Şimdi Ara

İflas Bayrağını Çektim, Ödeme Konusunda Hangisi Mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar, iyi forumlar diliyorum.


    Maddi, manevi batmış durumdayım. :) Geldiğim son noktada sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var en az zararla bu enkazdan nasıl çıkmam konusunda.


    Kısaca hikayeyi anlatayım, lütfen bu konuları sormayın. Teşekkür ederim.



    2022 yılında, minik bir girişimim oldu. Deri el yapımı ürünler; Cüzdan, saat kordonu, kartlık vb. ürünler üretiyordum. Hobimdi ve işçiliğim zamanla daha iyi hale geldi işe kalkıştım. Bir firmaya fason üretim yapıyordum. İşler yolundaydı. Hani kendimi geçindirecek kadar kazanıyordum açıkçası. Sonra babama akciğer kanseri teşhisi konuldu. Kendisi bizimle değildi zaten, ama böyle bir durumda yanında oluyorsunuz. Devlet hastaneleri her ne kadar yeterli olsa da, olmadığı yerler oluyor. Haliyle özel hastaneler, ilaçlar vesaire geçip gidiyor. Sonrasında belirli bir gün ömür sayıldı. Haliyle dünyayı belli bir süre göreceği için elimizden geldiğince rahat ettirdik. Ben tabii hastane süreci boyunca 1 yıl süresince çalışmadım. Halledilebilirdi bu. 2023 Aralık ayında kardeşim motosiklet ile kaza yaptı, motosikletim pert oldu. Kredisi de bitmemişti. Buradan da kredi dahil 180 bin lira oluştu. Okuyor kendisi. Yani arkadaşlar, özetle durum bu. Depresyona girdim, evden bile çıkmak istemedim vesaire. Restoran yöneticiliği, saha operasyon müdürü, organizasyon müdürü gibi farklı sektörlerde çoğunlukla saha operasyonlarında yer aldım. Ama uzun süredir iş bulamıyorum. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Ziyadesiyle sizleri yorduğum için hemen mali durumuma geçiyorum.


    Toplam borcum 700 bin lira civarında. + 260 bin ₺ kredi çektim. Geri ödemesi 385.000 ₺ Taksit ise 32.000 ₺ (700.000 ₺ Borca kredi tutarını dahil etmedim. Bu parayı borçlara kullanacağım)


    Aylık gelirim: Şu an kurye işi buldum, 12 saat çalışacağım. Aylık 40.000 ₺ alacağım kendi motosikletim ile çalışacağım. 10 bin ₺ de ailemden destek gelecek.


    Gelirim: 50.000 ₺ diyebiliriz şu an için.



    Şimdi eksi hesabım 260.000 ₺ toplamda. Aylık güncel faizi ortalama 17.900 ₺ ediyor. Yani borcumu kapatamadığım için ödemem gereken aylık faiz.

    Kredi kartına gelirsek;


    İflas Bayrağını Çektim, Ödeme Konusunda Hangisi Mantıklı?


    Arkadaşlar gördüğünüz gibi işsiz kaldığım süre boyunca borcu, borç ile atlatmaya çalıştım. Yani sürekli nakit avans çekerek asgari ödeme yapmaya çalıştım.



    Size sorum şudur; Ben şimdi 260.000 ₺ kredi ile eksi hesapları mı kapatayım?, Yoksa kredi kartlarımın hesap özeti borçlarını mı kapatayım? (Hesap özeti kapandığında % 80 oranında kredi kartı borcum kapanıyor. Sonrasındaki dönem ödemelerini halledebileceğimi düşünüyorum.)


    Ek hesapları kapatsam; Ay başı kredi kartını ödeyemediğim için nakit avans sarmalına yahut, ek hesap sarmalına gireceğim gibi görünüyor. Kredinin ödemesi 35 bin, bana kalan 15 bin onunla da kartların borcunu ödeyebilirim şayet kartlara ödeme yaparsam.



    NOT: Arkadaşlar her gün, her an bir şeyler değiştiği için yapılandırma faizi ve vade sayısında bir bilgiye ulaşamadım. 24/36 ay gibi vadeler mümkün mü ek hesaplarda mesela? Her ay faiz değişecek gibi görünüyor. En azından uzun vadeli bir taksit olursa ek hesaplar için ödemelerim kolaylaşır diye düşündüm. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Bankaların sözleşmeleri gereği de değişiyor sanırım yapılandırma faizleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kül Tablası -- 19 Mart 2024; 0:18:40 >







  • Hocam özelden neden anlatıyorsun? Google dan insanlar bu konuyu bulacaklar, benzer durumda olanlar çözüm arayacaklar ve karşılarına "özel mesaj attım" diye bir mesaj çıkacak. Bu durumda bilgilenememiş olacaklar.


    Benzer durumda olanların faydalanabilmesi için var ise kişisel özel yerleri silip burada paylaşın ki herkese fayda olsun hocam.

  • Hocam biraz uzun uzun anlatayım sana özel mesaj attım.
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler, hemen kontrol ediyorum mesajınızı.

  • Pek fikrim yok fakat Allah yardımcın olsun. Umarım bu borçlarını en kısa sürede ödersin. Benimde 3 kredili mevduat + kredi kartı + kredi borcum vardı. Bende kuryeliğe başladım. Son 40K borcum kaldı çok şükür. Borçlunun halinden borçlu anlar :)) çok zor.


    Ben ilk kredili mevduatları kapatmıştım. Kredinin günü geldiğinde ödeniyor da kredili mevduat sıkıntı. Banka olarak da önce garantiyi kapattım. Garanti'nin Allah'ı yok. Adamı hayattan soğutur

  • Üzülerek okudum ve bence elinizden geldiğince paylaştırın, kartların asgarisini ödedikten sonra kalan parayı kmhleri kapatmak için kullanın derim. Hatta bu ayın tüm kartların asgarisini ve gelecek ay da büyüklerin asgarisini ödeyecek kadar ayırdıktan sonra kmhyi ödeyin, kart borcu 40 gün sonra ödeniyor ama bu kmhyi ben ekside görünce kafayı yiyorum

    1.5 aylık asgari ödemeler + kalan parayla kmh kapatmak derim. Maaş gelince zaten yine bölüştürürsünüz…
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

    Hocam özelden neden anlatıyorsun? Google dan insanlar bu konuyu bulacaklar, benzer durumda olanlar çözüm arayacaklar ve karşılarına "özel mesaj attım" diye bir mesaj çıkacak. Bu durumda bilgilenememiş olacaklar.


    Benzer durumda olanların faydalanabilmesi için var ise kişisel özel yerleri silip burada paylaşın ki herkese fayda olsun hocam.

  • @Kül Tablası


    Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Paradan anlayan biri değilim maalesef. Bu sebeple size çok iyi tavsiyelerim yok ama tek diyebileceğim umudunuzu yitirmeyip, hayattan kopmayıp "borcu nasıl öderim" diye fikir aramanız. Ben bunu kıymetli buldum açıkcası.


    İflas Bayrağını Çektim, Ödeme Konusunda Hangisi Mantıklı? 

  • Önemli bir konu
  • Arkadaşlar partileri sevmem. Yani benim için A veya B partisi yoktur. Hiçbirine de güvenmem. O yüzden siyasi mesaj olarak algılanmaması için açıklama gereği duydum. Verilere baktığımızda 30-40 milyon arası insan icralık olmuş. Ortada gerçekten müthiş bir enflasyon ve ekonomik kriz var. İntiharlar artmaya başladı. Sonumuz ne olacak bilmiyorum ama çok zor bir dönem. Destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Son bir kurşunum var. O da Trendyol El yapımı deri ürünler üretiyorum. Cüzdan, saat kordonu gibi. Elimde az-çok başlangıç için malzeme var. Fakat sıfır cesaretim var.  Gece sabaha kadar uyuyamadım zaten. Biraz metin, kartvizit tanıtım kartı gibi şeyler hazırladım. Birkaç güne kadarki planım şahıs şirketi açıp son kurşunumu namluya sürmek olacak. Yavaşça büyütebilirsem ne âlâ, yoksa artık B-C planlarına geçeceğim pek hoş olmasa da. Ne diyebilirim bilmiyorum, bir çoğumuz gördüğüm kadarıyla aynı durumda. "Akıl Sağlığı" çok önemli bir şey. O gittiğinde hayat bitiyor. Korumaya çalışıyorum ama zor, siz yapabilirseniz sizin adınıza mutlu olurum.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Biraz dolaylı! yollar tavsiyesi vermiş olabilir.

  • Hocam kmh kapatmanı öneririm.Çünkü kmh kapatılmadıkça boşu boşuna o faizi ödemeye devam edeceksin.Kartları bir şekilde döndürürsün.Kullanmazsan borcun azalır ama kmh öyle değil.
  • circassianman kullanıcısına yanıt

    Valla ne bileyim hocam şey gibi bu hani bir ürüne fiyat veya detay sorarsın da " dm den bilgi verildi" yazarlar ya. O hesap.

  • Kül Tablası kullanıcısına yanıt
  • Öncelikle aylık gelirinin (faiz+olağan harcamalar)dan fazla olması lazım. Ki borç azalsın. Anlattığın senaryoda ödeyeceğin faizler aylık gelirinin altında olduğu için az da umut mevcut.

    Kredi kartları ve kmh toplamı 700 etmiyor. Elden de borcun var diye anladım.

    Öncelikle elden olan borçlarını olabildiği kadar ileri at.
    Kredi kartlarının minimumunu öde. (90.000)
    Kalan para ile kmh azallt (170.000) Böylece findeks notun yükselir. Faiz tutarı 8.000e düşer.

    Yeni durumda önümüzdeki ay kredi kartı faizi 8.000+yeni kredi 32.000+kmh faizi 8.000+kredi kartı asgarisi 60.000 nakde ihtiyacın olacak.

    Yani yine kurtarmıyor. Motosikletini satıp, aynı paraya farklı bir iş bulabilirsen anaparanı azaltabilirsin.
  • Herkese tekrardan teşekkür ederim arkadaşlar. Benim anlamadığım nokta, yahu öyle bir enflasyon girdi ki üstelik yapılandırma kredileri bile "12 ay" ile sınırlandırıldı ve yapılandırma kredilerinin de faizi yüksek. İnsanlara yol bırakmadılar resmen. 24, 36 ay olsa her şey güzel olurdu..

  • Hocam Umarım çıkış yolu bulursun çok zor zamanda iflas etmişsin gerçekten
  • Hocam merhaba bende borç sarmalında olan biriyim benimde ek hesap kart ve kredilerm var ama sizin borç daha fazla,ben kendim için ödeme planı oluşturdum , ödenmeyecek borç yok, şimdi size yardımcı olmak isterim, yeterki azimli olun, netleştirmek için soruyorum ona göre yazacağım. Ek hesap 260.000 borç, kart 290.000 , aylık gelir 50 k , ve elinizdeki para 260.000 TL geri ödemesi 385.000 sanırım 260.000 yeni çektiniz, ona göre yazacam hocam doğru dimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fed.61 -- 24 Mart 2024; 23:28:53 >
  • Bir bakıma şanslısınız, enflansyonist bir ülkede yaşadığımız için. Diğer şansınız ise hem aileniz yardımcı oluyor hem de kuryelik de olsa aşçılıkta olsa ne olursa olsun bir iş bulmuşsunuz.

    En önemlisi borcu ödemeye niyet etmişsiniz. Bu borç ortalama 1-1.5 senede kapanır. Dert etmeyin ! Asıl önemli kısım şans oyunu , uyuşturucu gibi şeylere bulaşmamaya özen gösterin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.