Şimdi Ara

Her yer yıkıldı, benim binam mı mesele? Bana binayı soramazsınız! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Treth kullanıcısına yanıt

    İşte tam da bu yüzden sadece mütheahhit suçlanmamalı. Buna izin veren, onay veren yapı denetimdekiler de mütheahhitlerle aynı derecede suçludur hatta bana göre daha fazla suçludur. Rüşvet alma-verme ve mala zarar verme dışında aslen seri cinayet suçundan da yargılanmalılar. İzin veren daha fazla suçludur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2023; 0:51:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem vergileri nerede sorusuna sanane diyen insanların olduğu bir yerde, benim binamı soramazsın demeleri normal geliyor bana ülke de lakaytlık o kadar arttı ki yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış olayına döndü

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    İşte tam da bu yüzden sadece mütheahhit suçlanmamalı. Buna izin veren, onay veren yapı denetimdekiler de mütheahhitlerle aynı derecede suçludur hatta bana göre daha fazla suçludur. Rüşvet alma-verme ve mala zarar verme dışında aslen seri cinayet suçundan da yargılanmalılar. İzin veren daha fazla suçludur.

    Bir süredir hem ilçe belediye hem büyük şehir hem bazı farklı kurumlarla etkileşim kurmak zorunda kaldım. Abartmadan söylüyorum sana durum o kadar yozlaşmış durumdaki hakkımı alabilmek için hakkımı alamayayım diye verilmiş rüşveti bastırmak için rüşvet vermek durumda kalıyorsun.

    Diyeceksin ki nasıl?

    Mesela bina yikicam her şey hazır tüm yasal süreçler dolmuş 60+60 gün extra süre de tanınmış yani extra 60 gün ben inisiyatif kullanarak vakit vermişim binadaki bir kiracıya ama adam gidip zabıta müdürüne her hafta para verip 1 hafta 1 hafta boşaltmamam için süre uzatıyor. Bu normalde mümkün değil. Birde para verilmişse o para alanlar tüm işlem yapma yollarinizi kapatıyor bilincsizlige sürüklüyor işi aylarca uzuyor.

    Bunu aşmanın tek bir yolu var. Ya belediye başkanı ile görüşecek bir bağlantı kurmak buda para demek ;) bunu yapabilirsen başkan tek bir talimat veriyor iş anında çözülüyor para alanlarda rüşvetçiye ( abi kusura bakma işin içine başkan girdi ) deyip siyriliyorlar.

    Yada devlette müdür sıkıntısı yok. O mudurunde müdürü var gidip onu bulup rüşvet vermen lazım bir alttakinin yaptığı işlemi verdiği izni bozmak için. Yani kanunu çiğnemek içinde rüşvet veriyorsun çiğnenen hakkın duzelmesi içinde rüşvet veriyorsun.

    Belediye de haklı haksız işin yapılacaksa para vermen gerek başka yolu yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Treth kullanıcısına yanıt

    Daha önceki mesajında kolon kesilmesi muhabbetinden bahsetmiştin o noktaya yoğunlaşamadık. Uzaklaştırma almışsın gerçi ama olur da unutmazsan cevaplarsın. Bu kolon kesilmesi gerizekalılığı hâlen daha devam ediyor mu ya? Bu mallık 90'larda kaldı sanıyordum. Gerçi bu dangalaklığı İzmir Depremi miydi Van Depremi miydi neydi o zamanlarda da görmüştük ama böyle bir mallık yok arkadaş ya. Bu kolonları kesenler bu kolonların işlevinin yapıyı tutmak olduğunu, yapıyı taşıdığını, birinin eksikliğinde binanın yıkılabileceğini bilmiyor mu? Bu kadar cahil ve aptal insanlar mı bunlar? Yoksa insan hayatına kastı olan seri katiller mi? Bence bu kolonları kestiren yaratıkların insan hayatına kastından, cinayetten filan yatmaları lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Kolon kesmenin herhangi bir yaptırımı yok. Denetimi de yok. Dükkan sahibinin insafına kalmış herşey. Ona bırakırsan tüm kolonları yıkar geçer. Bu ülkede ticari ve mesken ayrımı yapılmalı.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Evet devam ediyor. Mesela Benim şu ana kadar bizim ana cadde de 3 bina var dükkan için kolonları kesilmiş.


    Ben normalde sürekli depo arayışı içinde olduğum için masraftan kaçmayıp kredi kullanmayacaksam bile her satın alma ihtimali olan bina için kredi başvurusu yapıp expertiz raporu alırım. O rapora istinaden ne yapacağıma karar veririm. Dolayısı ile çevre binalarda kim ne halt yemiş çoğundan haberim oluyor :)


    Özellikle şu enflasyon ortamından sonra zaten nakit para vermek aptallık olur uzun vadeli kredi kullanmak daha mantıklı hale geldi o yüzden her göz koyduğum iş yeri için çağırıyorum adamlar hiç bir şeyi atlamıyorlar para verecekleri için dibine kadar sıyırıyorlar binayı :)

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Ya aga gerçekten ne kadar aptal oğlu aptal insanlar var yahu şu memlekette. Kolon kesmek nasıl bir mallıktır. Bu kolonları kesen kestiren dingilleri de cinayetlere teşebbüsten atmaları lazım. Biz sadece mütheahhit, rüşvetçi bürokratlar, yapı denetimciler diyoruz ama böyle aptalllarla da mücadele edilmeli. Siz bu tiplere karşı elinizden geldiğince engel olun o dükkanların, binaların adı çıksın da satamasın, kiraya veremesin şerefsizler. Gece gece sinirlendim. 36 bin can gitmiş bir de böyle rezillikler okuyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Şikayette ediyorum geçen gün Akşemsettin Caddesinde bir binayı bildirdim. Bir şey yapıyorlar mı bilmiyorum ama en azından şikayete dair kayıt olsun ki bir gün deprem filan olurda yıkılırsa insanlar söylemiş siz bir şey yapmamışsınız diyebilelim.

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Adli kontrol serbest.

  • bu depremlerde yıkılan binaların sahibi olan inşaat firması sahiplerinin, herkesten önce tutuklanıp hapise atılması bence adil bir uygulama değildir. delilleri yok etmesin işte kaçmasın bilmem ne yapmasın diye.. bir çok sebep gösterilecek olsa da tek başına bir kişinin hemen yakalanıp kodese atılacak olması, adil bir uygulama olmayacaktır.


    ayrıca bu dediğim inşaat sahibinin suçsuz olduğuna veya olacağına da delil olmaz. çünkü binanın faaliyete geçene kadar süre içerisinde bile bir çok aşama var. böyle yapıldığında, bir kişi doğrudan itibar suikastine maruz bırakılmış oluyor. eli bu işe değmiş olan herkesi de içeri almaları gerekir diye düşünüyorum. bu hemen yapılamayacağına göre, sadece bir kişinin yakalanması ve hapse atılması da doğru bir iş olmasa gerek diye, sesli düşünüyorum.

  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt

    İnsanlar Japonlar yapsın denetlesin biz yapamıyoruz vs diyorlar da şartname, denetim imzalar hepsi tam. Sıfır kusur.


    Bu yazdığınız üçgen tamamen "şebeke" herşey ""al gülüm ver gülüm" bunu anlamıyor bizimkiler.


    Yeni binaların tüm ihalelerini de bunlar alacak ve usulen yargılanıp unutturulacak. Hep aynı şey oluyor zaten. Hiçbişey değişmez.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.