Şimdi Ara

Hisseli arsaya nasıl ev yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 5000 m2 Arsa üzerinde 500m2 hissem var..Ben bu hisseme 3 katlı bi ev yapmak istiyorum ama diğer hissedarlardan izin almak gerekiyormuş..Belediyeye gittim 25-26 hissedar varmış...Bu hissedarlardan nasıl izin alabilirim? Prosedür nasıl işliyor..25 kişiden izin aldık 1 kişi razı gelmedi ne yapabilirim?? Son olarak ben buraya bodozlama inşaata başlasam izin mizin almadan ileride bi sorun olurmu?



  • Hisseli arsaya nasıl ev yapılır?
  • Benim bildiğime göre; hissedarlardan izin almaya gerek yoktur. Kendi yeriniz neresi ise oraya yapabilirsiniz. Hatta 5000 m2 içinde, 500 m2'sini kullanmak üzere hisseli arsanın herhangi bir yerini kullanabilirsiniz. Fakat arsanın neresi kime ait önceden anlaşmışsanız bu şekilde istediğiniz yere yapmak diğerleri ile tatsızlığa sebep olabilir. "Kardeşim burası benimdi niye buraya yaptın?" diyebilirler. Ama kanunen bir şey yapamazlar.

    Kısaca hissedarlardan izin almaya gerek yok. Belediyeye müracaat edin işlemleri başlatın.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Yapma yav oluyormuydu öyle
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    Ben bildiklerimi yazdım. Ben bu şekilde öğrendim. Belediyeye sorabilirsiniz. Yanlış bir bilgi varsa ben de düzelteyim. "Oluyor muydu öyle" diye sorduğunuz nedir?
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hisseli arsa adı üstünde hisseli..5000 m2 10'da 1'i olan 500 m2'si bize ait...Hisseli arsalarda yer belli olmaz..Şöyle düşünün 1 eve 3 ortak var...Ortaklardan birisi diğer iki ortağa sormadan salona playstation cafe açabilirmi? Açamaz...Buda öyle birşey..Hani sizin dediğiniz gibi yerimiz belli olsa zaten yapılır..Hisseli arsada sadece pay vardır yer belli değildir..
  • HektorCupes H kullanıcısına yanıt
    İşte zaten yer belli olmadığı için hisseli arsanın herhangi 500 m2'sine yapılabiliyor. Ama dediğim gibi önceden ortaklar şurası senin şurası benim şekilde anlaşmışlarsa tatsızlık çıkar. Üzerine ev yapma konusuna ise ortaklar engel olamaz. Ortaklar anlaşıp 5000 m2 üzerine çok güzel bina(lar) yapılabilir. Ama bizim milletin anlaşıp da bir şeyler yaptığı nerde görülmüş?
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Valla 26 hissedar var o dediğiniz çok zor hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.