikardilar ama sacma sapan, nedensiz sekilde insan oldurenler ve onlari destekleyen buyuk bir grup manyak insanin begenilecek ne yonunu buldular, gercekten merak ediyorum. Sebepsiz, amacsiz bir film gibi geldi bana. Kiz once sevgilisyle birlikte annesini olduruyor, sonra onune cikan herkesi oldurmeye basliyor. Nedir bu filmde ki ana fikir diye sorsam tek bir kisi cikap tek bir sey soyleyebilir mi bilemiyorum yani. Hatirladigim tek bir sahne var, o da basroldeki zuppe nezarete dusunce bir fikra anlatiyordu, polislerin arasinda. Yalan soylemiyim bayagi gulmustum.
    Tum bunlari gectim, senarist Tarantino bile yonetmenin filmini dogru duzgun cekemedegini belirtmekten geri kalmamistir. Ve yonetmenle yillarca arasi acilmistir. Hani senarist bile begenmiyorken izleyen nasil begeniyor, neyini begeniyor ilginc cidden.




  • tanımadığınız, huyunu suyunu bilmediğiniz en önemlisi zevkini bilmediğiniz insanların zevkine güvenmekle aynı şey olması..
  • amelie hakediyor puanını.

    Konu sahibi bilgisiz ve cahil.
  • "Amelie hakediyor puanını.

    Konu sahibi bilgisiz ve cahil."

    Bak sen, sen cok bilgilisin herhalde arkadasim. O zaman bana Amelie neden iyi bir film tek bir madde soylesene. Bence sykinti sizlerde. Tek bir iyi madde bile yazamadiginiz bir filme dair 8,5 u yerinde goruyorsunuz. Ben bir filmi sevdiysem -ki ornegin Gladiator'e dair yazmisim- iyi aklimda kalan birkac bir sey soylerim en azindan. Siz onu bile yapamiyorsunuz. Karsindaki insani kucumseyici ifadelerle suclamadan once gitte aynada kendine bak. Dev aynasi demiyorum, normal ayna diyorum.




  • Amelie bu güne kadar hep itici geldiği için izlemedim onun için yorum yapmam doğru olmaz.
    Taxi Driver ise bence sonuna kadar hak ediyor nedeni de senaryosu, Robert De Niro'nun oyunculuğu, içindeki diyaloglardır benim için. Ayrıca filmin politik bir yanı da kesinlikle vardır. O dönemde Vietnam'dan dönen askerlerin içine düştüğü boşluk, yaşadıkları ruhsal sorunlar göz önüne gayet güzel serilmiştir. 8.5 almasındaki bir diğer faktör de Scorsese'dir bence. Adam kafadan benim gözümde +0.5 alır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peiz!

    Amelie bu güne kadar hep itici geldiği için izlemedim onun için yorum yapmam doğru olmaz.
    Taxi Driver ise bence sonuna kadar hak ediyor nedeni de senaryosu, Robert De Niro'nun oyunculuğu, içindeki diyaloglardır benim için. Ayrıca filmin politik bir yanı da kesinlikle vardır. O dönemde Vietnam'dan dönen askerlerin içine düştüğü boşluk, yaşadıkları ruhsal sorunlar göz önüne gayet güzel serilmiştir. 8.5 almasındaki bir diğer faktör de Scorsese'dir bence. Adam kafadan benim gözümde +0.5 alır


    bütün övgüler üzerine dün akşam izlemiş bulunduk, tamam bundan 15-20 sene öncesine göre şahane bir film olabilir ama günümüzde izlenipte 6'dan fazla alabilecek bir film değil. hiç keyif vermedi.




  • Amelie gunumuz sartlarinda alabilecegi max 5.5
  • taxi driver efsanedir zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herr18


    quote:

    Orijinalden alıntı: gyükseltürk

    IMDB kadar güvenilir kaynak mı var? Zaten yazdığın 3 film de muhteşem ötesi filmlerdir. Ben sadece 1940 öncesi olan filmler ne kadar güzel olursa olsun, izleyemiyorum... Casablanca'yı izleyebildim bir tek, o da hayvan gibiydi zaten.


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Tesla-

    Amélie Poulain puanını sonuna kadar hakediyor bence

    Yok arkadas ya

    sinir krizi geciyiroyorum, resmen ya.

    biri cikmis demis amelie muhtesem otesiydi, oburu cikmis demis sonuna kadar hakediyor ya arkadaslar gece gece bu kadar gulme krizine soktunuz beni peder bey simdi gelip agzima s. an meselesidir yani.

    ya hu ben size soru soruyorum siz bana cevap bile vermeden soyle iyidir boyle iyidir. lan tamam iyiyse iyi. ama neden iyi bana nedenlerini acikla. de ki sundan bundan oturu iyidir. de ki falancadan filancadan oturu iyidir. biri cikmis diyor ki yok mukemmel bir sinema ilminin olmasi gerekiyor. biri cikmis diyor ki yok deveyi pire yapiyorsun. bu laflari soyleyenlerden teki bile cikip neden iyi olduguna dair tek bir madde bile yazamiyor. bu mu sizin o ove ove bitiremediginiz, ustune bir de hincal uluc gibi yorum yaptiginiz filmkolik yonunuz. 8,5/10 diyorum alo. duyuyor musunuz? kac tane film var su piyasada bu puani gorebilen. bir braveheart, bir gladiator bile alamamis o puani. efsane filmdir bunlar. simdi siz cikip hadi tek bir neden bile gosteremiyorsunuz gectim bunu, bir de bana amelie bu filmlerden daha iyidir mi diyeceksiniz. yok yok pardon siz diyeceksiniz ki onlar kiyas edilemez. hazir cevapcilar sizi. ogrendik bu ayaklari. ama ben size soyliyim ben kiyas ederim. nasil kiyas ederim biliyor musunuz gladiator'un oldugu bir piyasada amelie'yi film olarak konusmak bile abestir derim. amelie daha cok puani hak ediyor diyen bir bayan olsa onun bile alnini karislarim.

    simdi bana sayin nedenlerinizi. taxi driver da bos bir filmdi. ha bir anlam ifade ediyorsa bile amerikalilar icin ifade etmeli. cunku politik bir filmdi. ha siz turk olarak bana taxi driver'i savunuyorsaniz ben size sorarim neydi o zaman sizin icin ozel yonu de 8,6 fahis bir puan degildir diyorsunuz. soyleyin bakalim. bekliyorum ha


    taxi driver kadar yalnızlığı iyi anlatan, şehir hayatındaki pislikleri daha iyi anlatan bir film olabilir mi?

    bu filmdeki kadar kaliteli bir oyunculuk performansı nadiren görülür..

    tamam belki tarzın değildir, beğenmeyebilirsin ama gelip de boş filmdir demek ne oluyor şimdi..

    ayrıca sadece amerikalılar için önemli filmdir demişsin, güldürdün beni.. v for vendetta da sadece ingilizler için önemlidir o zaman? braveheart da iskoçyalılar için önemlidir sadece, başka milletlerden insanlar için bir şey ifade etmez..

    son olarak neydi özel yönü demişsin, kendini boşlukta hisseden bir insanın nasıl bir toplum düşmanı haline gelebileceğini, artık bu dayanılmaz kirliliğe karşı harekete geçmesini, şehrin arka sokaklarındaki rezillikleri (15 yaşındaki kızların satılması) vb.. vb..

    biri bu şehri klozete atmalı ve üstüne sifonu çekmeli repliği bile (sanırım doğru hatırlıyorum repliği) yeter.. oyunculuk da cabası..

    evet filmin politik yönü vardır haklısın, ama sadece politik bir film olarak görmek yanlış olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en birinci ben oldum -- 15 Ağustos 2011; 15:40:33 >




  • Ben neden esaretin bedelini sevmedim ya?
    Hepsini izleyemedim bile.Çok sıktı beni.
    Hiç de öyle aksiyon,bilim kurgu delisi filan da değilimdir.
    Belki bir daha izlemeyi denemeliyim
  • Kendimce imdb güvenmemek için bir neden söylersem 1. ve 4. sıradaki filmlerin o noktayı hak etmediklerinden dolayı olur.
  • eskiden belki guvenirdim ama artık pek guvenmiyorum.

    sebep 1 .

    eskide o siteye sadece film meraklıları uye olur ve oy kulanırdı buda filmi izlemeden once o sayfayi ziyaret edenlere yardımcı olurdu.
    kimse oylesine uye olup oy kulanmazdı uğreşmak istemezdi. artık oyle degil.
    artik bir facebook hesabınız varsa sizde imdb ye uyesiniz demektir. hemen giris yapıp oy kulana bilirsiniz. bu yuzden bilen bilmeyen onune gelen oy vermeye ve hepside 10 vermeye basladi. sirf filmin afisini begenip 10 verenler var.

    sebep 2.

    son zamanlarda izleyipte beni sok eden filmlerdne birisi Barney's Version (2010). filmin kadrosuna bakıp izledim. cok ahım şahım bir film degil. kötü de degil ama 7.5 lik bir puani hak etmiyor. imdb deki puani bu. bu sadece bir ornekti.

    sebep 3.

    nefes diye bir turk filmi cekildi . film basariliydi. cokta begendim.
    bir kac film sitesinde hadda yanlış hatırlamıyorsam konu DH de bunların arasında bazı konular acıldı. imdb girin ve oy verin 10 verin diye.
    bunu biz yapıyorsak baskaları ysapmıyormudur ? belkide hic filmi izlemeyen birisi sirf o linki gordu ve sirf fecbooka uye diye girip 10 veriyor.


    bir filmi izlemeden once sunlara bakarım : 1. konusu 2. fragman 3. kadro 4. Sinemalar.com da filmi izleyenlerin yorumu ve puanı 5. imdb puanı.
    bu liste eskiden soyleydi : 1. imdb puanı 2.konusu 3. fragman 4. kadro 5. Sinemalar.com da filmi izleyenlerin yorumu ve puanı




  • Bak kardeşim, o filmlere puan izleyiciyi eğlendirişine göre verilmiyor. Sen o filmler sıkıcı yea mantığıyla bakıyosun olaya, olay o değil. Bir sinema eleştirmeni gözüyle bakacaksın, yapılan role, yönetmenin koyduğu detaylara, diyaloglara, çekime, soundtracklara.. Sen Godfather kötü derken sıkıcı olduğunu kastediyorsun. Ama emin ol bu işten doğru düzgün anlasan filmin eğlenceli/sıkıcı oluşu umrunda bile olmaz, saydığım faktörleri diğer filmlerle kıyaslamak için izlersin. Ona göre puanını verirsin. Ha şimdi diyeceksin Esaretin Bedeli çok mu eğlenceli film, eğlenceli değil ama herkese hitap eden bir şey. İzlendiğinde insanı düşündürtüyor, üzüyor, mutlu ediyor belki. O filmi izleyip de zamanımı boşa harcadım diyen yok.. Çünkü hiçbir şeyi olmasa olay örgüsü kusursuz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.