Şimdi Ara

Huzurlarınızda 1 GHz işlemcili ve Symbian Anna işletim sistemli Nokia 500 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
62.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    Anti Nokia fanatikleri basmış gene burayı. Ama ne yazık ki hiçbirinin kafası adam akıllı çalışmıyor, toplumda her konuda görüldüğü gibi, burada da bir anti Nokia popülerliği var, benim koyun vatandaşlarım da sürü psikolojisiyle bu popülerliğe katılıyorlar. Bir de bu popülerliğe katılıp Nokia'ya sövünce, kendini çok bilgili gösterdiğini falan zannedenler var. Herkeste bir havalar, koskoca şirketteki herkesten daha zeki ve bilgili bu arkadaşlar. Telefonun fiyatı 150€, parasına göre telefon işte kardeşim ne bekliyorsunuz ki? Tam bir f/p ürünü işte. Ama bu yılda Nokia alınır mı canım hiç, Symbian kullanılır mı? Siz bu kafayla gider bunun yerine aynı paraya Samsung Monte, ya da HTC Wildfire falan alırsınız. Yazık...



    Dediklerinizde haklısınız ama, İişin şu kısmı da var; Nokia sırf WP platformunu yüceltmek adına ileride çıkacak olası Symbian lı cihazlarına da benzer yapıda bir donanım koyma yolunu tercih edebilir. Bu da hiçbir getirisi olmayan gereksiz hamleler bütün olacaktır. Yoksa fiyat olarak çok iyi, ona bir sözüm yok. Bir C7, N8 devamı olarak çıkartacağı cihazlarda da donanım seçimi bu şekilde kullanırsa gerçekten yapılan eleştirinin dozu ne kadar artsa o kadar yeridir. Benim endişem bu yönde. Yani adam akıllı donanım sahip bir Symbian lı cihazı çalışırken görmek nasip olur inşallah



    Tabii ki, N8 gibi modellerin yerini alacak üst segment ve dolayısıyla fiyat olarak da yüksek rakamlara sahip olacak modellerinde de bu donanımı kullanırsa, o zaman ben de katılırım hep beraber eleştiririz. Ama şu haliyle fiyatına göre iyi telefon ve bu kadar eleştiriyi de haketmiyor.
    Yüksek donanımlı Symbian telefon çıkmayabilir de. Nokia, üst segmente WP7'li modellerini ve N9'u konumlandırıp, Symbian'a yer vermeyebilir. Malum üvey evlat muamelesi görüyor son zamanlarda. Symbian için de yüksek donanım yerine yazılımda iyileştirmelere gidilse, N8 gibi cihazlar için stabilite yönünde adım atılsa çok iyi olur bence. Bu konuda Belle'den ümitliyim, ancak kullanıma sunulması yıl sonunu bulacak sanırım. Nokia elini biraz daha çabuk tutsa çok iyi olur. Ne yazık ki son gelişmelerle özellikle bu sene başından beri Symbian^3 güncelleme konusunda da üvey evlat muamelesi görüyor. Hep dediğim birşey vardı özellikle telefonu almadan önce ve aldığım ilk zamanlarda (N8). Nokia'nın verdiği güncelleme desteğiyle 5800 ne halden ne hale geldi hepimiz biliyoruz, Nokia 5800 kadar destek verse N8'e yeter diyordum. Ancak henüz o kadar bile destek vermedi. Bakalım, bekleyip göreceğiz Nokia'nın neler yapacağını




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Nokia fanıyım ve Nokia nın symbian a yatırım yapması beni grurlandırıyor.
    Kullandığım her telefon nokia dır.
    Bundan sonra çıkacak 1.2 GHz çift çekirdekli Nokia 3310 v2 yi dört gözle bekliyorum.
    Huzurlarınızda 1 GHz işlemcili ve Symbian Anna işletim sistemli Nokia 500



    anında SGS 2'mi satar bu cihazı alırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: veterinarius

    150€ fiyatı olan bir cihaz için, çok gereksiz eleştiriler yapılmış.


    keşke fiyatı tr dede 150 euro olsa en az 600 tl ye gelir.
    ki 600 tl civarında alınacak çok daha iyi telefonlar var
  • Konuda çok saçma mesajlar var. Hala Symbian'a 256 mb RAM'in yetersiz olduğunu düşünenler var. sugar_klavyeci her haberde Symbian'ın fazla sistem gereksinimi duymadığını, düşük donanımda bile rahat çalıştığını üstüne basa basa söylüyor. Siz hala tutturmuşsunuz ram yetersiz diye.

    Telefonun en kötü yanlarından birisi Arm 11 gibi eski bir işlemcinin kullanılması ve yetersiz GPU. 256 Mb bellek Symbian için fazlasıyla yeter. 512 bellek olsaydı tabiki daha iyi olurdu fakat hem Symbian o kadar belleğe ihtiyaç duymuyor hemde Symbian'da o kadar belleğe ihtiyaç duyan uygulama yok.

    Bana sorarsanız bir telefon için en iyi sistem Symbian. Pil ömrüne katkısı, basit kullanıcı arabirimi, yeterli seviyedeki uygulamaları birde Nokia'nın sürekli aynı donanımı kullanmasından dolayı programla sistem arasındaki uyumluluk-stabilite

    Ama bir akıllı telefon için Symbian yetersin. Nokia'nın çoğu telefonu giriş ve orta seviye olduğu için Symbian kullanması doğru seçim fakat N8 gibi bir telefonda Symbian kullanması tam saçmalık.




  • basligi bir an ..Huzurlarınızda 1 GHz işlemcili ve 'Android' Anna işletim sistemli diye okudum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 2 Ağustos 2011; 3:58:31 >
  • bir zamanların teknoloji devinin hazin çöküşü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achmaster


    quote:

    Orijinalden alıntı: veterinarius

    150€ fiyatı olan bir cihaz için, çok gereksiz eleştiriler yapılmış.


    keşke fiyatı tr dede 150 euro olsa en az 600 tl ye gelir.
    ki 600 tl civarında alınacak çok daha iyi telefonlar var


    kesinlikle.

    1ghz arm11 islemcinin dhrystone skoru 1200un biraz uzerinde. arm cortex a8 islemciler mhz basina 2dmips veriyor. yani bu sozde kuvvetli islemcinin cortex a8 karsiligi 600kusur mhz.

    170-200euroya tas gibi 800mhz arm cortex a8 islemcili, cift led flasli, akilli telefon namina hic bir eksikleri olmayan modeller var.

    gerci nokia bu oyunlari hep yapiyor. n8 dede 660mhz cpu ile 333mhz gpu frekanslarini toplayip 1ghz guc oldugunu iddia etmisti. mhz hizlarini toplayarak yapilan guc hesabinida bazi sitelerin editorleri dahil hirsla savunanlar vardi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 2 Ağustos 2011; 5:18:43 >




  • Nokia ne zaman üst segmentte çok iddialı bir tel çıkaracak acaba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi bir telefon yapamadılar hep birşey eksik.
  • TEŞEKKÜRLER HABER EDİTÖRÜ KNIGHT
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC

    Alt segmente yeni nesil Symbian ı yaymada çıkarılan ilk telefon. C5-03 ve türevlerinin yerini alacak cihaz. Tasarım X6 varyasyonu ama kalınlık vasat.

    GSM Arena nın da belirttiği gibi, benim de ilk gözüme çarpan, facebook ekranındaki kaydırma işleminde görülen takılmalar/atlamalar idi. Belki sonradan ufak bir güncelleme ile stabilite sağlanabilir. Bir de inceleme sitelerinin eline geçtiğindeki videolara bakmak lazım. Ama ben şu aşamada, algıladığım kadarıyla 1ghz in telefon performansına yansıması açısından bir ışık göremedim.

    1 GHz'lik yansıma görememen normaldir hocam. Çünkü 1 GHz işlemci olması hepinizde Cortex tabanlı bir işlemci olduğunu tahmin ettirmiş olmalı. Ama Nokia yine rezilliğini göstererek cihaza ARM 11 1 GHz işlemci koydu.

    http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/500/


    Tahmin etmiştim. bu şeyde olabilir, n8de ki işlemciyi overclock da etmiş olabilirler. acaba tam olarak hangi işlemciyi kullandılar, çekirdeği ne? ben şurada bulamadım.http://tr.wikipedia.org/wiki/ARM_mimarisi

    bir de işlemciyi 1ghz'e arttırmışlarda ram hala neden 256 mb. facebook'ta ki takılmalarda göze çarpmadı değil.




  • @Football Mania,
    islemcisi arm 11. arm v6 olarakda geciyor. daha oncede yazdim performansi 600kusur mhz arm cortex a8 islemcisine denk sadece.
  • bazi arkadaslar elestirenleri nokia dusmanligiyla suclayip 150euroluk telefonu ip4 ile karsilastirmayin demisler ama tanitiminda surekli guclu islemcisiyle akiciliginin alti cizilen telefonun ayni tanitim videosunda bile kasilmalar gorunuyorsa burda ne yazilmasini bekliyorlar. kaldiki mukemmele en yakin kaliteli modeller bile ne sertlikle elestiriliyor. acin ip4, sgs2, htc sensation haberlerindeki yorumlara bakin.
  • nokia nın içinde bulunduğu en büyük handicap üst segmentte yapsa alt segmentte yapsa hepsi hantal ve yaramaz symbian la donatılmış oluyor ekran çözünürlükleri yerlerde ne bekliyorlar bilemiyorum zaman nokianın takip edemediği bir hale geldi fillandiyalı üretici korelilerin çok gerisinde kaldı malesef...
  • Çöp.
  • işin en kötü yanı bu finlilerin ekonomisi nokia'ya dayanıyor. yani nokianın olağanüstü bir şekilde başarısız olması, finlandiya ekonomisine de önemli derecede etkileyecektir. bir zamanlar biz de kore gibiydik. yazıklar olsun bize, şu çekik gözlüler kadar bile olamadık.
  • Yıl olmuş 2011, hatta bitmek üzere; Nokia alan var mı hâlâ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alma kullanma o zaman symbianı. ama telefon çıkınca herkezde görürüz yine.
  • Nokia bu isi biraksin
  • Olmamis :( Daha guzel bir cihaz bekliyordum :(
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.