Şimdi Ara

HTC HD2 VE KVK SERVİS REZALETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Dostlar, bundan yaklaşık 5 ay önce HTC HD2 modelini KVK garantisiyle satın aldım.
    Ürünü 3 ay kullanımdan sonra, alet kitlenmeye, ekran kapanma, yanıp sönme,titreme, renkerlde gitme gibi problemler boy gösteri.
    Bende KVK Bakırköy servisine ürünü 1.6.2010 tarihinde kargoladım. Allah kimseyi KVK servisine düşürmesin, ne cevap alabiliyorsunuz,
    ne sizi bilgilendiriyorlar, internette sadece saçma bir takip rapor sayfası yapmışlar. Özelden mesaj atmanız, sesli yanıt sistemeni aramanız nafile. Geri dönüş yok.

    Neyse 24.6.2010 da bana aleti geri gönderdiler, teslimat raporunda da ana kart, ekran değişti, hepsi garanti dahilinde oldu dendi.
    Büyük bir hevesle kargoya gittim, paketi actim, ve tam bir ŞOK!!!

    Aletin arkadaki kamerasi tuzla buz olmuş, kasa yamulmuş, ve çalışmayan bir telefon. KVK Bakirköy servisi bunu sarmış,sarmalamıj kargo yapmış, acaba dedim
    kargo servisinin mi hatası, kırılma burda mı olmuş?? Kargo poşetinin içinini didik didik aradım, en ufacık bir kırılan parça yok. Hemen KVK Bakırköy servisi ürünü bana aldığı gibi geri gönderdim, bugunde arıyorlar, kullanıcı hatasından dolayı 490 TL değişim ücreti istiyoruz, garanti harici deniyor. Bende sinirlendim ve ürünü tamam geri gönderin bana yapmayın birşey dedim.

    Evet görüyorsunuz, hem 24 gün bekle, ürün eline bozuk gelsin, hem yapamamıs, ilk aldiginda ürün garanti dahilinde, simdi kullanıcı suçu :) Kargodan aldıgım gibi geri verdim, suçlu oldum.

    Benim tavsiyem, Türkiye'de HTC ürünü almayın, HTC ülkemizde herşeyi KVK ya yönlendiriyor. Ben HTC firmasına ulaşmak için telefon, fax ve email attım. Hepsinde aldığım sonuç kvk ya ulaşın.

    KVK mı derseniz?? Bence uzak durun. NE HTC alin, ne de KVK li ürün alın. Bu yaşadıklarım herkese ders olsun, pahalı telefon alırken ,ki ben 1400 tl civari para ödemiştim, hem paranız ucuyor, hem rezil oluyorsunuz, bir de servis sizle dalga geciyor.

    Onun icin teknis servis cok önemli bir mevzu, özellikle sözde fonksiyonlu telefonlarda.

    Herkese Saygilar

    Nuri Simsekli







  • geçmiş olsun nuri bey...yazık olmuş...
  • Hakkınızı Tükoder ile arayın, kesinlikle sonuca varırsınız.
  • Benzer bir durum Samsung Omnia'sı olan bir arkadaşımın başına gelmişti. Yeni ürün ile değişimi onaylandıktan sonra 4-5 ay bekledikten sonra 16 GB yerine 8 GB olanı gelmişti ve siyah yerine beyaz göndermişlerdi. Yani hemen hepsinin servisi aynı rezalet. Bir tek HP'nin telefon servisinde hiç sıkıntı yaşamamıştık çok iyiydi ama HP de artık PDA üretmiyor ki :(
  • KVK email adresi bile koymamış. BİZE ULAŞIN kısmında formu dolduruyosunuz aa bide bakıyosunuz asıl mesajınızı yazacağınız alana tıkladığınızda oranın boş olduğunu görüyorsunuz. yani oraya bişey yazılamıyor. şaka gibi. Bende benim cihazı bugün bıraktım Bakırköye. aynı arızadan dolayı 3. kez gittim. Değişim bile istedim. HTC süper cihaz ama birde bizi şu kvk'ya muhtaç etmese. yinede telefonumu seviyorum.
  • başlığı açan arkadaşın tüm söylediklerine katılıyorum. htc cihazınıza gözünüz gibi bakın. bozulmasına hasar görmesine izin vermeyin. buna rağmen bozulur veya hasar görürse direkt çöpe atıhn. tamiri falan düşünmeyin. böylece en azından sinirlerinizin harap olmasını engellemiş olursunuz.

    başıma gelenler şöyle:
    htc hd2 leo cihazımın ekranı kırıldı. kvk teknik servis 380 TL fiyat verdi. onaydan 3 hafta sonra bu kez anakartın da değişmesi için 880 TL fiyat verdiler. cihaz 2. elde o kadar etmez. htc telefon almak isteyenlere uyarı: servis ve yedek parçası olmayan bir telefon alıyorsunuz. paranızı çöpe atmayın. 3 haftada tamir yapamayan servis iade işlemi 2 gün sürebilir dedi. paranızla rezil olmak istemiyorsanız htc telefonlarından uzak durun. sakın kvk'ya falan da güvenmeyin. bıktırana ve tamirden vazgeçirene kadar ellerinden geleni yapıyorlar. ben de aynı şekilde lanet olsun dedim.

    kvk teknik servise cihaz teslim ederken yapılması gerekenler:

    1- cihazın her yönden fotoğrafını çekin. cihaz üzerindeki seri no. vb. ayrıntılar mutlaka fotoğrafta görünsün.
    2- iletişim bilgilerinizi teyid edin. sizden aldıkları bilgileri yazdıkları formun bir kopyasını alın. bu sayede aslında size ait olmayan bir başka numaraya mesaj atmalarını engellersiniz.
    3- size 2 gün içinde fiyat bilgisi vereceklerini söyleyecekler. 2. gün mutlaka arayın. onların aramasını (nafile yere) beklemeyin.
    4- tüketici kanunu ve sanayi bakanlığı yönetmeliğine göre aracın kullanım ömrü boyunca yedek parçanın ithalatçı / üretici firma tarafından bulundurulması gerekmekte. her gün tekrar tekrar kvk servisini arayarak cihazın arızalı olduğu tespit edilen (değişmesi gereken parçasının stoklarında olup olmadığını sorun. cihazın ne zaman teslim edileceğini her telefon görüşmesinde sorun.
    5- yukarıda yazılanların hepsini uygulasanız bile mağdur olmanız kaçınılmaz. sanayi ve ticaret bakanlığı il müdürlüğüne şikayette bulunun.




  • Bu sıra KVK dan çok şilayet var. Arkadaşımda da HTC vardı. KVK ya yollamış ve malesef bu tip bir durum ile karşılaşmış. KVK dan çok şikayet gelmeye başladı. Umarım bu yazılanları okuyorlardır. KVK mağdurları birlik olup olayların üzerine giderse daha net sonuçlar elde edebilir.Bireysel olarak sallamıyorlar anladığım kadarı ile.
  • Benimde htc Tattoo telimin bluetooth zil sesi ve alarm kronik arızalı . tamir faydasız .. 1. verdim yazılım yüklediler olmadı 2.verdim anakart değişti olmadı 3.verdim ve tükodere gidip ücret talebi için ihtarname tazdırdım.

    unutmayın :................................. Aynı arızadan dolayı 1 yıl içinde 3.defa verin tel.i ve hemen tükodere gidip ücret talebinde bulunun !! Hakkınızı alın !!

    Basvururken bi 10 tl falan bağiş alıyorlar okadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.