Şimdi Ara

Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar öncelikle bu ilk test yazım olacak izlenimlerimi sizlere aktarmak istedim
    Araç oto kiralama aracı 2 gün bende kaldı 20.000 km'de bana geldi.
    Fotoğrafları 1-2 güne atacağım.

    Tasarım:
    Bu konu her ne kadar göreceli olsa da benim b segmenti sedan araçlar içerisinde en beğendiğim model bu 1-2 güne fotoğrafları da atıcam donanımlı ve çelik jantlı olması bu etkiyi yaratmış olabilir.Elantranın küçültülmüşü izlenimini gayet iyi veren bi araç dış görüntüde.

    İç Mekan:Görüntü olarak her ne kadar hoş olsa da iç mekanda bolca sert plastik kullanılmış , her ne kadar göğüsün büyük bir kısmını kaplayan yuvarlak girintili plastik diğer kısımlara göre daha kaliteli bir intiba bırakmış olsa da bu intiba sadece görüntüde kalıyor en az diğer yerleri kadar sert , gösterge panelinde de bolca piano black ve krom kaplamalar kullanılmış olsa da şimdiden birsürü çizik ve kiri göstermeye başlamış.İçerideki 8 inçlik dokunmatik ekran kalite olarak segmentindeki rakiplerini aratmıyor.Navigasyonun kullanımı ve pratikliği ise bir çok rakibinden üstün (Ekranın çalışma prensibinde bazı hatalar da yok değil , detayını öğrenmek isteyenlere söylerim.)
    Materyallerden konuşmayı geçip içerinin işlevselliğine baktığımızda ise tablo çok farklı vitesin önündeki ve arkasındaki bölümde bol bol eşya koymalık nitelikli alan var , kapı içlerinde şişe dergi vs. koyabileceğiniz yerler birbirinden ayrılmış ve hepsine yetecek kadar yer var ve klasik yerinde de bir gözlüklük var.Sınıfına göre normal boyutlardaki torpidonun ise açılışta amortisörlü açılması ilgimi çeken detaylar arasında.Son olarak da araba içerisindeki yaşam alanı büyük arkada da önde de diz ve baş mesafesi olarak 1.90a kadar rahat rahat yolu var. Edit:Direksiyon simidi olması gerekenden çap olarak 1-2 cm daha ince

    Aracın segmentinin üzerinde olan özelliklerinden biri de anahtardaki bir düğmeyle bagajı kendi kendine %50-60 seviyesine kadar açması , bir eksisi de bagajın manuel bir kapağının olmaması(ben de bulamamış olabilirim

    Performans:Araç 128 beygir ve 260 nm Tork değerine sahip. Maksimum gücü yola 4000d/d 'de ve maksimum torku da yola 1900-2750 d/d ‘de veriyor , bu verilerle 4 ileri otomatik şanzımanın birleşiminde ise araç 0’dan 100’e 10.7 saniyede ulaşıyor ve son hızı 190 km/s oluyor.Buraya kadar kağıtta yazılanları okudum.Burdan sonrası önemli.

    Şanzıman:Şanzıman gerçekten ilkel bir şanzıman , artılarının içinde sorunsuz olmasının dışında bir şey barındırmıyor eksileri ise performans kaybı ve yakıt tüketimi (Bir şanzıman başka ne içindir ki zaten).Manuele alabiliyorsunuz ama manueldeki vites değişimlerine tepkisi 1-1.5 saniye sürüyor ve de siz vites atamasanız bile kendi kendine 4000d/d’den hemen sonra atıyor.

    Sürüş Dinamikleri:Aracın süspansiyonları çok yumuşak kullandığım modelde 16 inç çelik jant ve yanakları çok da ince olmayan lastikler vardı(Runflat değillerdi.)Bunların birleşiminde ise süspansiyon kasislerden geçmeyi bir sorun olmaktan çıkarıyor diyebilirim en azından “Aha gitti araba” dedirtmiyor sert bir çukurda sizi üzmüyor.Ancak bunları dedirtirken de bu konforun nerden geldiği ortaya çıkıyor, araba virajlarda çok yatıyor bildiğiniz yerle aranızda 10-15 derecelik bir açı oluşuyor 120-130 la girdiğiniz çok da sert olmayan virajlarda.Ve Direksiyon adeta arabadan kopuk sanki uzaktan kumandayla yönetiyormuşsunuz gibi bir his, he bu hissi seven konforlu diyenler olacaktır zevk meselesi.Ben bana yol hakkında bilgi veren arkadan ya da önden kaydığında bana bunu başlarken söyleyen direksiyonları seviyorum.Aracın esp’si kapatılabiliyor ve kendi kendine geri devreye girmiyor.Bu iyi bir özellik benim açımdan aracın limitlerini görme imkanım oldu ve de limitlerde neler yaptığını.Araçta kafadan kayma eğilimi var ve torksteer’e çok düşüyor.Ve bu kayma durumlarında direksiyondan gram bilgi alamıyorsunuz.Önden de arkadan da çokça kaydım araçta(bilinçli olarak ben yaptım)Her iki durumda da yolu izleyerek evet kayıyorum diyebiliyorsunuz şasi ya da direksiyondan herhangi bir feedback(geri bildirim) alamıyorsunuz.Esp açıkken de devreye girince sarı bir bildirim veriyor ve bazen burda niye devreye girdi dedirtiyor.Şehriçinde yormayan bir direksiyon ve araç şehiriçi performanssız kullanım aracı benim fikrime göre.

    Yakıt Tüketimi:Araç fabrika verilerine göre şehiriçi :7.1 litre şehirdışı:4.5 litre yakıt tüketimi vadediyor ancak tabi ki her zaman olduğu gibi tutmuyor bu veriler.Araç benim altımda performanslı ve ani hızlanmalı kullanımda 10-11i gördü(bence bir dizele göre çok) ki anlık değerlerde 28 litreyi bile gördüm Edit:Kasıp sakin kullandığınızda trafikta bir terslik olmadığında yavaş akan dur kalk olmayan trafikte 7-8 litreyi yakalayabilirsiniz.Ve de merak edenler için söylüyorum aracın 4.vites oranı uzun tutulmuş araç 4.viteste 2000’devirde 98 km/s hızla gidiyor.Ve düz yolda bu devirde araç 5.3 litre anlık tüketim gösteriyor.Bence bir dizel araca göre fazla ancak manuel şanzıman ve daha iyi süspansiyon ve iyi bir direksiyonla bu motor gayet başarılı olmuş.

    Frenler:Frenlere 3-4 kere üst üste fazla yüklendiğinizde şişme yapıyor ancak çok uzun sürmüyor 5-10 dk sonra bu şişme ciddi oranda azalmış oluyor şehiriçindeki ani frenlerde ise hiçbir şekilde sizle savaşmıyor , size karşı bir güç uygulamıyor.

    Yalıtım: Aracın yalıtımı şehiriçi kullanımda fena değil ancak ibre 90'a dayandıktan sonra yol rüzgar lastik her türlü ses kabinde

    Araç genel olarak amacına uygun bir araç olmuş rakibi Renault Symbol’e göre hemen her yönden iyiydi(şanzıman hairç).Vag grubunun B segmenti sedanlarına göre ise sürüş dinamiği ve hissi olarak kötü , fiyat ve sunduğu donanıma göre daha iyiydi.

    Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
    Deniz Can Kızıl 30.04.2015

     Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim Hyundai Accent Blue 2015 1.6 Crdi Otomatik Testim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizckizil -- 1 Mayıs 2015; 2:50:33 >







  • 10 lt tüketim

    4 ileri otomatik


    Hyundai şu 7 dctyi yaygınlaştırsın da piyasada çok yer edicek kendine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerinize saglık...
  • Sınıf beklentilerini karşıladığını düşünüyorum. B segmenti sedan bir otomobilde hisli bir direksiyona rastlamak zor. 4 ileri tam otomatik şanzımanı i20 de kullandım, beklentilerimin üzerinde olduğunu söyleyebilirim bir 4 ileri tork konvertörlü şanzımana göre fakat tabiki ilkel kalıyor.

    Test için teşekkürler ellerine sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai Accent Blue'da artık DCT şanzıman kullanılıyor.

    Yani artık en büyük eksisi ortadan kalkmış oldu. Ayrıca 128 hp motor 136 hp'ye çıkarılmış tork ise 260 nm'den 300 nm'ye.
  • Şuan herkea bu. 4/6 ileri tork konvertör otomatiklere atıp tutuyor ama gelecekte ikünci elin en aranan arabaları olacak bunlar.
    Adeta ömürlük bir yapı. Millet garanti kapsamındayken dahi çift kavrama sorunlarını tam olarak çözememişken, garantisiz ikinci el 5/10 yaş aralığındaki Powershift,DSG, DCTler vs ne olacak çok merak içindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhansencag kullanıcısına yanıt
    Hangi motor seçeneğiyle kullanmıştınız ?
  • Accentin b Segmenti olduğunu ilk kez duyyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araç alınmamak için yapılmış
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Geçende sana cahil demekte gerçekten haklıymışımAccent'in b segment olduğunu 10 yaşındaki bebe biliyor be ayıptır
  • tüketim hariç olumlu. Hyundai bu hızla giderse onuda çözecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Needfordrive

    Geçende sana cahil demekte gerçekten haklıymışımAccent'in b segment olduğunu 10 yaşındaki bebe biliyor be ayıptır

    Klavyeden yazması nasıl? Rahat dimi? Bilmediğimi belirttim ne var bunda, klavye erkeği, klavye kavalyesi seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mumenu kullanıcısına yanıt
    Daha iyi bir şanzımanla veya manuel vitesle gayet tercih edilebilir hale gelir
  • denizckizil kullanıcısına yanıt
    1.4 benzinli motoru kullandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ileri tork konvertörlü şanzımanların övülecek bir tarafı yok. İyi çalışan tork konvertörlü şanzımanlara kimsenin laf ettiği yok. 8 ileri zf, PSA grubunun yeni 6 ileri tam otomatik aisin vites kutusu son derece başarılı, yakıt tüketimi ve performans olarak bir çok çift kavramalı şanzımandan başarılılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhansencag kullanıcısına yanıt
    Mesele övmek değil, ben 5/10 yaşında dizek otomatik araçlar içinde arananlardan olacak diye söylüyorum.
    Sonuçta bu araçlar ikinci elde hem uygun fiyata alınabilir olacak hem de sorunsuz olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta şuan 7-DCT 136 PS ve 300 Nm tork değerine sahip bir motor kullanılıyor. Bu şanzıman motor tarih oldu. İnceleme ve test için teşekkürler. Beğendiğim bir yazı olmuş. Elinize sağlık.
  • Tork konvertörlü motor 4 ileri mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.