Şimdi Ara

lpg de aracı patlatma yapan okusun(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar belki faydası dokunur diye buraya yazma gereği duydum kendim çok çektim bu patlatma olayından dolayı. Öncelikle araba 3 yıldan beri bende. enjeksiyonlu bir motor ve düz sistem takılı lpg bulunmakta. 3 yıldır ilk seferlerde ufak patlamalar oluyordu ben patladığını bilmiyordum yani tampona taş çarpıyor sanıyordum neyse patlamaymış sonraları anladım daha da kuvvetli patlamaya başladı. gaz ayarı vs kaç kere yaptırdım gazcı da bişey bilmiyor bi çözüm yolu söylemedi düz sistem patlar vs aynı şeyi motorcu da dedi. elektrikçide dedi sıralı tak kurtul vs. neyse ateşlemede sorun olabilir düşüncesiyle bujilerden başladım değiştirmeye. olmadı yine sıkışıp patlıyor hatta filtre kutu parçalandı bantladık şimdilik. sonra buji kablosu aldım orjinal. taktım şuan kaç yere araba ile gezdim patlatma yok. ayrıca arabanın çalışması değişti. güzel gaz yemeye başladı. patlatmadan eser kalmadı şükür. daha önce düşünememek bize baya masrafa neden oldu. bir gaz ayarı yaptırsam ve az rölantiyi dengelesem çok süper olacak. eski kablolar çalıştırmasına rağmen patlatır lpgde, benzinde hiç bişey fark ettirmez diyeceklerim bunlar.







  • Enjeksiyonlu bir araca düz sistem dediğiniz sistem takılabiliyor mu ki? Hiç bilmiyordum.
  • Önceki aracım da tek nokta enjeksiyonluydu. performans problemi yüzünden ve lpg'de çok yakmasından şikayetçiydim. Buji, buji kablosu filan biraz ben de uğraşmıştım. Sonunda iyi bir usta hava girişindeki bir parçayı çıkararak bana gösterdi. "Bu aracın boğazını sıkıyor, nefes alamıyor" demişti. O parçayı çıkardı ve araba canlandı. Lpg işini ve aracı iyi tanıyan bir ustaya iş yaptırmak çok önemli. Yoksa tasarruf edeyim derken başınıza bela olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadri61

    Önceki aracım da tek nokta enjeksiyonluydu. performans problemi yüzünden ve lpg'de çok yakmasından şikayetçiydim. Buji, buji kablosu filan biraz ben de uğraşmıştım. Sonunda iyi bir usta hava girişindeki bir parçayı çıkararak bana gösterdi. "Bu aracın boğazını sıkıyor, nefes alamıyor" demişti. O parçayı çıkardı ve araba canlandı. Lpg işini ve aracı iyi tanıyan bir ustaya iş yaptırmak çok önemli. Yoksa tasarruf edeyim derken başınıza bela olabiliyor.

    manifolddan sıcak hava almasını sağlayan kapakçık büyük ihtimalle. benim araçta da açıktı ve ordan sıcak hava almaya çalıştığında kapak körüğü sertleştiği için patlama yapıyordu. herkes bujiler ve buji kablosu değişecek derken ben orayı kapattım ve sorun düzeldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Enjeksiyonlu bir araca düz sistem dediğiniz sistem takılabiliyor mu ki? Hiç bilmiyordum.

    Patlamanın sebebi de bu zaten hocam.

    Arkadaş çözümü bulduğunu sanıyor ama bu geçici bir çözüm olacak onun için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Enjeksiyonlu bir araca düz sistem dediğiniz sistem takılabiliyor mu ki? Hiç bilmiyordum.

    düz sistem dediğim yarı sıralı denenden hocam tuş ortada durur her zaman. mutlaka benzin olmak zorunda depoda. ilk marşlarda benzinle çalışır ve ısıtır 3bin devir yaptırırsanız çıt diye geçer gaza bu sistem takılı.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    geçici çözüm diyorsun ama eski kabloyu takayım yine bombayı patlatır. peki problemin ana kaynağı nedir o zaman? vede buji kablo değiştirince nasıl düzeliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.