Şimdi Ara

İçki masasını paylaştığı için kovulan Pegasus çalışanı Amerikaya iltica etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
3.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu tiple nasil kabin memuru olmus adam fredinin kabusu gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umrumda değil ülke için kayıp da değil. Yukarıda kovulmasına sebep olan paylaşımını gördüm yerinde bir kararmış.

  • Videoda anlatılmayan bir detay var:


    Meksika Hükümeti "şimdilik" Türklerden vize istemiyor. Yani bordo pasaportu olan her hangi biri online vize başvuru formunun çıktısını yanına alıp "30 gün içinde havayolu ile sadece 1 defa ülkeye giriş" yapabiliyor.

    Birçoğu bu avantajı nedeniyle Meksika' yı tercih ediyor.


    Ocak ayının son günü Benito Juarez Havalimanı Gümrüğü' nden ülkeye giriş için beklediğim sırada Meksika Sınır Polisinin bazı tipleri (Afgan veya Pakili olabilir tamamı erkekti) 6-7 adetini bir araya toplayıp uygun adım tek sıra halinde yürüterek alıp götürdüğüne şahit oldum. Sanırım gümrük memurunun tipinden şüphe ettikleriydi...

  • Yaptığı paylaşım çok güzelmiş ve iltica ederek iyi yapmış kurtarmış kendini bu ülkeden umarım yeni hayatında mutlu olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Ben Ekonomi mezunuyum bırak da ben de bileyim. Okuduğumuz bölümle alanla yarışacaksak o topa hiç girme benimle.


    Dünyanın her yerinde içki ve sigaradan alınan vergi yüksektir. Bunun sebebi de negatif dışsallıklar başta sağlıktır. Ayda 300 liraya sigortalı olabilidiğin kaç devlet var dünyada say bakalım. Sağlıkta Türkiye ekonomik olarak kat kat geride kaldığı ülkelerle yarışıyor. Sağlık hizmeti bedava mı sanıyorsun sen. Maliyeti en yüksek alanlardan biri. Evet Türkiye alkole en çok vergi koyan ülke ama neredeyse Türkiye kadar vergi koyan ülkeler Norveç-İrlanda-İsveçç-İsviçre vb ülkeler.


    Bu ülkeler düzeyinde sağlık hizmeti almanın bir bedeli var elbette ki.


    Birde Türkiyede alkol tüketimi bu ülkelere göre çok daha düşük yani talep az. Korelasyon kuramazsın. Nedensellik bilmezsin. Ufkun Türkiyeden ibaret. Car car konuşuyorsun.


    Sen alkol içeceksin diye onca garibanın yüksek sağlık primlerine mecbur mu bırakacak bu devlet. Hadi oradan. Ödersin vergini içersin alkolünü. Ülkenin yarısı ağzına alkol sürmüyor(Seküler kesimden de içmeyen çok var dincilerden içen olduğu gibi) temel ihtiyaç olmayan azınlık eğlencesini sübvanse edecez öyle mi.


    Seni okutan mektebi. Zaten ünilerin çoğunun kapanması lazım. Eğitim bütçesi de çok para yiyor. Bir daha oku sen o okulu hadi kardeşim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 19 Kasım 2023; 16:23:31 >




  • O topa girerim seninle. Bende işletme ve sonra maliye mezunuyum aradaki farkı bilirim. Bana öyle ekonomi falan deme.

    Ayda 300 liraya sigortalı falan değilsin. Bana gss anlatma. Nedensellik, negatif dışsallık diye masal anlatma. Aklınca bunları bilmediğimi mi sandın? Kpss A grubuna az girmedim ben. Devlet sigortayı yapmış istersem 1000 liralık prim öderim 1 milyonluk masraf açarım. Bu riski kabul eden devletse gerisi beni bağlamaz. Zaten sigorta primi ödemekle sistemin finanse edilemediğini bilmiyorsan hiç konuşma. Gelişmiş sigorta sistemi olan ülkelerde primler sistemin masrafını karşılamaz ve geriye kalanı bütçeden transfer olur. Aç bak bakalım oranı kaçmış %30-40 mı?


    Benim alkol içmemle ne kadar hastalık olacakmış? Sen onu söyle. Şişesinde kaç para vergi sokuşturuyorsun?Madem herkes ödediği prim kadar bakılacak o zaman köydeki deden benim paramla bakılmaz. Yok yeşil kartmış yok bilmem neymiş dağıtmış durmuşlar. Parası yoksa ölsün bana ne? Çoluk çocuk içinde aynısı geçerli. Bende çocuk yok olan düşünsün. Ben senin prim ödemeyen dedeni, hasta çocuğunu niye sübvanse edeyim?


    Yüksek sağlık primi demende ayrı bir gülünç konu. Kasko primi mi bu yoksa trafik sigortası mı? Şaka gibisin. Devletin zorunlu sgk'sının primi bellidir. Sen hayatında hiç bordroda inceledin mi? Oranı var. Değişmez.


    Senin ufkun nereden ibaret? Altı üstü macaristana kaçmışın. Sanki bir halt yaptın. Türkiyede tutunamayıp kaçmışın. Bir de en vatansever en milliyetçi cart curt sizsiniz! Avrupaya kaçanlar. Yaşamadığın ülkeden sana ne? Uzaktan salla dur.


    Senide okutan mektebi ben... Eğitim bütçesi çok para yiyormuş. Evet biz niye para verip seni okuttuk ki? Bana ne senin okumandan? Zaten kaçmışın başka ülkeye çalışıyorsun. Resmen kaynak israfı. 5 kuruşluk faydan yok. Kapitalist değil sosyalist ülke gibi fakirleri kalkınma yeri sanki. Paran yoksa okuma, paran yoksa hastanede bakılma. Bir düşmediniz yakamızdan bir elinizi cebimizden çekemediniz.





  • Sen oradan her şeyi söyleyeceksin ben sana diyince hemen şöyle mi böyle mi hoplama rahat ol.


    Sondan başlayım. Ben Türkiyenin sayılı üniversiteleriden birinde Ekonomi okudum. Ne idüğü belirsiz dümenden maliye okumadım bu bir. Nerde okuduğunu da Allah bilir. 4 milyon öğrenci mi okutulur bu ülkeye yük. Ben bu ülkeye binlerce döviz soktum. Yurtdışına gittik diye vatanı unutmuyoruz.


    Macaristan ne alaka ya? Nerden uydurdun bunu fal mı bakıyorsun? Alt tarafı macaristan da bu arada Türklere en az ön yargı olan en rahat edeceğin ülkelerden biri.


    Okuduğunu anlamıyorsun daha. Ben sana ne analtayım üniyi de bu şekilde okumuşsun işte. Kpssye girdim diyo. Ben dümende asdece okul bilgimle kpss iktsattan 80 üstü alıyordum ne anlatıyorsun sen. Kpssye hazırlanmış kpss kolay bir sınav. Neyi var kpssinin kapısından geçeni memur yapıyorlar.. İçkiden vergi alınır sağlığa aktarılır. İçkiden az vergi alınırsa başka kalemler artar. Bu ülke neredeyse ücretsiz sağlık hizmetini veriyor mu. Ha susup şükredeceksin.


    Ödediği prim kadar bakılacak diyen kim. Sigorta yaptırma o zaman. Sigorta mantığı böyle mi çalışıyor? Zıplarsın şimdi açıkan sigorta okudum bana mı anlatıyorsun diye.


    Sosyal adaletten bahsediyoruz burda. Senin yarın öbür gün başına neler geleceğini ne biliyorsun. İstemiyorsan sigorta yallah Amerikaya orda yaptırma sigorta başına iş gelince görürsün anyayı konyayı.


    Sen de çoçuk yok ondan millete vatana düşmansın işte. Sen hariç herkes ölsün. Biriniz de farklı olun be dişimi kıracağım. Devlet riski kabul ediyormuş. Devlet hayır kurumumu cahil. Sen Türkiyede yaşıyorsan o ülkenin bütçesine destek olacaksın o kadar.


    Tank top tüfek- Sağlık onlar bedava olmuyor. Üstüne bir de senin gibi boş beleş tiplere bedava eğitim veriliyor. Başımıza prof kesiliyorsunuz uyduruk diplomalarınızla. Sonra yüzünüze vurup rezil edince de moraliniz bozuluyor.


    hadi ya hadi Kpss ye girip ekonomi biliyor paşam. Ezberle ekonomi öğreniliyordu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 19 Kasım 2023; 18:42:6 >




  • Gubidik macaristana gitmişin işte. Neymiş türklere ön yargı azmış. Tüh millet hep yanlış yere gidiyormuş seni takip etmeliymiş. Sayılı üniversitelerinden mezun oldun ve oraya gidebildin. Binlerce döviz sokmuşmuş. Ülkenin kaynaklarıyla okudun onlar bedava mıydı? Hem ne belli doğru söylediğin? O da şüpheli. Ailecek aldığınızı verdiğinizi tartıya koysak zarar yapmışınızdır.


    Kpss çok dümenden bir sınavsa marifetini gösterseydin. Kpss'de sadece iktisat mı varmış? Bak şimdi kpss A grubunda bir sürü puan türü vardır. Öyle iktisatla olmuyor. İşletme, istatistik, hukuk, maliye, kamu yönetimi gibi. Öyle iktisatla yürüseydi... 80 aldım 90 aldım falan o b grubu p93 puanındır. Yabancı dil puanı da isterler a grubunda.


    Kapıdan geçeni memur yapıyorlarsa sende olsaydın. Bu işleri bilmediğin ortada. Bak şimdi sen alanında sayılı üniversitelerde ekonomi okudun ya. O meşhur ekonomi bölümü hani o devlet okullarında pek ekonomi diye geçmez iktisat derler. Ekonomi genelde özellerde olur. İşte o süper bilginle kpss a grubunu kazanır hatta mülakatlara gider ankarada bir daha kazanır üst düzey memur olurdun? Olamadın mı? Sen a grubunu kıytırık düz memur mu sandın? Vay be odtü, boğaziçi mezunları bu sınavlara giriyor sen kimsin? Üst düzey kamu kurumlarında denetmenlik, müfettişlik falan. Onu da salla sen yine ekonomi okudun ya sınavların ağababası sayıştayı kazansaydın? Kaymakamlıkta gösterseydin kendini? İdari hakim olsaydın? Bu sınavları kazananlar boş adamlar değil seni katlar kenara koyarlar. Hiçbirini mi olamadın o zaman iyi üniversitelere ilanlar koydular gelin polis akademisine diye onu da mı yapamadın? Vatan millet sevdalısı en iyi okullarda okuyanları arıyorlardı.


    Özel sektörde de mesela senin gibi bilmem ne mezunlarına denetim firmaları kapılarını açmış. Onları da mı pas geçtin. Bankalar filan. Yoksa illa batıya gideceğim mi dedin. Macarlara mı kendini sevdireceksin?


    Ödediği prim kadar bakılsın işte. Ne o işine gelmedi mi? Ben senin erken yaşta emekli olmuş babanı, belki hiç sigorta ödememiş dedenin masrafını niye çekeyim? Hastaneye abone oluyorlar sürekli masraf. Onlar kaç yıl prim ödemişler ki? 45 yaşında emekli ol sonra lüp lüp bizim vergileri sömür. Mesela sen bile bu ülke sigorta primi ödemiyorsun. Sigorta yaptırmama imkanı olsa yaptırmam. Yemişim emekliliğini, devlet hastaneleri de dökülüyor. En azından param surilere ve size gitmedi derim. 20 gün randevu beklediğim sistemde sağlık hizmeti al senin olsun. Hizmetmiş uzaktan salla dur. Enayiydim ya 60 yaşına kadar prim ödeyip senin gibileri finanse edecektim.


    Dümenden maliye okuyan dediğin kadar bilmiyorsun ya bu işleri ne olacak? En azından ben sistemi biliyorum ve sırtımdaki kenelerden kurtulmaya çalışıyorum.


    Vatana düşman olan senin gibiler. Bu ülkede vergi verenlerin paralarıyla okursunuz sonra kaçarsınız avrupaya oradan vatan millet sakarya. Boş muhabbet. Hepiniz aynısınız. Gelip burada yaşamaya cesaretin yok. Kurulu düzeninde vardır senin. Askerlik falan da bedelli mi? En azından ben askerlik yaptım. Bende çocuk yoksa senin veledine niye bakayım? Sigortanın mantığını bilmeyen adam bana devlet hayır kurumu mu diyor. Sigorta yapıyorsan riski kabul edeceksin. Anladın mı? Özel firmalar herkesi her şartta sigorta yapmıyor ama devlet yapıyor. O zaman ödeyecek.


    Bizim içki, sigaradan elini çek başka birşey istemez. Faydan olmasın zarar açma. Devlet bütçesi de açık veriyorsa gitsin borçlansın, giderlerini kıssın bana ne? Benim cebimden elini çekte ne halin varsa gör. Devletten de birşey beklemiyorum yeter ki uzak durun. Devlet sana dadansın alsın paranı senin gibi vatan millet sevdalıları ödesin parayı ayakta tutun devleti.

    Bu ülkede yaşamayanın bana zerre laf söylemeye hakkı yok. Sen yaşadığın ülkeye bak sana ne buradan? Kendini sevdir oturum, vatandaşlık filan alırsın. Türkleri seviyorlarmış falan sevmiyorum dese ne yapacan ki? Takışsan deport ederler yemez yani.





  • Ah be yavrum devleti dolandırsan vatandaşın parasına çöksrn daha iyi mevkilere gelmek varken neden şahsi instagram hesabından kadir gecesi içkili kutlama yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ekonomistim derken ülke ne hale geldi. Ya ne sorcam sana.

    300 TL sağlık için para alınıyor dedin kim 300 TL veriyor bir aydınlatsana hangi muhasebe kayıdında öyle bir ücret yatırdın.

    Almanya da doktor ve hasta başına yatak sayılarını Türkiye ile karşılaştırır mısın.

    Türkiye'de sağlık hizmetinden faydanılamayan olanaklar ile Almanya'daki sağlık hizmeti olanaklarını karşılaştırır mısın.

    Son olarak ta sen ekonomistsin ya iyi bilirsin

    Alman hükümeti ile Türkiye 2022 de aynı vergiyi toplamış ki büyük sanayi devleri alman firmaları... Bana bir izah etsene hele hangi ülkede daha fazla vatandaştan vergi toplanmış...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

    İşsizler için ne kadar sağlık sigortası 1000lira mı? Kaç para?


    Ben almanyada yaşamıyorum ama karşılaştırayım. Dünyanın lokomotif 4-5 ülkesinden biri ile Türkiyeyi kıyaslaman sence de çok saçma değil mi?


    1850olerde almanlar cayır cayır demir yolu yaparken. Fabrika dikerken halkımız rumla-rusla-arapla-fransızla 7 düvelle 100lerce yıldır harpteydi.


    Diyeceksin ki 2 dünya savaşı cart curt. 2 Dünya savaşından yenik çıkan o ülkenin anayasını amerikalılar yazdı. O yüzden almanya ile kıyas yapma saçmalığını bırakın artık. Biz almnlar gibi mağlup bir ülke değiliz.


    Almanya terör örgütleri ile mi uğraşıyor? Vergi konusunda da iddia makamı sizsiniz atın bakalım bilgiyi bana inandırıcı gelmedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 19 Kasım 2023; 20:5:51 >
  • Sende anlama sorunu mu var yoksa ben mi anlatamadım...

    Admalar lokomotif diyorsun ağzınla. Topladıkları vergi ile vatandaşa verdikleri hizmete bak Türkiye'de toplanan vergi ile vatandaşa verilen hizmete bak.

    Orada şirketler vergi vermiş burada vatandaşın sırtında vergi külfeti. Toplanan Euro cinsinden aynı para...


    Hayır birde ne yazmışsın sıkılmadan işsiz adam 300 TL veriyööö diyorsun. Adam onun 3 katını işsizine Euro cinsinden maaş veriyor sağlık parası da almıyor.


    Belli senin ekonomistliğin Marmara'dan mı aldın diplomayı...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet o green card’i almak icin $800.000 verip is kuruyor, sonra yillarca bekliyor vatandaslik icin. $100k verip universite okuyor, uni bittikten sonra birkac ayda is bulamazsa direk deport edilme tehlikesi ile yasiyor. Is bulsa, bir yanlisinda isten atildiginda yine direk deport riski var. Bu arkadas ise Pegasus sayesinde bedavaya sahip olacak. Arkadasin yerinde olsam evimin onune Pegasus heykeli dikerim 😎

    O degil de harbiden Abd’ye kacak yollardan giremeyen brnim gibiler mi rnayi acaba. Kendimi keriz gibi hissediyorum. Bir 70’lik ile halledilecek ismis halbuki…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 19 Kasım 2023; 20:30:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İspat yükü sende dedim. Ortada veri yok.


    Almanyada maaşlarda vergi çok yüksek.

    Firmalara vergi kesmek iyi diye sana kim öğretti? Twitterdan okuma böyle şeyler. Arjantine bak bakayım neden batmış.


    Sende okuduğunu anlama yok. Almanya Türkiyeden elbetteki zengin olacak ya nolacaktı?


    Bak bakayım neden bütün start up projeler avrupadan değil de Amerikadan çıkıyor. AAAAA firmalara yüksek vergiden dolayı mı? BU da sana almanyanın neden son 40 yıldaki en kötü günlerini yaşadığını anlatıyordur umarım.


    Firmalara vergi kesmeye devam etsin de girişimcilerin hepsi amerikaya kaçsın lol




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 19 Kasım 2023; 20:30:45 >
  • Almanya 2019 yılında 720 milyar euro vergi toplamış


    Türkiye 819 milyar lira toplamış


    Sen lira ile euro ayıt edemiyorsan o senin bişeyliğin Ca--hiiiil herif seni


    2019 yılı Türkiye ortalama kur da 6 euro Ordan hesap et ca-hiiiil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68B1DC32C -- 19 Kasım 2023; 20:46:29 >
  • İçki masasında fotoğraf paylaştığı için değil, mübarek Kadir Gecesi'nde İslam'a hakaret edip dalga geçmeye çalıştığı için işten çıkarılmıştı.

  • Yorumlara bakilirsa ulkenin %50 den fazlasinin isid den farki yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt

    Islamla dalga gecenin issiz kalmasina ok sin yani.yasalar izin verse sizin gibileri... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Eh her şeyin bir bedeli vardır. Pegasus da manevi değerleri böyle aşağılayan birisini çalıştırmak istememiş doğal olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.