Şimdi Ara

hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
11.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marshall-Bruce

    Yanlış bir bakış açısı... Sizi duyan da batılı geçlerin harıl harıl ders çalıştığını falan zannedecek. İnanın bana bizim gençlerden daha fazla eğlence düşkünüler. 18 olmadan sürekli ev partileri vs. 18 olur olmaz ilk iş gece kulüplerine barlara gitmek, sonrası zaten her haftaya dökülüyor. Olay da ders çalışmak değil zaten. En baştan iyi bir kariyer sahibi olmak isteyen adam batılı da olsa Türk de olsa ders çalışıyor kendini geliştiriyor, geliştirmezse de onun sorunu.


    Önemli nokta ise, biz insanız. Herkes kariyer sahibi olmayı ya da aşırı zengin olmayı düşlemiyor. Bazılarımız için rahat bir yaşam sürmek önemli olan şey. Yurtdışında eğlenen gencin iş olanağı çok. İşler Tr'deki gibi 12 saat çalışmak ya da molasız yardırmak veya buna benzer işler değil. Kariyer peşinden koşmamış batılı bir inşaat işçisi, garsonu, aşçısı vs. asgari ücretle bizden 10 belki 20 kat iyi olanaklara ulaşırken, arabasını, telefonunu, bilgisayarını rahat alabilirken, kuş kadar birikimle istediği yeri gezebilirken bizde ise asgari ücretle bunlar çok uzun süreli çalışmayla yapılabiliyor. Yani bir batılının hayat standardı yüksek. Uyuşturucuya, alkole, kumara düşmemişse olması gereken insani standartlarda yaşıyor.


    Ki diğer önemli nokta, yurtdışında sadece mcdonalds, kfc gibi yerlerde asgari ücret teklif ediliyor. Bir inşaat bakın üzerine basıyorum "işçisi" bulunduğum ülkede saatlik 35 Au Doları ila 60 Au doları arasında bir kazanç elde ediyor. Türkiyede mühendise asgari ücret teklif edildiğini duyuyorum.


    Ve inanın bana torpil çok az. Tr'de okulunu okumuş adamı kadroda yer yok diye işe almadılar ama mesleği hiç yapmamış teorik bir bilgisi olmayan kadını sırf ustanın akrabası diye gözümün önünde işe aldılar. Öyle mevki makam falan değil düşük seviyeli bir iş ha.


    Türkiyede güzel bir kariyer veya çok kazanç hayali kuran insanların çoğu, ancak iyi bir kariyer/kazanç sayesinde bir batılının standartlarına erişebileceği için onları düşlüyor aslında.

    hocam neden konuyu okumadan sadece başlığı okuyup yazıyorsun? hani kuantum fiziği falan anlatmadım la gayet basit türkçe sözcüklerle derdimi döktüm :)


    türk gençliği çalışmak zorunda demiyorum, banane çalışsın çalışmasın ilgilendirmez. ben "yurt dışına göç etmek isteyip çalışmayan ve bunun sihirli değnekle olmasını isteyen" gençliğe sesleniyorum. yemin ediyorum cevap verirken harcadığım zamana yazık ya





  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Hade len ordan, Isvicre'deki ayni yas grubuyla kendini kiyasliyor bide.


    Forbese 30 under 30 yaz bakalim 18 19 yasinda cocuklar ne isler kuruyor gor, Turkiyedeki bebeler anca pubg oynayip birbirilerinin analarina sove dursun



    Alıntıları Göster

    Valla pubg filan bilmem ama oyundan para yapanlar içinde bir tane bile Türk yok. 4-5 milyon nüfuslu iskandinav ülkelerinden bile 3er 5er adam çıkmış listede. Demek ki oyun oynamasını bile beceremiyoruz.  


    https://www.esportsearnings.com/players


    Oyun her ülkede oynanıyor dostlar. Saçma sapan oyun oynayanlara laf atmayın boşa. Ha onlar zengin onlar oynar derseniz aynı şeyi şirket kuranlar için de derler. Sonuç olarak kıyas yapmak çok sağlıklı olmuyor.





  • sebep sensin işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E2986D96 -- 8 Aralık 2020; 23:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatmak istediklerin yanlış değil ama coğrafya kaderdir yakarışına da cevap değil. Bir kere kendi verdiğin örnekle çürütüyorsun. Yabancı Dil öğrenmek zorunda olmak bile başlı başına buna örnek. Başkasının anadili evrensel dil ya da diller arasında diye onu öğrenmek zorundayız.
  • Ya yazıyı okurken ne kalifiyen var dedin ya orda bıraktım okumak istemedim çünkü herşeyin özü özeti şu

    Kuşak vs fartketmez birşeyleri değiştirmek istiyorsan önce kendini değiştireceksin bunun neyini anlamıyorlar çok net ve öz bilgi değişim kendinle başlar...

    Kendini değiştirmeden etrafın değişmesini beklemek...
  • pisrabbit kullanıcısına yanıt
    Sana katılıyorum iyi bişi söyledin eyvallah da o zaman ben niye dedelerimizin yazdığını okuyamıyorum niye Osmanlıca öğrenmek zorundayım ben bu ülke doğdum ana dilim de yazılan kitapları okuyamamak sana da tuhaf gelmiyor mu bilsek güzel olmazmıydı
  • Herkesin tahammülü aynı değil kardeş sen askerliğe sabrederken birisi sabredemeyebilir. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil.

  • Patoloji hocamız derste şöyle demişti"Bizim atalarımız zamanında çalışmadilar,biz şimdi onlara laf ediyoruz.Gelecek nesilde bize laf edicek,çok çalışmalıyız." Gerçi 36 saat çalışıp nobet tutup birilerinin işlerini görmek çalışmak mı başka birşey mi ayrı konu.Japonlar,Almanlar vs zamaninda çalışmışlar çekmişler.Biz ise sağ mi sol mu,a parti mi b parti mi diye dünyayı unutmuşuz.Cografya kader de biz kaderimizi değiştirmek için ne yapıyoruz o önemli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transformation kullanıcısına yanıt
    Bu da savunduğun şeyi çürütüyor :) yine bu coğrafyada doğmanın ceremesi yazdığın. Ayrıca dil ile alfabeyi ayırt etmek lazım. Bizim dilimiz değişmedi, alfabemiz değişti.
    Şuan Amerika'daki bilim metric ölçüsünü kullanırken, Amerika hala daha feet, Mill gibi, İngilterenin ucube ölçü birimini kullanıyor. İngiltere bile kullanmıyor ve dalga konusu. Biz de Türkçe konuşurken, dilimize hiç yatkın olmayan Arap harfleri ile mi devam etseydik yani? Araplar, kendi dili ve alfabesini kullanıyor da noluyor, onlar bile anlamıyor. Ayrıca senin atana okuma yazma yapmıyordu ki bişey yazsın da sen de merak edip oku :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4BB9945F7

    Herkesin tahammülü aynı değil kardeş sen askerliğe sabrederken birisi sabredemeyebilir. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil.

    Çabalamaktan bahsediyorum arkadaşım cephede savaşmıyorsun.Basit bir acemi birliği eğitimine bile dayanamayacaksan hayatta neye karşı güçlü olacaksın.Bunlar boş beleş adamlardı şu an bile tek başlarına bir işte başarılı olduklarını sanmıyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pisrabbit kullanıcısına yanıt
    Maşallah ne kadar kültürlü ve akıllı birisin hele birde atana duyduğun saygı dan da çok etkilendim tebrik ederim.
  • Ülkenin kısa ve net özeti birkaç şeye katılmasam da. Söyle de kısacık özetleyebiliriz. Gençlerimiz armut piş ağzıma diyorlar daima. Gençler olarak genelleme yapmamak da mümkün çünkü her yaş kesiminden çıkıyor bu düşünce. Onlarda bu birim bizde şu birim, onlarda böyle bizde böyle, onlar zıkkımın kökünü yiyor biz ekmek bulamıyoruz. Onlar da kızlar merhaba diyor bizde sapık yerine konuyiruz gibi abuk subuk saçma sapan konular üzerinde master yapmak tan sa kendileri için birseyler yapmaya çabalamaya çalışsalar böyle olmayacak. Ama yok olmaz o popo o pc sandalyesinden kalkmaz. 1 ay önce konu açan bir arkadaş var idi ölüyorum açız üniversite okucam okuyamıyorum paramız yok diyen buna katılanlar da sürüsüne bereket dolu dolu. 1 hafta önce gördüm Ps5 ana konuda adam Ps5 i yapıştırmış. Daha kalkmam başından 2022 ye kadar diyor. E sen ne dersin bu insana. Artık bu forumda yazılan cizilen hiç birsey bana inandırıcı gelmiyor. Her koyun kendi bacağından asılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Valla pubg filan bilmem ama oyundan para yapanlar içinde bir tane bile Türk yok. 4-5 milyon nüfuslu iskandinav ülkelerinden bile 3er 5er adam çıkmış listede. Demek ki oyun oynamasını bile beceremiyoruz.  


    https://www.esportsearnings.com/players


    Oyun her ülkede oynanıyor dostlar. Saçma sapan oyun oynayanlara laf atmayın boşa. Ha onlar zengin onlar oynar derseniz aynı şeyi şirket kuranlar için de derler. Sonuç olarak kıyas yapmak çok sağlıklı olmuyor.



    Alıntıları Göster

    Kardesim daha okudugunu anlamakta acizsin, gelip kiyaslama yapiyorsun


    Sabah aksam sacma sapan oyun oynayan bir tip oldugun zaten ulke siralamarini bile bilmenden belli.


    Ben forbes 30 under 30 diyorum cocuk kalkmis esport linki atiyor. Gel de bu gencleri savun





  • Transformation kullanıcısına yanıt
    Aklını kullanmayı bilen biriyim evet. Sadece siyasi olup başka hiç bir yetisi olmayan biri ya da birilerinin lafları ile yorum yazmak yerine bu daha akıllıca.
  • Bence çok ciddi bir yanlışlık var mesajda...


    Coğrafya kaderdir cümlesi böyle açıklanamaz.


    Diyelim ki iki çocuğun potansiyeli aynı olsun. Hem de ortalama veya düşük olsun.


    1) Refah seviyesi yüksek X bir ülkede, ortalama bir üniversite veya kolejden mezun olan ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra, ortalama bir iş buluyor, ortalama bir çalışma süresi karşılığı ortalama hatta güzel hatırınız için ülkesinin asgari ücretini kazanıyor. Ki ortalama 1500-200 euro/dolar civarıdır durumu iyi olan çoğu ülkede.


    Bu çocuk bu ücretle kimseye ihtiyacı olmadan hayatını sürdürebiliyor, bir köşeye aylık 100-200 dolar/euro atarak bir gencin ihtiyaç duyabileceği şeyleri kısa sürede alabiliyor. Ev-araba gibi daha büyük ihtiyaçlar için çok düşük faizli krediler ile işini görebiliyor. Zaten anne-babası yardım ediyorsa buna da ihtiyacı kalmıyor.


    2) Türkiye'de ortalama bir üniversiteden mezun olan, ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra;


    • 1-2 sene işsiz geziyor.
    • Bu sırada aile baskısı, arkadaş baskısı yiyor. Beceriksiz damgası yiyor.
    • İş mülakatına gidiyor, sınavda kendisinden 10-20 puan düşük alan ama dayısı sağlam bir vatandaşın arkasında kalıyor.
    • İş bulduysa asgari ücret veya 300-500 TL fazlasına ancak buluyor. Zaten öz mesleğini icra edememesini saymıyorum bile
    • Bu para açıklanan AÇLIK SINIRININ BİLE ALTINDA KALIYOR.
    • Milletin köşeye ayırdığı ihtiyaç duymadığı miktarlara aldığı bir konsolu, telefonu, bilgisayarı 3-4-5 maaşı ile alabiliyor. Ki aç yaşaması lazım bunun için.
    • Ev-araç zaten yanaşamıyor.
    • Ciddi bir ilişkisi varsa bile düğün-dernek masrafından ötürü öteliyor. Ötelemezse ilişkisi zarar görüyor.
    • Hepsini geçtim, her insan gibi canı güzel ve özel bir şeyler yemek istiyor. Ama aklına kira-aidat-fatura gibi ödemeleri gelince bunda da hevesi kırılıyor.
    • Bir iki marka kıyafetim olsun diyor, ama sağlam bir markada dandik bir gömlekte 600 TL fiyat etiketini görünce yine mecbur çark ediyor.
    • En sonunda da yıllar geçiyor bu çocuk gençliğini yitiriyor. Üstelik bu kaybettiği ve keyif almadığı yılları telafi edebileceği bir seçenek de bulunmuyor.


    SONUÇ : MUTSUZ VE BOŞA GEÇMİŞ YILLAR...


    Üstelik biri de gelip konu açıyor, bu çocuğun neslini işe yaramamazlıkla itham ediyor.


    Daha da acısı, şu an bu çocukların kazandığı para ile 2 adım ötedeki ülkelere uçak bileti bile alınamıyor. Ne gitmesi...


    Coğrafya kaderdir demek, doğduğun ülke şansın ya da şanssızlığındır demek...


    Kendisini kurtarmış, istediği hayat standartlarına aşağı yukarı ulaşmış ama maalesef şu anki çocuklara/gençlere yardım edememiş birisi olarak yazıyorum bunu. Ne sunabildik ki bizden sonraki jenerasyona, neyin ahkamını keseceğiz ?


    Özür dilemekten başka sözümüzün olmaması gerekirken, yeni nesilleri suçlamak tek kelime ile aymazlık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 29 Kasım 2020; 1:12:29 >




  • Ülkeyi mahvedenlerin , ülkenin geleceğini yok edenlerin pişkin pişkin gençlere laf atması çok yüzsüzce önce insan bi bakmalı biz ülkeyi ne hale getirdik diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsviçrenin gençlerine verdiği eğitimin kalitesinin bunda etkisi olabilir mi? Türkiye'nin en iyi lisesinden bile mezun olsan o yaşta iş kurabilecek vasfa sahip olamazsın. Dünyanın en kötü eğitim sistemlerinden birine sahipken, kendini geliştirmiyor diye gençlere suç atmak cahilliktir.


    Tüm gün pubg oynuyor birbirine hakaret ediyor diye dalga geçtiğin çocukların babaları dedeleri de o yaşta sokakta birbirlerini sokakta solcu-sağcı diye vuruyordu. En azından şimdi kan dökülmüyor.

  • kardeş üniversite 3. sınıfım. çalıştım çabaladım yemedim içmedim biriktirdim motosiklet aldım(yaklaşık 2.5 yıllık bi serüven arada ilk motosikletim de var). 2. ayında çaldılar. Daha bir şey yazmama gerek var mı?

  • türkiyedeki gençler böyle yapıyorlarsa ve böyle diyorlarsa bu ülkenin ta kendisi yüzündendir. ülkeye, devlete ve yönetime suç atamayan başkalarına suç atıyor. misal mit'e sövemeyen polis'e söver. bu işler böyledir.

  • Dediğinde bir yere kadar haklısın. Ben de insanları kendini geliştirmiyor diye suçluyordum yurtdışına taşınana kadar. Fark ettim ki ben Türkiye’de yaşarken kendimi imkansızlıklardan, para kazanma derdinden hiç geliştirememişim. Gençlerin bir çoğu zengin değil, KYK ve ailesinin gönderebildiği hatta bazıları sadece KYK burs/kredisi ile geçinirken bir hobi edinmelerini beklemek gerçekten çok saçmaymış. Bir gitar öğrenmek istese alacak parası mı var? Alsa yiyecek yemeği mi var? Ülkede bütün gün cinayet, futbol, siyaset vb. Şeyler konuşuluyor sadece, onlar da kafa dağıtmak için oyun vs. Oynuyor. Henüz hayatın da farkında değiller pek. Ben Y kuşağından bir çok arkadaşıma şu kursa gidin, internetten bunu öğrenin diyorum fakat yemin ediyorum içlerinde hayatlarına dair gram ümitleri kalmamış. Adam bilgisayarım yok diyor ya, ailesi zaten köylü bir arkadaşımın, enerji mühendisliği mezunu fakat fabrikada işçi olarak çalışıyor şuan, ben bu adamdan kalkıpta nasıl hobi edinip dil öğrenmesini bekleyeyim? Sizce bu adam bunları mı dert ediniyor şuan, tek derdi karnını doyurup ayı geçirebilmek. Karnı doyunca şükrediyor, hükümet yanlısı damgası yemeniz de normal çünkü gençlerin açlıktan hobi düşünüp kendini geliştirecek hali olmadığını görmezden geliyor gibisiniz.

    Ben uzun yıllardır yurtdışındayım, bir genç 2 ayda kendine araba alabilir, 2 haftada tertemiz pahalı bir gitar alabilir, playstation alabilir. Burada insanlar akşam ne yiyeceğini düşünmüyor ki bizde olduğu gibi.

    Ha evet Türkiye’de de bu şartlara rağmen kendini geliştirmiş sadece işine odaklanmış binlerce gencimiz var fakat herkesten aynı performansı beklemek haksızlık olur. Keza şuan Türkiye’de prim yapan tipleri de biliyoruz, Berkcan Güven, Reynmen vs. Gibi tiplerin nasıl challenge videoları çekerek paraları indirdiğini görüyorlar, doğal olarak onlara özeniyor bir çoğu.

    Kusura bakmayın fakat gençleri çalışmaya itecek bir sebepte yok ne yazık ki. Kimse mühendisliğe kafa yorup asgari ücret almak istemiyor. Onun yerine evinde twitch yayını açıp oyun oynarak ağız kokusuz aynı parayı kazanabiliyor. Zaten coğrafya kaderdir kısmı da bu işte, çocuk belki sadece para için twitchte yayın açıyor mühendis olmak isterken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.