Şimdi Ara

hiçbir şey yapmayıp coğrafya kaderdir diyen nesil (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
11.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • A* en en en basitinden bunu kanıtlamak için şunu söyleyeyim adamların asgari ücreti bizim 8 katımız 8 kat , bunu göremiyırmusun cidden . Cidden kafanı kaldır bir etrafına bak , diğer ülkelerde ki gençlere ve de bize ,ben neden her günümü ,her dakikamı çalışarak geçireyim !! Neden ben buna mecburum ,ÇÜNKÜ TR DE DOĞDUN KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN .
  • Gençlere kimse yardımcı olmuyor ki.

    1 milyon yazılımcı diye proje çıkardılar kaç kişi bu kursa katıldı ki? Ki kursu bitirince piyasanın aranan elemanı olmuyorsunuz.

    Mobil oyun yapıyorum güzel bir modelleme görüyorum fiyatına bakıyorsun 10$ 20$ dolar. Öğrenci adam nasıl alsın bunu? 10 dolarlık assets için bile tüm gün çalışıp yövmiye alman gerek.

    Oturup kendin modellesen öğrenmesi ve onu yapması aylar sürecek.

    En azindan herhangi bir platform için oyun yapmış yada uygulama yapmış gençlere bir miktar reklam parası verseler daha makbul geçerdi. Eğer oyun ve reklamlar başarılı olursa zaten ilk etaptan sonra kendi reklam bütçesini çıkartır ve devletten bir daha para almaz. Bu sayede hem ülkeye döviz gelir hemde vergisini verir.

    Ha tabi projelerin belli bir kriterden geçmesi lazım. Yardım olarakta yine projeye bağlı olarak 100 TL 10 bin 100 bin TL destek verilebilirdi.

    Tabi bunlar benim şahsi görüşüm.

    Ressamlık okuyan bir öğrencide bizede para versinler boya almak için belki Paris'te milyon dolara satılacak bir eser yapabiliriz diyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bariskaan

    Kardeşim inşaat mühendisiyim. İngilizcem B1 veya B2 seviyesinde. Birileriyle hiç zorluk yaşamadan kolaylıkla konuşabiliyorum. 2 sene tiyatroculuk yaptım. 13 yaşımda gitar aldım elime ve sadece bir kitapla çalmayı öğrendim (26 oluyorum 3 ay sonra). Satrançta derecelerim var. Sırf mesleğime dair bir şeyler öğrenmek için (Daha liseye başlamadan önce mühendis olmayı kafaya koymuştum.) lise yazlarımı yol inşaatlarında adeta sürünerek geçirdim bir kez olsun tatil yapmadım. Üniversite dönemimde okul bana bir şey kazandırmadığı için 45 gün olan stajımı okula gitmeyerek 6 ay yaptım onun dışında farklı alanlarda gelişmek için toplamda 2 sene sigortasız maaşsız inşaatlarda çalıştım. Okulum hiçbir imkan sağlamıyordu kavga ederek program kursu açtırdım mesleğime yönelik kursu kavga ederek alabildim. Sonuç? Asgari ücret teklif edenler desen var. Diplomanı kiralıyorsan kirala yoksa git başımdan diyenler var ki bu çok acı çünkü 500 lira vereyim gelme diyor imzan lazım bana sadece diyor ve imza aldığı projeleri az çok takip ettiğim için biliyorum İzmir'in durumundan bile beter şeyler var. Bunu değiştirmek adına şikayet yazdım silahla tehdit edildim akıllı ol milleti gaza getirme diye (Bunu yapan da belediyede çalışan ve bir parti üyesi olan bir vatandaş). E ben ne yapayım? Yurt dışına gitmek istiyorum bana adını duymadığım programlar soruluyor. Adını duymama sebebim tamamen okul ayrıca hani. Daha Türkiye'de kullanılmaya başlanmamış olan ama yurt dışında zorunlu olan çok kapsamlı programlar var. Ben coğrafya kaderdir dersem haklı olmuyor muyum o zaman? İngiltere'de bir tanıdığım var oyundan tanıştım. 13 yaşında bir çocuk. Ailesinden para alıp kendine tartı almış ve sokaklarda milleti tartarak 2 3 ayda benim kullandığım pcnin 2 katı sistemde pc, benimkinden çok daha kaliteli bir telefon, kendine playstation ve tv alabilmiş. Sadece tartım yaparak ve daha 13 yaşında. Ben 13 yaşımda yol inşaatta çalışırken bana küfür eder gibi 400 lira para vermişlerdi. Onunla anca bir tane gitar alabilmiştim. Şu anda mühendis halimle telefon, tv, pc, playstation benim için hayalden ibaret. Onun aldıklarını alabilmem için (Kira 800 lira ödüyorum onu ödemediğimi farzet.) ayda 1000 lira kenara atsam bile 2 yıla yakın çalışmam gerekiyor. Coğrafya kaderdir kardeşim. Coğrafya kaderdir.

    Hocam kusura bakma iyi bir insana benziyorsun ama zaten anonimiz gel doğruları konuşalım:

    B1 veya B2 diyerek arada uçurum olan seviyeleri salladigina göre bölümü Türkçe ve taşrada okudun ve İngilizceyi tam bildigin şüpheli yani şu yazdığından sonra. B1 ingilizceyi lise son öğrencisi biliyor zaten. YDS veya Ielts, Toefl sonuçlarınız var mı?

    Gitar çalmayı öğrendim derken ne derece öğrendiniz, basit akorları basıp geçecek kadar mı yoksa ileri seviye mi? Üstat denecek seviyedeki virtüözler bile kendinden bu kadar emin şekilde biliyorum demiyor çünkü gitarı öğrenmenin sınırı yok. Yine de tebrik etmek lazım tek kitaptan öğrenmek başarıdır.

    Mühendislik gibi evrensel bir meslekte gerekli yeterliliği sağlamak sizin sorumluluğunuzda değil mi? Beyin göçünün belki de en kolay yapıldığı meslek mühendisliktir. Bir erasmus patlatsaydiniz bence iyi olurdu mesela.

    Kalifiye olan mühendisler gitmekte asla sıkıntı yaşamıyor ben bunu çevremden gördüm.


    Neyse hocam her şey gönlünüzce olsun umarim hedeflediginiz seylere ulasirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu gençlik 2013'te ülke tarihindeki en büyük protestolardan birine girişti, sonuç?


    Öldürüldüler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amma boş yapmışsın. Kitap okuyunca ülke kurtulacak aynen. Yabancı dil öğrenince mülakatta %98'in önüne geçeceğine sen inanıyor musun? Ben İngilizce'de C1 seviyesindeyim,Erasmus da yaptım ama bir işe yaramıyor dayın amcan yoksa. Şunu anlayın artık gençler bıkmış durumda sizin bu boktan düşünceleriniz yüzünden. Yaşın kaç onu da bilmiyorum gerçi ama Harry Potter okuyarak ülkeyi kurtarabilirsin, gönülden inanıyorum sana




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 30 Kasım 2020; 0:5:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Bence çok ciddi bir yanlışlık var mesajda...


    Coğrafya kaderdir cümlesi böyle açıklanamaz.


    Diyelim ki iki çocuğun potansiyeli aynı olsun. Hem de ortalama veya düşük olsun.


    1) Refah seviyesi yüksek X bir ülkede, ortalama bir üniversite veya kolejden mezun olan ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra, ortalama bir iş buluyor, ortalama bir çalışma süresi karşılığı ortalama hatta güzel hatırınız için ülkesinin asgari ücretini kazanıyor. Ki ortalama 1500-200 euro/dolar civarıdır durumu iyi olan çoğu ülkede.


    Bu çocuk bu ücretle kimseye ihtiyacı olmadan hayatını sürdürebiliyor, bir köşeye aylık 100-200 dolar/euro atarak bir gencin ihtiyaç duyabileceği şeyleri kısa sürede alabiliyor. Ev-araba gibi daha büyük ihtiyaçlar için çok düşük faizli krediler ile işini görebiliyor. Zaten anne-babası yardım ediyorsa buna da ihtiyacı kalmıyor.


    2) Türkiye'de ortalama bir üniversiteden mezun olan, ortalama zekalı, ortalama bir öğrencilik hayatı geçirmiş, ortalama bir çocuk mezuniyetinden sonra;


    • 1-2 sene işsiz geziyor.
    • Bu sırada aile baskısı, arkadaş baskısı yiyor. Beceriksiz damgası yiyor.
    • İş mülakatına gidiyor, sınavda kendisinden 10-20 puan düşük alan ama dayısı sağlam bir vatandaşın arkasında kalıyor.
    • İş bulduysa asgari ücret veya 300-500 TL fazlasına ancak buluyor. Zaten öz mesleğini icra edememesini saymıyorum bile
    • Bu para açıklanan AÇLIK SINIRININ BİLE ALTINDA KALIYOR.
    • Milletin köşeye ayırdığı ihtiyaç duymadığı miktarlara aldığı bir konsolu, telefonu, bilgisayarı 3-4-5 maaşı ile alabiliyor. Ki aç yaşaması lazım bunun için.
    • Ev-araç zaten yanaşamıyor.
    • Ciddi bir ilişkisi varsa bile düğün-dernek masrafından ötürü öteliyor. Ötelemezse ilişkisi zarar görüyor.
    • Hepsini geçtim, her insan gibi canı güzel ve özel bir şeyler yemek istiyor. Ama aklına kira-aidat-fatura gibi ödemeleri gelince bunda da hevesi kırılıyor.
    • Bir iki marka kıyafetim olsun diyor, ama sağlam bir markada dandik bir gömlekte 600 TL fiyat etiketini görünce yine mecbur çark ediyor.
    • En sonunda da yıllar geçiyor bu çocuk gençliğini yitiriyor. Üstelik bu kaybettiği ve keyif almadığı yılları telafi edebileceği bir seçenek de bulunmuyor.


    SONUÇ : MUTSUZ VE BOŞA GEÇMİŞ YILLAR...


    Üstelik biri de gelip konu açıyor, bu çocuğun neslini işe yaramamazlıkla itham ediyor.


    Daha da acısı, şu an bu çocukların kazandığı para ile 2 adım ötedeki ülkelere uçak bileti bile alınamıyor. Ne gitmesi...


    Coğrafya kaderdir demek, doğduğun ülke şansın ya da şanssızlığındır demek...


    Kendisini kurtarmış, istediği hayat standartlarına aşağı yukarı ulaşmış ama maalesef şu anki çocuklara/gençlere yardım edememiş birisi olarak yazıyorum bunu. Ne sunabildik ki bizden sonraki jenerasyona, neyin ahkamını keseceğiz ?


    Özür dilemekten başka sözümüzün olmaması gerekirken, yeni nesilleri suçlamak tek kelime ile aymazlık...

    Sizin mesaj öne çıksın diye alıntıladım.


    DEVLET eğer DEVLETSE çözüm bulacak. AZA değil ÇOĞA çözüm bulacak. Azınlık kendini kurtarabilmişse sıyrılmıştır. Çoğunluğa sahip çıkacaksın, iş sahası yaratacaksın, fabrikalar kuracaksın. İnsanlar bir şey üretecek, eve ekmek götürecek. Üniversite açmayacaksın, iş sahası yaratacaksın. Üniversite açıp iş sahası yaratmazsan, yaptığın iyilik değil kötülük olur. Üniversite anlamını yitirir.


    İşsizlik olmuş dağ gibi , kayıtsızlar, umutsuzlar sayılmıyor ki asıl çoğunluk bunlarda. Açıklanan hiç bir rakama, sayıya güven yok artık. Üniversite okuyan adam işkur a kayıt oluşturmaz. Vereceği para para değil, iş iş değil. O da verirse ! İnsanlar kendilerini gerçekleştiremiyor bu ülkede. Kaygı, endişe almış başını gitmiş. Geleceklerini düşünüyor insanlar, ne olacak, ne yapacağım diye düşünüyorlar. Aile baskısı, çevre baskısı bir yandan kaybolup gidiyorlar, umutsuzlar.


    Defalarca sınav soruları çalındı, dağıtıldı, verildi. Üstüste , kaç kere insanların hakkı yenildi. Sorumlu yok, soran yok, kimse duymadı, görmedi. Nereden tutsan elinde kalıyor, adalet yok, hukuk yok. İnsanların güveni yok artık sınavlara, mülakatlara hemen hemen hiçbir şeye.


    100 tane üni. açacağına köy enstitüsü aç , meslek edinsin, edindiği mesleği icra etsin. 5 tane müteahhit e dolarla iş yaptırma , betona para gömme, fabrika aç, istihdam yarat. İşsizliğe bir çözüm bul. FABRİKALARI SATMA. 


    BETON=KÖPRÜ=HASTANE=HAVA ALANI=DÖVİZ BORÇ=GELECEĞİN YOK EDİLMESİ. T.C tarihinde böyle bir dönem yok. Bile bile dövizle inanılmaz rakamlara böyle anlaşmalar yapılmadı.





  • İçinde bulunduğumuz durumun müsebbibi Z kuşağı değil X kuşağıdır. Mevcut durumu oluşturanları destekleyenlerin büyük büyük büyük çoğunluğu X kuşağı. Okumuyormuş da, kıçını kaldırmıyormuş: boş laf salatası hepsi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endyk34

    Biz de gelecek türk nesillerinin atası olacağız. Ne yapıyoruz? Sen ne yapıyorsun?

    Soy devam etsin diye 2 çocuk yaptım. Aklıma başka şey gelmiyor yapılacak. Sabah 8-akşam 8 çalışıyorum anca yemek dinlenmeye vakit kalıyor. Yaş 40. Benden pek bişey beklemeyin 


    Şimdi Atatürk gibi biri çıksa sizi ben kurtarırım dese inanmam okadar umutsuzum. Sence varmı umut...

  • ğ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 3 Temmuz 2021; 17:35:39 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.