Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
30.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    (anladığım kadarıyla) google hizmetleri de yani harita, chrome, google play, gmail, fotoğraflar, takvim youtube gibi programlar da durduracakmış.
    Evet hepsi ama bir sonraki telefonlarda hali hazirda telefonlarda boyle birsey yok.Suanda satista olaar sadece guncelleme almaz tam tesekkulu.Komple bence android kullandirtmamalari lazim ama iste AOSP oldugu icin tam onune gecemiyorlar.Google hizmetleri olmazsa zaten AOSP bir ise yaramaz oda var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10ur kullanıcısına yanıt
    kaldı ki beklenen bir olaydı bu huawie 2016 yılından beri kendi işletim sistemini geliştirmek için çalışıyor.https://www.gizmochina.com/2016/06/23/huawei-reportedly-working-mobile-os/https://www.gizmochina.com/2018/11/30/huawei-official-confirms-new-independent-os-is-under-development/





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    1) iOS neredeyse ilk dokunmatik arayüzlerden birisiydi. Bir ilkti ve alternatifi yoktu. iPhone satışları tavan yapınca yazılımcılarda ona uygulama geliştirdi.

    2)Android, iOS’un tek alternatifiydi.

    Şimdi Appstore ve Google Play gibi oturmuş storelar varken kim takar huaweiyi. Kim uygulama geliştirecek? 10 senelik Bilgi ve uygulama birikimiyle ilerleyen 2 dev huaweiyi gayet yiyecektir.


    Hepsini geçtim Huawei kendi işletim sistemini geliştirse bu sefer Çin’e vereceğiz her şeyimizi.

    Alıntıları Göster
    Dediklerinize katılıyorum. O zamanlar HP'nin Windows Mobile 6.5'li iPaq'ini kullanıyordum ve kalemi vardı :D

    Hatta herkes iphone ile dalga geçiyordu. Kalemsiz olur mu ya diye.

    Store meselesi ekosistemdi. Huawei kendi OS'una geçerse sadece yerli bir marka olur silinir gider bence.

    Tuhaf zamanlar, tuhaf kararlar.

    Bu arada Çin'e vereceğiz diyoruz da iOS ile Android ile Google ile Amerika'ya, Yandex ile RUS'lara veriyoruz zaten. Bilgilerimizi




  • Marka modeli spoofing yapan 3. parti romlar çıkar yakında.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    işletim sistemi yazmak kolay değildir, 0 dan stabil ve android gibi app havuzuna sahip bir işletim sistemi oluşturmak hiç kolay değildir, bu saatten sonra androide, iosa rakip işletim sistemi yazmak mı? çok çok zor.


    hele hele şuanda bütün cihazları android kullanan bir firma için bir anda 0 dan işletim sistemi yazıp yeni cihazlarını bu işletim sistemiyle piyasaya sürmek? müşteriye bunu aldırmak?
  • ruyanda gorursun :p

  • İşletim sistemi geliştirirler geliştirmesine ama
    bunun oyun desteği var uygulama desteği var yani başa çıkmaları imkansız :) o yüzden google gibi bir dev ile başa çıkamaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet alsin alsın sonra ben desteği kestim. Peki Huawei kullanıcıları yaşayacakları değer kaybını Google Dan tahsil yoluna gidebilirler mi?

    Sonuçta ona güvenerek android için uzun solukluk ortaklık kuracağına itimat ederek alındı.

    Şimdi Yok ben destek vermiyorum demekle bu iş oluyor ise bütün cihazlarda aynı şey olabilir Halk artık direk iOS sistemine kayacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 20 Mayıs 2019; 11:12:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Dediklerinize katılıyorum. O zamanlar HP'nin Windows Mobile 6.5'li iPaq'ini kullanıyordum ve kalemi vardı :D

    Hatta herkes iphone ile dalga geçiyordu. Kalemsiz olur mu ya diye.

    Store meselesi ekosistemdi. Huawei kendi OS'una geçerse sadece yerli bir marka olur silinir gider bence.

    Tuhaf zamanlar, tuhaf kararlar.

    Bu arada Çin'e vereceğiz diyoruz da iOS ile Android ile Google ile Amerika'ya, Yandex ile RUS'lara veriyoruz zaten. Bilgilerimizi

    Alıntıları Göster
    Ben sizinle tartışma yaşayacağımızı, uzlaşamayacağımızı düşünmüştüm, tatlı yorumunuz ve tartışmanız için çok teşekkür ederim. Forumun sizin gibi insanlara ihtiyacı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuya tam hakim olmadığımdan yorum yapmamıştım, dünden bu yana baya araştırdım şimdi bir iki kelam etme hakkına sahip oldum kendimce. Öncelikle yorumlar ve sorulara kendi nacizane cevaplayalım;

    - "Alternatif işletim sistemi yapsın"

    Arkadaşlar, bir işletim sistemini sıfırdan yazmak , yazdığını uygulamak bug'larını vs. gidermek oldukça zaman alır, Android ilk versiyonlarını hatırlayanlar ,(Gingerbread) Google'in nasıl zorlandığını iyi bilirler. Mevcut donanımlara uyumlu sürücülerini çıkarmak başlı başlına sıkıntı zaten.

    Google, öyle yada böyle 11 yılda bir ekosistem inşa etti, bu ekosistemin dışına çıkması kolay değil. Diyelimki çıktılar özellikle sosyal medya uygulamalarını ,kendi sistemini çıkartmak çok zor, yine kuyruğu kaptırırlar burdan.

    Bu uğurda nice babayiğit helak oldu, Microsoft bile çok uzun süre geliştiridği ,üstelik android'den daha stabil ve az kaynak tüketen Windows Mobile platformunun fişini çekti. Firefox os ve türevlerinin denemelerine girmiyorum bile.

    Geriye Android uygulamalar port etmek kalıyor ki bunun için hali hazırda SAILFISH OS var, böyle bir yola gireceklerse SAILFISH kendilerine göre. Artık ne derece stabil olursa.

    - "Huawei Nokia gibi bitecek"
    Bu büyük firmaların kriz planları vardır, hatta D' planı dahi. Yoksa zaten geçmiş olsun.

    Kaldı ki nokia bitiren geçiş dönemine, çağa ayak uyduramamasıydı. Ellerinde güçlü symbian varken "carla", ve "Donna" sürümlerini geliştirmekte geç kalması , Microsoft ile yola devam etmesi vs onlarca sebep var.

    Dipnot sebep symbian falan değildi, symbian neticede motordur. Kaldıki 256 mb ram'li Symbian'lı cihazlarda Tüm sosyal medya uygulamaları su gibi akıp, yağ gibi kayarken 750 MB ramli Android keresteden hallice telefonları , traktör gibi çalısırdı.(2013 yılında symbian desteği tamamen çekildi).

    Symbian dokunmatiklere uygundu, 2004 yılından bu yana çalışıyordu dokunmatiklerde. Bakınız o zamanlar SONY UIQ arayüzüne ne demek istediğimi anlarsınız.

    -"El altından destek verir"
    Zurnanın zartladığı yer burası. Huawei cihazlarında boot klidi var, ve bu kilit kaldırılamıyor, Huawei bunun" güvenlik önlemi" diye savunup bizzat android'i kendisi kapalı sisteme geçirdi. Boot kilidin kapalıysa, root yapamazsın, sistem dosyalarına müdaahale edemezsin, aosp rom yükleyemezsin.

    Huawei bölümünde tartışmalar yaşadık" bunun özgürlüğe vurulmuş darbe" olduğunu söylediğim anda tepkiler aldım benim gibi"küçük bir azınlığı" ilgilendiren bir karar olduğunu söylüyorlardı, hadi buyrun cenaze namazına. "Aosp yüklerim bende" diyebilecek misiniz ? yada "el altından" Google play yükleyebilecek misiniz?

    Sen özgürlük meleğinin kanadını kırar, "beni ilgilendirmiyor" diye ses etmezsen kırdığın kanadın kuyruğuna dolanırsın.
    Hadi bir şekilde kırdın, Huawei cihazlarının çekirdek kodlarını vermiyor, bu ikisini serbest bırakmazsa akıcı AOSP rom deneyimini unutun

    -"Qualcomm , Broadcom destek vermeyecekmiş"

    Huawei'nin akıllıcı yaptığı ender işlerdne birtanesi idi "Kirin" buna abanır.
    Kaldıkı kapı kapı dolaış "müşteri" arayan MTK orda duruyor.

    donanım acığını kapatmak kolay, piyada alternatifleri mevcut iş yazılımda bitiyor.
    Huawei boot kilit hadisesi, çekerdek kodları vermeme vb. işlemleri yüzünden bir hayli gıcık olsamda, dünyada demirbaş marka.

    Telefonlarının fiyatları iner bu süreçte, gemileri yakıp kendi donanım ve sailfish os tarafına geçemeye kalkarsa, sahip olduğu kitle ile belki bi şansı olabilir.

    Bakalım o kitledikleri boot kilidini açacaklar mı?

    Özgürlük nağraları eşliğinde, çekirdek koldarını geç ,çipset yazılımını dahi verirler artık :D


    -"Google servisleri yerine altarnatif kullanır"

    arkadaşlar olay salt mağaza desteği değildi, alternatif onlarca mağaza var zaten.
    Google yan servisleri ne olacak? google play kütüphanesi ne olacak? yani google'dan bağını tam koparmak Android'de iken mümkün değil.

    Belki hayırlı olur biz kullanıcılar için, Sailfish os ve türevine gün doğar, 3. bir altarnatifimiz olur.
    Nihayetinde ben huawei'nin bu işin altından kalkacagını düşünüyorum.

    Bu elim olay diğer çinli üreticilere ders olsun. Hepinizi ortaklaşa bir sistem üzerinde karar kılarsanız(Sailfis os misal) ancak o zaman birşeyleri değiştirebilirsiniz.

    Tek tek çakıl taşı kadar etkiniz olmaz, birlik olurlarsa o çakıl taşlarından dağ olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 20 Mayıs 2019; 11:27:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    Ben sizinle tartışma yaşayacağımızı, uzlaşamayacağımızı düşünmüştüm, tatlı yorumunuz ve tartışmanız için çok teşekkür ederim. Forumun sizin gibi insanlara ihtiyacı var

    Alıntıları Göster
    Hocam ben bıktım o tür insanlardan. İlla diyor ki "Benim dediğim doğru höyttt!"

    En son kim ile bu konuda karşılıklı tartıştık. "Ne diyeyim senin için söyle" dedim. Bir daha da yorum yapmadı.

    Ego tatmini arayan insanlar forumun içine etmiş durumda.

    Ben teşekkür ederim asıl. Aşağılamadan, dediğim dedik demeden, fikirleri samimiyetle ve sabırla okuyan bir kişi olduğunuz için.




  • samura92000 kullanıcısına yanıt
    Ölür kardeş ölür. ABD istiyorsa ölür. Ayrıca mantıklı bir açıklama bekliyorum. Bu zihniyete sahip olmakla dış kaynaklara bağımlı olmanın ne alakası var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Oturup karşına alınıp uzun uzun tartışmaya değecek birine benzemiyorsun. O yüzden sen yat kalk Huawei batsın diye dua et.
  • Dünyada gerek yazılım gerek donanım olarak yerli olarak alternatifin olmazsa böyle yolda kalırsın. Buradan ders almak lazım. Mesela Sen istediğin kadar uçak füze yap GPS sistemin yoksa hiçbir işe yaramaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    İlk dokunmatik arayüz olduğuna emin misin?
    Bir daha gözden geçir istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia'yı batırdiniz
    Note7'leri Yaktınız
    Huawei'yi yedirmeyiz !

    Er yada gec tarihe gömüleceksin Apple,bundan kacis yok
    ! Sonun baslagincinda oldugunu cumle alem biliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B65C556FE -- 20 Mayıs 2019; 12:28:34 >
  • Kılıçlar çekildi işin garibi donanım üreticilerininde desteği keseceği söyleniyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mevcut telefonlara artık googleplay'deki uygulamaların güncellemeleri gelmeyecek mi yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 20 Mayıs 2019; 11:34:30 >
  • HayNur kullanıcısına yanıt
    Çıkarsa ne yazar google,facebook,instagram gibi popüler uygulamaların olmadığı bir işletim istemi kullanır mısın ? Çıkarırlarsa ancak Çin iç piyasasına etki eden bir işletim sistemi olur ancak.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.