Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
29
Favori
83.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumumuzda bu derin konu hakkında gerçekten bilgili (!) çok fazla arkadaşımızın olmadığını farkettim keza kablo konusu benim de her geçen gün yeni şeyler öğrendiğim ve en sona bıraktığım ama aslında çok ama çook önemli bir sistem bileşeni olan bizim ikinci üçüncü plana attığımız bir konuydu...Bu aralar bu konularda başı çeken 3-4 tane forumda arama yaptığımda en zayıf forumun burası olduğunu diğer forumlarda artık insanların bu konuyu birbirlerine formüllerle izah etmeye başladıklarını gördüm..

    Bu konuda burada edindiğimiz tecrübeleri okuduğumuz yazılardan yapacağımız alıntıları,kullandığımız markaları, f/p ürünlerini, yapılan eşleştirmeler ve sonuçlarını yani akla gelebilecek her türlü konuyu tartışabiliriz..

    Hemen kısaca ben genel anlamda doğru bilinen yanlışları bildiğim kadarıyla çok yüzeysel olarak aktarmaya çalışayım sizlerde bu maddelere kullandığınız ekipmanlardan yola çıkarak eklemelerde bulunun lütfen;


    1) Kablo, hifi sistemlerde çok dikkat edilmesi ve özenle seçilmesi gereken ve sese dolaylı veya direkt yollardan etkisi olan bir sistem elemanıdır..

    2) Pahalı kablo iyidir mantığıyla kesinlikle alışveriş yapılmamalı işin içine maddiyat girince satın alınacak pahalı kabloların psikolojik olarak daha iyi olabileceğine inanabileceğimiz unutmamalıdır burada mümkün olduğunca kablonun kendi sistemimizdeki performansını deneyerek almalıyız veya bu yapılamıyorsa en azından kablo performansı ile ilgili daha önce kabloyu alıp kullanmış kullanıcıların yazıları okunmalı buna göre bir fikir sahibi olunmalıdır..(çok sağlıklı bir yol değildir ama yine de fikir sahibi olabilirsiniz)

    3) Genel anlamda ön hoparlör kablolarınız olabildiğince kısa ve damar kalınlığı 2,5 mm2 den aşağı olmasın (genelde minimum 2,5" olmasını tavsiye ederler düşünülür) eğer olabiliyorsa direk yerle olan temasını engelleyin kablonunun kıvrılmasına,yamulmasına da izin vermeyin..

    4) Arka hoparlör kabloları genelde önlerden daha uzun olurlar ve hoparlör kablolarının boyu uzadıkça içinden geçen sinyalde kaynaktan hoparlöre gidene kadar belli oranda bir kayıp olur dolayısıyla bu kayıpları önlemek anlamında kablo boyu uzadıkça kablonun kalınlığının artmasını tavsiye ederler
    yani genel olarak bilinen arkalara 1,5 mm2 kalınlığında kablo kullan bu yeterli olacaktır mantığı aslında yanlıştır..

    5) Alacağınız kabloların oxygen-free olması (kabloların oksijen temasının olmaması tercih edilir) mümkünse bağlantı uçlarının kaynaksız kontaklanmış olması, metal aksamların da altın kaplama olmasına dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır..Keza kullanılacak kablo interconnect kablo ise bilendajlı olması oluşabilecek parazitleri ortadan kaldırır en azından ekstra önlem almış olursunuz (bazı markaların referans serilerinde bilendaj yoktur onun yerine kablolar burgu veya örgü şeklindedir zaten adı üstünde referans serisi oldukları için bilendaj gerektirmeyecek kadar iyi sistemlerde kullanıldıklarında en iyi sonucu alırsınız...Bir de plak okuyucunuz var ise amfi ile plak okuyucusu arasındaki interconnect kablosu bence bilendajlı olmalıdır..

    6) Bakır,gümüş,gümüş-bakır,altın vs..bir çok kablo türü vardır genel anlamda kullanıcılar şu şekilde yorumluyorlar;
    Gümüş; Alt ve üst frekanslar kuvvetli ama sahnesi dar orta tonlar biraz geride,ses gövdesiz..
    Bakır; Sıcak,gövdeli,geniş sahneli,sese orta tonlar hakim alt ve üst frekanlar baskın değil ama dengeli,kulağı yormayan..Ve daha çok tercih ediliyor gibi..
    gümüş-bakır karışımı; Bunun için o kadar çok karışık ve birbirini tutmayan yorumlar var ki "genellikle" kelimesini kullanamıyorum bile ama üst düzey markalarda bu şekilde kullanılan referans serilerinin olduğunu biliyoruz...

    7)Kalitesiz kablo kullanımı veya yanlış kablo seçimi sizin gereksiz yere diğer sistem elemanlarınızı değiştirmenize yada yeterli performans alamamanıza hatta bazı frekansları olması gerekenden az, bazılarını da daha çok duymanıza sebep olabilir..Bu yüzden tekrar söylüyorum sisteminize kaliteli bir interconnect kablo ve yine kaliteli muadil hoparlör kabloları eklemelisiniz..

    8)Tabii bunların hepsini bir bütün olarak değerlendirmek gerekir metresi 50 pound'a hoparlör kablosu alıp 5 tl'lik interconnect kullanmak veya tam tersini yapmak sadece fazla para harcamış olmanız demek de olabilir..Sistemden komple iyi bir sonuç alınmak isteniyorsa hiç bir sistem bileşeni atlanılmadan sisteme dahil edilmelidir..Örnek vermek gerekirse RACK kabin alıp sesin sınıf atladığını söyleyenlerin sayısı çok fazladır..Keza spike ve granit kullanımı için de aynı şekilde yorumlar vardır..

    Bu bilgiler çok derin olan bu konunun sadece yüzeysel bir kaç maddesi...Eklemek istediğiniz maddeler olursa lütfen ekleyin ki karşılıklı olarak bilgi alışverişi yapalım....Ama lütfen ben cat5 kullanıyorum ya da telefon kablosu bu işi görür gerek yok ekstra para harcamaya gibi bilimsellikten uzak sadece yazmış olmak için veya muhalefet olmak için de yazmayın...Zaten bu işe bütçe ayıran ve ciddi anlamda bu işi araştıran insanlar emin olun sistemlerine ne cat5 ne de telefon kablosu sokarlar...

    Foto eklemek mecburiymiş artık madem en son aldığım interconnnect kabloyu ekliyeyim :)

    saygılar,
    atalayalper







  • Ben şu an bir Fenerbahçe taraftarı iken Galatasaray forumuna girip, takım iyi oynamıyor, maçları boşuna izliyorsunuz yazmamla sizin yaptığınız aynı şey. Özgür bir platform olmasından söz etmişsiniz.



    Özgürlük başkalarının haklarına müdahale edene kadardır. Burada bilgi almak isteyeb insanlara engel oluyorsunuz zira başlığın adı kabloların fark etmenesi değil hi fi sistemlerde kullanılan kablolar ve etkileri.



    Kendi açımdan konuşuyorum, kimseyi koruyup savunduğum yok. Cuma günü bu başlığa bilgi almaya girdim hangi kabloyu seçeyim diye düşünürken, 10 sayfa sizin fark yok ki, fark olmaz ki, siz hayal görüyorsunuz tarzı küçümsemelerinizi okudum. Fark olmadığına inanıyorsan da 1 kere yaz, görüşünü belirt geç. Sürekli burada aynı şeyleri tekrarlamanın kimseye bir faydası yok. Ne siz yazdınız diye kablo almaktan vazgeçecek insanlar, ne biz yazdık diye siz iyi bir kablo alacaksınız. Bırakın insanlar bilgi paylaşsın. Engel olmayın lütfen.

    Kendileri de zengin olabilirler aslında...


    Bu konu altında daha önce de paylaşmıştım. James Randi, pahalı hoparlör kablolarının sıradan kablolara göre daha iyi ses kalitesi verdiğini "çift-kör test ile" ispatlayan her kim olursa 1 milyon USD ödül vaadediyor.


    Randi'nin bu teklifi halen güncel ve meblağ da halihazırda Randi'nin kurduğu vakfın hesabında. Haydi bre odyofil yiğitleri! En azından şu ekonomik krizde ülkeye döviz girdisi sağlarsınız ve memlekete bir faydanız dokunmuş olur.


    Not: Randi'nin 2007'de yaptığı bu meydan okumaya karşı 1 milyon doları almak için henüz bir kişi bile başvurmuş değil.


    James Randi Offers $1 Million If Audiophiles Can Prove $7250 Speaker Cables Are Better

  • Hocam altec lansıng marka subwooferı 50 kuruşluk kabloya bağllayınca gayet iyi anladım.

    Kuru tıngırtı yaptı.

    Yamahanın bende kablosu vardı ona taktım subwoofer kendine geldi.
  • Interconnect almak isteyenlere bu Oxypure 4201'leri tavsiye ederim f/p oranının çok yüksek olduğunu araştırıp almıştım zaten ve beklentilerimi boşa çıkarmadılar ayrıca kablonun sese etkisi yoktur diyen arkadaşlara da eğer bu değişimlerden sonra sesteki bu değişimleri farkedemeyip bu yorumları yapıyorlarsa ciddi anlamda bu işe para harcamayı bırakmalılar...Aradaki fark gece ve gündüz kadar çünkü..Kablolamadan sonra ses direk kimlik kazanıyor yani şöyle söyleyeyim sanki daha önce istediği zaman istediği frekansı çıkaracak şekilde kararsızlıklar yaşayan hoparlörler sisteme kaliteli bir interconnect eklenmesiyle bir anda o kadar oturaklı hale geliyorlar gelen sinyal ne ise sanki onu vermeye çalışıyorlar sadece.. Gereksiz tiz uzamaları bass uğultuları artık yok ve herşeyden öte bu değişimde en çok sevindiğim şey vokallerin artık daha önde olması oldu...En keyifli an ise bu değişimleri fark edebiliyor olmak ve çok çok yüksek bedeller ödemeden f/p ürünleriyle bunları yapabilmek..


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 30 Eylül 2011; 9:56:19 >




  • Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Ne varki eklediğiniz OxyPure kablonun iletkenlik değerini %100, isimsiz kablonun iletkenlik değerini %30 gösteren grafik okuyucuları yanlış yönlendirebilir. Bu nedenle izninizle ben de bir iki ekle yapmak istiyorum.

    OFC bakır ile ilgili dünyada 2 standart vardır.

    Birincisi C10200 veya OF "oxygen free" (oksijensiz olarak çevirebilir) bakır. %99,95 saflıktadır ve içinde sadece 0,001% oksijen mevcuttur.
    İkincisi C10100 veya OFE "oxygen free electronic" (oksijensiz elektronik olarak çevirebiliri) bakır. %99,99 saflıktadır ve içinde sadece 0,0005% oksijen mevcuttur.

    Günümüz kablo endüstrisinde kullanılan standart bakır ise

    C11000 veya ETP "Electrolytic-Tough-Pitch" (elektrolitik bakır olarak çevrilebilir) bakırdır. %99,9 saflıktadır ve 0,04% oksijen içerebilir.


    IACS "International Annealed Copper Standarts" (yani Uluslararası Tavlanmış Bakır Standartları) standart bakırın iletkenliğini %100 IACS olarak tanımlar.
    C10200 OF bakırın iletkenlik değeri 100-101% IACS
    C10100 OFE bakırın iletkenlik değeri 101-102% IACS
    C11000 ETP bakırın iletkenlik değeri 100-101% IACS 'dir.


    Tüm bu değerleri bir tablo olarak göstermek gerekirse :

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###



    İngilizce bilen arkadaşlar için aşağıda HITACHI ve LUVATA gibi büyük OF - OFE bakır üreticilerinin katalog sayfalarını ekliyorum.

    Saygılar

    LUVATA OFE BAKIR ÖZELLİKLERİ

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


    HITACHI OFE BAKIR ÖZELLİKLERİ
     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###




  • Bilgiler için bende size teşekkür ederim Taşkın bey..Bu kablo bizim kendi stoklarımızda varmış (oxypure) ve bende biraz bakındım nette gayet olumlu yorumlar vardı ve aldım kabloyu...Bizde elektronik işi yapıyoruz hatta ciddi anlamda ürün ithal ediyoruz ve bu tip bazı ürünlerde var bu yüzden lütfen kusura bakmayın size uğrayıp alamadım kabloyu kısa yolu tercih ettim ciddi anlamda da yoğun çalışıyorum o taraflara gelmem belki haftalar alacaktı...Artık bir sonraki sefere alışverişimiz başka bir üründe olur umarım olmasa bile zaten sizin ilginiz alakanız benim kafamda hemen hi-fi denince Ankarada ilk akla gelecek yerlerden biri olmanızı çoktan sağladı....Bu arada standart bir kablonun kondüktivitesinin %30 olmasına bende pek ihtimal vermiyorum ama %50 ve üstüne çıkabilmesi için de büyük şüphelerim var...Ben seste çok büyük bir değişim elde ettim (eski kablolarım 5-10 tl'lik standart stereo kablolardı) dediğim gibi gece ve gündüz kadar büyük fark var..Kimse hiçbir üretici sütüm ekşi demiyor ama bir yandan da kötüyü daha kötü yapıp iyice dibe sokuyorlar ki kendi ürünleri daha da iyi gözüksün..Bu konuda da sizinle hemfikirim...Saygılar..




  • İnterconnect ve hoparlör kablosunda Van Den Hul kullanıyorum,tatminkar diyebilirim.Benim sistemimin kalitesi paralelinde kablolar zaten,daha iyisi zaten benim sistemimde parasına paralel sonuç vermeyecek.
  • merhaba
    bende bu kablo olayına takmış durumdayım

    kaliteli stereo rca kablo arayışındayım, rca derken yani bir ucu rca diger ucu 3.5mm jack olacak.

    birde kalın hoparlör kablosu nereden bulabilirim?
  • Marka kablo arıyorsan,

    Extreme Audio Van den Hull ve In-Akustik
    Mavi Hi-Fi Silentwire

    marka kablo satıyorlar. No name bir kablo arıyorsan İstanbullu arkadaşlar daha doğru bilgi vereceği için ben bir şey demeyeyim.
  • @Taşkın_ATRA kablo tavsiyesi için teşekkürler

    sanırım şu kabloyu alıcam rca olarak:http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-swa3161s10-35-2rca-stereo-y-kablo-15-metre/ProductDetails.aspx?productId=evphswa3161s10&categoryId=157410&SKU=EVPHSWA3161S10

    hoparlör kablosu bakır fakat kalın bi kablo düşünüyorum
  • merhaba arkadaşlar,

    bugün saturn e gitmiştim oradan hama 2x1,5mm2 speaker kablosu ile hama 0,75m RCA altın kaplama kablo aldım

    sadece şunu söylüyorum: kablolarınız ince ve sinyal kablolarınız ucuz bişeyse MUTLAKA kablolarınızı yenileyin... yani kablolarınız da sisteminizle paralel özelliklerde olsun sallamasyon kablo kullanmanyın

    gerçekten farkı dinleyince anlayacaksınız
  • Sonuçta Noname olarak çok fazla para vermeyeceğim optik ve haparlör kablosu tavsiye edebilirmisiniz? Şu an kullandığım Kef 3005-Yamaha 663 ikilisinin ses kalitesinden hiç memnun değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Ne varki eklediğiniz OxyPure kablonun iletkenlik değerini %100, isimsiz kablonun iletkenlik değerini %30 gösteren grafik okuyucuları yanlış yönlendirebilir. Bu nedenle izninizle ben de bir iki ekle yapmak istiyorum.

    OFC bakır ile ilgili dünyada 2 standart vardır.

    Birincisi C10200 veya OF "oxygen free" (oksijensiz olarak çevirebilir) bakır. %99,95 saflıktadır ve içinde sadece 0,001% oksijen mevcuttur.
    İkincisi C10100 veya OFE "oxygen free electronic" (oksijensiz elektronik olarak çevirebiliri) bakır. %99,99 saflıktadır ve içinde sadece 0,0005% oksijen mevcuttur.

    Günümüz kablo endüstrisinde kullanılan standart bakır ise

    C11000 veya ETP "Electrolytic-Tough-Pitch" (elektrolitik bakır olarak çevrilebilir) bakırdır. %99,9 saflıktadır ve 0,04% oksijen içerebilir.


    IACS "International Annealed Copper Standarts" (yani Uluslararası Tavlanmış Bakır Standartları) standart bakırın iletkenliğini %100 IACS olarak tanımlar.
    C10200 OF bakırın iletkenlik değeri 100-101% IACS
    C10100 OFE bakırın iletkenlik değeri 101-102% IACS
    C11000 ETP bakırın iletkenlik değeri 100-101% IACS 'dir.


    Tüm bu değerleri bir tablo olarak göstermek gerekirse :

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###



    İngilizce bilen arkadaşlar için aşağıda HITACHI ve LUVATA gibi büyük OF - OFE bakır üreticilerinin katalog sayfalarını ekliyorum.

    Saygılar

    LUVATA OFE BAKIR ÖZELLİKLERİ

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###


    HITACHI OFE BAKIR ÖZELLİKLERİ
     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###




    boyle bir konu nedenasagilarda kalmis ki,

    bu alinti yaptigim bilgiler4 isiginda ucuz yollu bakir kablo ariyorum, ne olabilir?




  • @
    atalayalper

    güzel çalışma olmuş arkadaş teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Bilgiler için bende size teşekkür ederim Taşkın bey..Bu kablo bizim kendi stoklarımızda varmış (oxypure) ve bende biraz bakındım nette gayet olumlu yorumlar vardı ve aldım kabloyu...Bizde elektronik işi yapıyoruz hatta ciddi anlamda ürün ithal ediyoruz ve bu tip bazı ürünlerde var bu yüzden lütfen kusura bakmayın size uğrayıp alamadım kabloyu kısa yolu tercih ettim ciddi anlamda da yoğun çalışıyorum o taraflara gelmem belki haftalar alacaktı...Artık bir sonraki sefere alışverişimiz başka bir üründe olur umarım olmasa bile zaten sizin ilginiz alakanız benim kafamda hemen hi-fi denince Ankarada ilk akla gelecek yerlerden biri olmanızı çoktan sağladı....Bu arada standart bir kablonun kondüktivitesinin %30 olmasına bende pek ihtimal vermiyorum ama %50 ve üstüne çıkabilmesi için de büyük şüphelerim var...Ben seste çok büyük bir değişim elde ettim (eski kablolarım 5-10 tl'lik standart stereo kablolardı) dediğim gibi gece ve gündüz kadar büyük fark var..Kimse hiçbir üretici sütüm ekşi demiyor ama bir yandan da kötüyü daha kötü yapıp iyice dibe sokuyorlar ki kendi ürünleri daha da iyi gözüksün..Bu konuda da sizinle hemfikirim...Saygılar..

    Sn.Atalayalper
    Ttaf kablolar hakkında neler düşünüyorsunuz.Denemişliğiniz varmıdır.No name interconnectlerimi bu markanın kablolarıyla değiştirmeyi planlıyorum.Aslında öncesinde Monster marka kablolar kullanmayı düşündüm.Bu markayı duyunca da merak ettim doğrusu.Türk malı imiş ürünler.




  • Nötr'üm ttaf kablolar hakkında olumlu veya olumsuz yorum yapamayacağım çünkü deneme imkanım olmadı maalesef...Denemek lazım ama yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı ;)
  • faydalı bir başlık olmuş emeğinize sağlık Atalayalper.
  • quote:

    6) Bakır,gümüş,gümüş-bakır,altın vs..bir çok kablo türü vardır genel anlamda kullanıcılar şu şekilde yorumluyorlar;
    Gümüş; Alt ve üst frekanslar kuvvetli ama sahnesi dar orta tonlar biraz geride,ses gövdesiz..
    Bakır; Sıcak,gövdeli,geniş sahneli,sese orta tonlar hakim alt ve üst frekanlar baskın değil ama dengeli,kulağı yormayan..Ve daha çok tercih ediliyor gibi..
    gümüş-bakır karışımı; Bunun için o kadar çok karışık ve birbirini tutmayan yorumlar var ki "genellikle" kelimesini kullanamıyorum bile ama üst düzey markalarda bu şekilde kullanılan referans serilerinin olduğunu biliyoruz...


    Bu konuda karşı tez üretmeye izin vardır herhalde....

    Yukarıdaki madde için bakır kablo ve gümüş kablonun tiz ve baslara etkisini gösteren ölçüm grafiği var mı? Ben merak ettim araştırdım ve bulamadım. Nasıl bu kadar iyi bilinen bir etkinin basit bir ölçümü yayınlanmaz da şu kablo tartışmaları ilelebet sona erdirilmez?

    Olasılıklar nedir?

    - kimse bu testi yapmamış
    - yapıp da yayınlamamış
    - yayınlamış ama ben bulamadım
    - o kadar bariz ki ölçüme gerek yok
    - bu etki bilindik yöntemlerle ölçülemez
    - bu etki psikolojik... gümüş veya bakır, kablo direnci aynı ise ses rengi de aynı olur
    - asıl sen söyle aynı olduğuna dair niye bir test sonucu yok peki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben Pioneer A-717 Mark II + Klipsch RF-82 II kullanıyorum. yeni oluşturdum bu seti. kablolarım tabiri caizse "oldukça dandik". bilgisayar ile amfi arasındaki kablo ve amfi ile kolonlar arasındaki kablo konusunu araştırmaya başladığımdan beri, resmen bir bataklığın içinde kaybolmaya başladığımı farkettim. tutunup çıkabileceğim bi "kablo" da hala karar veremedim. mesela arkadaş TTEF den bahsetmiş. çok yakışıklı görünen kablolar ama gerçekten performansı nasıl? öyle de birşeyki bu onu alim deniyim yok diğerini alayım deneyeyim dersek bi Pioneer amfi parası daha dökmek içten bile değil bu kablo işine. hybrid kablolar var saf bakırlar yada gümüş kaplı bakırlar.. 8500$ a kablo var 2 TL ye kablo var. ne iştir anlamadım. F/P da 5 yıldız almış "al şu kabloyu kullan daha da başka şey araştırma" diyecek biri yokmudur acaba? bilgisayarımda ki ses kartı oldukça kaliteli. onun kalitesiz ses göndermeyeceğine adım gibi eminim. ses dosyası olarakda FLAC "Free Lossless Audio Codec" kullanıyorum. yani ses dosyasıda tamam. tek dert kablo kaldı yani. sizce en almalı. yani siz ne kullanıyorsunuz? kaç mm. lik baklo ve kablo karakteristiği nedir? gümüş kaplamanında oranları varmış. 16 AWG diyorlar 10 AWG diyorlar bunların hangisi makbuldür.?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    quote:

    6) Bakır,gümüş,gümüş-bakır,altın vs..bir çok kablo türü vardır genel anlamda kullanıcılar şu şekilde yorumluyorlar;
    Gümüş; Alt ve üst frekanslar kuvvetli ama sahnesi dar orta tonlar biraz geride,ses gövdesiz..
    Bakır; Sıcak,gövdeli,geniş sahneli,sese orta tonlar hakim alt ve üst frekanlar baskın değil ama dengeli,kulağı yormayan..Ve daha çok tercih ediliyor gibi..
    gümüş-bakır karışımı; Bunun için o kadar çok karışık ve birbirini tutmayan yorumlar var ki "genellikle" kelimesini kullanamıyorum bile ama üst düzey markalarda bu şekilde kullanılan referans serilerinin olduğunu biliyoruz...


    Bu konuda karşı tez üretmeye izin vardır herhalde....

    Yukarıdaki madde için bakır kablo ve gümüş kablonun tiz ve baslara etkisini gösteren ölçüm grafiği var mı? Ben merak ettim araştırdım ve bulamadım. Nasıl bu kadar iyi bilinen bir etkinin basit bir ölçümü yayınlanmaz da şu kablo tartışmaları ilelebet sona erdirilmez?

    Olasılıklar nedir?

    - kimse bu testi yapmamış
    - yapıp da yayınlamamış
    - yayınlamış ama ben bulamadım
    - o kadar bariz ki ölçüme gerek yok
    - bu etki bilindik yöntemlerle ölçülemez
    - bu etki psikolojik... gümüş veya bakır, kablo direnci aynı ise ses rengi de aynı olur
    - asıl sen söyle aynı olduğuna dair niye bir test sonucu yok peki

    mukemmel tez cevabi merakla bekliyorum herkes gibi biri bizi aydinlatsin yada sussun saygilar




  • "Sussun" çok kaba bir istek olur, aman kırıcı olmayalım...

    Benim tezi öne sürmemdeki amaç sohbet havasında bu konuyu konuşmak....her konuda olduğu gibi kablo konusunda da dogrular ve yanlışlar olabilir.. Bu gümüş kablo bakır kablo olayı da merak ettiğim konulardan biri, herkes bahsediyor etkilerden ama ölçüm sonucu görmedim, frekanslardaki değişiklikler kulak tarafından algılanıyor ise hoparlörlerin frekans cevabı ölçümlerinde de görülebilmeli diye düşündüm..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.