Şimdi Ara

Honda ve LG, 4.4 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Honda ve LG, 4.4 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak



    Honda, elektrikli araç pazarındaki varlığını güçlendirmek için kritik bir adım attı. Japon üretici, LG ile ortaklık kurarak ABD'de 4.4 milyar dolarlık batarya fabrikası inşa edecek.



    Özel olarak Honda'nın elektrikli araçları için batarya üreteceği açıklanan fabrika için lokasyon açıklanmadı fakat 2023'ün başında temel atma töreninin gerçekleştirileceği belirtildi. Yapılan açıklamaya göre üretim 2025 yılında başlayacak ve kapasitesi ilk etapta yıllık 40 gigawatt saat olacak.



    Verilen bilgiye göre yeni kurulacak fabrikada kese tipi lityum iyon bataryalar üretilecek. Bu bataryalar Kuzey Amerika pazarındaki Honda ve Acura logolu elektrikli araçlarda kullanılacak.



    2030'a kadar 30 farklı elektrikli araç hedefi



    Honda, 2030 yılına kadar yıllık 2 milyon adetten fazla üretim hacmine sahip 30 farklı elektrikli araç modelini dünya çapında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda farklı üreticilerle iş birliği yapan Japon şirket, General Motors ile Ultium platformu ve Ultium pilleri kullanmak üzere bir anlaşma yaptı.



    Ayrıca Bkz.TOGG, Smart-iX ve Etiya ile stratejik iş ortaklığına imza attı



    Bunun dışında Honda ve Sony, birlikte bir elektrikli araç geliştireceklerini ve bu aracın Sony'nin platformunu kullanacağını açıkladı. Honda aynı zamanda 2026 yılında kendi geliştirdiği e:Architecture platformunu da piyasaya sürmeyi hedefliyor. LG ortaklığında kurulacak fabrikayla ilgili takvime baktığımızda bu platformu kullanacak araçlarda bu fabrikada üretilen bataryaların kullanılmasını bekleyebiliriz.




    Kaynak:https://hondanews.com/en-US/honda-corporate/releases/release-1503019bd8a757ea08267d79440b01f7-lg-energy-solution-and-honda-to-form-joint-venture-for-ev-battery-production-in-the-us







  • sabırsızlanıyorum.
    ama yatırımı bizim ülkeye yapsalardı keşke :/

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Kışın ortasında, hiç uyarmadan “doğalgaz bitti yapı paydos” demek istememişlerdir.

  • Keşke bizede böyle yatırım gelse. Ben eminim gelecek. Avrupaya, Asyaya, Afrikaya yakınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Üretim neredeyse yatırım orada olur. Dünyanın en büyük 2. otomobil pazarı Amerika'da.

  • Varya Türkiye gelecekte bo**ku yedi Afrika'nın aç kabilelerine döneceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yc#1 kullanıcısına yanıt

    Ayrıca ABD ve Kanada (Orta Amerika da dahil edilebilir belki) Honda'nın en önemli pazarı. satışlarının %30-35'ini burada yapıyor ama gelirlerinin %55-60'ını da buradan elde ediyor.

  • helal olsun adamlar yapıyor valla Honda ve LG, 4.4 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak 

  • KOREA ve JAPAN ortaklığı...normalde birbirlerini gördüklerinde birbirine yıllarca küsmüş kardeş edası ile nefret ile bakan 2 milletten bahsediyorum


    değişen dünya'da fikirler mi değişti ? ben en çok burasını merak ediyorum, yoksa Korea+Japan ortaklığı dünyayı kurtarır şu vakit...

  • infinite kullanıcısına yanıt

    Dünya fikirleri değişti kesinlikle genel anlamda dünya dengeleri değişiyor 2022 itibariyle bunun adımları atıldı umarım herşey güzel olur 3. dünya savası Allah göstermesin yakın gibi herkes herkesle iyi geçinmeye çalışıyor bu ara.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.