Şimdi Ara

HYUNDAİ i30 DİZEL OTOMATİK TAM BİR YAKIT CANAVARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
31.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 yıldır otomatik kullanıcısı olarak düz vitesmi asla sol bacağımın rahatladığını eve sitressiz gelmenin zevkini yaşamak sa varsın 2 litre fazla yaksın..
    okadara katlanmasam dolmuşlar halk otobüsleri daha karlı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monoto


    quote:

    Orijinalden alıntı: brksvr

    quote:

    Orijinalden alıntı: trexin

    motorları ve şanzımanları sağlam. 5 yıl garanti var. dizel otomatikte en güvenilir seçim hyundai'da. 1 - 1,5 litre fazla yakması problem değil.

    bende otomatik benzinli elantra var. dizeller için atıp tuttuğunuz rakamları ben benzinli araçla yakamıyorum. cruze'da olduğu gibi bir dezenformasyon mevcut.

    Aynen size katılıyorum .. Benim önceki aracım 2011 düz vites cruze'du . Aynı trafik şartlarında sıkışık trafikte 9.0-9.5 Litre benzin tüketimi vardı .Şimdiki araç dizle otomatik daha 1500 km de aynı yolda aynı şartlarda 7.5 litre yakıyor( ortalam hız 30 km ) . Cruze içinde sitelerde karalama ile 12 litre yakıyor falan deniliyordu .

    Şu bir gerçek ki en az tüketimi olan dizel otomatik 1.6 litre olan araçların hiçbiri ortalama hızı 25-30 km civarlarında sıkışık trafikte ve kış aylarına doğru 6.5 yada 7.0 litreden az yakmaz .

    Bazıları internet ortamında , kendilerine göre trafik olduğunu iddia ettikleri ama aslında ortalama hızları yüksek olan durumları bile sıkışık trafik sanıp 5.5 - 6.0 yaktığını iddia ediyorlar . Benim gibi her sabah , haftanın 5 günü günde 40 dk boyunca ortalama hız 28-30 km lerde kullansınlar bakalım o değerlere ulaşacaklar mı ?

    Dogru dezenformasyon cok forumda ama bunun sebebi birazda aracini cok abartan kullanicilar. Mesela sehirici fabrika verisi 9.4 lt civari olan cruze nasil sıkışık trafikte 9-9.5 lt yakar. Zaten ideal ortamlarda test edilen fabrika degerlerini gercekte yakalamak imkansizken, birde yogun trafik yazmaniz garip...

    3 yıl boyunca kullandım cruze marka aracımı 124 hp olan her depoda kontrol ettim ; ortalama tüketim değerine bakarsanız 6.9 yazıyor. Şehir içi süreli kullanırsan dur kalk şeklinde ve hiç cevre yolu yada otoyol kullanmazsan bu durumda ancak 10 litre yakar .

    Benim şehir içi ağırlıklı ortalamam hiçbir zaman 10 litreleri görmedi . Forumlarda bir araştırırsanız adamlar ortalama tüketimlerinde 15 hatta bir ara iyice olayı abartıp km başına 1 TL yaktığını yazan adamlar vardı.Keza her araç için aynı yorumlar ne yazık ki yapılıyor. En çok sitem ettiğim konuda yorum yaptıkları araçların bir kez bile koltuğuna oturmadan bilgisayar başından yorum yapanlardır.

    Ayrıca herkes tutturmuş Yeni İ30 dizel otomatil güzel fakat çok hissiz ve atik değil bu yönüyle de rezalet bir şanzuman diye , sizlere şöyle bir kıyaslamayı paylaşayım :

    Arkadaşlar 128 hp hakkını vermiyor araç çok geç hızlanıyor şeklinde ki yorumlara kısmen de olsa katılmıyorum . Ufak bir kıyaslama yaparsak ;

    2013 İ30 1.6 Dizel otomatik vitesin GPS cihazıyla yapılan ve aynı yolda gidiş ve geliş olmak üzere iki durumda ortalaması :

    0-50 km hızlanma : 3.4 saniye

    0-80 km hızlanma : 7.55 saniye

    0-100 km hızlanma: 11.4 saniye

    0-120 km hızlanma :16.35 saniye

    Buradan izleyebilirsiniz :http://www.youtube.com/watch?v=f5Nzlm-Hex8

    2013 GOLF DSG 1.6 HP , GPS cihazıyla yapılan ve aynı yolda gidiş ve geliş olmak üzere iki durumda ortalaması :

    0-50 km hızlanma : 3.9 saniye

    0-80 km hızlanma : 7.85 saniye

    0-100 km hızlanma: 11.6 saniye

    0-120 km hızlanma :16.85 saniye

    Buradan izleyebilirsiniz :http://www.youtube.com/watch?v=EBLjj5apwq0

    Buda bize göstermektedir ki aslında çeşitli kademelerdeki hızlanmaların her aşamasında i30 en az golf kadar hatta biraz daha iyi hızlanma sağlıyormuş.Bazı arkadaşların kısa süreleri testlerde dedikleri gibi hissiz olmuş olsaydı bu ortalamaları nasıl sağlardı sormak lazım ..

    Ayrıca ; vites geçişleri çok hızlı olduğundan dsg kullanan arkadaşlar çok daha iyi hızlandıklarını düşünüyorlar . Ama sadece düşündükleri ile kalırlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brksvr -- 20 Kasım 2013; 15:00:58 >




  • otomatik vites başlıbaşına sıkıntılı bir sistem zaten,şahsen üzerine para verseler manuel araçtan şaşmam otomatik vites kullanınca zerre zevk alamıyorum.

    konuya dönecek olursak hyundai güzelim motorlarını bu viteslerle törpülemiş
  • brksvr B kullanıcısına yanıt
    İyide golf 105 bg i30 128 bg aradaki fark ne olacak 0-100 leri nerdeyse aynı 25 bg nereye gitti ? işte sorun burda.
  • Ben dsg fanatiklerinin abarttigi gibi fark olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ayrica onemli olan tork degerleridir hp olayi sadece son hizda etkili olur .İ30 da Tam otomatik degilde cift kavrama bir şanzıman olsaydi zaten bu konu konusulmazdi bile. Benim değerleri yazmamda ki amac yok dsg Şimşek gibi cok iyi hizlaniyor deyip diger marka ve modelleri hiçe saymalaridir. Onlar hizli vites degistikce cok iyi hizlandiklarini zannediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model 2013 trafiğe çıkışlı 1.6 crdi elite otomatik hyundai i30 sahibiyim ,arabam şuan 20500 km'de 2. bakımı yeni yaptırdım Ankara-Düzde ,Ankara -Bodrum , Ankara -Kayseri uzun yol yaptığım iller 10.000 km ye kadar aracın yakıtı benide rahatsız ediyordu 10 /11 değerlerini dahi gördüm fakat 10.000'den sonra artık standart hale geldi defalarca fulleyip ölçüm yaptım yakıt şehirler arası 6-6,5 ,şehir içi 8,8.5 yakıyor daha önceden 2006 citroen C4 1.6 HDİ Manuel 110 pc kullanıyordum araç 1 depo ile 950 1000 km gidiyordu ama kalite sıfırdı arzası bitmiyordu çok şükür i30 da kaliteyi ve konforu yakaladım 5 yıl garantisi ile kafam'da rahat aracı 53000 TL ye almıştım şuan sıfır liste fiyatı 65500 ekstra herhangi bir donanımda yok Her güzelin bir kusuru var arkadaşlar olayı çok çokta abartmayın hem yakıt sorunsuz olsun hem şanzımanı kusursuz olsun sarsıntısız geçiş yapsın kaliteli donanımlı bi araç olsun garantisi olsun vs vs bütün güzellikler bir arada olmuyor gönül isterki olsun ama olmuyor yakıt konusu benim için önemli olmazsa olmaz kalite çok önemli değil konfor önemli değil vs diyorsanız citroen peugeot renoult dizel alın keyfinize bakın Haricinde dediğim gibi arabanın herşeyini çözmüş durumdayım burdan sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım sevgiler...




  • Şehir dışı 6-6,5 lt fazla değil mi? Benzinli araçlarda 5,5-6 lt yakar sabit hızda. Kaçla gidiyorsunuz genelde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adachild

    2012 model 2013 trafiğe çıkışlı 1.6 crdi elite otomatik hyundai i30 sahibiyim ,arabam şuan 20500 km'de 2. bakımı yeni yaptırdım Ankara-Düzde ,Ankara -Bodrum , Ankara -Kayseri uzun yol yaptığım iller 10.000 km ye kadar aracın yakıtı benide rahatsız ediyordu 10 /11 değerlerini dahi gördüm fakat 10.000'den sonra artık standart hale geldi defalarca fulleyip ölçüm yaptım yakıt şehirler arası 6-6,5 ,şehir içi 8,8.5 yakıyor daha önceden 2006 citroen C4 1.6 HDİ Manuel 110 pc kullanıyordum araç 1 depo ile 950 1000 km gidiyordu ama kalite sıfırdı arzası bitmiyordu çok şükür i30 da kaliteyi ve konforu yakaladım 5 yıl garantisi ile kafam'da rahat aracı 53000 TL ye almıştım şuan sıfır liste fiyatı 65500 ekstra herhangi bir donanımda yok Her güzelin bir kusuru var arkadaşlar olayı çok çokta abartmayın hem yakıt sorunsuz olsun hem şanzımanı kusursuz olsun sarsıntısız geçiş yapsın kaliteli donanımlı bi araç olsun garantisi olsun vs vs bütün güzellikler bir arada olmuyor gönül isterki olsun ama olmuyor yakıt konusu benim için önemli olmazsa olmaz kalite çok önemli değil konfor önemli değil vs diyorsanız citroen peugeot renoult dizel alın keyfinize bakın Haricinde dediğim gibi arabanın herşeyini çözmüş durumdayım burdan sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım sevgiler...

    +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker90

    yakıt konusunda c4 ün eline su dökemez varsa aksini idda eden fotoları koysun

    +1000

    olmazsa olmaz dizel otomatik kuralı.. i30 değil varsa c4 den daha az yakan buyursun.. 1.6 dizel otomatik olarak ( şimdi bi aptalda çıkıp a-b sınıfı araç yazar güldürmesin kendine) ve en hesaplısı dizel otomatik ve üst düzey donanımda.. bende citroen picasso var 1.7 tonluk dizel otomatik dev gibi araç o bile karmada 6 litre zor yakıyor..

    ha şuda var memlekette dizel otomatik sayısı çok az.. adamlar yok almanmış yok japonmuş teknolojiymiş nerde hani 1.6 dizel otomatik üretim yoksunu adamlar
  • Bu araçlar Arap ülkeleri ve Abd pazari için Hyundai ve Kia tarafından geliştirildi. O nedenle yakit ekonomisi kaygisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam
    sorunsuz olmasını isteyen , arabada en küçük tıkırtılara takan adam için i30 ii araba
    donanımı ii , arkalar bağımsız süspansiyon , 6 ileri tam otomatik, içi geniş ferah , bagaj ii
    pazarlık her zaman var
    yakıt ekonomisi isteyen fransız alır yarı otomatik kullanır çift kavramalar riskli üstelik comfort donanım golf dizel dsg 70 bin küsür arkalar bağımsız değil
    i30 en iisi değil ama bence bu paraya ii bir tercih bence çok da kötü değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Ben 1.6 Benzinli CVT Auris kullanıyorum. İstanbul trafiğinde 8-8.5 yakıyorum.

    1.6 Auris Benzinli otomatik İstanbul trafiği+yokuş 11.1 litre yakıyo şuan,içiyo bizim beyaz oğlan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    selam
    sorunsuz olmasını isteyen , arabada en küçük tıkırtılara takan adam için i30 ii araba
    donanımı ii , arkalar bağımsız süspansiyon , 6 ileri tam otomatik, içi geniş ferah , bagaj ii
    pazarlık her zaman var
    yakıt ekonomisi isteyen fransız alır yarı otomatik kullanır çift kavramalar riskli üstelik comfort donanım golf dizel dsg 70 bin küsür arkalar bağımsız değil
    i30 en iisi değil ama bence bu paraya ii bir tercih bence çok da kötü değil

    ii nedir? Türkçe'de yeni bir kelime mi icat oldu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chameleon41

    Şehir dışı 6-6,5 lt fazla değil mi? Benzinli araçlarda 5,5-6 lt yakar sabit hızda. Kaçla gidiyorsunuz genelde?

    ortalama 130-140 km/h hız ,araç dolu ve genelde klima açık iken veriler bu şekilde
  • Tam otomatik erbaplari dizel dusunse; alacaklari ilk arac bu olur heralde..
    Ben de tam otomatik sefasi surdum bi aralar; 10 litre civarinda yakinca; bu bir de benzin olunca cefaya dönüştü..
    Simdi alacak olsam i30 ilk sirada benim icin.. hem yakiti cok zorlamaz hem de soylenildigi gibi gidisi ölü bir arac degil..
    Tek dusunduren şey altinin cok alcak olmasi..
    Senede bir yayalaya cikarim; rakım 2500m civari; duz viteslerin yarim debriyaj istedigi yerde 1.3 otomatik getz vizir vizir gidiyor.. bu konuda i30 da keçi gibidir..
    Bulundugum muhitte rampalar çok.. duz viteste taksici gibi degisim yapmak zaman zaman koyuyor..
    Ekonomi odakli bir yazilimla yakiti da dusuyordu; bir kullanicisinin izlenimleri boyleydi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    selam
    sorunsuz olmasını isteyen , arabada en küçük tıkırtılara takan adam için i30 ii araba
    donanımı ii , arkalar bağımsız süspansiyon , 6 ileri tam otomatik, içi geniş ferah , bagaj ii
    pazarlık her zaman var
    yakıt ekonomisi isteyen fransız alır yarı otomatik kullanır çift kavramalar riskli üstelik comfort donanım golf dizel dsg 70 bin küsür arkalar bağımsız değil
    i30 en iisi değil ama bence bu paraya ii bir tercih bence çok da kötü değil

    ii
    ii
    ii
    ii
    ii
    ne demek ii
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    selam
    sorunsuz olmasını isteyen , arabada en küçük tıkırtılara takan adam için i30 ii araba
    donanımı ii , arkalar bağımsız süspansiyon , 6 ileri tam otomatik, içi geniş ferah , bagaj ii
    pazarlık her zaman var
    yakıt ekonomisi isteyen fransız alır yarı otomatik kullanır çift kavramalar riskli üstelik comfort donanım golf dizel dsg 70 bin küsür arkalar bağımsız değil
    i30 en iisi değil ama bence bu paraya ii bir tercih bence çok da kötü değil

    ii dostum donanımla idare et km de 40 kuruş yaksın ii
  • adachild A kullanıcısına yanıt
    Dizel araçta sehirdışı 6-6.5 yakıt tüketimini normal görüp o aracı övmekte neyin nesidir benim aracım benzinli cvt 1.6 sehirdişı sizin dizelden daha az yakıyor bu nasıl bir mantıktır
  • Arkadaşlar siz neden diğer markalar dizel araçlara tork konventörlü şanzıman koymuyor sanıyorsunuz. 1- avrupa emisyon standartlarını yakalamak için 2- yakıt tüketimi için.

    şu i30 dizel 128 bg tamam ama yüzde kaçı aktarmada kayboluyor bir de ona bakmak lazım. Bu araçtan pek ekonomi beklemek doğru olmaz. zaten 128 bg lik motor ekonomide bir dci değil üzerine şanzıman tırt yani bu değerler normal.
  • Geçen hafta i30 1.6 CRDi kullandığımda aracı çok beğendim; amortisör ayarları biraz konfor odaklı ama yola da gayet iyi oturuyor, Astra J, Golf 6 ve 7 ile Giulietta nın çıtırtı yaptığı pürüzlü kaba yollarda sadece cam tavandan sesler geliyordu.

    Şanzımanı da oldukça sarsıntısız ve yumuşak değişimlere sahipti, motor da yine oldukça sessiz ve titreşimsiz çalışıyordu ancak evet, ortalam tüketimin ş.dışı süratli kullanım da olsa 7.9 dan aşağı inmemesi ve motorun 128Hp lik gücünü net olarak hissettirememesi araç sahibi arkadaşın da aracın sevmediği 1-2 detayından biriydi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.