Şimdi Ara

High Power 650W Absolute mi?Ocz Fatality 550W Gamer Modüler Power Supply mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkdaşlar,
    Mevzu bahis olan 2 tane PSU var şimdi bahar ayında fermilerin çıkması ve Ati'nin 5850 yada 5870 için indirime gitceğini düşünürsek 9800 gt ekran kartımı yenilemeyi düşünüyorum.Aklımda fermileri görmeden ekran kartı almamak olsada 5850'ye extrem soğutmalı (vapor X gibi) bir seri çıkması ile almayı düşündüğüm bir kart.Asıl sorun bende Xilence 480W PSU var şu an için 9800Gt ekran kartımı çok rahat çalıştırıp imzamdaki sistemde hiç bir sorun yaratmasada biraz daha uzun vade'de PSU değişrmeden kullanacağım PSU'yu yenilemeyi düşünüyorum ekran kartından önce.Yalnız bu 2 PSU arasında kararsız kaldım! İkizide nerdeyse aynı gibi,verdiği çıkışlarlarda aynı.OCZ PSU'nun artısı fiyatın High power'dan biraz daha düşük ve fan'nın led'li olması ama aklım high Power'da çünkü 650W.Şimdi benim 5850'nin fiyatının düşmesi ile 5850 alcak olsanız ve ilerde ekran kartını tekrar değiştirebilme ihtimaliniz olsa Hangisini düşünürdünüz?

    Mesela "Chris Brown" arkdaşımızın başka bir PSU konusunda yaptığı yorumda
    "500W kaliteli bir psu , CF-SLi ve eXtreem Oc olmadıkça ,, 5970-5870X2-9800GX2-GTX295 gibi hayvani kartlar işin içine girmedikçe standart sistemlerin hemen hepsine yeterlidirler. Ama daha bugun açıklanıyor çıkacak 5870X2 kendi başına 525W çekiyor zaten , e bu kart için 800W + Bir psu almak mantıksız değildir çünkü bu kartın kullanılacagı sistemde zaten üst düzeydir." bu olmuş.
    gelelim baş rol oyuncularımıza;

    High Power 650W Absolute Serisi Modüler Güç Kaynağı

    Fiyat/Performansta Yeni Bir Standart: High Power Absolute Serisi!

    Yeni 80 Plus verimlilik sertifikalı ve modüler kablolu High Power Absolute serisi, 13.5cm sessiz fanı ve yüksek çıkış gücüne sahip 12V kanalları ile performans isteyen kullanıcılara kaliteyi uygun fiyatlı olarak sunuyor. High Power Absolute 650W, üzerinde bulunan 2 adet 12V kanalı üzerindeki max. 25A akım değeri ve 2 adet PCI-Express güç girişi sayesinde piyasadaki pek çok ekran kartını SLI veya Crossfire modunda rahatlıkla çalıştırabilir. Üstelik hem kutu hem de orjinal kullanım kılavuzu Türkçe açıklamalarla!

    80 Plus Verimlilik Sertifikası İle Sadece Harcadığınız Gücün Parasını Ödeyin

    Her türlü yük altında %80'in üzerinde verimlilik sağlayan güç kaynaklarına verilen 80 Plus sertifikasına sahip High Power Absolute serisi, diğer ucuz güç kaynaklarındaki verimsizlik nedeniyle boşa harcanan güç miktarını azaltır ve bu sayede elektrik tasarrufu sağlar. 80+ sertifikası , bilgisayarınızın harcadığı güç miktarı ne olursa olsun verimliliğin %80'in altına düşmeyeceğini garanti eder. Üstelik altın kaplama konnektör uçları sayesinde iletim sırasındaki güç kayıpları minimum düzeyde kalır.

    4 adet IDE, 6 adet SATA ve 2 adet PCI-Express ekran kartı çıkışı sunan ve bu çıkışların sadece ihtiyacınız kadarını modüler olarak takıp çıkarabilmenizi sağlayan yapısı ile High Power Absolute 650W, kılıflı yapıdaki kablolarıyla hem kasa içi dağınıklığını önler hem de kasa soğutmasına katkıda bulunur. Üstelik kullanmadığınız kabloları saklayabileceğiniz taşıma çantası da kutuya dahil!


    * 1x 20+4 pin anakart güç çıkışı

    * 1x 8-pin ve 1x 4-pin CPU 12V çıkışı

    * 1x PCI-Express Ekran Kartı için 6-pin güç çıkışı

    * 1x PCI-Express Ekran Kartı için 6+2 pin güç çıkışı

    * 4x Ez-Extract 4-pin çıkış (IDE HDD/DVD)

    * 2x Floppy çıkışı

    * 6x S-ATA çıkışı

    Aktif PFC ve 6 Kademeli Akım/Gerilim Koruması

    Şebekeden kaynaklanan aktif/reaktif güç bozulmalarını önlemek için Aktif PFC korumasına da sahip olan High Power 560W, reaktif/aktif güç dengesizliklerini %99'a varan oranlarda anahtarlama devresi ile otomatik olarak düzeltir, bilgisayarınız içerisinde bunların yol açabileceği arızalardan korur.

    13.5cm Ultra-sessiz, Devir Kontrollü Fan

    High Power Absolute 650W, 13.5cm'lik sessiz ve ısıya göre devrini ayarlayan fanı sayesinde bugüne kadar rastlamadığınız sessizlikte bir güç kaynağıdır. Arka havalandırma ızgarası da hava akışına engel olmayacak şekilde petek yapıda tasarlanmıştır.

    Teknik Özellikler:


    * Nominal Güç Değeri: 650W

    * Verimlilik: %80+ (80+ Sertifikalı)

    * Soğutma sistemi: Ortam ısısı veya yüke bağlı 13.5cm değişken hızlı fan

    * MTBF: 100.000 saat çalışma süresi (%75 yük altında)

    * Yüksek Gerilim/Akım/Güç ve Kısa Devre Korumaları

    * Max. Çıkış Değerleri: 12V1: 25A , 12V2: 25A , +5V: 25A, +3.3V: 25A

    FiyaT: 200-210 TL arası

    OCZ Fatal1ty Serisi 550W Modüler Güç Kaynağı

    Oyunculara özel, modüler kablolu ve 13.5cm kırmızı LED fanlı güç kaynağı!

    Oyuncuların Yeni Gözdesi: Fatal1ty Serisi 550 Watt !

    Tüm dünyada oyuncuların en çok tercih ettiği ürün ve aksesuarların markası olan Fatal1ty, OCZ ile iş birliği sonucu Fatal1ty serisi performans bellekleriyle oyunculara çözüm oluşturmuştu. Şimdi de Fatal1ty serisi güç kaynaklarıyla oyunculara yönelik çözümler sunan OCZ, yeni modelinde 13.5cm kırmızı LED'li fanı ve modüler kablo yapısıyla hem görsel hem de işlevsel çözümler sunmaktadır. Ayrıca 80 Plus verimlilik sertifikalı OCZ Fatal1ty serisi, yüksek çıkış gücüne sahip 12V kanalları ile performans isteyen kullanıcılara yüksek kalite sunuyor. OCZ Fatal1ty Serisi 550W, üzerinde bulunan 2 adet 12V kanalı üzerindeki max 25A akım değeri ve 2 adet PCI-Express güç girişi sayesinde NVIDIA GeForce GTX280 ve ATI Radeon HD 4870 gibi piyasadaki güçlü ekran kartlarını sorunsuz çalıştırabilir.

    80 Plus Verimlilik Sertifikası İle Sadece Harcadığınız Gücün Parasını Ödeyin
    Her türlü yük altında %80'in üzerinde verimlilik sağlayan güç kaynaklarına verilen 80 Plus sertifikasına sahip OCZ Fatal1ty serisi, diğer ucuz güç kaynaklarındaki verimsizlik nedeniyle boşa harcanan güç miktarını azaltır ve bu sayede elektrik tasarrufu sağlar. 80+ sertifikası, bilgisayarınızın harcadığı güç miktarı ne olursa olsun verimliliğin %80'in altına düşmeyeceğini garanti eder. Üstelik altın kaplama konnektör uçları sayesinde iletim sırasındaki güç kayıpları minimum düzeyde kalır.


    Modüler ve Kılıflı Kablolar ile Kasa İçindeki Dağınıklığa Son!
    5 adet IDE, 6 adet SATA ve 2 adet PCI-Express ekran kartı çıkışı sunan ve bu çıkışların sadece ihtiyacınız kadarını modüler olarak takıp çıkarabilmenizi sağlayan yapısı ile OCZ Fatal1ty Serisi 550W, kılıflı yapıdaki kablolarıyla hem kasa içi dağınıklığı önler, hem de kasa soğutmasına katkıda bulunur. Üstelik kullanmadığınız kabloları saklayabileceğiniz taşıma çantası da kutuya dahil!

    * 1 x 20+4 pin anakart güç çıkışı
    * 1 x 8-pin CPU 12V çıkışı
    * 1 x 4-pin CPU 12V çıkışı
    * 1 x 6 pin PCI-Express güç çıkışı
    * 1 x 6+2 pin PCI-Express güç çıkışı
    * 5 x Ez-Extract 4-pin çıkış (IDE HDD/DVD)
    * 1 x Floppy çıkışı
    * 6 x S-ATA çıkışı

    Aktif PFC ve 6 Kademeli Akım/Gerilim Koruması
    Şebekeden kaynaklanan aktif/reaktif güç bozulmalarını önlemek için Aktif PFC korumasına da sahip olan OCZ Fatal1ty 550W, reaktif/aktif güç dengesizliklerini %99'a varan oranlarda anahtarlama devresi ile otomatik olarak düzeltir, bilgisayarınız içerisinde bunların yol açabileceği arızalardan korur.

    13.5cm Ultra-sessiz Kırmızı LED, Devir Kontrollü Fan
    OCZ Fatal1ty Serisi 550W, 13.5cm'lik sessiz ve ısıya göre devrini ayarlayan fanı sayesinde oldukça sessiz şekilde çalışan bir güç kaynağıdır. Modifiye tutkunlarının kasalarına görsel olarak renk katmaları için fanı kırmızı LED'li yapıdadır. Güç kaynağının arka havalandırma ızgarası da, hava akışına engel olmayacak şekilde petek yapıda tasarlanmıştır.

    Teknik Özellikler:

    * Nominal Güç Değeri: 550W
    * Verimlilik: %80+ (80+ Sertifikalı)
    * Soğutma sistemi: Ortam ısısı veya yüke bağlı 13.5cm değişken hızlı kırmızı LED'li fan
    * MTBF: 100.000 saat çalışma süresi (25C ortam sıcaklığında)
    * Yüksek Gerilim/Akım/Güç ve Kısa Devre Korumaları
    * Max. Çıkış Değerleri: 12V1: 25A , 12V2: 25A , +5V: 25A, +3.3V: 25A

    Fiyat: 175TL -185 TL arası

     High Power 650W Absolute mi?Ocz Fatality 550W Gamer Modüler Power Supply mi?


     High Power 650W Absolute mi?Ocz Fatality 550W Gamer Modüler Power Supply mi?


     High Power 650W Absolute mi?Ocz Fatality 550W Gamer Modüler Power Supply mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 4 Şubat 2010; 16:36:07 >







  • Bana sorarsanız ikiside yeterli olur 5850 için. 650 W lazım olursa High Power düşünülebilir.
  • high power ocz ye göre daha iyidit. Tercih edebilirsiniz
  • 5850 için ATİ kendi sitesinde 500w ve üzeri bir PSU istemiş hatta 5870 içinde 500w ve üzeri yeterli demiş.
    Evet bu kartlar için O.C. bile yapılsa çok rahat yeterli olcaktır ikiside peki ilerleyen zamanlarda ekran kartı ve CPU üreticilerin daha düşük güç gereksinimi isteyen ürünlere yönelceğini düşünürsek OCZ 550w yeterli gibi ama ya yetmezse ilerde tekrar PSU da almak istemiyorum!
    Şu an için OCZ nin yeterli olması,fiyatının High power'a göre düşük olması ve led fanı ile bana göz kırpıyor ama high power'da ilerisi için daha iyi yatırım diyor!
  • tabi hıgh power
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    tabi hıgh power

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    tabi hıgh power


    Tabi ki High power diyorsun peki nerdeyse çıkışları aynı ikisininde sadece High power'ın 100W daha fazla benim aklıma sadece ileride güç gereksinimleri artarsa ekran kartlarının evet o zaman iyiki High Power almışım dicem ama şu an için OCZ ile arasında benim bilmediğim başka bir fark varmı? Bu konuda fikri olan arkdaş varmı?
  • Pclabs seninde bahsettiğin ocz psunun incelemesini yapmıştı adamlar 649W yüklemişler psuya ve hiçbişey olmadan çalıştırmış inanmayanlar pclabs ın sitesine girip incelemesini okuyabilirler.
    Bu durumda hangisi ucuzsa onu almak mantıklı değilmi..Hee bide ocz psudaki parçaların seri kodları falan high power dakilerle aynışmış ben size inceleme linkini vereyim kendiiz bakın :)

    http://www.pclabs.com.tr/2009/12/08/ocz-550w-fatal1ty-moduler-guc-kaynagi-incelemesi/
  • Herkes High Power demiş belki de haklısıznızdır fakat benim PClabs sitesinde okuduğum OCZ Fatal1ty Serisi 550W'in cok cok iyi bir P.S.U olduğuydu...Bilhassa şu linkte ki sayfayı okumanı tavsiye ederimhttp://www.pclabs.com.tr/2009/12/08/ocz-550w-fatal1ty-moduler-guc-kaynagi-incelemesi/3/...Şahsen eğer cok fiyat farkı varsa benim tercihim OCZ'den yana olurdu...Bu arada bu da HighPower'ın linkihttp://www.pclabs.com.tr/2009/09/02/high-power-absolute-650w-moduler-guc-kaynagi-incelemesi/3/...Bu P.S.U'da cok övmüşler fakat arada cok fiyat farkı varsa ve cok cok üst düzey bir bilgisayar ile kullanmayacaksan dediğim gibi benim tercihim OCZ olurdu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 1 Şubat 2010; 13:38:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtremee

    Pclabs seninde bahsettiğin ocz psunun incelemesini yapmıştı adamlar 649W yüklemişler psuya ve hiçbişey olmadan çalıştırmış inanmayanlar pclabs ın sitesine girip incelemesini okuyabilirler.
    Bu durumda hangisi ucuzsa onu almak mantıklı değilmi..Hee bide ocz psudaki parçaların seri kodları falan high power dakilerle aynışmış ben size inceleme linkini vereyim kendiiz bakın :)

    http://www.pclabs.com.tr/2009/12/08/ocz-550w-fatal1ty-moduler-guc-kaynagi-incelemesi/


    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum acaba yanılıyormuyum yada bilmediğim başka bir şey mi var diye forumda konusu açma gereği hissettim.




  • Fiyat farkı olarak 30-40 TL falan var ama neden pek çok insan amper ve çıkışları aynı olan iki PSU için illa High Power dediler onu merak ettim.Benim bildiğim kadarı ile aralarında sadece 100w fark var! ve OCZ fatalaty'nin led'li fan'ı kasa içinde daha güzel durcağını düşünüyorum.
  • Ben high power 650w modüler güç kaynağımı alırken ocz stealthxstream 700w psu su ile karşılaştırmıştım. 2 sinden birini alacaktım ve gördüğüm üzerindeki etiketlerinde yazan bütün amper değerleri vs. malzeme kalitesi falan tamamen aynıydı. Sadece birinde ocz 700 watt diğerinde high power 650 watt yazıyor ancak high powerın verdiği gücü toplayıncada 700 watt oluyordu. İnternette (donanımhaber olabilir) izlediğim bir incelemedeyse high powerın anlık 800 watt a kadar çıktığını gördüğüm için tercihim high power oldu.
  • incelemesinide buldum bahsettiğim videoda burada izlemek istersen. Tabii benim bu yazdıklarım illaki high power absolute al diye değil zamanında bu model üzerine odaklanıp araştırdığım için bildiklerimi aktarmak istedim. Ocz nin performansı ile ilgili bu kadar kesin konuşamam.

    http://www.pclabs.com.tr/2009/09/02/high-power-absolute-650w-moduler-guc-kaynagi-incelemesi/
  • Eyvallah arkdaşım,benimde aklımda High Power almak vardı çünkü herkez bu high Power'dan çok memnun ama gel gör ki bu yukarda bahsettiğim iki model arasında nerdeyse hiç bir bariz bir fark yok güç çıkışları,amperleri aynı! Hatta pclabs incelemesinde 650W da bile hiç bir zorlanma göstermemiş!
    ve fiyatı 30-40tl daha ucuz + kasanın içini daha güzel ve şık duran kırmızı Led'li fan'ı var OCZ 550 fatalty'nin.
    Düşünsene yeni çıkıcak fermilerden tutta,5970'i bile kaldırabildek bir PSU,OCZ fatalaty.
  • Pclabs incelemesinde ikisinin de aynı ürün olduğu ocz nin sessiz çalışması için 550w etiketlendiği yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mav1li

    Pclabs incelemesinde ikisinin de aynı ürün olduğu ocz nin sessiz çalışması için 550w etiketlendiği yazıyor.

    Doğrusu bende bu aralar P.S.U almayı düşünüyordum ve haliyle epey araştırdım...Dediğiniz gibi sessiz calışması icin 550 Watt resmi olarak desteklediği ama gayrıresmi testlerde 650 Watt'da sorun cıkarmadığını söylemişlerdi...Doğrusu SLI veya Crossfire yapmayacağım ve aşırı derecede O.C de yapmayacağım icin de bu P.S.U almayı düşünüyordum...Ve bu P.S.U'nun yapmadığım seyler yapılmadıkca her sistemi de kaldıracağını düşünüyorum...
  • Benimde aklımda şu an OCZ Fatal1ty Serisi 550W Modüler var
  • high power 650w kullanıyorum ve çok memnunum. Cpu-ram-ekran kartı nın hepsinde oc mevcut
  • fatalty absolute nin daha zayıf devrelerle(ya da amperi saglayan neyse onunla) kurulmus olanı olabilr ya da birebir kopyası da olabilir çünkü %150 yükte çalışmıyor. her 2 ürünü de sirtec üretiyor.
  • Ben Kullanıyorum High Power Absolute 650 W modelini ve Çok memnunun Öneririm
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.