Şimdi Ara

Iki hafta once ehliyet aldim, araba surmeye korkuyorum. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesaja aldanmayin arkadaslar yas 28,iki hafta once ehliyet aldim. Derslerde ve sinavda araba surerken asiri rahattim ama o koltuga yanliz oturdugumda asiri gerildim, sehir icinde araba kullanirken asiri rahatsizim hep aklimda bir cocugu ezmek vb dusunceler geciyor, yola konsantre olamiyorum yarinda hanim ile sehirler arasi yola cikacagim kara kara dusunuyorum. Varmi su lanet korkuyu yenmenin bir yolu? Kaza yapmaktan degil baskasini incitmekten korkuyorum daha cok.



  • Abicim şehir içinde alışmadan şehirler arası yola çıkılırmı ? O tırların arasında anlattıklarınıza göre heyecandan ölürsünüz her an üstünüze geliyor gibi oluyorlar vs vs birde bu aralar yollarda havalardan dolayı sislenme ve buzlanma oluyor çok aciliyetiniz yoksa bu durumda uzun yola çıkmamanızda fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

    Abicim şehir içinde alışmadan şehirler arası yola çıkılırmı ? O tırların arasında anlattıklarınıza göre heyecandan ölürsünüz her an üstünüze geliyor gibi oluyorlar vs vs birde bu aralar yollarda havalardan dolayı sislenme ve buzlanma oluyor çok aciliyetiniz yoksa bu durumda uzun yola çıkmamanızda fayda var.

    Kardes tum arkadaslar, akrabalar da ustume geliyor, kullana kullana ogrenecen diye. Bakalim yarinki psikolojime gore deneyecez yada otobus
  • bak benim sana tavsiyem çık uzun yola,çok dikkatli bir şekilde 70 i 80 i geçmeden sağ şeritten devam et seni rahatsız edenleri korna çalanları boşver gitsin:D ben öyle yapmıştım ve tam 950 km sivasdan istanbula gelmiştim,sivasdan çıktıgımda 4 e atmaya korkan adam,istanbula girdiğinde köprüden 5.vitesle geçmişti en güzel araç kulanma uzun yolda öğrenilir bana göre
  • Benim de yaş 28, ehliyetim on yıllık olmasına rağmen arabayı alalı daha bir yıl olmadı, ve sürüş deneyimim neredeyse hiç yoktu. Aldığım gün çarşıya sıkışık trafiğin içine attım kendimi, onikinci günde de karlı havada uzun yol yaptım, hiç bir sıkıntı olmadı Allaha şükür. Önemli olan kendine güvenmek ve heyecana kapılmamak. En önemli nokta şehir içinde aynaları sık sık kontrol etmeyi ihmal etmemek, uzun yolda da kamyon, tır gibi büyük araçları sollarken çok dikkatli ve tedbirli olmaktır.
  • Zaten su an cikarsam uzun yola benimde dusuncem bir kamyonun arkasina takilip aheste aheste gitmek. Daha cok ben yayanin, bisikletlinin, motorlunun cok oldugu yollarda tirsiyorum, birini ezecem diye.
  • İlk kez direksiyona oturan herkeste biraz korku olur bazısı araca hasar gelmesinden korkar bazısı karşıdaki araca zarar vermekten korkar bazılarıda sizin gibi insanlara çarpmanktan korkabilir.

    Ancak maalesef bu meret kullanılmadan öğrenilmiyor tabi sadece aracı kaldırmak yürütmek kullanmak değildir. Ne zaman nerde ne yapacağını bilmek, reflekslerinin çok hızlı olması, karşıdaki trafik canavarının neler yapacağını tahmin etmek gibi tecrübe gerektiren konuları araçla trafiğe çıkarak edinebilirsin. Ancak ilk kez araç sürecek biri için direk trafiğe veya uzun yola çıkmak pek iyi bir fikir değil.

    İlk önce aracınızın gaz, fren, direksiyon tepkilerine alışmanız gerek, aracınızı iyice tanıdıktan sonra işler daha pratik kolay bir hale gelir. İlk önce yanınızda ehliyeti olan en az 1-2 yıldır araç kullanan biriyle trafiğe kapalı yada trafiğin çok az olduğu alanlara gidip alıştırma yapıp, sonrasında şehir içi trafiğinin az olduğu saat ve yollarda alıştırma yapmak, sonrasında yavaş yavaş trafiğin daha yoğun sıkışık olduğu yollara yönelerek tecrübe kazanabilirsiniz. Sürekli boş yolda araç kullanarak tecrübe kazanmanız çok zor, çünkü araç sürmek trafiklede baş etmeyi gerektirir. Ve inanın uzun yol yapmaktansa sıkışık trafikte araç kullanmak çok daha fazla deneyim kazandırır insana.

    Şehir içi trafiğe iyice ısındıktan sonra uzun yol size çok daha rahat gelecek, ilk başlarda otoban yolları tercih edin yüksek hızlarda aracın kontrolünü sağlama gibi konularda tecrübe edinin. Tüm taşlar zamanla yerine oturur, 3 ayda veya 2 senedede üzerinizdeki korkuyu atmanız mümkün, trafik kurallarına uymak aşırı hız yapmamak baş kuralınız olduktan sonra gerisi sürdükçe gelir Kimse annesinin karnından usta şöför olarak doğmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Aralık 2011; 18:00:29 >




  • Bak kardeşim aynı durumu bende yaşadım, misal araba kullanırken mutlaka biri önüme atlıyordu arabalar giriyordu ter içinde kalıyordum sanki kazaya karışacakmışım gibi geliyordu, bunun çözümü malesef üstüne gitmek, devam et araba kullanmaya, bir süre sonra geçiyor, ilk ehliyetle trafiğe çıkışlarımı hatırlıyorumda ter içinde kalıyordum, sebep korku veya panik değildi %100 hassasiyet konsantrasyonla direksiyon başında geriliyordum, hani apaçi olsak saldım çayıra modunda gezilirse, bu kadar gerilinmez ama düzgün araba kullanmak bu işin üstüne gitmekle oluyor, bu sayede kullandığım hiçbir arabayı ne sürttürdüm nede kazaya karıştım.

    Bunun sebebi araba kullanamamak veya acemilik değil, trafik tecrübesizliği, trafik diyorum çünkü araba kullanmakla alakası yok, trafikte araba kullanmak apayrı bir olay.
  • Sagolun arkadaslar cevaplar icin, gozumu karartip dort saatlik yola ciktim, sadece sehir icinde bir bisikletli velet onume atladi, 40 ile gidiyordum zamaninda fren yapip sorunsuz atlattim. Otobanda da ilk yarim saat tisortum, stresten kaynakli terden surumsucuk oldu ama bu 4 saatlik yolda buyuk ozguven geldi diyebilirim. Hani bu ozguveni kendimi iyi surucu olarak kabul edip, Allah ne verdiyse basmak olarak anlamayin. Ilk once bir tirin arkasinda bes dakika kadar takildim sonra boyle olmayacak dedim dikkatli bir sekilde sollamalara basladim ve iyi bas ettigimi dusunuyorum. Simdi geri donus gununu iple cekiyorum, ne bileyim hosuma gitti bayagi. Tekrar sagolun cevaplar icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak-09k

    Sagolun arkadaslar cevaplar icin, gozumu karartip dort saatlik yola ciktim, sadece sehir icinde bir bisikletli velet onume atladi, 40 ile gidiyordum zamaninda fren yapip sorunsuz atlattim. Otobanda da ilk yarim saat tisortum, stresten kaynakli terden surumsucuk oldu ama bu 4 saatlik yolda buyuk ozguven geldi diyebilirim. Hani bu ozguveni kendimi iyi surucu olarak kabul edip, Allah ne verdiyse basmak olarak anlamayin. Ilk once bir tirin arkasinda bes dakika kadar takildim sonra boyle olmayacak dedim dikkatli bir sekilde sollamalara basladim ve iyi bas ettigimi dusunuyorum. Simdi geri donus gununu iple cekiyorum, ne bileyim hosuma gitti bayagi. Tekrar sagolun cevaplar icin.

    hadi kazasız sürüşler. Allah yardımcın olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak-09k

    Mesaja aldanmayin arkadaslar yas 28,iki hafta once ehliyet aldim. Derslerde ve sinavda araba surerken asiri rahattim ama o koltuga yanliz oturdugumda asiri gerildim, sehir icinde araba kullanirken asiri rahatsizim hep aklimda bir cocugu ezmek vb dusunceler geciyor, yola konsantre olamiyorum yarinda hanim ile sehirler arasi yola cikacagim kara kara dusunuyorum. Varmi su lanet korkuyu yenmenin bir yolu? Kaza yapmaktan degil baskasini incitmekten korkuyorum daha cok.

    Şehir içerisinde duymuş olduğunuz rahatsızlık son derece yerinde ve aynısını ben hala hissetmekteyim. Zamanla kötü bir sürücü olup bu ihtimali aklınızdan silmeniz de olası fakat içinde bulunduğunuz kaygılı hal daha yararlıdır, insanı dikkatli olmaya sevkeder. Deneyimli bir sürücüden ara sıra yanınızda bulunması için yardım isteyin, böylelikle trafikte pratik kazanırsınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.