Şimdi Ara

İlluminati maniheist ve zerdüştçüdür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir devrimci ezoterik grup olarak illuminati weishaupt tarafından oluşturulan mistik ve ütopik devrimci gruplardan biridir. Aydınlanma dönemi ve sonrasında bu şekilde mistik aydınlanma (kii aslında zerdüştlükten gelir) yapılar tavan yapmıştı. O dönem illumşnati gibi yüzleri ve hatta binleri bulan grup vardı. Yani İlluminati aslında biraz komplocuların overratedlığıdır. Çünkü o dönem etraf illuminatiler kaynıyordu.

    Dünyayı tek bir grubun yönetmesine inanmakta bu dönemlerde ortaya atılan bir devrimselcileri inançların biridir, konuya gelirsek tarihsel bir vakıa olarak illuminati aydınlamcıların zihin dünyasında nelerin olduğunu gösterir. Akılı ve bilimi mistik bir formasyona sokmak ve aydınlanma fikrine hangi mistik spritüel öğretilerin etkili olduğunu gösteren örneklerden biridir.



  • şöyle düşünmek lazım. kişisel olarak insan yadsınamaz gerçeğini kabulde zorlanmışsa mesela hayvani yönünü kutsallaştırma adına bir yol çizmek istemişse ve bu amaç için yine mesela gökte bir ilah var ve bu ilahın katında melekler şeytanlar cinler var demişse ve yine yine mesela o şeytanı da ilaha isyan ettirip hayvani yönünü ilahlaştırma çabasına girmişse...

    ilahi kudretin aradığı kafirlik çok çok başka bir şeydir. o teala yer denilen arzda insanın hayvani neticelerini tartışmaz. ancak bu hayvani tutumunu gökte kendisine isyan edebilecek melekler ve şeytanların varlığı üzerine kurgulayan şey ciddi bir sorundur.

    .....................

    melekler ve şeytanlar goblinler periler olabilir ancak bunların ilaha isyanı ise sorusalın başlangıcı olarak inancın refüzeliği insanın rafıziliği üzerine kurgu oluşturursa kutsal olan birlikteliklerin ortak amacı oluşur.

    .....................

    ispanya(bana kalırsa ispanya olmalı) veya italya üzerinden avrupaya girdiği düşünülen ve isevi (esasen ateist ) dünyayı hedef alan felsefi bir akımdan bahsedelim. assasin creedin anlatılmayan hikayesine bakarsak ezio ya da altairin hikaye ettiği karakterlerin avrupadaki felsefesi ve çalışma biçimi bakımından ilahiyata karşı ortak savunuş da denebilecek bir örgütlenmede şeytan ve ona taparlığa karşı oluşturulan bir birikim mevcuda gelmiştir.

    ..................................

    bana kalırsa şeytan kültünü demonstarize etme adına ortaya konan her türlü dini akıma karşı, şeytana ihtiyacı olanı tespit eden kutsal şovalyenin tinsel anlamı üzerine kurulmuş bir yapıdan da bahsedilebilir.

    teolojik olarka diyn denen nesnenin din denen şeye karşı başkaldırısındaki diyni kültün okunuşu esası illuminatiyi açığa verir.

    ...................................

    bu yapının karşı koyduğu şey bilinen insanın insani hallerini tanri ya da ALLAHU teala veya yehuva denen şeye verip katında isyan var demek ki biz gerekiyoruz derken ki düştüğü şirki bertaraf olduğunu düşünmek olasıdır.

    etsiz çiğ köfte gibi bir şey. yani diyn barındırmayan ancak din diye insanlığa sunulan şeyle mücadele.

    .................................

    şeytanın varlığı üzerinden gidersek onun yaratılmasına ve onun isyanına ihtiyaç duyan diyn argumanı hatalıdır ve yok edilmelidir.

    esasen şeytan isevi külttür ve özellikle islamda yeri yoktur. total olarak isevi kültün islami yapıdaki şeytan kültünü ortadan kaldırmak istediğini düşünmek olasıdır. hakikatten de insanı insan öldürür. ancak bir kısım anlayış sahipleri insanlar arasında demonların gezdiği intibaını verir.

    ..............................

    teorik olarak dolar ve şimdi euro olarak anılan para birimleri arasındaki ilişkiye de bakmak lazım. totalde euro nun dolara üstünlüğü insan denen özneyi kulluktan kurtarır denmiştir.

    yani oğlu amerika babası avrupa olan bir dünya anlayışında babanın oğluna galibiyeti insanı kul yani kölelikten kurtarıp özgürleştirecektir.

    bu baba oğul ve kutsal ruh denen yapıda tamamı eril olan şeyden dişil çıkması denen husustaki başkaldırıyı da işaret eder.

    .............................

    kanaatime göre bu yapı gerek savaşlardaki tutumlar gerekse ekonomik çıkarlar sonucu insanın ne olduğunun görülmesi porno, fahişelik vs. gibi hallere hiç bir dinin engel olamadığını, tecavüze, baskıya vs.ye gökten bir varlığın engel olmayacağını gördüğü ölçüde içteki demonik yapının mevcudiyetini ortadan kaldırma çabasına giriştikleri düşünülmektedir.

    ..........................

    bir yaradan vardır ancak bu yaradan karşı tavır öyle ahlaksızca olmuştur ki şeytan denen şey tek hak sahibi olmuş ve bu hak kul hakkı da olduğundan baba denen kavram şeytanla yer değiştirmiştir.

    illuminita daki yerde gezen şeytanın burada bulunma sebebi akla ziyan bir hal olarak total savaşımının gerekçesi olmalıdır.

    ......................................

    bir kişi türleşme adına ilahın katında melek şeytan var deyip şeytanı isyan ettirmesi denen süreç bu türden yapıların esas gerekçesi olmak zorundadır. yoksa menfaat birlikteliğine dönerler ve zamanla demonlaşmaya başlarlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.