Şimdi Ara

High Power 650W Absolute mi?Ocz Fatality 550W Gamer Modüler Power Supply mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 12 şubat 2010
  • Valla High Power kullanmadığım için fikrim yok, OCZ Fata1ty 550w kullanıyorum.
    Bi daha alır mıyım? ASLA. Dışı süslü, içi küflü. Göz boyuyor sadece.
    Fanı da çok kalitesiz, High Power da birebir aynı diyolar...O yüzden ben olsam ikisinide almam, daha iyi markalara yönelirim.
    Önceden 2. el Enermax vardı gücü az diye 550 watt OCZ aldım ama cebinden çıkarırmış resmen ya, kalite taş gibiydi.

    PSU da ucuza kaçmamak lazım kesinlike. 250 TL'yi gözden çıkarmak lazım 500-600 watt için.
    Tabii iyi bişey arıyorsanız. Ben pişmanım şahsen 100 lira için cimrilik yaptığıma.
  • hocam elektronik üründur hepsi bozulur. Garanti diye bi şey var. Ocz son derece kaliteli. Ben daha fanin yük altında bile ses yaptığını görmedim. Ya enermax alsaydiniz o da bozulsaydi bu sefer o marka için bu cümleleri yazardıniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj gamer

    hocam elektronik üründur hepsi bozulur. Garanti diye bi şey var. Ocz son derece kaliteli. Ben daha fanin yük altında bile ses yaptığını görmedim. Ya enermax alsaydiniz o da bozulsaydi bu sefer o marka için bu cümleleri yazardıniz


    Arkadaşım BOZUK kelimesi nerede geçiyor... Hiçbir sorun yok alette, şu an da kullanıyorum. Garantisi de hala mevcut.
    Ben sadece Enermax ile arasında çok fark var dedim... Daha önce Enermax kullananlar anlar farkı; gerek ses, gerek kalite olarak. Fanı da patentlidir.
    Burda çoğunluk standart kasa güç kaynağından OCZ Fatal1ty'e geçiş yaptığı için aleti yere göğe koyamıyolar doğal olarak.
    Ama benim gibi attan inip eşşeğe binen fazla kimse yoktur herhalde.... Olsa eminim onlar da aynı şeyi yazarlar benim gibi...




  • Ne bileyim hocam sanki bozukmuş gibi ürünü yerden yere vuruyorsunuz. 500rpm de dönen fandan ses geliyor diyorsanız enermaxin fani dönmüyor galiba. Burada farklı kitleye hitap eden firmalar var. Enermax bir araba parası ile sistem kuranlara hitap ediyor. Ocz ise uygun fiyatla ORTA kaliteyi 800-1500tl dolaylarında sistem kuranlara hitap ediyor. Ama bu aralıkta cf veya sli kurulmaz. 4çekirdek ve hd5850 ye sahip bi sistem bile 500watt anca çeker. Psu ya fazla para verilecek olursa diğer sistem parçalarından kısmak gerekir. Hd4890 değil de hd4850 kullanılır misal. Benim de 2500-3000tl em olsa kuracağım sistemde tabiki enermax olur. Bilmem anlatabildim mi?
  • Ben varım ben
    Ben de Thermaltake'den OCZ Fatal1ty'e geçince attan inip eşşeğe binmiş gibi oldum. Performans ve kalite olarak söylüyorum. Harbiden dışı süslü, içi küflüymüş. Ses olarak nası oluyor, kaç rpm'de dönüyor ölçmedim ama 2x8cm fanlı Thermlatake bariz daha sessizdi. Güç kaynağı bence en önemli parçadır ama nedense insanlar hep PSU'dan keser. Ben de dahil; ama bi daha değil ekran kartından kısmak, ekran kartı almam anakartın ekran kartıyla idare ederim daha iyi.PSU sistemin kalbi, ekran kartına ne kadar para versen 2-3 sene sonra para bile etmiyor,resmen çöp. Ama iyi bir PSU yıllarca götürür, değeride pek fazla düşmez. OCZ Fatal1ty 550'yi 1 sene önce aldım ama fiyatı hala aynı aşağı yukarı...
    Hiçbir zaman ekran kartına uçuk paralar vermem ama PSU oldumu hiç acımam paraya bi daha, yeter ki kaliteli olsun, kendimi güvende hissedeyim. Bi daha aynı hatayı yapmam

    İlla ben F/P ürünü istiyorum çok para vermem diyenlere de modüler sistemli, Japon Nippon Chemicon kapasitörlü, 80+Bronze sertifikalı COUGAR 700 watt tavsiye ederim. Daha iyi bir F/P ürünü yok şu an...




  • Bu kadar görüş ve deneyim bildiriminin üstüne çok merak ettim Racer_ali
    isimli konuyu açan arkadaş hangi güç kaynağını aldı? Eğer aldıysa aldığı ürün
    hakkında görüşleri nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan3406

    High Power 650W tabiki


    Vay anasını

    Bir zamanlar highpower dillerden düzşmezdi.Favori markaların 1.sırasındaydı hatta forumda ekran kartı testleri yapılırken highpower 1200 watt videolarını görürdük.

    şimdi ise gel görkü genel olarak sapphire 625 watt ile seasonic 620 watt olan pusular öneriliyor ve daha iyi olsun diye 750 watt olan modülersiz seasonik önerilmekte.

    bakalım 1 sene sonra sapphire ile seasonic modası geçtikden sonra ne önerilecek.

    highpowerın ilerki yıllarda daha iyi serileri çıkaracağından şüphem yok.





    highpower 650 watt: 12 v kanalarından 25 A arkasında yazmalarına rağman iyi şekilde araştırdım Toplamda 50 a yerine 46 a vererek 552watt eder

    552 watt iyi bir rakamdır.slı yada crosfire kullanılabilir.tahminimce 4870x2 yada 2 adet gtx 460 a kadar destekler bunun üstü ekran kartları için sakıncalı olabilir.


    Sapphire PURE 625 WATT: eğer gerçekse 50 a veriyorsa doğrumudur değilmidir bilemem 600watt ederki birde

    peak değeri 625 watt bunu artık bilmeyen yok.Eğer 625 watı geçtiği an sistemi kapatır .%80 verimliliği düşünürken (625x100)/80=781,25 üzeri güçlerde oda 625 watt verimli değerine eşit oluyorki 781,25 üzeri güçü açtığında sistemi kapatıyor.


    bu 781,25 değerine eşit yada küçük watt değerini veren sistem

    corei7+2 adet slı gtx 580 gibi ekran kartı ile kurulmuş düzenek zaten bu sisteme oc yapıldığı zaman bu gücü veremeyen sapphire pure bile sınıfta kalmıştır ama

    normal bir bilgisayar kullanıcısı 2 adet gtx 580 kullanılmadığını varsayarsak bu pusu idare edeceğinin kanatindeyim.

    Aslında sapphire pure ortalama watt değeri cihazın arkasında verilseydi biz kullanıcılarda bu watt değerin ne sistemi çalıştıracağını yaklaşık olarak hesap alırdık .ortalama değerinin verilmemesi sapphire purenin eksik yanı.

    artısı ise modüler olması,4 adet pcı express çıkışlarının olması ve led olmasını bizzat arzulayanlar içinde orta sınıf bir pusudur bana göre .


    seasonic 620 watt olan modüler pusu: 24a dan 12 v kanalarına göre 48 a yapar 48 x12=576 watt ederki highpowerı az farkla geçiyor.

    modüler olması avantaj.Ha birde yanlış anlaşılmasın cihazın çakmaları varmış piyasada 80 plus diyede yutturuluyormuş bu olayın doğru olup olmadı hakkında söylentiler var.Bu konuyu araştırınız.

    cihazın 620 watı geçtiği halde sistem kapanmaması gibi bir durum yok.Bunu bizim bilgisayarcı arkadaş aynı cihazı kullanırken test etti bu duruma çok sevindim.


    Genel olarak sistem gücüne göre yorumladığımızda

    Bana göre sistem kapanmalarını göz ardı edersek

    sapphire pure 625>seasonic 620 watt>highpower 650 watt


    işcilik ,kaliteli parçalar ile yorumladığımızda

    seasonic>sapphire pure>highpower

    enermaxın yardımı olmasaydı highpower sapphire pureden daha iyidir diyebilirdim.


    hem işcilik hem performasn hem güç olarak yorumladığımızda

    seasonic>sapphire pure>highpower dır.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.