Şimdi Ara

İlamlı icra sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mahkemenin sonuçlandığı ve tarafların anlaşıp kapanan davamız vardı. Bitti ve açan kişiyle herkes anlaştı diye sorun çıkmamıştı. Şimdi bu kişi veya avukatı mahkeme kararıyla vekalet masrafı, mahkeme masrafı ve ek masraflar için ilamlı icra açmış. Davada olan 11 kişi icra olmuş. Ama bu kişilerin çoğunun birbirleriyle alakası yok. Icra dairesine gittiğimde borcunuz 11 bin dediler. Ben kişiye düşeni sorduğumda tamamı ödenip kapanabilir dedi. Yani tek ödemem bir şey ifade edemeyecek gibi. 1000 tl için hacize doğru gidiyoruz. İlamlı olduğu için durduramıyorum. Şuan ki durumda ne yapabilirim? Hacize varırsa ne oluyor?



  • Mahkeme kararinda bu giderler icin muteselsil sorumludur diyorsa ödeyeceksiniz ve kalan 10 kisiye rücu edeceksiniz. Takipte hata olduğunu dusunuyoraniz iptalini mahkemeden isteyeceksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Haliax kullanıcısına yanıt
    Nasil bir hata olduğunu düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Haliax kullanıcısına yanıt
    Davayi devam ederken talepleri kabul edip odemeniz masraflardan kurtulacağıniz anlamina gelmez. O masraflarin takibini de avukat yapacaktir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Haliax kullanıcısına yanıt
    toplu şekilde yatırmanız gerekmez. herkes müsait olduğunda gitsin yatırsın. veya icra müdürlüğünün hesabına eft/havale yapacaklar.
  • Vekalet ucreti avukatin oldugu icin avukatin anlasacagini sanmam. Takip kesinlesince bankalara haciz yazisi gonderilir. Hesaplardaki paralar haczedilir.
    Siz en iyisi avukatla konusun odeme kolayligini sağlar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Haliax

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    süresi içinde ödeme olmazsa da haciz işlemlerine başlayabilirler, taşınır-taşınmaz malların haczi, maaş haczi, mevduat haczi gibi durumlar gündeme gelebilir.
  • Davayi kabul etmeniz vekalet ucretinden ve yargilama masrafindan kurtulmanizi saglamaz. Sonucta dava acilmasina sebep oldunuz.

    Vatandas portal'a girin orada dosyanızin gerekçeli karari gozukur. Hukum kisminda ödeyeceğiniz vekalet ücreti, harç ve yargilama gideri yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.