Şimdi Ara

Honda Civic Hatchback 1,4 Sport / Opel yeni Astra 1,6 115hp Active Select

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 arabayıda çok beğeniyorum. Açıkcası hangisini almalıyım karar veremedim. Hondanın tasarımı müthiş. donanımı yeterli. Yakıt tüketimi düşük. Fiyatı 45.000 e bırakırız dediler, pazarlıkla biraz daha düşeceğine inanıyorum.
    Yeni astranın tasarımıda müthiş (Hondanınki biraz daha güzel görünüyor) donanımı yeterli. (hondadan eksileri alarm, usb bağlantısı yok ) Yakıt tüketimi biraz daha fazla (honda şehir içi 6,9 astra 9,8) Fiyat olarakda park sensörü hediyesi ile 41500 verdiler dahada inmeyeceklerini söylediler.
    Açıkcası kararsız kaldım acaba hangisini almak daha mantıklı, yardım ederseniz sevinirim.



  • Honda tabiki
  • Civic 1.4 performans açısından sıkıntı yaratabilir. Arabanın hakkı 1.8 litrelik motor ama onun da fiyatı yüksek. Astra 1.6 da performans/tüketim olarak iyi bir motor değil. Sonuçta tercihlerinizi kişisel olarak değerlendirirsem, iki araç da motorları dışında çok iyiler. Yerinizde olsam bu arabaları farklı motor seçenekleri ile düşünürdüm.
  • Astra abicim Astra. Honda Civic HB eskidi artık. 1,4 lerde farklı mı bilmiyorum da 1,8 lerde süspansiyonlar çok sert.

    Astra senelerce demode olmayacak, 2. elde anında satılacak bir araba.

    Ha ben olsam bu fiyatlara dizel bir Megane III HB veya Fiat Bravo 1,6 multijet veya 2. el Avensis falan alırdım. İlle de bu ikisinden biri olacak derseniz Honda Civic HB 1,8 veya AStra 1,4 140 hp nin 2. ellerine bakın. 2010 model falan rahat bulunur.
  • astra
  • 1.4 benzinli ve otomatik araca tek kelimeyle yazıktır o paralar.
  • Yakıt sorun değilse astra.
  • astra tüketimi manuel 8.3 olması lazım ama otomatik 9.8 buda ilginç yani 9.8lt/1000km ise çok fark var mış ama ikside aynı vites midir. honda i-shift öbürü active select???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madatruk01 -- 13 Ekim 2010; 18:15:57 >
  • .Performans açısından ikisi arasında pek fark yok gibi. İkisininde tasarımı harika, Astra birçok açıdan mantıklı ancak genellikle şehir içinde kullanacağım için 100 kmde 3 lt lik fark ciddi bir fark. 10000 kmde 1000 tl daha fazla yakıt parası ödeyeceğim anlamına geliyor. Evet arkadaşların dediği gibi bu paralar C sınıfı bu araçlara verilmez fakat tüm araçların fiyatları çok ciddi şekilde artmış durumda. Başlangıçtra 33.000- 35.000 Tl arası bir araba almayı düşünüyordum. fakat bu paralara otomatik, c sınıfı biraz donanımlı araç yok. Bu iki aracdan honda 2009 da yenilenmiş, astra ise bu sene çıkmış, 2. eli pek yok, olanlarında fiyatları çok yüksek.
  • Fiat Bravo 1,6 multijet
  • Honda
  • 2sininde motorları yeterlı degıl astra 1.4 140 hp veya 1.6 180 hp alınmalıdır ama performans onemlı degılse sorun degıl o zaman cıvıc eskıde artık ve 2.elide tutulmuyor hb lerin astra ıse daha yenı tasarıma sahıp ve coook daha guzel bence astra guzel bır tercıh olabılır hem daha ucuz konfor olarakta daha ustundur
  • Arkadaşım astra 140hp AT die bi model var ondan al derim ben tartışmasız , 45 bin lira vericem gaza bascam fırlamıcak araba yerinden Kanser olur adam walla
  • Tartışmasız Astra.. bir kere bu kasa Civic'in rakibi, şu an Classic olarak satılan modellerdir Tasarıma aldanmayın 2006'da piyasaya çıkmış bir araç ayrıca 100 beygir 1400cc motor + alışması zaman gerektiren i-shift şanzıman vb. Açıkçası Civic'in üstün olduğu hiçbir konu bulamıyorum ?
  • tabiki astra
    0 100 e 15 çıkan civice ve 1.4 motora sahip civice para vermem açıkcası
  • ARKADAŞLAR TASARIMINDAN DOLAYI HONDA CİVİC HB ALMAYA KARAR VERDİM. İNŞALLAH BU HAFTA VEYA BİRDAHAKİ HAFTANIN BAŞINDA BU ARABAYI ALACAĞIM. LİSTE FİYATI 47200TL HENÜZ PAZARLIK YAPMADIK AMA 44000 TL CİVARINA ARABAYI BIRAKACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpkoca

    ARKADAŞLAR TASARIMINDAN DOLAYI HONDA CİVİC HB ALMAYA KARAR VERDİM. İNŞALLAH BU HAFTA VEYA BİRDAHAKİ HAFTANIN BAŞINDA BU ARABAYI ALACAĞIM. LİSTE FİYATI 47200TL HENÜZ PAZARLIK YAPMADIK AMA 44000 TL CİVARINA ARABAYI BIRAKACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.


    astranın yüksek yakıt tüketimi, ve lpg takılmaması tercih edilmeme sebebidir. ayrıca bazı kronik sorunların forumlarda dolaştığını düşünürseniz bence bir süre beklemek lazım astra satın almak için.
    uygun fiyatı ve güncel tasarımı da tercih sebebidir.
    civic hb ise oldukça iyi donanıma sahip. i-shift başarılı, tasarım sıra dışı, yakıt çok tasarruflu, lpg ile uğraşmaya değmez, 6yıl garanti (çok çılıgın!) bence honda civic hb çok doğru tercih.
  • Astra
  • civic hb ise oldukça iyi donanıma sahip. i-shift başarılı, tasarım sıra dışı, yakıt çok tasarruflu, lpg ile uğraşmaya değmez, 6yıl garanti (çok çılıgın!) bence honda civic hb çok doğru tercih.

    Tercih sebeblerimi çok güzel açıklamışsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpkoca

    civic hb ise oldukça iyi donanıma sahip. i-shift başarılı, tasarım sıra dışı, yakıt çok tasarruflu, lpg ile uğraşmaya değmez, 6yıl garanti (çok çılıgın!) bence honda civic hb çok doğru tercih.

    Tercih sebeblerimi çok güzel açıklamışsınız.


    Test sürüşüne çıkmadan sakın almayın. Sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz 44.000 TL'ye çıkmışken bence Astra 1.4 140 hp Sport versiyon için pazarlık edin. Civic'den 5 yıl daha yeni teknoloji ve tasarım olarak bence daha güzel. Opel'deki AT de klasik tip otomatik şanzımandır, biraz daha fazla yakar fakat acemi vites geçişleri veya geri kaçırma yapmaz. Ama ben olsam manuel tercih ederdim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.