Şimdi Ara

HYUNDAİ i30 DİZEL OTOMATİK TAM BİR YAKIT CANAVARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
3
Favori
31.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzenimde ceed 1.6 dizel otomatik vites ortalaması 10.3 litre. Evet dizel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler selam. bakıyorum da herkes aynı durumdan şikayetçi. bende de 2018 1.6 dizel i30 var. ilk başlarda 7.5 lt yi geçmiyordu fazla ama şu an 12000 km oldu ve 8.5 lt yakıyor şehir içinde. kış olmasına da yoruyorum aslında, yazın bu denli değildi. yol bilgisayarının vites attırma yönergelerine uyarsanız 5 - 5.5 lt ye kadar düşüyor ama o zaman da aracın hızlanması çok geç oluyor. yani ben böyle deliriyorum, dayanamıyorum ve dolayısıyla uymuyorum. tabi bu da yakıt ortalamasına yansıyor. ankaradan antalyaya yarım depodan biraz fazlasıyla gidiyorum ben. ama şehir içinde öldürüyor yahu. bir yandan da köpek gibi gidiyor, yokuş mokuş bana mısın demiyor o da ayrı. kitapçığında şehir içi 4.3, şehir dışı 3.7 yazıyor. bu durumda ya biz arabayı çok yoruyoruz ya da alırken bize sunulan araç değerleri yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 de yeni ceed almıştım 0 km manuel dizel, 50 bin km kullandım ş içi hiç bir zaman 7 lt aşağısına düşmedi aynı güzergahta 2300 cc 2 tonun üstünde otm yeni navara aracımı kullanıyorum ve 8.3 lt yakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metesserdar

    2012 de yeni ceed almıştım 0 km manuel dizel, 50 bin km kullandım ş içi hiç bir zaman 7 lt aşağısına düşmedi aynı güzergahta 2300 cc 2 tonun üstünde otm yeni navara aracımı kullanıyorum ve 8.3 lt yakıyor
    Manueli otm gibi değil. Siz 7 yaktı iseniz başka araçla da 7 yakacaktır. Benim manuel ceed ile ş.içi genel ortalamam hiç şaşmadan 6.8 civarına otururdu. Manuel 308 ve golf de 7 civarı yakıyor ş.içi fark yok. Ama uzun yolda manuel crdi hepsinden az yakıyor bu kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende i30 tam otomatik dizel kullanıyorum. İlk kullandığımda bende fazla yaktırdım. Diğer otomatik araçlardan İstanbul şehiriçi yoğun trafikte 1 litre fazla yakıyor. Ben devamlı aynı güzergahta gidip gelen EDC Fluence ile 3 yıldır karşılaştırma yapıyorum. Bu yüzden bu kadar emin konuşuyorum. Bu İ30 ve cee'd modellerinin en büyük eksisi gaz pedalının çok hissiz olması. Pedal box veya pedal commanderin muhakkak kullanılması gereken araçlar olduğunu düşünüyorum. Gaz tepkimesi çok gecikmeli olduğu için gaz pedalına çok fazla basılıyor. Bu nedenle ilk kalkışta gaza tam yada tama yakın basılıyor. Gaza manuel viteste nasıl basılıyorsa öyle basmak lazım. Ben şuan ilk kalkışlarda gaza manuel gibi basarak İstanbul şehiriçi trafikte 8.1 litre ile geziyorum. Arabada kış lastiği var. Aynı güzergahta aynı şartlarda (İstanbul Adalet sarayı ve bakırköy adalet sarayı arası ile Esenler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa güzergahı) Fluence 7 litre yakıyor.Uzun yolda tüketim aynı. Arkadaşımda Leon DSG var hemen hemen zamanlarda satın aldık. İki kere şanzıman arızası yaptı. Birisinde garantiden diğerini 2600 lira vererek çözdü. Eli kulağında yakında yine gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1450kg ağırlığındaki aracın şehir içinde 1250kg araçlar gibi yakmasımı bekleniyor. Zaten eski tip şanzımanda bu imkansız DCT olanlar zaten ağırlığına göre çok iyi değerlerde yakıyor. Uzun Süre Blue DCT otomatik kullandım ikame araç olarak şu anda kullandığım Focus 3.5 dizel otomatikten çok daha az yakıyordu. Bu çok yakıyor muhabbeti hep klasik 4 ileri şanzımanın psikolojik sonuçları.
  • Dct'ler de az falan yakmıyor.Ceed Dct sahibiyiz 1 haftadır.Şehiriçi 4.6 litre falan diyor hikaye.Bu kadar sapan dizel az gördüm açıkçası.Bizim şehir içi veriler genelde gerçekçidir,kısa mesafe kullanırız,yokuşlu güzergah da boldur ama en son 26 km ortalama hızla 8.1 litre gözüküyordu ekranda.Turbo benzinli araçlara yakın bir değer.Fluence tahminimce 7 litreyi geçmeyecekti bu durumda,ki genelde 6.8'ı bile zor görürdük.Biraz daha çevre yoluna çıkıp sakince gidince 7.2-7.5'lara düşüyor.Alacaklar Crdi'den ekonomi falan beklemesin,Ceed sahibi olarak söylüyorum.Performansı gayet iyi ama,bastın mı gidiyor,ama basmaya korkuyorum daha da yakacak diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 13 Şubat 2019; 12:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anthony Hopkins kullanıcısına yanıt
    Hocam arada yine 100kg yakın fark var, bu 1 litre değilsede 0,5 litre fark ettirecektir. Benim Focus 3.5 ta hep 5.5 litre gösteriyor hesaba vuruyorum 7 litre çıkıyor güzergah otobandan İzmit İstanbul-Kartal arası.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Sapma ne kadar bunda bilmiyorum da ciddi manada fazla yakıyorlar hocam,rakibi bir Dci'ye göre helalinden en az 2 litre fazlası var.Dci-Hdi en iyileri.Ayrıca yeni nesil Tdi'larda çok iyi yakıtta.115 beygirlik Octavi hem çok güzel gidiyordu hem de az yakıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 13 Şubat 2019; 15:22:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anthony Hopkins kullanıcısına yanıt
    O 2 lt fark eskidenmiş.hyundai dct kullanıyorum.güncel tüketimim şöyle:ş.dışı 5, ş.içi 6.1 lt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi benim şehir içi verime güvenebilirsiniz,ciddi manada şehir içi çünkü.Böyle bir durumda 8-8.5'ın altına inmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anthony Hopkins kullanıcısına yanıt
    Zaten Dizel de DCi motor gerçekten çok süper. Fluence ilk çıktığında 105 lik olanlarından almıştım köpek muamelesi yapıp tam gaz kullanmama rağmen yakmıyordu alet. Şu an kullandığım Focus 3.5 ta oyle kullandığımda 500km de lamba yakıyor, az yakması için gerçekten çok sakin kullanırsam az yakıyor 800 km civarı gidiyor o zaman ama bir depoyla daha 800km yi hiç geçemedim. Fluence ile 1100km civarı gidebiliyordum sakin kullanımda.
  • Yaptığım test sürüşü sonrası ekranda yazan ortalamayı görünce direk vazgecmiştim almaktan..
  • yakıt tüketimlerini büyükten küçüğe doğru sıralarsak, benim sıralamam şöyle olur:

    CRDi>Mjet>DCi>HDi=Tdi
  • 1.6 crdi i30 vardi tork konvertörlu tam otomatik 5 ileri 2011 model. Baya yakıyordu yani 1.5 dci edc lere gore.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Getz yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi 7,8 lt. Önceki aracım megane II 3 katı bagaja rağmen yol bilgisayarı 4,5 lt idi (güzergah ve sürüş tarzı hep aynı). Her 100 km'de 3 litre yıllık bazda da (15.000 dersek ortalama) 450 lt yakıt farkı var. 6,25 ile çarpınca senede 2800 lira sadece yakıttan kaybettiriyor hyundai. Tüplü araç kullanmayacaksanız renault ya da peugeot'dan şaşmayın bence. B sınıfı için konuşacak olursak Getz 25 clio 27'yse clio tercih edin 1 seneye amorti edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 13 Şubat 2019; 17:23:53 >
  • Kore işi olursa böyle olur.

    i30 ile Golf'ü kıyaslayanlara gelsin...

    Kore malı nere, Alaman malı nere ...


  • 2016 model Pejo 508 bluehdi eat 6 otomatik aracın ortalaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gooogle96 -- 13 Şubat 2019; 18:15:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kia sportage yada tuscon nasıl yakıyor acaba ,suw dizeller
  • gooogle96 kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız nedir? Şuan benim 5850 km ortalamam 7.2 lt görünüyor. %60 istanbul yoğun trafik geri kalanı şehir dışı otobanda kullanım. Ama benim araba şuan 8-8.5 arası yakıyor uzun yolun etkisi ile 7.2 görünüyor. Burada konuşulan yakıt mevzusu şehir içi ortalama hızın 20 km ve altındaki hızlardaki ortalamalar. 1.4 HDI xsara ve C3 kullandım İstanbul şehir içinde 6.5-6.7 litre yakıyordu. Uzun yolda İstanbul Antalya arası 3.5 litre civarında yakıyorlardı. İstanbul şehir içi 20 km ve altı hızlarda 508 7.5 litrenin altında kesinlikle yakamaz. Haa derseniz biz İstanbulda değiliz o sizin sorununuz o zaman derimki o bahse konu araç Eskişehirde 6.8 yakıyor. Ankara'da 1 ay Kızılay Sincan arası gidip geldim hemde akşam trafiğinde sene 2015 Nisan. Çok trafik oluyor o yol çekilmez demişlerdi aklıma geldikçe hala gülüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 16 Şubat 2019; 17:10:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.