Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6100ST (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
10.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum pc kendini güncellediği için böyle şeyler olabilir.ben alalı 2 ay oldu farkına varmadım hiç fan sesi felan,sessiz ortama geçip senin için denedim evet hafiften fanın döndüğü duyuluyor.fanın 3 kademesi var benim bildiğim.normal ayarda,ısınmaya başladığında hafif hızlı ve oyuna girdiğin zaman full sesli çalışan... windows kendini güncellediği için olabilir,ama bence havalar soğuk gittiği için fan ses çıkarabilir ( şahsi tahmin ) . bide şu var düz ortamda iken bide yatağın üstü eğim olan yerlere felan koyuyorsan oda olabilir. şimdide dinliyorum fanı açalı 10 dk oldu pcyi sürekli uuuuuuuu diye ses geliyor ama yanına yaklaşınca anlıyorum geldiğini,zaten kulağın alışır bi saatten sonra duymazsın o sesi,örnek verecek olursak geceleyin yattığın yerde duran duvardaki saatin sesi gibi düşün.
    başka pc ile karşılaştırman sorun var anlamına gelmez,herşeyi farkı bir kasa,donanım,yazılım... hatırlamaya çalışıyorumda daha önce fan susuyordu galiba,hiç ses çıkarmadığını söyleyebilirim,belkide benim kulağım alıştığı için bana ses gelmiyor idi... servise gönderilcek bir sorun yoktur... yarın hp destek hattını ara orda bir erkan bey var çok iyi birisidir onu iste ve görüş.ama bu tamamen yazılısal birşeydir.
    ben ısıyı takip ediyorum pcnin 50 yi aştığı zaman hemen orta seviye fan dönüşü oluyor,oyuna girdiğim zaman hızlı ve çok sesli fan devreye giriyor... yazılımsal bir düzeltme yada önleyici bir durum olabilir.elim ızgaranın oraya koyduğum zaman soğuk hava geliyor,bu iyi bişey...eğer web tabanlı oyun,yada normal oyuna girmez ise ve laptop düz bir yerde ise fan ısı 50 yi geçmez ve zaten orta seviye hızındaki fan hiç çalışmaz. bu daha güzel birşey bence kafana takıcak birşey değil... keşke sesi kayıt edecek hassas bir cihaz olsada yardımcı olabilsem...




  • çok sağol kardeş ilgilendiğin için. peki ısısının kaç derece olduğuna nerden bakabilirm. bende everest programı var onda 58 gösteriodu bi ara oda masa üstüneyken hiç bir işlem yapmazken 58 dereceydi. hani inan kulağım alışmıyor kardeş ya sanki bişey zorluyor sürekli çalışıyor bari 10-15 dk arayla çalışsın yine razıyım. sürekli masa üstünde kullanıyorum oda sıcaklığı 30-35 derece falan. bendeki şanssızlık kesin ya. yine ben bi destek hattını arayım o zaman.
  • kardeş speedfan dan baktım 39-42 arası sıcaklık ama fan sürekli fuuuuuvuvuvuu
  • Everest.Ultimate.5.50.2127b.Portable programıyla ölçüyorum ısıyı.hp destek hattı ne cevap verecek bakalım,bizimlede paylaşırsın görüşmeyi.
  • bilgisayarın sıcaklığını 60 dereceye kadar yükselttim. biraz ağır programlar çalıştırdım v.s. fan speed den sıcaklığı kontrol ettim. daha sonra hpcoolsense yi açtım ordan fan ayarını performans için en iyisi vardı onu seçtim fanlar çalışmaya başladı 5-10 dk çalıştı sonra sıcaklık 50dereceye indi fanların sesi kesildi. şimdi normal ayarda çalışıyor ama yine çok az fan sesi geliyor demekki bu ses normalmiş:DD benim fanlar hep normal ayarda çalışıyor o zaman. dizimin üstüne aldığımda bacaklarıım yanmasın diye en soğuk moda alıyorum :D gerçekten çok güzel bir laptopmuş sorun yok yani bende bunu anladım.
    teşekkür ederim ilgilendiğini için....
  • normalide böyle zaten :) ama full soğuk moduna alırsan performansı düşebilir makinenin.pc ona göre ayarlıyo kendini. bişi sormak istiyorum senin pcnin açma kapama tuşunun üst kısmındaki hoparlör kapağında 1-2 mm açıklık varmı ? yukarıda resim paylaşmıştım,dikkatlice bakar msn rica etsem..
  • evet benimkindede hafif bi açıklık var bide alt taraftaki 2 tane hoparlör varya ikisininde üstü hafif açık gibi ama sorun değil yani. bide bana laptop geldiğinde klavyenin üstünde sadece 1 tane bez çıktı bide arka kapakta jelatini var. ekranda herhangi bir koruyucu bant v.s yoktu bende şüphelenmiştim acaba iade edilen ürünümü gönderdiler diye. ama crysis 2 yi yükledim performansı berbat fan çok hızlı çalışıyor bide çok kasıyor hiç akışkan oynanmıyor....
  • benim arka kapakta jelatinide yoktu :) ama hp bantlarını kendim kestim açtım hem kutunun hemde laptopun olduğu poşetinin.eğer üçkağıt varsa gühanları boynuna :)
  • ama ne olursa olsun bu fan sesinin bile olmaması lazımdı bence. bundan önce 2 laptop kullandım acer marka onlarda böyle bir sorun yoktu. fanlardan çıt çıkmıodu. bence hp ısı sorununu halletmek için fan ayarlarını değiştirmiş. daha sık çalışan fan daha az ısı:)) crysisi kaldırmıyor bu bilgisayar. ekran kartını beğenmedim. bence nvidia ekran kartından şaşmamak lazımmış. ama hızlı bilgisayar hakkını vermek lazım. sesi de harika. allahtan bunlar kurtarıo bilgisayarı:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihsen06

    bantlarını kontrol edin kutunun ilk başta.altta ve üst kısımda... şarj konusuna gelince bataryayı takın ve fişinin takıp açın pc yi. kimileri 12 saat felan kalsın diyor fakat zaten pil dolunca enerji almayı kesiyor... ayarları yaptıktan sonra ise recovey cdlerinizi yazdırın nolur nolmaz... 4 adet kaliteli dvd lazım onun içinde...hayırlı olsun bu arada...

    teşekkür ederim fatih forma hiç giremedim aldığımdan beri boşluk buldukça ya film indiriyorum yada fifa 12 oynuyorum. hp bantları mevcuttu onları ben kestim laptopun kapağında jelatin vardı onu çıkardım içinde klavyenin üzerinde bez vardı ekranda koruyucu bant yoktu. recovey dediğiniz nedir nasıl yazdırabilirim harici hdd de yazdırabilirmiyim.
  • arkadaşım walla teknoloji gelişiyor adamların bir bildiği var demekki,benim aldığım zamanlar fan susuyordu artık susmuyor :) ekran kartı konusuna gelirsek ben o konuda biraz sıkıntı çekmiştim.masaüstünde sağ tıklayıp değişebilir grafiklere tıklıcaksın ve oyunun simgesini bulup yüksek performans ayarlıcaksın hepsi bu. cyris 2 yii ben oynuyordum,gündüz bölümlerinde sıkıntı yoktu fakat gece bölümleri tam bir fiyaskoydu kaldırdım oyunu. pes 2012,cod serisi mw3 dahil, oynadım sıkıntı yok... ekran kartı markası pek önemli değil.önemli olan seviyesi,bizim kart 6490 soldan 2.rakam önemli oluyormuş.yani 10 üzerinden 4 puan alan bir kart.ama orta seviye olarak adlandırıyorlar.appleın pclerindede bu karttan var :)
    zaten bu fiyata herşeyin en üstünü vermezler sana...ama teknosaya uğradım geçenlerde,hp g6 lara baktım i3 işlemcili 1400 den başlıyo fiyatları puanları çok düşük.sonyler zaten ateş pahası,casper 5 para etmez,asusda yoktu galiba,acer vardı onunda kasa güzel değildi.ayrıca w7 premıum olması çok hoş..usb 3 de var ilerde sıkıntı olmaz.zaten 4 gb ramda ekleniyor pcye oda 50 60 lira arası... en kral ekran kartıda taksalar laptopta oyun oynamak pek fazla zewk vermiyor bana...

    bu arada benim pcnin arkasında neden bant yoktu merak ettim şimdi :)

    diğer arkaşım recovery cdsi yapmak için 4 dvd lazım princo,phlıps,verbatim gibi sağlam dvd al. ve kullanma kılavuzunda yazıyor zaten atacağın adımları.cdleri yazdırmak 1 saat felan alıyor,fişe takmayı unutma pcyi..

    bu arada fan konusuna tekrar girersek fanın sürekli en düşük seviyede çalışması önerilen bişeymiş,eski laptoplarım huyu suyu farklıydı kıyaslama biraz anlamsız.eğer çok şikayet ediyor isen biosa girip ordan ayarlanabiliyormuş sanırım.şu hp destek hattını tekrar araman lazım :)




  • haklısın fatih piyasada bu fiyata alınabilecek en iyi bilgisayar şu anda buydu bencede diğerlerine nazaran. hard diski çok güçlü bu bilgisayarın şipşak açıyor herşeyi. fan sesini sorun etmiyorum artık alıştım diyebilirim:)) ben pes2012 falan oynuyorum genelde onları açsa yeter zaten bana. ama ilerde 4gb ram ekliycem: 1333mhz ram var bu bilgisayarda heralde hepsiburadada 1066mhz yazıyordu sanırım.
    senin arka kapakta bant olmaması benide şüphelendirdi:D benimkinde var sökmedim dursun koruyor bilgisayarı zararı yok:))
  • masa üstünde değişebilir grafiklere tıkladığımda oyun simgesi falan çıkmıyor ki. 2 seçenek çıkıyor yüksek performanslı gpu ve güç tasarruflu gpu.
  • tamam buldum şimdi evet oldu ama fan felaket dönüyor:))) yokya ben bu oyunu siliyim en iyisi yoksa fan eriycek gerek yok laptopta bu oyunları oynamaya:))
  • HP Pavilion DV6-6010ST LL044EA Core i5-2410M 6GB 750GB 1GB Vga HD6770M 15.6" Win7 Premium 64 Bit ..ARKADAŞLAR YARIN BU CİHAZI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM oyun OYNAMA DIŞINDA HERŞEYİ YAPIYORUM SORUN YAŞARMIYIM KULLANAN ARKADAŞLAR MEMNUNMU TAVSİYE EDERMİSİNİZ TEŞEKKÜRLER
  • bence hiç bir sorun yaşamazsın hatta oyun bile oynarsın:)) gayet güzel özellikleri bence hemen al
  • Arkadaşlar şimdi pc'yi 1.5 aydir aldimda bende kamerası çok kötüü sizdede öylemi acaba :S
  • hepsiburadayı aradım şu ekranın arkasındaki bantlar ilgili,48 saat içerisinde bilgilendirme yapıcaz dediler... ilk aldığım zamanlar bende şaşırmıştım,hatta youtubedeki videolarda ekrandada korma bandı çıkıyordu.ama forumda bir arkadaşta yazmıştı sanırım ondada yoktu :) artık takmıyorum pc taş gibi sorun olmadı 01.12.2011 den beri kullanıyorum günde en az 5-10 saat arası.

    arkadaşımın dediğim pcnin ekran kartı çok güzel bence,tek kötü tarafı onun hard diski 5400 rpm de dönüyor... 6 gb ram deniyor fakat ram ucuz o biraz göz boyamaca gibi.ama ekran kartı çok iyi 10 üzerinden 7 :)

    cyris 2 kasıyor evet,zaten o oyunu pek sevmedim,sürekli gerilim halinde oynamıştım baya ilerlemiştim :) cod serisini öneririm mw3 güzel,ama mw2 daha güzel bence,black olpsta çok fantastik :)
  • kamera fena değil kerem dostum.üzerinde hd felan yazıyor bide :) yüz algılama ve oto yakınlaştırması bile var. senin pcnin arkasındada koruma filmi varmı kerem dostum ? :)
  • Koruma kağıdı yoktu format cdsi bile yoktu sizlerde varmıydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremim1 -- 3 Şubat 2012; 0:31:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.