Şimdi Ara

İlk araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Yıllardır araç almaya niyetlenip ya imkanlar nedeniyle ya da cesaret edemeyip bir araç almadım. Bu nedenle de ne yazık ki 50bin verip almadığım araçlar için şimdi 400binleri vermek üzereyim.


    Şoförlüğüm zayıf. Sadece 1 kere İstanbul - İzmir arasındaki otoyolda araç kullandım. Ancak o da şehirler arası olduğundan nispeten kolaydı.


    Bütçem maksimum 440bin gibi gözüküyor. Taşıt ya da finansman kredisi kullanacağım için net rakam veremiyorum. Aracı genel olarak hafta sonları şehir içinde kullanıcam. Yılda 2 kere de uzun yola çıkarım muhtemelen. Yani özetle beni a noktasından b noktasına götürsün, bakım masrafı, vergisi düşük olsun yeter düşüncesindeyim.


    Yıllardır hep clio4 alma hevesim vardı. Ancak yakın bir zaman önce bir arkadaşım clio5 1.0 sce aldı ve genel olarak memnun olduğunu söylüyor. Kullanım senaryosu da benimle benzer. Bu nedenle bu araca yöneldim. Etrafımdaki çoğu insan alma, gitmez o araba diyor. Youtube incelemelerine baktığımda uzun yolda 90-100km hızları rahatlıkla görüyor gibi. Zaten hız merakım olmadığından ve hep tedbirli biri olduğumdan araç güçlü olsa da ben bu hızların üzerine çıkmazdım gibi geliyor. Bu nedenle neden olmasın diyorum ancak yine de sizlere sorarak danışmak istedim.


    Aldığım aracı minimum 4 yıl kullanmak zorunda olduğumdan, bu süre sonunda aracın yaşı da çok artmamış olsun istiyorum. Clio4 0.9tce alırsam benim alabildiklerim genelde 2019 model gibi gözüküyor. Clio 5 ise 2021 model alabiliyorum. Bu da +2 yıl avantajı sağlıyor bana.


    Sizler bana ne önerirsiniz? Sizce hangi araç alınmalı? İlla clio olmak zorunda değil. Başka marka model de önerebilirsiniz. (Tabi bu bütçede varsa)


    Ek bir soru olarak da clio 5 de 65bg ve72bg iki ayrı model var. Sizce 72bg olan çok daha farklı hissettirir mi yoksa hissedilecek bir fark yok mudur?


    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 14 Şubat 2023; 18:55:22 >







  • Egea daha mantıklı bence 2020 üzeri… Clio ya göre daha rahat edilir uzun yolda çok güçlü değil ama 95hp iş görecektir… Yedek parçaları makul (orjinal,yan sanayi hangisini kullanırsan) ve bakım maliyeti uygun klasik Fiat kendisi (şu zamana kadar kullandığım tüm fiatlardan memnun kaldım f/p aracıydı hepsi).Clio da güzel araba hocam aklında kalacaksa o da olur bence kullandığın rotada işini o da görür…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Egea da hatchback fiyatları benim bütçemi aşıyor. Sedanı da acemi olduğum için ben istemiyorum hocam. Mümkünse hatchback bi model almak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam 0.9 tce alırdım varsın iki yaş eski olsun ama en azından daha iyi bir makine olurdu kullandığım satarken de bence tce motor daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım 10 sene önce boyasız 206 almıştı. İlk arabasıydı. 1 ay kullandı sattı. Sonra full boyalı Palio almıştı. 2 sene kullandı sonra Palio yu satıp Passat a geçmişti.

    Boyasız 206 yı neden sattın dedim. Kullanamıyorum. Boyasız aldım. Kaza yapıp kendim boyatıp değerini düşürmek istemiyorum dedi. Keza boyalı Palio ile 2 senede 4 kaza yaptı. Aracin yarısını boyatıp sattı.


    Başlangıç modelli heryeri boyali, al satı çabuk, parçası ucuz olan reno, Fiat tarzı küçük hb tarzı araçları tavsiye ederim. Öğrendiğini düşününce, satar istediğin aracı alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İLk etapta 65 beygirlik motor size yeterli gelir ancak bir süre sonra bu ne biçim araba demeye başlarsınız gibime geliyor. O araçla uzun yola çıkılmaz. Ne yokuş tırmanabilir ne sollama yapabilir. O yüzden 0.9 motor almak daha mantıklı. Satış esnasında da 65 beygirlik motor epey yavaş gider. 72 beygir ile 65 arasında da hissedilir bir fark olacağını sanmıyorum. Zamanında 1.2 motor 75 beygirlik Clio ile uzun yol yapmışlığım vardı. Yol boyunca kenara çekip ağlamak istemiştim defalarca. :D 110 gibi hızlara çıkınca içerideki motor sesi insanı bunaltıyordu. Ama şehiriçinde ise az yaktığı için aşırı mutlu eden bir araçtı.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Forumlarda clio soran arkadaşlara kia rio önerilmiş. Bende biraz araştırdım. 430k ya 80bin km de 2017 1.4Crdi rio hb buldum. 90 bg 6 ileri vites. Kime sorsam clio alacağına bunu al diyor. Sizce ne yapılmalı? Bu aracı önerir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 16 Şubat 2023; 10:27:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Clio 1.0 sce'den uzak dur. Sesi tatlı gelir, şehiriçi az yakar tatlı gelir. Araç sollamaya kalk gitmez, yokuş çık çıkmaz. Kamyonetler bile çekil diye selektör atar rampada.

  • kia güzel araç ama satcam dediniz mi beklersiniz 2-3 ay. polo golf bu ülkede iphone gibi, ilan koy 10 kişi arar, kia da 10 günde 1 kişi arar. Ayrıca parçası bakımı nispeten uygundur, Hyundai ekürisidir motoru vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 16 Şubat 2023; 13:30:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    binici iseniz alınır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim/kardeşim yanlış anlama bu yorumumu kötü bir niyetle yazmıyorum ama kendin için "Şoförlüğüm zayıf." diyorsun bu şekilde bi arpa boyu yol kat edemezsin, kendine güvenin tam olsun ve lütfen soğukkanlı ol trafikte en büyük iki sıkıntı budur.


    Bu konuda özellikle kadın sürücüler panikten ve onların ne yapacağını tahmin ettiğimizi sandıkları için sürekli sıkıntıya neden oluyorlar.


    Onun haricinde asıl konumuza dönecek olursak BENCE model ve motordan ziyade frene bastığında duracak bir araç al. Neden dersen sürüşün iyileşene kadar sana iyi giden bir araçtan ziyade iyi duran bir araç daha faydalı olacaktır. Potansiyel hataların/kazaların önüne geçer. Lastiklerimizden de tasarruf etmeyelim yol tutuşu iyi lastikler tercih edelim  


    Benim şuan için önerim alman grubu alman olur keza japon/fransız/kore araçları bu konuda zayıftır. Bu süreç ilerlerken zamanla araç zevkinde oturur o zaman istediğin bir modeli alırsın.


    Şimdiden hayırlı olsun.





  • B segment otomatik, turbolu da olursa iyi olur. Şoförlüğünüz zayıfsa manuel düşünmeyin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea, clio ve biraz abes olsada fiorino gibi araçlar sizi üzmez 0 veya temiz araçlar bulabilirsiniz küçük araçlar olduğu için şehir içinde rahat edersiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu açalı 3 hafta kadar süre geçmiş. Bu süreç içerisinde bazı şansızlıklar ve deneyimler edindim. Ancak hala araç alamadım.

    Önce almam gereken arabaya karar verdim. 2021-2022 clio alıcam dedim. Birkaç araç buldum. Ancak kiminle iletişime geçmeye çalıştıysam ya telefonu açmadılar ya da ben aradıktan birkaç saat sonra araca zam yaptılar. Günlerce satılmadan bekleyen araçlara indirim değil zam yapıyorlar. Sizin için normal olsa da benim için çok şaşırtıcı bişeydi bu. Ardından zaten aracın 2022 ve 21 modellerinin kasko değeri 400k üzerine çıktı ve artık %70ine kredi alamayacağım için benim için seçenek olmaktan çıktılar.

    Madem öyle 2020 model alayım dedim. Kasko değeri 398k civarıydı. Bir araç için anlaştık. Aracın kredisi onaylandı. Araç sahibi ile buluşup kalan işlemleri halletmek isterken bu sefer araç sahibi (galeri) ekspertiz için kendi semtindeki yerlere götürmem için diretti. Ben tarcanlara götürmek istiyorum dediğimde şeytan görmüşe dönüp, sen git sıfır al ben aracımı tarcanlara, oto rapora sokmam dedi. Muhtemelen araçta sakladığı bişeyler vardı. Allah korudu diyelim.

    Cumartesi akşamı arka sokağım diyebileceğim yakınlıktaki bir aracı eşimle birlikte gidip inceledik. 440k ya el sıkıştık. Adam dün sabah arayıp zam yapacağını ve yeni fiyatın 470k olduğunu, işime gelirse satın alabileceğimi belirtti:) Küfretmemek için zor tuttum kendimi.
    Öyle böyle derken bugün bu aracında kasko değeri 400k üzerine çıktı. Yani bunu da kaçırdık :)

    Şimdi 300k ya alabileceğim araç bakıyorum ama onlarda hiç içime sinmiyor. Bilmiyorum belkide araç almamam gerekiyordur, bunlar bir işarettir diyorum.
    Ama şu yaşadığım süreçte, insanların satılmayan mala indirim değil zam yaptığına şahit olmak çok ilginçti. Hakikaten şişen bir balon varmış. Bakalım ne zaman patlayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de sizin gibi aylarca araç aramıştım, bir türlü almak nasip olmamıştı. Aradıklarım ya fiyat yükseltiyordu ya da araç satıldı deniliyordu. 25 şubat’ta 2014 model1.2 motor clio 4 alarak bu süreci bitirdim ben de. Fiyat olarak 363bin tl’ye aldım, kasko değerinin %70’i kadar kredi kullanarak.


    Eğer bütçeniz yine 300-400bin arası ve birikmişinizde varsa clio 4 alabilirsiniz. Ben de sizin gibi şoförlüğümü geliştirmek için aldım doğrusu. Gitmez diyenlere çok aldırmayın, öyle hız tutkunu falan değilseniz gideceğiniz yere rahatlıkla götürür. 1.2 motor olduğu için az yakar, parçası ve ustası boldur. Şu an piyasası gitgide artıyor hem seçim hem bayram yaklaştığı için fiyatlar yükselmekte. Ülkemizde araç almak ayrı bir dert, elinizi çabuk tutmanızda fayda var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accent , getz, i20 veya rio dan birini al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala düşünüyorsanız ve sık sık uzun yol yapmayacaksanız Clio 5 1.0 sce kesinlikle öneririm. Şehir içi çok atik bir araba , gitmiyor diyenler her gün 3.0 Amarok kullananlar olsa gerek... Ben clioyu moov sayesinde en aşağı 1000 km sürmüşümdür. Hiçbir yokuşta gitmediğini görmedim. 65 beygir güç 95 nm tork var ever ama sürerken hiç de öyle değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt

    Bende sizinle aynı fikirdeyim. Arama kriterlerimiz aynı.


    Astra J çok dikkatimi çekti. Fiyat 1 ayda uçtuğu için alternatif bakıyorum şimdi.

    Kia rio'yu beğeniyorum. C4 ve 208 yarı otomatik olduğu için çekimser kaldım.


    Araba almaya niyetlendim ama fiyat politikasından ve milletin dansöz modundan dolayı hayattan soğudum. Yine de araştırmalara devam ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.