Şimdi Ara

Hukuk forumu oluşturalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Önceki senelerde Haberleşme forumu oluşturulması ile ilgili konu açmıştık ve bu talebimiz uygun görülerek ilgili forum oluşturulmuştu.


    https://forum.donanimhaber.com/haberlesme-forumu-olusturalim--139950285


    Bu konuyu açma sebebim ise, hukuk forumu oluşturulması talebimiz ile ilgilidir.


    Günümüz itibariyle hukuk forumu "konu dışı" kategorisi altında yer almaktadır. Buna bağlı olan alt forumlar ise çok dağınık bir vaziyettedir.


    Bunun yerine


    Hukuk ana kategorisi >

    Hukuk bölümü >

    Firmalar ile yaşanan sorunlar >

    İş kanunu (finans kategorisinde yer alıyor bu bölüm)

    İş kanunu bölümünün finans bölümü ile alakası yok hiç.


    şeklinde olabilir.


    Atladığım ilgili alt forumlar varsa onları da burada toparlayabiliriz.


    Ya da ikinci önerim şu şekilde


    Hukuk ve Finans forumları tek kategori yapılabilir.


    Hukuk ve Finans ana başlığı altında toparlanabilir.








  • Hukuku tek başına bölüm yapmak konu oluyor. Başka bölümlerin altında ve özellikle Konu DIşı gibi alakasızmış gibi dışlandığı bir yerde değil, özel bölüm. Sadece hukuka değil birçok bölüme gerek.


    Ama daha önemlisi; uzmanların katılımı. Hukuksa hukuk bilenlerin, tamirse tamir bilen ve geziyse gezen tozanların katılımı. Konu açıldığında içindeki kelimelerden ya da açıldığı bölümden dolayı uzmanlıkları etiketlenmiş üyelere bildirim gitmesi. BU sayede kabiliyet artar.

  • Çok güzel ifade etmişsin hocam.

  • Ben hukuk konularında pek vakit geçirmiyorum ancak kısıtlı bilginin dolaştığı internet aleminde forumda bunların derli, toplu olması bence de faydalı olur.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum hocam.

  • Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız hocam? @Nat Alianovna

  • Alt başlıklarıyla daha kapsamlı ve özelleşmiş bir hukuk forumunun oluşturulmasına yönelik bir istek / talep mevcutsa neden olmasın? İsterseniz yeni bir forum açmak için ilgili yeni forum açma formunu doldurup bölümü yapılandırma önerinizi / taslağınızı da sunarsınız. Hukuk forumu mevcut finans forumu ile birleşik veya beraber alt altta da olabilir. Bunlar konuşulabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Katkınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum hocam. Daha önce alt forum oluşturulması adına talep iletmiştim ve onaylanmıştı farklı bir bölüm ile ilgili ama şimdi o formu nereden doldurduğumu bulamadım hocam. Linki koyabilirseniz talebimi oradan da iletmek isterim hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Şubat 2024; 16:26:49 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/alt-forumlarim#!/


    Buradan da talebimi ilettim hocam inşallah onaylanır.  

  • Merhaba, konu günceldir.  

  • Evet arkadaşlar, hukuk forumunu geliştirme ve daha görünür kılma girişimimizi deneyeceksek elimizde girişimimizi anlamlı kılacak ve kullanıcı taleplerine ve forum düzenine uyacak münasip bir yeni bölüm şablonu olmalı.


    @Özkan arkadaşımızın da bu konuda "mahkemeler" formatında olacak biçimde belirli fikirleri mevcut. Böylece kullanıcılar kendi hayatlarındaki hukuki süreçler hakkında teknik bilgi alışverişi yapabilirler. Hukukçu üyelerimiz de bu bölümde hukuk donanımlarıyla kullanıcılarımızı bilgilendirebilirler. @XpressMusic34 @Özkan'ın kendisi ile eğer ikiniz de bunu dilerseniz şablon hakkında konuşun. Kendi önerinizi sunun. Ondan sonra oluşturduğunuz şablonu - yani yeni hukuk bölümünün alt bölüm başlıklarını - aramızda değerlendirelim. Gerekirse sonradan bunları gene düzenleriz, bölümü açacak olanlar geri bildirimlere göre düzenlerler. İlaveler, birleştirmeler, çıkarmalar yapılır vs. Deneme yanılma yöntemiyle ilerlemekten zarar gelmez.





  • @Nat Alianovna

    Hocam teşekkür ediyorum öncelikle.


    Mahkemeler bazında ayrı ayrı bölümler yapmak (ceza, hukuk, icra gibi) mantıklı ama bu aşamada değil diye düşünüyorum. Öyle alt forumlar var ki aylarca mesaj yazılmadığı olabiliyor. Bu şekilde mahkemeleri türlerine göre bölmenin ilk etapta iyi fikir olmadığını düşünüyorum. Elbette @Özkan hocamızın fikrine saygım sonsuz ama alt forum oluştururken zaman içerisinde gelişen koşullara göre hareket etmek daha doğru olur. Bu aşamada birçok alt forum oluşturmanın ölü alt forumlar oluşturmaktan öteye faydası olmayacağı fikrine sahibim. Yanlış anlamayasın Özkan hocam daha evvel haberleşme forumumuzu kurarken de benzer tartışmaları arkadaşlarımızla yaptığımız için daha tecrübeli konusabiliyorum bu konuda, senin tecrübene ve bilgine de elbette saygımız sonsuz. Fikir beyan ediyorum ben sadece.


    Benim ilk mesajda bahsettiğim formatı geliştirelim derim ben. Zaten süreç içerisinde alt forum ihtiyaçları doğarsa (mahkemeler, adliye süreçleri, ceza mahkemeleri, asliye ceza vb) bunları yerinde tespit edip noktasal şekilde müdahale etmek daha iyi diye düşünüyorum.


    Ya da birçok alt forum oluşturup hali hazırdaki hukuk forumunda yoğun bir konu taşıma işlemi yapılarak (ilgili alt forumlara) yönlendirmeler yapılabilir.


    Bu editoryal süreçte elimden geleni yapmaya hazırım. Yani eğer sizin fikrinizi geliştirecek isek ben yine destek olurum ille benim fikrim olsun diye diretmiyorum. Dilerseniz bir çalışma grubu kuralım forumun (hukuk,finans) aktifleri ile ve bunun üzerine tartışalım.


    Zaten sürecin başında Nat Alianovna hocamız oldugu için bu işin peşini de bırakmayacaktır, bu konudaki emekleri için çok teşekkür ederim.


    @sertosman @calmdownbro




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Şubat 2024; 16:52:14 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Mahkemeler bazında ayrı ayrı bölümler yapmak (ceza, hukuk, icra gibi) mantıklı ama bu aşamada değil diye düşünüyorum. ....ölü alt forumlar oluşturmaktan öteye faydası olmayacağı fikrine sahibim.

    Niteliklerine göre ayırmamak, "hukuk" bölümünü de niteliğine göre ayırmamak gibi. Hani her nasıl "hukuk" ayrıştırılıp düzenlensin deniyor ya, hukukun içi de düzenli olmalı. Birbirinden o denli ve bağımsız ve de farklı beklenti/ruh halleriyle yazılan konular var ki....


    Ayırt etmemek mümkün değil ama ayırıp da farklı bölümlerde görülmesini engellemek de iyi değil. Nihayetinde "dh" hukuka has bir forum değil. Konu başlıkları değişik renklerde yapılabilir. Mesela;


    Komşumun sorumsuzluğundan devamlı zarara uğruyorum ---->> Hukuk


    Açıkça hakarete uğradım ---->> Ceza


    Hangi ilam icra için geçerli ---->> İcra


    Disiplin cezasını kaldırtabilir miyim ? ---->> Askeri


    İtiraz süresi ne zaman başlar ? ---->> İstinaf


    Temyize gidiş sınır cezası nedir ? ---->> Temyiz


    Başlığı farklı renkte yapmak yeterli ayırt etmeyi sağlayamayabilir. Yukarıdakiler koyu yazıldı. Daha da büyük punto seçilmesi gerekebilir ya da konu başına işaret gerekebilir. Sadece Hukuk ya da Ceza kısmını görmek isteyen de, alışveriş sitelerindeki "tarihe, fiyata" göre sıralattırma penceresi gibi bir pencereden seçip sırf istediği konuları görebilir.


    Konuların ayırt edilmesi için, farklı renk yanında "" hakaret fiilini nereye şikayet etmeliyim ? "" şeklinde kombinasyonlar olabilir ama renkler vurgulu olmadıkça tek başına yetmez. İşaret ya da hem renk hem de yanına bölüm ismi yazmak vb düşünülebilir.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Katkınız için teşekkür ederim. Burada ciddi bir editoryal işlem gerekir yani bu renkleri ayarlama olayı. Kullanıcılara bırakılırsa yanlıs isaretleme de yapılabilir. Devamında bölüm yöneticisi bunları düzenlemek zorunda kalabilir ya da bu renklendirme olayı yönetici tarafından da yapılabilir sadece.


    Ya da yanlıs yere acılan konuların tasınması lazım ilgili alt forumlara (icra, ceza, hukuk vb) bu da ayriyeten bir editoryal sürec esasen.


    Alt forumların çok fazla olması zamanla o alt forumların ölmesine de neden olabiliyor. Benim endişem biraz o sebeple açıkcası.

  • Öncelikle ayrı bir hukuk forumu oluşturmak yani konu dışıdan çıkartmak çok mantıklı. Diğer bir husus ise hukuk forumu forumda bulunması çok güç bir yerde. Bu sebeple hukuk forumunun çok aktif kullanıcısı bulunmamakta. Biraz daha öne çıkartılması gerekiyor çünkü internet ortamında hukukla alakalı ismi geçen 1-2 site bulunuyor ve buraların tasarımı oldukça eski. Hatta bir foruma üye olunamıyor referans olmadıkça bu sebeple oldukça az kişi mesaj yazabiliyor. Bu ortamdan DH'nin yararlanarak hukuk alanında biraz daha piyasaya çıkış yapmalı diye düşünmekteyim.

  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam.  

  • @Özkan


    Hocam, kıymetli görüşleriniz eşliğinde bölümü şekillendirelim diyoruz. Sizden dönüş bekliyoruz hocam.

  • @K.chaLi


    @buncayilsenle


    @BekirTemel


    @yetersizulvi


    @Storm Raider


    Merhaba, görüşlerinizi bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Şubat 2024; 13:40:33 >
  • @zamenkar


    @Kambei


    @_köle_


    @grandprix


    @Virtual Reality


    Merhaba, görüşlerinizi bekliyoruz.

  • @Harbyteam


    @BOLDVIPER


    @Arseyus


    @lithran


    @sharapnelll


    Merhaba, görüşlerinizi bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Şubat 2024; 13:47:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.