Şimdi Ara

Herkesin oyunun eşit olması doğru mudur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demokrasi teoride güzel şeydir.Herkesin fikrini söyleyebilmesi, oy verebilmesi gerekir ancak önce toplumun belirli bi olgunluğa erişmesi gerekir.Yüzlerce yıl kul zihniyetinde yaşamış türk halkına 20-25 yıl gibi bi sürede yurttaşlık bilinci verilmeye çalışıldı ama süre çok kısa olunca başarısızlık kaçınılmazdı.İnönünün bu ülkeye yaptığı kötülüklerden sadece biridir karşı devrimcilere ülkeyi emanet etmesi.Yani çoğunluğu neye oy verdiğini bilmeyen kul zihniyetli bi halkla demokratik bi ülkeyiz diye geçiniyoruz.Durum böyle olunca en antidemokrat, en osmanlıcı, en şeriatçı kesimler "halkın iradesi" "demokrasi" diye yırtınıyolar.Ortaya irade koyabilecek bi halk yokki halk iradesi olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    daha adili yok.

    ama olmayacağını da göstermez bu.

    ben bu sistemi doğru bulmadığımı her zaman söylerim.

    oğlunun ameliyatı için oyunu satanlar yok değil, bu tablo olduğu sürece bu sistem malesef doğrudur diyemiyorum. demokrasi bu değildir.



    Malesef öyle. Eğitim düzeyimiz arttarsa özelikle Doğu bölgelerinde az da olsa bunun önüne geçilebilir.
  • Herkesin kendine göre bir dünya görüşü vardır. Bir kişinin daha yetenekli, bilgili ve eğitimli olması (isterse peygamber olsun) diğer insanların dünya görüşlerini paylaşabileceği ve yansıtabileceği anlamına gelmez. Görüşlerin devlet yönetimi nezdinde özgürce yansıtılamadığı bir ortamda ise "isyan" kaçınılmazdır. Seviyenin belirlenerek insanların bölündüğü bir yerde bir süre sonra iktidar ve muhalefet birbirlerine benzeşirken, görüşleri yansıtılmayan insanlar isyancılara dönüşecektir. İsyancıların yeteneksiz,bilgisiz ve eğitimsiz kişilerden oluşması kaçınılmaz son olarak "şiddeti" doğuracaktır.
  • eğitimli insan eğitimsiz insandan daha doğru oy kullanır diye bir şey yok.oy kullanan 2 tür insan vardır biri vatanını düşünür diğeri ise kendi çıkarlarını.köyde yaşayan biri buzdolabı için oyunu satabildiği gibi bir profesör de kariyerini yükseltmek için oyunu satabilir.en doğru partiyi seçebilmek için kendinden önce vatanını düşünen insanlara oy hakkı verilmesi gerekir.bunu da yapmak imkansızdır
  • tabii ki doğru yoksa Atatürk'un devrimlerine ters düşer.ayrıca demokrasi diye bi olay ortadan kalkar.
  • demokraside herkesin oyu eşittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet.Refik


    quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    daha adili yok.

    ama olmayacağını da göstermez bu.

    ben bu sistemi doğru bulmadığımı her zaman söylerim.

    oğlunun ameliyatı için oyunu satanlar yok değil, bu tablo olduğu sürece bu sistem malesef doğrudur diyemiyorum. demokrasi bu değildir.



    Malesef öyle. Eğitim düzeyimiz arttarsa özelikle Doğu bölgelerinde az da olsa bunun önüne geçilebilir.



    sizin verdiğiniz oyun bana doğruluğunu kanıtlayın peki; batılı, kültürlü, bilgili insanlar.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Infidel_

    Demokrasi teoride güzel şeydir.Herkesin fikrini söyleyebilmesi, oy verebilmesi gerekir ancak önce toplumun belirli bi olgunluğa erişmesi gerekir.Yüzlerce yıl kul zihniyetinde yaşamış türk halkına 20-25 yıl gibi bi sürede yurttaşlık bilinci verilmeye çalışıldı ama süre çok kısa olunca başarısızlık kaçınılmazdı.İnönünün bu ülkeye yaptığı kötülüklerden sadece biridir karşı devrimcilere ülkeyi emanet etmesi.Yani çoğunluğu neye oy verdiğini bilmeyen kul zihniyetli bi halkla demokratik bi ülkeyiz diye geçiniyoruz.Durum böyle olunca en antidemokrat, en osmanlıcı, en şeriatçı kesimler "halkın iradesi" "demokrasi" diye yırtınıyolar.Ortaya irade koyabilecek bi halk yokki halk iradesi olsun.


    olaya kul zihniyetin niye karıştırıyorsun, aynı şekilde senin zihniyetinin bana doğru olduğunu kanıtla bakalım? kul zihniyetinde olmamak sana göre doğru, bana göre de kul zihniyeti. hangisinde haklıyız.
    her zaman yaptığınız gibi yobaz mobaz yaftasıda yapıştırabilirsiniz, öyleyim. böyle düşünlere karşı da sonuna kadar yobaz olmaya devam edeceğim.
    demokrasiden bahsedip başkasının düşüncesini ve inancını hiçe sayıp kendi düşüncesinin doğruluğunu savunmak FAŞİST liğin daniskasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 19 Ocak 2010; 18:28:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fetih

    Eşit yada değil bunun çözümü yok.

    avatar şahane yalnız..
  • Eğitimli kişilerin oyları daha değerli olsa,oy satma 100 Milyara kadar çıkar herhalde :)
  • İnsanların özgürlükleri anayasayla güvence altına alındıktan sonra yönetim şeklinin ne olduğu çokta önemli değil.
  • Eğitim veya zeka seviyesinin yüksekliği oy kullanmada bir ayrıcalık oluşturmaz-oluşturmamalı, olsa olsa bir çeşit hüner izharı ile nevzuhur bir sınıf ortaya çıkarılmış olur.

    Oy vermede etkili olan, kişilerin düşünce ve duygu dünyalarında edindikleri önkabullerdir.
  • oy kullanma yaşı 23 olmalı
  • Evde 6 kişi tv izliyoruz. 3 Kişi Yetenek Sizsiniz'i, 2 kişi Ezel'i, 1 kişi de Geniş Aile'yi izlemek istiyor. Şimdi hangi kanalı seyretmemiz gerekir, mantıklı olan hangi programı izlemektir ki?
  • etik olarak her insan eşit haklara sahip olduğu için herkesin oyunun eşit olması doğru.
    ama gerçekle kıyaslayınca insanlar eşit ama bazıları daha eşit sistemi olduğu için her sistemin de buna göre işlemesi gerekir
    sonuç olarak ne doğru işliyor ki bu doğru işlesin
  • muhahaha ya sen böyle bir soru sorma en azından. imzan bile böyle bir soru sormaktan seni alıkoyamıyorsa,
    imzandaki birliği kuran üyemizin seni tez zamanda birlikten atması bir Atatürkçülük gereğidir.

    herkesin oyları eşit değerde sayılmayacaksa, istenmeyen oy var demektir.
    o zaman sen oy kullanamıyorsun deyip de bir kısım oyları devre dışı bırakmaya çalışmak, ne olursa olsun o oy sahiplerini yok saymak demektir.
    işte esas noktada bu kesimi yok sayanların zaliMane düşüncede olmalarıdır. bu kesim demokrasiden anlamaz.
    onlara kalsa, bu kesim oy kullanmasın, hatta bu kesimin oyları otomatik olarak onların hanesine eklenirse daha güzel olur, daha mesut olurlar.
    ama bu mümkün değil tabi. bunun olabilmesi için Atatürk' ün bıraktığı miras' ın önce yok olması gerekir.

    acaba güdümlü bir soru mu bu, yoksa bir tereddüt var da doğru yol mu aranıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 21 Ocak 2010; 0:26:10 >




  • dogru degildir kesinlikle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonchild

    dogru degildir kesinlikle.


    O zaman benim oy kullanma hakkım olsun senin olmasın, nasıl ama?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099


    quote:

    Orijinalden alıntı: winchester


    quote:

    Orijinalden alıntı: Le petit prince

    Çobanların oyu 0.1 sayılsın. 10 çobanın oyu 1 memur oyuna eşitlensin.

    Oldu futbol bölümü bitti burayadamı geldin

     Herkesin oyunun eşit olması doğru mudur?







  • Herkesin oyu eşit olmalıdır..Şimdi şöyle düşünelim..Sen hurafelere inanan yada hayatı asalak olarak yaşayan adamların oylarıyla benim oyum bir olamaz dersin..Ama ondan sonra senden daha kültürlü ve bilgili bir adamda benim oyum senle bir olamaz der..Daha da elit yada aydın kesimde benim oyumda ondan önceki adamla bir olamaz der..Sabancı yada Koç ben bir sürü kişiye bakıyorum benim oyum hemen hemen hiç kimseyle bir olmaz der..İşin içinden çıkamazsınız.Ben sadece oyların eşit olmasında şuna karşı çıkıyorum..Birilerinin yönlendirmesiyle yani örnek verirsek tarikatlar,aşiretler,gruplar vb. kişilerin verdikleri oy bilinçli oy atanlara biraz haksızlık yapıyor.Mesela geçen seçimde bi grubun başı x partisine geçti diye,ona bağlı en az 10 bin kişi o partiye oy atıcaktı..Zaten partiye geçerken 10 bin oy kafadan var demişti..Ama seçime 2-3 gün kala başka partiye geçti ve ona bağlı olan 10 bin grup o partiye oy attı..Sadece bu noktada biraz haksızlık var.Ama bunlara rağmen yinede herkesin oyu bir olmalıdır.Zaten eşit olmazsa insan doğasına aykırıdır bu..En basitinden genel kültürü çok iyi,eğitimli insanlar mhp,chp,akp vb. değişik partilere oy atabiliyor.Madem bu adamlar bu kadar bilgili o zaman tek bir partiye oy atması gerekirdi..İşte burada çıkan sonuç şudur..Bilgiye sahip olabilirsin ama düşünme tarzın o bilgi doğrultusu her insanda farklılık gösterir..Buda insanın doğasının zaten en temel özellikleridir..Aynı şey gibi düşünün.Mesela Lost dizisini ele alalım..Diziyi çok iyi takip eden ve ezbere bilen 10 kişiyi ele alalım..Bu 10 kişiye ileriki bölümlerle ilgili teori üret dersek,10 uda farklı teoriler üretir.Bu teorilerde diğerlerine mantıklı yada mantıksız gelebilir.Oy vermekte böyle bişeydir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 21 Ocak 2010; 3:20:53 >




  • Teoride tabiki de eşit değildir. Açıkcasi oy verceği kişinin geçmişini araştiran, yaptıgı yapmadığı şeylere bakip ona göre oy verenle , bilbordaki resme bakıp oy verenin oyu eşit değildir. Aksini iddia edenler lütfen konu dışında bi kaç anket yapsın güzelce hazırlanmış , o sonuçlarla bana gelsinler.

    Lakin Pratikte teoriye göre uygulama yapmak insanlik dışıdır. Öğretmenin oyu şu kadar ,profun oyu bu kadar olsun demek sınıf ayrımcılığı yapmak demektir hemde saçma bir katagorileme ile.(Mezun olunan yer ile verilen oyun kalitesi arasinda bir ilişki yoktur) İlla oyları degerli değersiz gibi ayırmak gerekirse her oy vereni bir çesit mantikli(!) sınavdan geçirmek gerekirki bunu dogru ve saglikli yapmak ütopik bi düşünce kanımca.

    Ee gene demokrasiye kaldik konuşamayan,işini yapmayan bi adam sırf oy toplama yeteneği ile beni temsil ediyor diyorsanız @mr.tar çok güzel bi öneride bulunuyor. Bugunde bunu konuşmuştuk bir arkadaşla. Seçimden önce yada sonra artik hangisi daha mantikliysa seçilen adaylari bir takim testlerden geçirmek.Testi geçemeyenlerin yerine bir sonraki en çok oyu alan adayı ayni teste sokmak ...

    Böylelikle hem demokrasiyi işlertirken hem de sadece oy toplama yeteneği olanları seçmemiş oluruz. Yalniz böyle bir sistemi sağlam kurmak ancak bütün sistemi baştan kurmakla sağlanir. Umarim torunlariniz böyle güzel sistemleri görür.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.