Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
975
Cevap
29
Favori
84.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Evet ferrite halkalar kullanılıyor bu tip bazı kablolarda bendeki interconnectte de var mesela ve bir çok power / mains kablosunda da var.. Eğer kablo değişiminden sonra bu denli değişiklikleri algılayabiliyorsanız cidden iyi bir kulağınız var demektir ;)

    Alper söylemin uzerinen dun yeni bir anfiye taktım gülmekten olursun focal i. Bots 711 anfi dünya ilk yapan. Benim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi yaa :) Peki sonuç nasıl oldu Eray biz de Usher CP-6311'i sürmüştük daha doğrusu sürme girişiminde bulunmuştuk yığılıp kalmıştı zavallı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Hadi yaa :) Peki sonuç nasıl oldu Eray biz de Usher CP-6311'i sürmüştük daha doğrusu sürme girişiminde bulunmuştuk yığılıp kalmıştı zavallı..

    Valla normal muzik dinleyen adam için super ya inanılmaz tabi cok abartmadan açınca boyle yoksa bas mas gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focalin hassasiyeti kaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki atalayalper bey abartı bulacak ama ferrit halka taktım amfi ve cd player elektrik kablolarına bu akşam bugüne kadar kablolama değişikliğinden daha fazla değişiklik hissettim ,benim kulağıma göre daha iyi sonuç aldım.ferrit halkalar iki yarım silindir şeklinde çıtçıtları vasıtasıyla kabloya takılıyorlar tabiki elimdekilerin boyutu 2*1.5 kabloya göre idi.imkan olsaydı eray bey veya atalay bey sistemimi dinletebilmek isterdim.

    sonuçta chord odessey4 hoparlör kablosu,chord cobra interconnect,chord coaxial kablo,eskisinden kaliteli grup priz,hoparlör korumasının çıkartılması ve ferrit halkalardan sonra polk tsi400 satmaktan vazgeçtim beni bir süre daha idare edecek gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Focalin hassasiyeti kaç?

    91 yazıyor ama yazdığı gibi degil düşük bnce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @savast; ne mutlu o zaman size sonuçta sistemi ile mutlu olan arkadaşlar görünce bizde mutlu oluyoruz sisteminizle keyifli dinletiler size..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    @savast; ne mutlu o zaman size sonuçta sistemi ile mutlu olan arkadaşlar görünce bizde mutlu oluyoruz sisteminizle keyifli dinletiler size..

    teşekkür ederim. hopörlörümü sağolsun eray tavsiye etmişti. önceleri satıcam derken o mu olsun bu mu olsun araştırırken alacağım yeni hop fiyat olarak 2 veya 3 katı olacağını ama bu fark hop alamayacağım için 1-2 yıl sonra proac D18 almayı planlıyorum.kablolama hakkında sistemim için diyeceğim başlangıçla şuan olan değişiklik pişme sürecinide dikkate aldığımda ses seviyesi azaldı ses durulaştı aynı seviyeyi yakalamak için amfiyi daha fazla sesini açma ihtiyacı doğdu ve bu seviyede sesin etkisi artı yani hifi terimlerinde karşılığı ne bilmiyorum ama sanki amfi sesi daha fazla mesafeye itekliyor.

    tabiki sizin kullandığınız cihazların yanında bizimkiler bayaa geride kalıyor zaten dinlemekte istemiyorum insanın morali bozuluyor.



    not : ferrit bileziklerin magnetik filtre olarak çalışması hakkında yazı.
    http://www3.dogus.edu.tr/lsevgi/LSevgi/E&O/EO_Kas%C4%B1m04.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 26 Ekim 2013; 9:03:38 >




  • savast S kullanıcısına yanıt
    sn savast öncelikle sisteminiz ve upgradeleriniz hayırlı olsun. Bende uzunca bir süredir ses sistemlerinde EMI girişimlerinin önlenmesi ile ilgili olarak ingilizcemin elverdiği ölçüde netten araştırma yapıyorum ve yavaş yavaş gerekli malzemeleri ebay den sipariş vermeye başladım. Özellikle giriş ve orta düzey sistemlerde yapılan bu tarz değişikliklerin daha farkedilir olumlu sonuçlar verdiği yönünde yazılara da rastladım, doğal olarak üst seviye sistemlerde bu tarz önlemler imalat aşamasında alınıyordur zaten. Benimki gibi giriş seviyesi sistemlerde gerçekten farkedilir etkileri olur mu bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez diyerek bende birtakım uygulamalar yapacağım. En çok uygulanan yöntemler şu şekilde dikkatimi çekti :
    - Güç kablolarının sistem dışında (sadece ses sistemi elemaları değil yakınında bulunan elektrikli diğer cihazların da) ve sistem elemanları içinde emi kalkanlayıcı bantlar vasıtasıyla kaplanması ve sizin de kullandığınız ferrit halkaların kullanımı (yine tüm elektrikli cihazlarda)
    - Amfi ve cd çalarlarda trafoların ve kasanın emi kalkanlayıcı malzeme ile izolasyonu
    - Elektriği aldığımız prizlerin dış yüzeylerinin bu malzemelerle kaplanması
    - Boşta duran rca girişlerinin emi girişimi önleyici kapaklarla kapatılması
    vb.
    Hoparlör ve rca kablolarında ise bu tür malzemelerin kullanımında dikkat edilmesi gerektiği ve negatif sonuçlar ortaya çıkabildiği de bahsedilmiş. Ayrıca farklı bir konu ama mevcut sigortaların hifi sigortalar ile değiştirilmesinin de çok olumlu etki ettiği belirtiliyor, böyle bir upgrade düşünmekte fayda var sanırım. Fazla teknik bilgi sahibi olmadığından yanlış birşeyler yapmak da istemem, ancak bu tarz uygulamalarda olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı belirtildiğinden içim daha rahat. Yine de teknik konularda bilgisi olan üstadlarımız düşüncelerini belirtirse çok sevinirim. Herkese saygılar.




  • ebay deki bazı malzemeler :

    Coating high conductive copper and nickel in high strength ployester self acylic adhesive


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    Ultraperm 80 Metal Shield

    80.3% Nickel
    14.3% Iron
    4.6% Molybdenum


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
  • sayın şafak,

    verdiğim linkteki yazıda bu olayın teknik açıklaması mevcut .sırf devre olarak pile çalışan filtrelerde kaliteli hifi kablolarında mevcut ki ben hoparlör ve interconnect tarzı kablolarda deneme girişiminde bile bulunmam çünkü kullandığım malzemenin bu tarz kablolara faydaları hesap kitap isteyen işler.ben sadece elektrik kablolarında kullandım ve çok memnun kaldım.sizinde önerdiğiniz bandlarda çok iyi uyguladığınızda sonucu merak etmekteyim.

    benim anladığım kabloda iki olay var.biri kablonun kendisinin oluşturduğu etmenler ki bunu kabloda shild yani ayna ile gideriyorlar bu sargıyı evde toprak kablosuna bağlamamız gerekiyor.diğeri etken ise çevredeki elektro manyetik dalgalar ki bunuda pasif olarak ferrit kablo filtreleri veya aktif filtre devreleri yani pilli olanlar engelemekte.

    benim sistemde tizler ya azaldı yada bass lar veya midler daha ön plana gelip tizleri az gösteriyor bu benim kulağıma göre, daha iyi hale geldi.sesler durulaştı amfinin sesini daha fazla açıp muzik dinliyorum ses rahatsız etmedi.malzeme konusunda hazır hifi kablolar pahalı birde amfim ve cd palyer 1,5*2 kablo ile beslendiğinden kablo bile alsam soketleri mevcut değil takamam bende en iyi olarak çıtçıtlı iki parça halinde silindir şeklinde olan ferrit kablo filtresi kullandım.


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###




  • savast S kullanıcısına yanıt
    sn savast

    haklısınız yazımda belirttiğim gibi hoparlör ve interconnect kablolarda pek önerilmiyor bu yüzden bende sadece elektrik kablolarında kullanacağım. plaka şeklinde olan malzemenin de amfi ve cd çalar içerisinde kullanıldığında olumlu etkisi olduğundan bahsediliyor, merakımı gidermek adına deneyeceğim. Sizin kullandığınız ferrit halkalardan olumlu bahsedildiği için sipariş ettim, bakalım tüm uygulamalar sonunda nasıl bir farklılık olacak.

    RFI/EMI Filtering Magnetic Ring


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###




  • Black Rhoidum Jive hoparlör kablosu + Profigold Oxypure Oxya 4201 interconnect kabloların sistemime olan etkileri anlatılmaz - yaşanır cinsinden... @atalayalper üstada teşekkürlerimle...
  • Gule gule kullanin
  • Dali Zensor 3 ve Denon PMA520AE için kablo arayışındayım arkadaşlar. Çok pahalı olmayan(100-150 belki) ve ülkemizde bulunabilen bi kablo tavsiye edebilir misiniz? Genelde tavsiyeler hep hi-end. Benim gibi kralını taksa bile çok fark etmeyecek sisteme sahip olup fakat yine de metresi 5 lira olan kablo kullanmak istemeyenler için bi kablo bulamadım bir türlü. Yardımlarınıza muhtacım.
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hoparlör kablosu olarak ben InAkustik markasının ürünlerini kullanıyorum ..
    Pahallı serileride var, gayet ekonmik serileri de, giriş seviyesi 2.5mm lik kabloları 5-6Euro civarıydı .. Extreem Audio da satılıyordu lakin ben Avusturyadan almıştım ..
    Bence hoparlör kablosu olarak gayet makul bir seçim olur..

    Sinyal kablosu olarakta bence mevcut sistemini için MM lerde bulunan düzgün bir Monster cable işinizi mevcut sisteminiz için bence görür...
    Bunun dışında bilgidiğim kadarıyla bu site Türkiyeye uygun fiyatla gönderim yapıyordu .. daha bu sektörde bildik bir markanın ürününü isterseniz böyle bir şeylere bakabilirsiniz.

    http://www.futureshop.co.uk/chord-crimson-vee-3-2-rca-to-2-rca-audio-cable-05m-new-p-6667.html#.VBqVTBbkNnE




  • Dh Labs'da bakabilirsiniz onun da göreceli uygun fiyatlı modelleri var. Yanlış bilmiyorsam Timpani satıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atoprak

    Merhaba,

    Hoparlör kablosu olarak ben InAkustik markasının ürünlerini kullanıyorum ..
    Pahallı serileride var, gayet ekonmik serileri de, giriş seviyesi 2.5mm lik kabloları 5-6Euro civarıydı .. Extreem Audio da satılıyordu lakin ben Avusturyadan almıştım ..
    Bence hoparlör kablosu olarak gayet makul bir seçim olur..

    Sinyal kablosu olarakta bence mevcut sistemini için MM lerde bulunan düzgün bir Monster cable işinizi mevcut sisteminiz için bence görür...
    Bunun dışında bilgidiğim kadarıyla bu site Türkiyeye uygun fiyatla gönderim yapıyordu .. daha bu sektörde bildik bir markanın ürününü isterseniz böyle bir şeylere bakabilirsiniz.

    http://www.futureshop.co.uk/chord-crimson-vee-3-2-rca-to-2-rca-audio-cable-05m-new-p-6667.html#.VBqVTBbkNnE



    Teşekkürler Cevap için..

    Bu konuda araştırma yaparken el üretimi kablo yapan Ghent Audio isimli bi firma ile karşılaştım. Yorumları çok iyiydi. F/p olarak çok başarılı bulmuşlar. (http://www.head-fi.org/t/725542/ghentaudio-cables-impressions-opinions-first-impressions-pictures-in)

    Hoparlör kablosu olarak şu modeli:

    http://www.ghentaudio.com/part/s02.html

    RCA kablo olarak da şu modeli satın aldım

    http://www.ghentaudio.com/part/b01.html

    Totalde 70 dolar gibi bi maliyeti oldu. Geldiğinde yorumlarımı eklerim :)




  • Arkadaşlar, konuda ismi geçmiş olan;

    http://www.futureshop.co.uk/qed-performance-j2p-35mm-minijack-to-2-rca-cable-3m-graphite-p-2752.html

    bu kablo hakkında ne dersiniz? Bilgisayardan FLAC dinlemek adına giriş seviyesi bir sistemim var. Şimdilik stereo amfi alacak durumum yok, JVC RX-5022R + Infinity Reference 61i çiftini kullanıyorum. Amacım müzik dinlemek. Bir adet interconnect kabloya ve yine hoparlörler için F/P ürünü bir kabloya ihtiyacım var. QED için onay verirseniz almayı düşünüyorum.

    Veya bir üstteki mesajın büyüsüne kapılıp Ghent Audio sipariş edeceğim. :)




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.