Şimdi Ara

Huawei Kirin 980 analizi: Yeni nesil mobil işlemci (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • memleketteki bir çok üniversite hocasından çok daha bilgili, çok daha iyi anlatım gücüne sahip bir insan. saatlerce dinlersin. erdi bey çok teşekkürler.

  • Erdi bey merhaba bir sorum olacak.
    Merak ettiğim bir şey var. Hani diyorlar ya Nm düşüyor performans artıyor, enerji verimliliği artıyor. Bu nasıl oluyor. Yani demek istediğim geniş alana sahip bir yapıya teknolojik olarak daha fazla içerik sığdırılabilecekken boyut düştükçe örneğin nasıl daha fazla performans artışı yaşanabiliyor. Belki çok basit bir soru ama aklıma takıldı. Bu arada video çok dolu dolu. Teşekkür ederim.

  • huawei resmen show yapmış, tek kelime. başka birşey diyemiyorum..
  • Erdi > tüm donanımahber editörlerinin (gyy dahil) toplamı. Belki acımasız bir yorum oldu ama gerçekten öyle. Teknik bilgi, anlatım akıcılık vs. herşey var. Beni ilgilendirmeyen bir haber bile olsa erdinin yazısı diye hemen okuyorum.

  • astegon kullanıcısına yanıt
    Tasarımlar kendilerine ait. Bildiğim kadarıyla apple'ın işlemcilerini samsung üretiyor. Samsungun kendi işlemci üretim fabrikası var, tam bir yarı iletken devi. Üretimde samsungla kimse baş edemez ama tasarımda apple genelde lider durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Islemci tasarımı diyorsanız lider değil apple. Qualcomm bu konuda çok daha ileride.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Vermiş olabilir doğrudur ama yanlış hatırlamıyorsam 7nmye öncelikle samsung ulaşmıştı dehşet bir yatırım yaptılar bu süreçte 2 milyar dolar civarı bi yatırımdı sanırım
  • Ben Huawei çok takdir ediyorum ve başarılı buluyorum. Yakın bir zamana kadar modem vb. cihazlar üreten bir şirket olarak biliyorduk. Ama adamlar akıllı telefon piyasasında çok büyük atılım yaptılar.



    P20 Pro kamerasıyla 1020'ye kafa tutabiliyor. Kendi Kirin işlemcileri muadillerine yakın bir performans sunabiliyor. Çinli şirketlerin önlenemez yükselişi diyorum artık ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi hocam ifaya gitmediniz mi? hiçbir video göremedik sizden?

  • Huawei kendini ispatladı ilerleyen zamanda çığır aşacak gibi görünüyor.

  • Bu denli detaylı bir açıklama için çok teşekkürler. Böyle detaylı analiz haberlerinin devamını görmek bizleri çok mutlu eder. Saygılarımla.

  • Çinli bir firma 2004 yılında bu şirketi kurup kendi işlemci tasarımlarını yapmaya başlayıp bu aşamaya gelirken, güzel ülkemdeki firmalar ne yaptı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    Şu teknoloji dilini bi çözemedim gitti, nereden başlanır bilmiyorum, cortex nedir kontrolcü nedir silikon nedir mimari nedir yürütme hattı nedir?

    Yok mu sıfır seviyeden başlayıp böyle makaleleri %90 anlayabileceğim bir eğitim?

    Öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.

    Teknolojiyi çok merak ediyorum ama yol gösterecek birini arıyorum.

    Keşke temel seviyede teknoloji anlatabilecek bi youtuber olsa da sıfır seviyeden ileri duzeye gelebilsem veya gelebilsek.
    Okuyarak sadece çok temel şeyleri anlayabilirsin. Daha ilerisi için işin mutfağına inmek lazım. Hobi elektroniğe meraklı isen yol gösterebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Nm iki transistor arası mesafeyi gösteriyor. Siz şimdi 100m ilerideki bir yere veri taşıyıp mı daha hızlı ve yorulmadan(enerji harcamadan) iş yaparsınız yoksa 10m ileridekine mi? Yol kısaldıgı için aynı alana daha çok transistor koyabilirsiniz aynı işi daha hızlı daha az enerji harcayarak yapabilirsiniz. Tüm olay bundan ibaret.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

    Okuyarak sadece çok temel şeyleri anlayabilirsin. Daha ilerisi için işin mutfağına inmek lazım. Hobi elektroniğe meraklı isen yol gösterebilirim.

    Alıntıları Göster
    Elektroniğe çok merakım var fakat şuanlık halletmem gerek ciddi sorunlarım var, boş vakit olunca sizden yardım isteyecem, teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sızan 360bin antutu puanı pek gerçekci durmuyor. apple, qualcomm ve samsung'un gerisinde olan huawei bir nesil sonra performansı öyle arşa yükseltecekse saygıyla karşılarım.



    huawei yanlışım yoksa teknoloji dünyasında rakipleri arasında en fazla argeye yatırım yapan firma oldu. hatta inanılmayacak şekilde arge yatırımı yaptılar ve ceo açık açık bunun karşılığını istiyoruz dedi.



    belkide bu argenin karşılığı olarak kirin 980 ile ilk ciddi rekabete girecekler.



    peki ilk el atmaları gereken nokta ne derseniz. zayıf gpu ve enerji verimliliğinde ciddi atılımlar yapmalılar. gpu kısmı çok zayıf kalıyor özellikle. 2019 yılına custom gpuları yetişmezse yine zayıf kalacakları kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum -- 22 Eylül 2018; 10:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim muhteşemsin çok değerli bilgiler verdin

  • yazıyı okuduğumda birkaç firmanın belli başlı bileşenleri alınmış... aynı zamanda fransa ve amerikadaki teknoloji üslerinde de geliştirilmiş... destek ve para çiniliden olunca patentini alarak bir bölümünü koruma altına almıştır...
    bize gelince ... isim vermek istemiyorum... bazı firmalar yongayı hazır alıp dış kalıbını kendi tasarlayıp yerli malı diye boy boy reklam veriyor... bir dünya destek alıp yan yatıyorlar... geçmişte başarılı bir kaç hikaye var... ama menfaatçi ve kolay kazanma alışkanlığı bırakılmadıkça çok zor.... ve ''zorlu''

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.