Şimdi Ara

İhtiyati haciz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bize açılmış icra davası var. Borçlular iletişim halinde olmadığından toplanıp ödeyemedik. Tek kişi payına düşeni de ödeyemiyor. Sonucunda bütün taşınmazlara ihtiyati haciz konmuş. Borç 13 bin. Ödemesi gereken kişi 11. Ama herkesin bütün her şeylerine ihtiyati haciz konmuş. Sorularım şunlar. 


    1- İhtiyati haciz ne zaman kesin hacize oluyor ve satışa geçiyor? Haber veriliyor mu?

    2- Birden fazla taşınmazın varsa hangisinin satılacağı nasıl belirleniyor? Ve borcun az olduğu halde 10 katı para edecek yer satılabiliyor mu?




  • Tüm taraflara tebligat yapılıp takip kesinleşince ihtiyati haciz kesin hacze döner. Hangisinin satılacağına alacaklı karar verir, ödemeye yetecek olanı ve kolay satılabilecek olanı sattırmak ister. Evet 13 bin için 100 binlik taşınmaz sattırılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    Tüm taraflara tebligat yapılıp takip kesinleşince ihtiyati haciz kesin hacze döner. Hangisinin satılacağına alacaklı karar verir, ödemeye yetecek olanı ve kolay satılabilecek olanı sattırmak ister. Evet 13 bin için 100 binlik taşınmaz sattırılabilir.

    Cevap için teşekkürler. Olayın sıcaklığıyla ve sinirle yanlış yazmışım. İhtiyati hacizi değilmiş. İcrai haciz tesisi yazıyormuş. 10 katı düşük bir örnekti. Taşınmaz arasında gerçekten öyle bir yer var ama 100 200 katı değerinde olan yerde var. Dediğinize bakılırsa kolay satılanı seçebiliyorsa milyonluk bile olsa gider. Bütün yerlerin hacize alınması bu sebepten değil mi? İki sorum daha var.


    1- 11 kişi var diyorum bu herkesten arsa satılır mı?

    2- Satılan yer çok değerli olursa izalei şuyu gibi değerinin çok altında gidiyor değil mi? ve borcumuz kadar alınıp gerisi bize mi aktarılıyor?


    Tekrar teşekkürler.





  • Lord Haliax kullanıcısına yanıt

    1 tane taşınmaz sarıldığında borç ödenecek durumdaysa bütün hepsi satılmaz. Borç müşterek ve mûteselsil ise 1 satış yeterli olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Haliax kullanıcısına yanıt

    Değerinin üstünde de satılabilir, ihaleye katılıma bağlı bir durum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 3 Ekim 2020; 0:29:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.