Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
30.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meyve suyu markasın dan telefon olmaz meysu biraz gerçekçi olun:) canı sıkılan telefon çıkarırsa sonun da biri hayırdır der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Aynen sana hak veriyorum bro. Bada vardı bi zamanlar samsung wave serisi ile ortaya çıkarmıştı ama patladı kullanım olarak androide en yakın arayüze sahip ti, Tizen de benim bildiğim sadece saatlerinde var. Bada tizen bunlarla bişey yapamadıysa hiç yapamaz yazılım işi hiç kolay değil .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gavur dediklerimiz de olmasa teknoloji çağ atlamazdı

  • İşlemci yapabilir, modem yapabilir, yazılım da yapabilir ama yazılım işinin tutma ihtimali yok denecek kadar azdır. Microsoft bile yapamadıysa, Huawei de yapamaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep Kirin yüzünden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şayet huawei apple gibi kendi uygulama marketini yaparsa ama google storedan eksiksiz bir şekilde nasıl appstore gpstoreu aratmıyorsa bu da aynı şekilde aratmayacak işte ozaman huaweinin çok daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum zaten kirin kendi işlemcisi bir de androidden vazgeçip kendi işletim sistemini kurarsa ozaman iphone gibi gayet stabil bir cihaz olur aynı zamanda ilk alacağım cihaz huawei olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batı emperyalizmi bu işte. bugün huawei yarın herkes nasiplenir. ya abd'ye boyun eğersin, ya da her türlü saldırısına muhatap olursun.

  • Bir daha telefon alirsam bu hic dusunmeden huawei olacagi kesin iste gercek kiskanma budur yuru be huawei ABD seni kiskaniyorrrrrr daha iyisini yapacagini biliyorum kendisini surekli olarak gelistiren bir sirket

    TAM DESTEK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Google ın karar aldığı doğru. Artık lisans vermeyecek Huawei e. Huawei in yeni telefonları android alamayacak

  • Google her geçen dakika aslıda yakın gelecekte kaçınılmaz olarak dünyanın en güçlü ülkesi olacak olan çinin ekmeğine yağ sürüyordu kendi ekosistemini kullandırmakla. Kendi de büyüyordu o ayrı ama rakibi kendinden daha hızlı büyüyor google sayesinde. Şimdi bu kararı da kaçınılmaz sonu değiştiremeyecek sadece biraz daha erteleyecek. Piyasada 2 hakim mobil işletim sistemi var android ve ios. Bu günden sonra artık 3 tane olmasının adımı atılmış oldu. Bu kararla yakın gelecekte android kullanım oranları azalacak. Kaldi ki huawei kendi işletim sistemini geliştirince nokianın sympianı gibi başarısız olmayacak. Tehlikenin farkında olan Xaomi, oppo vs vs bütün çin firmaları yakın gelecekte huaweinin belki de ortak geliştirecekleri bu işletim sistemini kullanmaya başlayacak ve hatırı sayılır bir kullanıcı adedine kavuşacaklar bir anda . ayrıca tüm bu android kullanıcıları çinli işletim sistemine kayacak. yani piyasada androide ciddi bir rakip gelecek.





  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    "Matbaa gevur icadı" nın günümüz versiyonu. Ne diyeyim sana bilemedim ki...

  • Tüm Çinli firmaların kullanacağı ortak bir eko sistem oluştururlar muhtemelen bu durumda da Çinli telefon üreticiler global piyasanın neredeyse yarısını ellerinde tuttukları için oluşturacakları yeni işletim sisteminin tutmama gibi bir ihtimali yok büyük bir kitle eğer o işletim sistemini kullanıyorsa uygulama geliştiricileri de o işletim sisteminin marketine uygulamalar geliştirecektir dünya sadece ABD'den ibaret ABD istediği kadar yasak koysun bu yasaklar artık pek etki etmez çünkü Çinli firmalarda piyasada söz sahibi artık
  • grupima kullanıcısına yanıt
    hahaha arkadaş vestel ile girdiği için haklı bence :))

  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    (anladığım kadarıyla) google hizmetleri de yani harita, chrome, google play, gmail, fotoğraflar, takvim youtube gibi programlar da durduracakmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Guardian

    quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Kılıçlar çekildi demek. Huawei'yi hafife almayın, kendi işlemcisini, modemini üreten, elinde inanılmaz patentler bulunan dev bir şirket için işletim sistemi geliştirmek basit bir iş.
    Bu savaştan kazanan teknoloji dünyası olacak. Belki ileride başka firmalar da Huawei'nin geliştirdiği çözümleri tercih edecek.
    Google'ın tekeli bir noktada kırılmış olacak.

    Microsoft gibi bir yazılım devi bile düzgün işletim sistemi yapamadı ve battı Huawei mi yapacak? Samsung kendi işletim sistemini yazdı da ne oldu? MeeGo ne oldu misal? Kolaydı zaten demi.

    Yazılım yüzünden batan şirketler:
    Blackberry
    Microsoft
    Nokia

    Alıntıları Göster
    Nokia da Blackberry'de bundan dolayı batmadı.

    Ekosistem geliştiremedikleri için sürdürebilir bir ortam yaratamadılar. Oysa bu ekosistemin en bariz örneğini Apple yaptı iOS ile önce. Arkasından Android geldi.

    Ekosistem ile birlikte insanlar web tabanlı yaşamdan app tabanlı yaşama müthiş entegre oldu. Symbian bu konuda tel tel döküldü. Çünküleri çok. Hayır app market de vardı... Ama olmadı. Olamadı.

    Meego ne oldu, Nokia kill etti. Meego'cular SailfishOS yaptılar. O ne oldu, bileniniz var mı?


    Blackberry'de bundan 10-12 yıl önce müthiş popüler bir cihazdı. Bırakın TR'yi tüm celebrity'lerin elinde BB Bold 9720 felan vardı.

    Microsoft'un hatası daha farklıydı. Tam 3 kere denedi. 3 kere yanlış stratejiler ile s.çtı sıvadı. 3. denemesinde "Bu sefer olacak gibi" diyordum ama olmadı. Çünkü en büyük gelir kaynağı adamların Client Access License (CAL) ve Windows satışları. Mobil ile ne uğraşayım ki dedi.


    Bu konu çok uzun bir konu ama yaşım yettiği için o zamanları yaşayan biri olduğum için gelişim süreçlerini çok iyi hatırlıyorum. Ne mobile OS'lar çıktı da tutunamadı.

    Altını çizeyim, web tabanlı -> app tabanlı

    Samsung'un durumu farklı. Bada gibi bir facia'dan sonra Tizen ile BENCE iyi gidiyor. Doğru yapıyor.




  • zenmate kullanıcısına yanıt
    Peki, çevrenizde kaç kişi Twitter ve Facebook yerine Weibo, WhatsApp yerine WeChat kullanıyor? Siz Huawei kullanırken çevrenizde Samsung veya Apple kullananları bu Çin servislerine geçmesini nasıl ikna edeceksiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Yarı komünist olmanın faydaları biz şu an tam sosyal sömürü ülkesi olma yolunda ilerliyoruz.

    Çeyrek komünizm bile olsa komünizm komünizmdir. Sadece partililer faydalanıyor. Çin'in en zengin kişisi bile parti üyesi. Eee hani eşitlik vardı?

    Kendileri herşeyi yasaklamakta üstat. Öldürdükleri insan sayısı belli. Çaldıkları bilgiler belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei yapar çünkü Çinliler microsoft gibi tekerleği yeniden keşfetmez, android'e en benzer arayüzü sunacak bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Çinliler orta asya da uygur türklerine soykırım yapıyorlar. Forumdakilerde 7/24 huawei övüyor, yazık. Ne hali varsa görsün bu çinli firmaların, alayı casuslukla meşgul.

    Edit: Sokakta iphone kıranlar, portakal bıçaklayanlar nedense uygur türklerine yapılan zulme ve soykırıma sessiz kalıyorlar, görmezden geliyorlar. Araplar için yaptığınızın çeyreğini türk kardeşleriniz için yapmadınız.
    Ha Amerikada ortadoğuda gül dağıtıyor insanlara demi. Sende haklısın. Yav azcık mantıklı olun. Dünyaya zulmeden Amerikadan daha muzır bir millet olabilirmi
  • Huawei bir yandan yeni işletim sistemi için çalışır, diğer yandan yeni bir marka yaratıp, farklı isimle android telefon yapar. Çinliler gayet pragmatiktir.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.