Şimdi Ara

Herkes Aptal, Bi Uyanık Sizsiniz. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
8
Favori
56.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
913 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reyminom R kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimal banka kampanyaları ile özellikle maximum genç te çok fazla kampanya üst üste biniyor 75 TL'lik market işlemin'e 40 maxipuan kazanbiliyorsunuz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: caseon

    ben bildiğimi aktardım a101'in satış sözleşmesi : "ÖNEMLİ: SATICI’nın web adresinde bulunan ürünler ile ilgili taahhütleri, stok, tedarik süreci ile sınırlı olup, aşağıda yer alan hususların gerçekleşmesi halinde sipariş iptali ve bedel iadesi gerçekleşecektir. SATICI stoklarında bulunduğu sürece web adresinde belirtilen fiyat ve özelliklerdeki satışa arz edilmiş ürünü tedarik etmeyi taahhüt etmektedir. " diye bir madde var ancak devamında ;


    "Tüketici’ye gönderilmesi öncesinde yapılan son muayenelerinde ayıp ya da benzeri ürünün Tüketici’ye gönderimini etkileyen haller... ....sipariş bedelinin iptal ve iadesi dışında Tüketici’ye ekstra bir ayrıcalık sağlanmayacaktır. " diye bir madde var ayrıca dediğim gibi stok problemleri için de bu tarz maddeler olur sözleşmelerde :)



    https://www.a101.com.tr/mesafeli-satis-sozlesmesi



    her şeyi mahkemeye verirseniz haklı olan kişilerin hem süreci aksar hemde siz boşuna zaman kaybedersiniz...

    Kamu kurumlarının çıkardığı mevzuatlar normlar hukuku gereği üstündür. Herhangi bir sözleşmede üst prosedüre/mevzuata uygunsuz bir durum mevcutsa o konuda üst prosedür/mevzuat dikkate alınır.


    Stokunda bulunmayan ürünü satışa sunmaması gerekir. Şayet ürünü satarsa kendi stokunda mevcut olmasa dahi tedarik etme yükümlülüğü mevcuttur.


    Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği

    Sözleşmenin ifası ve teslimat

    MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.

    (2) Satıcı veya sağlayıcının birinci fıkrada yer alan yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, tüketici sözleşmeyi feshedebilir.

    (3) Sözleşmenin feshi durumunda, satıcı veya sağlayıcı, varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde tüketiciye 4/12/1984 tarihli ve 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenen kanuni faiziyle birlikte geri ödemek ve varsa tüketiciyi borç altına sokan tüm kıymetli evrak ve benzeri belgeleri iade etmek zorundadır.

    (4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.


    Bu kapsamda kendi mağduriyetiniz için tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Birkaç ay sürecektir. Firmanın veya tüketicinin çıkan karara itiraz hakkı mevcuttur. O durumda konu Tüketici Mahkemesine gidecektir. Genelde hakem heyeti ile çözülüyor, firmanın tutumuna bağlı.


    Haksız olduğunu düşünen kişi zaten hakem heyetine veya mahkemeye başvurmaz normal şartlarda. O yüzden boşuna zaman kaybı olarak konuyu değerlendirmen gereksiz olmuş. Sana yardımcı olayım diye ilgili maddeye kadar paylaştım. Kişi hakkını aramak istemiyorsa haksızlığa uğradığında da şikayet etmemesi gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 13 Ocak 2021; 16:49:23 >




  • Ulan ben de diyorum bimdeki 20 metrelik kuyruk sebebi nedir  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felurian

    Ben de sabah almak için yakınımdaki Bim’e 15 dk önceden gidip sıraya girdim, ama benden önce gelen bir çocuk kulaklığı alıp gitti, öyle olunca yarım saat içinde yakındaki 3 Bim’e daha gittim ama hepsinde tükenmişti.

    Lan dedim cidden bu kadar çok kulaklığa ihtiyacı olan insan mı varmış diye ama sonra bir baktım Sahibinden’e ve bu sabah girilmiş olan 100’lerce Artics 1 ilanını gördüm ve geç de olsa asıl sebebini anladım tabi.
    Yazık cidden ya denilcek hiç birşey yok bunlara, acıyorum sadece...

    Bu arada kendini `akıllı’ sanan bu tiplerden almayı düşününen varsa 1 tl bile fazladan verip bunlara para kazandırmasın derim.
    Baktım şöyle bi 400-450 tlye falan verenler de var ama umrumda değil, bunlara para kazandıracağıma gider direk 650 tlye mağazadan alırım daha iyi

    Vatandaş 50 liranın derdine düşmüş, yazık vallahi. Gerçi bunlar burun bokuyla karın doyurmaya çalışan tipler belli.





  • Benzer olay Amazon Sony WH-XB900N kulaklığı 900 liraya indirince ve Troy’da ipad Smart Keyboard 400 liraya inince de olmuştu. Elini hızlı tutanlar alıp hemen sarı sitede satışa koymuştu. Hep de ilanlarda aynı şeyler yazıyordu, yok hediye geldi fazlalık vb. diye. Kısaca bu akbabalardan asıl ihtiyaç sahiplerine kalmıyor. Böyle de lanet bir toplumuz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takeshi Kovacs kullanıcısına yanıt

    Ozaman kimse şikayet etmeyecek. İkinci el fiyatlarindan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirici ve uyandırıcı bir başlık olmuş, teşekkür ederim.

  • Ekonomik dar boğaz nedeniyle ve aşırı vergiler nedeniyle.ne yazıkkı Türkiye bir fırsatçılar ülkesi oldu.

    Tek çözüm almamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    market kasiyerleri bu kadar akıllı değil de BS'ler bu işi yapabilir :)

  • geçen a101 oto aksesuar satıyordu. mahallede 4 a101 gezdim. 1 tane bile ürün kalmamış. zaten az geliyor. çoğu ürün çok ucuz da sayılmazdı. ince kauçuk paspas lazımdı alamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagleoneye

    Ozaman kimse şikayet etmeyecek. İkinci el fiyatlarindan

    Alakası yok. Fiyatı piyasa belirler. Ülke ekonomisine, paranın değer kaybına göre fiyatlar elbette değişir.

  • Bu konu için bir şeyler yazmak istiyorum.


    Geçen yaz katalogda gördüğüm Karcher basınçı yıkama pompasını bimden almak için sabahın erken saatlerinde daha bim açılmadan gittim. Kuyruk vardı ama kuyruktakilerle muhabbet ederken hiç kimse onu almak için gelmemiş zaten hepsi kadındı başka ürün için ordalar. Neyse bim açıldı bizde girdik. Girer girmez ben reyona yöneldim ama karcher yoktu, personele sordum onlarda şubeye gelmediğini söyledi. Belli başlı şubelere geliyormuş. Büyük şubelere bak abi dedi. Bende daha büyük olan şubeye gittim. Yaklaşık 20dk sürdü. Girdiğimde adam bana kalmadığını söyledi. Başka şubelere gitmemi söyledi. Ben de rica ettim tanıdığı şube varsa gidip oradan alayım diye. 1,2 şubeyi aradı onlarda da satıldığını söyledi. Ben de kafama koydum Adana'da oluyor bu olay .. Adana'da o gün yaklaşık 30 şube gezdim hepsini de not aldım hiç birinde ürünü bulamadım. Hepsi satıldı dedi. En son tekrar mahallemdeki bime gittim durumu anlattım. O da bu konuda çok şikayet var yapabileceğim bir şey yok abi dedi. Ardından tekrar yola koyuldum adanayı bilen bilir yüreğir tarafına geçtim. Orada da yaklaşık 10 şube gezdim hiçbirinde karcher bulamadım. Benimki sadece inattı yaktığım araç benzini zaten 1 karcher ediyor. 3,4 gün sonra n11 'e baktım karcherın aynı modeli 500 lira civarına satılıyor. Bundan önce o model n11'de yoktu. Bim satışından sonra o model çıktı ve eminim birileri bu işin pazarını kurmuş.


    Rekabet kurumu mu kuruluşumu neyse o bu duruma el atması gerekli 300 liralık ürünleri topluyorlar. 500 600 liraya satıyorlar.





  • Sabahın köründe 3 bim gezdim hiçbirinde bulamadım mouse'u. Sağlık olsun. Umarım işine yarayacak arkadaşlar almıştır.
  • Gittim Amazon'dan G102 lightsync aldım. Hediye çekiyle 177 liraya geldi. Steelseries Global'e de mesaj attım. Bir daha sizin hiçbir ürününüzü almayacağım dedim.

  • şahane konu. ama bunu yapan şark kurnazlarının yüzü kızarmaz, arsızdırlar. keşke okuyup kendilerine gelen pek nadide ithamlardan alınıp utanç duysalar ama pek mümkün değil... çünkü neden emeksiz kazanç peşinde koşmasınlar?

  • powerring kullanıcısına yanıt
    Steelseries in suçu nedir acaba bugünkü durumla ilgili? Firma tedarik etmiş, dağıtıcı dağıtımını yapmış (eksik göndermiş olabilir o farklı bir konu) satıcı (kasiyer,çalışan,şube müdürü vs) karaktersizlik yapmış olabilir ama en büyük sorun alıcı kısmında. İlla ayirtmis olması gerekmiyor. Gidip 500 e satmayı planlayarak alanda problem.
    Sabah ben de bime gittim. Kulaklık ve mouse vardı. İkisinden de aldım ki mouse a ihtiyacım yok. Sadece boyle tiplerin eline düşmesin diye aldım. Aldığım fiyata da bi arkadaşa göndereceğim yarın. Alan arkadaş bı 10-15₺ kargo parası verecek extra. O da şube şube gezmemesi bedeli.
  • ben bu makaleye +1 diyorum :) adam haklı
  • Böyle ürünleri almak istiyorsanız maalesef çirkef olmanız şart. Bir keresinde kapının açılmasına denk gelip katalogdaki ürünü görüp alayım dedim, içeri girdim bir reyona göz attım kasaya gittim. Kasadaki otomatik bitti dedi. Bugün cuma, 3-4 kişi girdik teyzeler zaten orada çarşaf parçalıyor kim aldı dedim. Hemen değiştirdi o ürün gelmedi. Aksiyon kamerasını kayda alıp bir daha sordum, kayda aldığımı belirterek, ben diğer mağazalara soruyorum dedi çocuk, 5 dakika geçti gelmedi ürün geldi. Kardeş payındaki gibi oha herif ışınlanmayı buldu diyor ya aynen öyle.


    Eğer itiraz eder şikayette bulunursanız, merkezdekiler ve bir çok bölge sorumlusu tarumar ederler. Ayrıca ufak bir not, bir çok ürünü kasa etrafındaki bölmelerde aşağıda falan tıkıştırılmış/ayrılmış halde bulabilirsiniz.


    İşin etik kısmında şu var kullanmak için alıyorsa tamam ama konudaki gibi zirzoplar işi ticarete dökmüş. Bizde garibana suç serbesttir. O yüzden tartışamazsın.





  • ülke de aptal çok o ilanı verenler senin gibisine 100 de 1 yada 2 rastlıyordur. %98 mal iyi bir oran :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oomerozer

    Steelseries in suçu nedir acaba bugünkü durumla ilgili? Firma tedarik etmiş, dağıtıcı dağıtımını yapmış (eksik göndermiş olabilir o farklı bir konu) satıcı (kasiyer,çalışan,şube müdürü vs) karaktersizlik yapmış olabilir ama en büyük sorun alıcı kısmında. İlla ayirtmis olması gerekmiyor. Gidip 500 e satmayı planlayarak alanda problem.
    Sabah ben de bime gittim. Kulaklık ve mouse vardı. İkisinden de aldım ki mouse a ihtiyacım yok. Sadece boyle tiplerin eline düşmesin diye aldım. Aldığım fiyata da bi arkadaşa göndereceğim yarın. Alan arkadaş bı 10-15₺ kargo parası verecek extra. O da şube şube gezmemesi bedeli.

    Hocam marketten geldim girdim donanimhabere bir de ne göreyim! Bu fare sabah Amazon.com.tr'de aynı fiyata satılmış ve yüksek tık aldığı için ilk sırada görünüyor. Girip bakıyorum 349 TL! Bir kampanya yapıyorsan yeteri miktarda piyasaya süreceksin. Stok bitirene kadar satacaksın! Sırf inadına gittim Logitech aldım. Fareye çok ihtiyacım vardı.





  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.