Şimdi Ara

telefizyonum neden kirmizi gosteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
25.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • degerli kardeslerimburasi yerimi bilmiyorum ama bende sony marka tv var 5 senelik .bundan 6 ay once kendi kendine kapaniyordu ve tekrar dugmeye basip aciyordum ve normal calismaya devam ediyordu bu yaklasik 5-6 defa oldu ve bidaha olmadi. ama bundan 1 hafta once gene basladi ve tekrar dugmesinden actigimda bazen 5 bazende 10 dakka sonlra kapaniyordu ve bunu hep yapiyordu. tamirciye goturemedim cunku cok buyuk ve agir bir tv. elektronikten anlayan biri geldi acti bazi lehimli yerleri tekkrrar lehimledi .sebebi (dediki lehimler zamanla kopuyormus). adam gittikten sonra tv yi aciyorum kapanma problemi hakketen duzelmis ama her acilista 10-15 dakka sonra ekran kirmizilasiyor .ve renk ayarina giriyorum ama ayar kendi kendine kapanmis ayar yapamiyorum sizce bu nedendir? $imdi diyceksinizki niye tamirciye goturmuyorsun. haklisiniz ama sorunun ne oldugunu bilmek istiyorum sorun kucuk bir sorunsa, belki kendim halledebilirim ayriyetten 4.kattan onu indirip cikartmak olum gibi valla.
    not tv plazma degil.







  • yeşil,mavi,kırmızı renkleri ayıran ve görüntüyü oluşturmak için çeken-iten mıknatıslardan(adları her neyse) yeşil olanı arıza yapmış olabilir.


    bırakın tv ci halletsin. zaten götürmenize gerek yok çağırın onlar eve gelir, gerekirse kucaklayıp taşırlar kendileri.
  • Benim TV de bazen kırmızı gösteriyordu. Tamirciye götürdüm. RGB si bozuk dedi. İki gün sonra aldım. Yine çalışmadı. Yine götürdüm. RGB yi değiştirmek lazım dedi. Ama değiştirmeden yapmış. Getirdim, yine sonuç değişmedi. Sonra bir ay geçtikten sonra kendiliğinden iyileşti.

    Televizyonum belki 15 belki 20 senelik.
  • Ekran tüpünün arkasında takılı olan bir devre var, ekranın cam kısmının arkaya doğru bittiği yerde yuvarlak tel soketlerin ucunda takılı. Üstünde potansiyometre dediğimiz ayar potları var. Sağa sola çevrilebilen. İş bu tv'nin RGB (RedGreenBlue-KırmızıYeşilMavi) kartı oluyor. Bu kartta arıza var büyük ihtimalle. Öyle soğuk lehimleri elden geçirmekle düzelmez o. Hatta demişsiniz ki, renk ayarları dahi açılmıyor. Bu da Displayin çalışmadığını gösterir. Belkide RGB kartından değilde ana karttan bir çalışma sorunu var. Tamirciye gitmeden bu sorun çözülmez. Servisin çalışanları tv'yi 4 değil 24. kattan bile indirir. Şahsım senelerce indirmiş birisi olarak söylüyorum (okul yılları)

    Eğer maddi konuda bir düşünceniz varsa, eve gelen serviste usta veya kalfa pozisyonundaki adama, tv'yi indirmeden önce arızayı gösterip tahmini bedel sorun. Büyük ihtimalle cevabı "dükkanda bakmadan olmaz abi" olacaktır ama denemekte fayda var. Dediğim gibi olursa bu seferde arıza bedeli için sizi aramalarını isteyin. arızayı tespit edip size bedelini söylesinler sizde isteğinizide göre yaptırıp yaptırmayacağınızı söyleyin. ama bedel yüksek gelirde yaptırmam derseniz tv'nin kapağı açılıp arıza tespiti yapıldığı için bir bede ödeyeceksiniz.. geçmiş olsun..




  • Hocam forum.donanimhaber.com 'un ilk sayfasında yuakrıda Elektronik, Ev elektroniği bölümü var.

    oraya sorarsanız daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar vardır.
  • sagolun kardesler ben konuyu bide elektronik bolumune tasiyim bari.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.