Şimdi Ara

İphone Telefondaki Numaraları Sim Karta Aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
11.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İphone Telefondaki Numaraları Sim Karta Aktarma Nasıl Yapılır? İphone kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri olan İphone telefondaki numaraları sim karta aktarma durumunun çözümü basittir. İphone rehberdeki numaraları sim karta aktarma konusunda destek vermemesiyle bilinir. Ancak bu işlem yapabilmek için etkili bir yol mevcuttur. Telefon içerisinde işlemler yaparak ya da internet üzerinden aktarım yapılabilir. Ortaya çıkan teknolojik gelişmelerle birlikte sim karta verileri internet üzerinden aktarmak daha çok tercih edilir. Aktarım sırasında herhangi bir veri kaybı olmaması için adım adım ilerlemek gerekir. Aksi halde rehber görünmemesi, eksik görünmesi, kullanılamaması gibi durumlar yaşanabilir. Tercihe göre işlemler bu iş için geliştirilmiş olan uygulamalar aracılığıyla da gerçekleştirilebilir.


    İphonedaki Kişileri Sime Aktarma

    İphonedaki kişileri sime aktarma için en çok izlenen yöntem icloud kullanımıdır. Bunun için telefonun ayarlar kısmından Apple kimliği ve icloud yolu izlenir. Kişiler seçeneği aktif hale getirilir. Bu adımla icloud üzerinden İphone rehberine ulaşılır. Ardından bilgisayarda arama motorunu kullanarak icloud.com sitesinden Apple kimliği ile oturum açılır. Kişiler sekmesine girilir ve sim karta eklenmek istenen kişilerin isimleri tek tek seçilir. Tüm kişileri işaretlemek için ctrl+A tuşlarına basılabilir. Birer birer işaretlemek için ise CTRL tuşuna basılı tutulup isimlerin üzerine gelinir. Ardından sol alt kısımda bulunan ayarlar bölümünden vCard’ı dışa aktar seçeneğine basılarak kişiler bilgisayara kaydedilir. Ardından sim kartın olduğu telefon USB kablo ile bilgisayara bağlanır ve seçilip kaydedilmiş olan kişiler sim karta aktarılır.

    İphone Numaraları Sime Aktarma Yöntemleri

    İphone telefonda bulunan kişilerden bazıları ya da tamamı sim karta aktarılabilir. İphone numaraları sime aktarma ve bu kişilerden birkaç tanesini sim karta göndermek için telefon uygulamasından bu kişiler seçilir. Ardından kişi paylaş seçeneğine girilir ve mail sekmesi açılır. Açılan sayfaya mail adresi yazılır ve vcf formatındaki numara gönderilir. Daha sonra android cihazdan mail açılır ve kişi bilgilerinin olduğu vcf dosyası indirilir. Kişi indirildikten sonra sim karta aktarma işlemi tamamlanır.

    Aynı uygulama tam tersi şekilde yani sim kartı İphone telefona aktarıma şeklinde de gerçekleşebilir. Bu aktarımı en basit yoldan yapabilmek için telefonun ayarlarından kişilere girilir. Simdeki kişileri aktar seçeneğine basılır. Bu işleme onay verildiğinde sim kartta bulunan kişiler İphone rehberine aktarılmış olacaktır. Benzer şekilde kişi aktarımı tüm isimler ya da birkaç isim için yapılabilir.

    Sim Karttaki Kişiler İphone Telefona Nasıl Aktarılır?

    İphone sim karta aktarma işlemleri karşılıklı olarak sıkça yapılır. Sim karttan telefona aktarım için telefonun ayarlar kısmı kullanılır ve bu işlem diğer aktarım türüne göre biraz daha pratiktir. Genellikle simden telefona aktarım tüm kişiler için gerçekleştirilir. Sim kartı içe aktar denildiğinde rehberde olan bütün kişiler ve numaralar tamamen telefona kaydedilmiş olur. Telefondan sim karta aktarım yapmak ise dışa aktarma olarak isimlendirilir ve bu uygulama biraz daha detaylıdır. Sim kartta olan kişileri telefona kaydetmek için ekstra bir uygulamaya ihtiyaç yoktur. Tüm aşamalar telefonun ayarlar kısmından tamamlanır.

    İphone Kişileri Uygulama İle Sim Karta Aktarma

    Kullanıcılar İphone kişileri sim karta aktarma işlemi yapmak istediklerinde doğrudan telefonun ayarlar kısmından aktarım yapamazlar. Bu işlem için ek bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Başka bir cihaza sorunsuz aktarım ve İphone rehberini yedeklemek için my contacts back up uygulaması kullanılabilir. Bu uygulama bilgisayara ya da sim karta gerek duymadan kişi rehberini güvenilir bir şekilde yedekleyebilmeyi sağlar. İşlem için gerekli olan my contacts back up uygulaması Apple uygulama mağazasından indirilebilir. Aktarım öncesinde uygulamayı indirip telefona kurmak gerekir. Uygulamanın ücretsiz olması ve kolayca kurulabilmesi kullanıcılar açısından avantaj sağlayacaktır. Uygulamadan kişi yedekleme e posta ile gerçekleşir. Somut ve basit bir şekilde aktarım tamamlanır.

    İphone Kişileri Sime Aktarma Güvenli Mi?

    Kişileri yedeklemek için çoğunlukla bilgisayara ya da senkronizasyona gerek duyulur. Bu tür geri yüklemeler yaparken en pratik ve güvenli yöntemleri tercih etmek gerekir. Uygulama üzerinden aktarım yapmak her zaman daha garanti olacaktır. Tek dokunuşla kişileri yedekleyebilmeyi sağlayan uygulama kişilerin tamamını e posta yolu ile .vcf eki olarak gönderebilmeye katkıda bulunur. Aktarım için kullanılacak uygulama çevrimdışı yedekleme, kolay geri yükleme, haftalık ya da aylık hatırlatıcı, uygulamada vCard geri yükleme özelliği, e posta istemcisi ile kişileri iOS cihazlar arasında kolayca aktarım, adres defterindeki tüm kişileri silme, kişileri vcf olarak yedekleme ya da CSV (Excel) dosyası şeklinde dışa aktarma gibi özelliklere sahiptir.

    Uygulamanın sahip olduğu gelişmiş özellikler daha geniş kapsamlı yedekleme yapmayı sağlayacaktır. İphone kişileri sime aktarma yaparken normal koşullarda uygulamada maksimum 500 kişi sınırı vardır. Aktarımın sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için işlem sırasında günlük kullanılan bir e posta bilgisi girmek gerekir. Mesaj kontrolü ve yedek dosyasının gelip gelmediği e posta üzerinden kontrol edilecek ve tüm işlemler belirlenen mail üzerinden yapılacaktır.


    Kaynak : https://ufku.org/iphone-telefondaki-numaralari-sim-karta-aktarma/








  • Merhabalar.

    Sorunum şu. İki sim kartım ve iki telefonum var. iki sim kartı da yeni aldığım iphone 15 pro da kullanmak istiyorum. Diğer sim kartım android telefonda. Yeni telefonda bir e sim birde fiziki sim kartı mevcut. Anrdoid te bulunan sim kartını eski telefonum iphone 12 proya aktardım. Şimdi de iphone 12 den yeni telefonun fiziksel yada e sim bölümüne taşımak istiyorum ki tek telefon kullanayım. Hangi sim kartını e sim olarak kullanmam lazım? Yada nasıl bir yol tavsiye edersiniz iki telefonumda ki bilgileri yeni telefonda kullanabileyim? Bu arada yeni telefonda Business Whatsapp kurulu. İphone 12 de ise normal Whatsapp kurulu.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.