Şimdi Ara

Herkesin oyunun eşit olması doğru mudur? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099


    quote:

    Orijinalden alıntı: emredici

    tek parti dönemi iktidarın korku dönemiydi. çünkü halka rağmen ayakta duruyordu.
    değişen dünya düzeninde diktatoryanın daha fazla süremeyeceği anlaşılınca 1946'da çok partili hayata geçildi.
    ve halk yıllardır süren istibdat döneminin acısını çıkarırcasına 1950 yılında devrimini gerçekleştirdi.
    ancak bu durum, memleketin insanına her daim tepeden bakan cuntacıların hoşuna gitmemişti belli ki.
    27 mayısla iktidarı deviren, menderesin asılmasını yurdun dört bir yanında kutlayan zihniyet tarihsel süreçte kaybeden oldu. bunu görmek güç değil.
    halkın elinden iradesini almak, onun iradesine vâsi olmak yurdumuzda mükerrer defa yaşanmış bir hadise. bu vakaların sonuçları gösteriyor ki; bu tür hastalıklı fikirler ateşi korlamaktan, insanlara intikam yeminleri içtirmekten başka bir işe yaramıyor.


    çok partili hayata geçilmesi, başka partinin iktidara gelmesi halkın devrimi olmuyor.
    satılmış bir iktidarı başa getirmek, devrim olmuyor.
    demokrat parti, halkın din duygularını kaşıyarak, toprak ağalarının gücünü kullanarak iktidara gelince, biz buna halkın devrimi demiyoruz.
    dünden bugüne iktidar olmanın sırrı değişmemiş zaten.

    tek parti diye eleştirilen sistemin, koskoca 2. dünya savaşı boyunca hazır bir orduyu doyurmasına rağmen dp hükümetine paralı bir hazine devretmiştir.
    osmanlıdan kalan borçlar, 1954 te son taksiti ödenip bittiğinde, hazinede de 5 kuruş para kalmadı.
    ağalara beylere parayı dağıtarak toplu toplu oyları götüren dp hükümeti, ekonomiyi çökertmiştir.

    ve ilk borç alışımızdan 100 yıl sonra, borcumuzu tamamen bitirmiş, 5 kuruşsuz kaldığımız için de tekrar borç almışızdır.

    devrim, ileri gitmektir irtica geri.

    bu yapılan devrim değil irticadır.

    darbe kötüdür, ancak 27 mayıs benim için hain bir hükümetin devrilmesi nedeniyle kutsaldır.


    İki farklı siyasi görüşe karşı hukuk formasyonu almış birisi olarak tarafsızca yaklaşayım.

    Öncelikle çok partili hayata geçiş sürecimiz demokratikleşme adına değil, Amerika'nın desteğini alarak Mevcut Sovyet tehlikesine karşı ittifak bulmak çabasıydı.

    Tek parti döneminde, varlık vergisiyle, azınlıklara karşı ırkçı bir vergilendirme politikası güdüldü, insan hakları ihlal edildi. Dini bir çok politika yanlıştı. İsmet İnönü, Atatürk'ün ölümünden sonra onun hatıralarını tarihin tozlu sayfalarına kaldırdı. Atatürk'ün vasiyetinde İsmet İnönü'nün çocuklarını okutmasını ise kendinden özür şeklinde kabul ettiğini açıkladı, ülkeyi 2. Dünya Harbinde açlıktan kıvrandırdı, ekmeği karneyle sattı ama bizi babasız, analarımızı kocasız, halalarımızı kardeşsiz bırakmadı. Cumhuriyet Gazetesinin bile Hitler safında savaşa girmek adına propaganda yaptığı bir devir vardı. Milli Şef sansür uygulamak zorunda kaldı. Cezaevlerinde, Hitler Yunanistan'a girince, Hitler gelse de özgürlüğümüze kavuşsak diye slogonlar atıldı, hazırlıklar yapıldı. Milli Şefin 2. Dünya Harbindeki başarısı yadsınamaz, unutulamaz. Evet, bizi aç bıraktı ama babasız bırakmadı vesselam.

    Demokrat Partinin, dönemin Chp-sinden hiç bir farkı yoktu, zaten de anlaşmalı olarak kuruldu, sonraları Demokrat parti sistemdeki Anayasa Mahkemesi açığını keşfedince, gücü durdurulamaz hale geldi.

    Tek parti döneminde İsmet İnönü Dini uygulamaları ve Atatürk ile arasının açılması mevzusu hariç ülkeyi fevkalade yönetti. Ama İsmet İnönü'nün yanlış dini politikası Demokrat Partinin dini sömürerek oy toplamasına sebep oldu.

    O dönemde bir ilde en yüksek oyu alan parti o ildeki tüm milletvekillerini alıyordu. Demokrat parti de %54 gibi bir oy alıp mecliste %80in üzerinde sandalye sahibi oldu. Sonra ne oldu, Kırşehir'i ilçe yaptı, ulan Kırşehir'in ilçe yapılmasının sana getirisi ne, kamuya yararı ne, o dönemde Anayasa mahkemesi de yok o ilin suçu ne günahı ne ilçe yapıldı, zaten meclisin %80i senin partinin adamı, neden Kırşehir'i ortada sebep yokken ilçe yapıyorsun da darbeye davet çıkartıyorsun. Sonra ne oldu, İsmet İnönü hakkında meclis soruşturması başlatıldı, İnönü'nün 12 oturumdan uzaklaştırılmasına sebebiyet verildi. Lozan kahramanı olan Milli Şef'e siyaset kullanılarak hak mağduriyeti yaşatılmaya çalıştı. Demokrat Parti bu ülkede demokratikleştiremediğimiz %35lik bir kısım var dedi. Demokrat partiye oy vermeyenler aptal mı yanlış yolda mı? Kırşehir'i Osman Bölükbaşı'ya oy verdiği için ilçe yaptı, sonra Amerika'dan traktör alıp, cahil köylüye bilinçsizce dağıttı. Bir ülkenin bir demokrasinin her zaman liberal ve sosyal demokrat iktidarlara ihtiyacı vardır, ama sınır aşılmamalıdır. Mesela günümüzde de sosyal demokrat bir iktidara ihtiyaç var ama o potansiyele sahip bir parti mevcut değil. Neyse Adnan Menderes'in yasak aşkı mevzu vardır, isteyenler açsın baksın, evli bir adam hele ki başbakan iken nasıl yasak aşk yaşayabilir, kaldı ki muhafazakar bir parti başkanı ise. Sonuçta sistemdeki eksiklikleri sömürmeye başladı Demokrat Parti, cahil halkı meydanlarda İsmet İnönü hakkında kinlendirdi, İsmet İnönü üzerinden siyaset yaptı. O dönemlerde Atatürk'e dil uzatamayanların hedefi hep İsmet İnönü'ydü ki hala da öyle dikkatinizi çekerim.

    Sonra Darbe oldu. Darbelere karşıyım, ama 1960 darbesi gerekliydi. Evet olması gerekiyordu, ama kutsal değildi çünkü sınır aşıldı. Darbeden sonra günah keçisi gibi insanlar sorgusuz sualsiz idam edildi. Adalara darbe mahkemesi kuruldu resmen skandal ki ne skandal, o mahkemeler tarafsız mıydı yoksa tarafsız mı çalışıyordu? Siz darbe yapın, darbeden sonra istediğiniz hakimleri seçerek adalara mahkeme kurun, başbakanı yargılayın ve o mahkemelerin bağımsızlığından bahsedin. Resmen katliam yapıldı, darbe gerekliydi ama biz vur dedik öldürdüler. Kırşehir'i ilçe yaparken, İsmet İnönü'ye haksız yere hakaret ederken, gelecek kaygısı olmaksızın ABD'den dış borç alırken bunların bedelini ödeyeceğini düşünmeliydi Demokrat parti, ama o bedel hiçbir zaman 1960 darbesinin sonuçları kadar ağır değildi. İnsanları katlettiler, darbe haklıydı ama artık hakkı ortadan kaldıracak kadar haksız bir durum ortaya çıkmıştı. Zaten ondan sonra da bir daha demokrasimiz düzelemedi. Hala ülkemiz Atatürk ve din üzerinden siyaset yapanların boyunduruğu altında.




  • Ekonomik eşitlik olmaksızın verilen politik eşitlik bir teranedir, bir sahtekarlıktır, bir yalandır .
  • Bakın, zaten sınav ile elendiğimiz bir sistemde yaşıyoruz, biliyorsunuz öss yi kpss yi. Koyarsın birde 'vatandaşlık sınavı' isminde bir süzgeç, başarıyla orantılı verirsin oy hakkını. Oy veremeyen veya oyunun diğer oylara karşı etkisi az olan vatandaşta çalışır daha iyi ve bilinçli bir vatandaş olmak için, oyunu verir paşa paşa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |PortaL|

    Bakın, zaten sınav ile elendiğimiz bir sistemde yaşıyoruz, biliyorsunuz öss yi kpss yi. Koyarsın birde 'vatandaşlık sınavı' isminde bir süzgeç, başarıyla orantılı verirsin oy hakkını. Oy veremeyen veya oyunun diğer oylara karşı etkisi az olan vatandaşta çalışır daha iyi ve bilinçli bir vatandaş olmak için, oyunu verir paşa paşa.

    ÖSS'de en başarısız illerin Doğu ve Güneydoğu'dan çıktığını hesaba katarsak, "vatandaşlık sınavı" 'ndan da en başarısız illerin Doğu ve Güneydoğu'dan çıkacağını öngörebiliriz. Eğer oylara katsayı getirilir ve buna göre seçimler düzenlenirse, Doğu ve Güneydoğu'nun hatta Karadeniz bölgesinin yeteri kadar temsil edilemeyeceğini söylemek yanlış olmaz sanırım.

    Ayrıca vekillerin suçu ne? Vatandaş bilinçsiz(!) diye vekil neden cezalandırılıyor? Olayı sadece partiler bazında düşünmemek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 22 Ocak 2010; 12:27:19 >




  • Bence Herkez Her lnsan Eşittir Ne de Olsa Hepimiz Öleceğiz . Bu Kadar Basit Bir Kavram Bana Göre , Hadi Burada Eşit Olmasak Bile Öteki Dünyada (Ahirette) Hepimiz Eşit Olacağız .


    Sonuç Olarak Ölmekte Bir Eşitliktir .

  • Cumhurbaşkanının oyu 70 milyon sayılsın sonuçta cumhuru yani bizi temsil ediyor bizim yerimize versin böylece seçim derdi falan kalmaz

  • Demokrasi , sandık vs. bunlar kalkıverse de bir kısım insan sevinse, rahatlasa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickilem

    İnsanların oyu eşit değildir, eşit olmaması anayasaya aykırıdır, çözüm yok ki, ne yapacağız, ya sistemi değiştireceğiz, ya da aksaklığın ortadan kalkması için eğitime öncelik vereceğiz,
    Ama sen gider bir sürü f35 alırsan, tank mank coşar dine yatırımı artırır ilme yatırıma daha az önem verirsen, her şeyi satar yat kat alırsan biz ne okul açaibiliriz ne de aksaklığı giderebiliriz.
    Bunun en büyük suçlusu da toplmumuz maalesef, evet biziz. Layık olduğumuz gibi yönetiliyoruz. Hala yeni Atatürk'ümüzü bekliyoruz.


    Aa olur mu hiç. Kendi çimentolarıyla kendi demirleriyle o kadar okul yaptılar. Sadece içini dolduramadılar o kadar.
  • Bu nasıl bir düşüncedir.O zaman halk oy vermesin burjuva'lar oy versin sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çav bella

    Bu nasıl bir düşüncedir.O zaman halk oy vermesin burjuva'lar oy versin sadece


    Konunun tamamını okursan demokrasinin temel sorununun incelendiğini göreceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çav bella

    Bu nasıl bir düşüncedir.O zaman halk oy vermesin burjuva'lar oy versin sadece


    Konunun tamamını okursan demokrasinin temel sorununun incelendiğini göreceksin.


    Evet yanlış anlamışımNe demiş Orhan baba hatasız kul olmaz




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.