Şimdi Ara

İlk bağlantı kurulumunu teknik ekip olmadan yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    20 yıldır beri aynı Türk telekom aboneliğini kullanıyorum. Ancak şimdi yeni bir bağlantı için Netspeed ile telefonda abonelik açtırdım. Ancak Netspeed teknik ekibi bağlantı için söz verdiği günde gelmedi. Üstelik niye gelmediklerine dair veya ne zaman geleceklerine dair de o gün aramadılar. Akşam 19 30 'da ben aradığımda telefondaki danışman "artık bu saatten sonra gelmezler, sizi birazdan ararlar ve yarın bağlarlar " dedi. Ancak ne o gece ne de yarın gündüz arayan olmadı. Akşam yine ben aradım. Ancak yine aynı cevabı aldım: "Bekleyin sizi ararlar". Ancak teknik ekibin telefon numarasını paylaşmadığı gibi, şu anda nerede , ne zaman gelebilirler gibi hiçbir bilgiyi de paylaşmıyorlar. Maşallah çok gizli çalışıyorlar.

    Şikayet.com da şikayetleri göz attığımda benzer problemi yaşayanlar olduğunu gördüm. Hatta 1 ay bağlanamayan insanlar varmış. Bayağa gözüm korktu. Bu arada Netspeed i seçmemin tek sebebi şu an geçici olarak oturuyor olmam. Yani taahhütsüz olması. Bir şikayette müşteriye : " kurulumu siz yapın, biz sadece aktivasyon yaparız o zaman ücret 50 tl olur " demişler. Şimdi benim de anlaşamam firmayla 50 tl kurulum + 50 tl aktivasyon ücreti şeklinde. Şimdi ben paradan ziyade daha fazla beklemek istediğimden dolayı kurulumu kendim yapmak istiyorum. Çünkü bugün de mesai bitti ve ne arayan var ne soran. Hep ben arıyorum. Telefonda da hiçbir bilgi verilmiyor sadece bekleyin ve bir de dalga geçer gibi "yardımcı olabileceğim başaka bir konu var mı" diyor.

    Aslında mühendislik mezunuyum. Ingilizcem falan da yabancı kaynakları okumak için yeterli. Ancak bu konuya biraz uzak kaldım. çünkü yıllardır aynı hattı kullanıyorum. Bir de yasal olarak bir sorumluluğun altına girmek istemiyorum. Ama bu biraz araştırmayla bunu yapmak mümkünse , saatlerce okumaya razıyım, kendim yapmak istiyorum.

    Şu an elimde yeni bir vdls modem, eskiden kalma uzun bir internet bağlantı kablosu ( modem -bilgisayar ) ve bir Macbook var. Modemin kutusunu henüz açmadım. Türk telekom beni arayıp, "kutuyu" dışarıya koyduğunu söyledi.

    Bununla ilgili bir link varsa sevinirim.

    Teşekkür ederim.







  • Öncelikle Ankastreniz nerede onu bulun. Genelde Apartmanın girişinde oluyor. Eski evlerde dışarda olabiliyor. Türk Telelekom ekipleri reglete bir kablo çakıp sizin isminizi yazmıştır. Her iki kabloyuda soyun ve elinizdeki internet kablosunu regletteki o kabloya bağlayın. Varsa aynı renkleri bağlayın yoksa rastgele bağlayın çok sorun olmaz.(Soyma işlemi için çakmakla kabloyu biraz ısıtıp yan keski yardımıyla soyabilirsiniz, diğer türlü kablo kopabiliyor.) Bağladıktan sonra Size verilen kullanıcı adı ve şifreyi modeminize girip kullanmaya başlayabilirsiniz. Çok zor bir işlem değil toplam 5-10 dk sürer en fazla.
  • Siz belge imzalayip netspeed e gönderdiniz mi ? Gönderdiyseniz eve gelen telefon kablosunu binanin girişindeki telefon kutusundan sizin adiniza çikan 2 diş kabloyu bağlayin modem arayuzden kullanici adi sifre ile hizli kurulum yapip kullanmaya baslayabilirsiniz. Eve gelen kabloyu bilmiyosaniz cihaz lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu kadar hızlı cevap verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım.

    Türk telekom beni aradığında zaten gitmişti o yüzden "kutuyu" eliyle göstermedi ama ismimi yazan bir kayıt yapıştırdığı gibi birşey söyledi.

    Buraya kadar güzel ama anlamadığım benim elimdeki kablo daha çok modemle bilgisayarı bağlamak için. Senin bahsettiğin bu bağlantı için kullanılan kablonun teknik ismi nedir .Bir de Google'da bulduğun bir kablonun resmini link atarsan sevinirim. Yani sanırım o kablo bende yok. Ancak nerede satıldığını bulup satın alacağım. Zaten almasam 50 tl Netspeed e vermiş olacağım.

    İkinci sormak istediğim bu kabloyu eve kadar çekmek gerekli sanırım. Evde yanlış hatırlamıyorsam ikili data prizi var. Ev yaklaş 15 yıllık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astanca111

    Siz belge imzalayip netspeed e gönderdiniz mi ? Gönderdiyseniz eve gelen telefon kablosunu binanin girişindeki telefon kutusundan sizin adiniza çikan 2 diş kabloyu bağlayin modem arayuzden kullanici adi sifre ile hizli kurulum yapip kullanmaya baslayabilirsiniz. Eve gelen kabloyu bilmiyosaniz cihaz lazim.
    Şu anki sistemde kurulum için gelen ekip aynı zamanda sözleşmeyi de getiriyormuş. Yani ben aslında yasal olarak hiçbirşey imzalamadım. sadece telefonda tc kimlik numarasını ve kimlik seri noyu sordular.

    Türk telekom görevlileri kutuya ismimi yazmış. O kutuyu bulurum. Bağlantıyı da yapabileceğimi düşünüyorum. Ancak anlamadığım ben 3. katta oturuyorum. Kabloyu daireme kadar mı çekeceğim yoksa belli biryere kadar çekip bina içi bir sistemi mi kullanacağım. Yani duvarlarda telefon ve ikili data prizleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir de bu bağlantı için hangi kabloyu kullancağım bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOOsahinOOO -- 16 Haziran 2020; 19:23:21 >




  • OOOsahinOOO O kullanıcısına yanıt
    Bu priz kablo ile bağlı mı? eğer bağlıysa ve apartmanın girişine gidiyorsa direk bu kabloyu Türk Telekom'un işaretlediği kablo ile bağlayıp kullanabilirsiniz. bakır telli telefon kablosuda işinizi görür ancak cat6 kablo almanız daha iyi olur. Kutu için apartmanın girişine bir bakın yoksa dışarıya bakın en fazla yan apartmanın duvarındadır. İlk bağlantı kurulumunu teknik ekip olmadan yapmak
    kutu büyük ihtimalle bu tarz birşeydir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joster35

    Bu priz kablo ile bağlı mı? eğer bağlıysa ve apartmanın girişine gidiyorsa direk bu kabloyu Türk Telekom'un işaretlediği kablo ile bağlayıp kullanabilirsiniz. bakır telli telefon kablosuda işinizi görür ancak cat6 kablo almanız daha iyi olur. Kutu için apartmanın girişine bir bakın yoksa dışarıya bakın en fazla yan apartmanın duvarındadır.
    kutu büyük ihtimalle bu tarz birşeydir.
    Priz duvar içinden bağlı olabilir. Elektrik prizi gibi. Yani ben sanırım direk rj45 takabilirim. Yani benim anladığım daireyle bina kutusu arasında bağlantı yapmak lazım. Yani elektrik saatini açmak gibi. Bina 15 yıllık ve tokinin. Çok eski bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Hatta dış kapıda kamera bile var. Ama kutu nerede bilmiyorum. Eve gidip bakacağım.




  • OOOsahinOOO O kullanıcısına yanıt
    Bina Tokiyse büyük ihtimal apartmanın içinde giriştedir aradığınız yer. İnternete reglet yazın, Arayacağınız şey o.
  • OOOsahinOOO O kullanıcısına yanıt
    İmzalamadiysan kablo baglasanda işe yaramaz sistemden aktif edilmesi lazim sozlesme kagitlari sisteme yuklenmesi lazim. Siz bisey kurcalamayin herseyi yapsanizda kabloda şuan internet yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astanca111

    İmzalamadiysan kablo baglasanda işe yaramaz sistemden aktif edilmesi lazim sozlesme kagitlari sisteme yuklenmesi lazim. Siz bisey kurcalamayin herseyi yapsanizda kabloda şuan internet yok.
    Evet ama ben sadece kurulumu yapacağım. Kurulum sonrası aktivasyon gerekli ki bunu zaten onlar yapacak. ben artık aramak istemediğim için sormayacağım ama okuduğuma göre daha önceden birine siz isterseniz kurulumu yapın biz sadece aktivasyonu yaparız denmiş. Tabiki onların onayı olmadan internete bağlanamam ama dediğim gibi teknik ekibin de geleceği yok. Bugün de aramadılar.
  • OOOsahinOOO O kullanıcısına yanıt
    Kagitlari imzalayip kargo ile gonderin hocam bu ümitsizlik ile yapcak bisi yok. Kagitlar ellerine ulasana kadar sizde baglanti yaparsiniz isiniz cozulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız binadaki kutudan hiçbir kablo çıkmıyor. Bütün kablolar duvar içinde. Benim buradan daireme kablo çekmeye çalışmam garip olur.

    İlk bağlantı kurulumunu teknik ekip olmadan yapmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOOsahinOOO -- 17 Haziran 2020; 19:46:9 >
  • Anladığım kadarıyla elimdeki kablonun ucu RJ45. Evdeki ikili data adı verilen prizlere büyük geliyor.
    Ancak tam olarak cinsi ne bilmiyorum. Bana da bir arkadaş vermişti. Cat5e olabilir. Bu kabloyu nerede kullanabilirim.
  • Şu anda taşındığım evde daha önce Superonline kullanılıyordu. Modem banyodaydı. Havalandırma boşluğundan gelen bir kablo yoluyla bağlantı gerçekleşiyordu.


    Acaba bu banyodaki hattı kullanabilir miyim. Bu kabloyla binanın telefon kutusu arasında nasıl bir ilişki var.

    Evdeki kurulumu kime yaptırabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.