Şimdi Ara

İlaç şirketlerinden SGK'ya rest! Çıkart telefonunu diyen ihtiyarlara müjde: Farkı vatandaş ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve ilaç firmaları arasındaki kamu kurum indirimi sorunu hastaları ve eczacıları mağdur ediyor. İlaç firmalarının, çoğu kronik hastalıklarda kullanılan toplam 57 ilaçta SGK’ya yaptıkları iskontodan vazgeçmesi nedeniyle, aradaki fiyat farkını hastaların ödemesi gerekiyor. Bu ilaçların tedarikinde de sorunlar yaşanıyor.


    İlaç şirketlerinden SGK'ya rest! Çıkart telefonunu diyen ihtiyarlara müjde: Farkı vatandaş ödeyecek



    İlacın yaşı, eşdeğer, referans olması gibi farklı etkenleri göz önüne alan SGK, ilaç firmalarından yüzde 41’lere varan bir iskonto istiyor. İlaç firmaları iskonto yapsa da ekonomik koşulları gerekçe göstererek indirimlerinden vazgeçebiliyor. Bu konuda ilaç firmalarını bağlayan herhangi bir yasal mevzuat bulunmuyor. Kronik hastalıkların ilaçları SGK ile firmalar arasındaki bir çekişmeden, hastalar ve eczacılar mağdur oluyor. İlaçların depolardan kamu kurum indirimi ile indirimsiz gelmesi arasında ciddi fiyat farkları bulunuyor. İlaca erişmek isteyenler en az, indirimli ile indirimsiz fiyat arasındaki farkı cebinden ödemesi gerekiyor. Eczacılar, SGK’nın ödeme kapsamında yer alan bu ilaçlardaki fiyat farkını hastalara izah etmekte zorlanıyor.


    Firmaların iskontodan vazgeçtiği ilaçlar arasında kanser, kalp ve damar hastalıkları, kan sulandırıcı, göz, grip, akne, sakinleştiriciler, gebelikte alınan toplam 57 ilaç bulunuyor. İlaçların çoğu kronik hastalıklar için reçete ediliyor. Yani sürekli alınması gerekiyor.


    HER GÜN YENİ BİR İLACIN İSKONTOSU GERİ ALINIYOR


    Uygulamadaki keyfilik yüzünden eczacı ve vatandaşın karşı karşıya geldiğini söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, “İlaç firmaları ile SGK arasındaki kamu kurum indirimi konusu her iki tarafın da haberi olduğu halde yok sayılarak, eczacı ve vatandaşın mağdur olduğu tuhaf bir durum yaşanmasına neden oluyor” diye devam etti.


    Saydan, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç Daire Başkanlığı’na bir yazı yazarak sorunun çözülmesini de istedi.


    Sorunun 15 senedir yaşandığını ve her gün yeni ilaçların iskontosunun geri alındığını belirten Saydan, “Keyfi bir tutumla istediği zaman indirim yapan, istemediğinde yapmayan ilaç firmalarının artık insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan bu durumuna acilen yasal bir çözüm getirilmesini istiyoruz” dedi.



    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cikart-telefonunu-diyen-ihtiyarlara-mujde-ilac-sirketlerinden-sgkya-buyuk-rest-aradaki-farki-vatandas-odeyecek-499418h.htm








  • akp li dayılar bu habere de halay çeker.Kimse dayıları küçümsemesin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 12 Ocak 2022; 18:24:11 >
  • Kesinlikle ilaç firmalari suçlu

    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ilac-fiyatlandirilmasinda-kullanilan-avro-kuru-guncellendi/2150662

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaç lobisi erduvanı devirmek için darbe yapıyor!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artik bicak kemige dayanmis demek ki. Kimsenin bu saatten sonra susacagini zannetmiyorum. Odeme sozu alarak alacaklarinin ciddi kismindan feragat ettiler ama hala devletin tedarikcilere borcu daglar kadar. Odenmiyor. En son yapilan odemede de yabanci firmalara gitmis. Buyuk sikintilar kapida... İlaç şirketlerinden SGK'ya rest! Çıkart telefonunu diyen ihtiyarlara müjde: Farkı vatandaş ödeyecek 

  • Oomooo Gılışdar sesaga
    Omooo ilaç bulamazdık
    Omooo hastanelerde kuyruk




    hüüüüüüüüüüü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Ocak 2022; 19:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mutlu haberi emekli amcalara verin lütfen

  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    İlaç şirketlerinden SGK'ya rest! Çıkart telefonunu diyen ihtiyarlara müjde: Farkı vatandaş ödeyecek



    elemanların hastane muayene ücretleri, ilaç paraları emekli ücretlerinden kesiliyor. adamların göz görmüyor kulak duymuyor ki ne maaş aldığını kendi de bilmiyor. o yüzden bütün bunların hepsini bedava sanıyor. rabbim dayılarımızı başımızdan eksik etmesin.

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    kuru ortalama 5 tl desek ortadaki kar marjına bak be..euro guncel 15 tl ıken 5 tl alıyorlar...yanı 3te1 fıyatına..bunu hangı akıl ızah eder acaba..adamlar manyakmı bu fıyattan kabul etsın dımı:) ortada neler donuyor acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman o dayıların çok umrunda sanki sgk nedir onu bile bilmiyolardıe çoğu öneüne mamamarını verir yer içer sıçar onlar saece dertleri ekonomi falan değil yani o dayılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zenginin bankada ki faiz döviz farkını ödeyeceğiz diye zurna çalıp halay çeken bu da düğün dernek yapar.
    Siz yoksa başka bir tepki mi bekliyordunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • İlaç şirketlerinden SGK'ya rest! Çıkart telefonunu diyen ihtiyarlara müjde: Farkı vatandaş ödeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.