Şimdi Ara

Hücreyi oluşturan,birimler neyden oluşmuştur? Onu oluşturanlar nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet ,düşünüyorum,çekirdek? mitokondri ? bunlar neyden meydana geldi, onların içinde hücre varmı ? yoksa onları oluşturan şeyler neyden oluştu ?



  • hücrenin kendisi gibi bazı organelleri de (endoplazmik retikulum, lizozom, çekirdek, mitokondri vs) dıştan fosfolipid bir zarla kaplıdır. bazıları ise (hücre iskeletini oluşturan lifler, ribozomlar vs) zarla kaplı olmayan organellerdir. bu organellerin her birinin bir görevi vardır. bu görevler çeşitli enzimler tarafından gerçekleştirilir. yani hücreyi oluşturan şeyler dediğin organeller protein yapıdadır. çekirdeğin içi de nükleik asidle doludur.
  • onların temel birimleri atomlar ya da moleküller.

    hücre karmaşık bir molekül yığını aslında.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RNI

    Evet ,düşünüyorum,çekirdek? mitokondri ? bunlar neyden meydana geldi, onların içinde hücre varmı ? yoksa onları oluşturan şeyler neyden oluştu ?


    Gerekli cevapları zaten vermişler. Ama ben de şöyle ilginç bir anektod koymak istiyorum.

    Mitokondri'nin zamaninda bagimsiz bir organizma oldugu, sonra simbiyotik yasama (hücrenin içideki hayatına) geçtiğini belirten sağlam teoriler var. Başka bir deyişle, belirli bir hücre topluluğu zamanında mitokondri olarak adlandırılan tek hücreli organizmayı absorblamış (içine almış) ve beraber olarak gelişmeye devam etmiş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.