Şimdi Ara

'Her taraf araç kaynıyor, park etmeye yer yok' geyigine son noktayı koyuyorum. [Matematik İçerir] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
9
Favori
22.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almanyada araçlar lüks model, sokaktaki herhangi bir araç, senin sokağındaki araçların alayını alır, araç sayısı tek başına önemli değil, adamın taksisi mercedes bro

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Lafa başlarken 2019 eğitim öğretim yılı deniliyor. Yani eğitim öğretimden daha önce geliyor, bu insanlarla beraber çalışıyorum içlerindeyim çaplarını fikirlerini biliyorum görüyorum. O kadar tekdüze yaşamları var ki bu dünyaya köle olup en alt seviyede yaşamak için gelmişler sanki.. Tek doğru bildikleri kendi fikirleri ve siyasi abilerinin söylediği.. Etrafına bakıp sınırlı sayıdaki araba ve evleri görünce herşey mükemmel zannediyor. 2 tane okumuş ortalama maaş alıp dünya görüşü olan memur gezebiliyor diye ücra köşelerde ilçelerde veya Anadolu şehirlerinde oturan evinden dışarı çıkmayan bir kez hayatında tiyatroya gitmemiş insanlarıda muhteşem mükemmel yaşıyor zannediyor.. Yapacak bir şey yok devir bunların lale devri bu düzen elbet değişecek fakat bizlerin görebileceğine umudum yok.
    Güce tapma ve şükürcü zihniyet

    bu sayede de üst tabaka zevk-i Sefa içinde yaşıyor istediğini yapıyor hortumluyor peşkeş çekiyor devletin gelirleri ile 3 Milyona malolacak işi devlete 10 Milyona yaptırıyorlar o aradaki 7 Milyonu kırışıyorlar sonra şunu yaptık diyorlar sonra bunlarınkiyle destekçisi yol yapdı göprü yaptı diyor fabrikaları satıyorlar ama nasıl şekilde başta kamu bankasından kolaylık sağlanıp yandaş eleman kredi çekiyor bu özelleştirilen fabrikayı cebinden para çıkmadan banka kredisi ile alıyor 1 Milyona sonra 3 Milyona yabancıya satıyor aradaki 2 milyonu kırışıyorlar bakıyorsun cepten tek kuruş çıkmadan zengin oluyorsun mesela en sonunda Telekom hortumlamada buna örnek
    Kredi ile Türk Telekom'u aldılar cirolarını yediler sonra borçlar ödenmeden üstüne borç yapıp paralarında kaçırdılar Türk Telekom bu kredi ve borcuna karşılık özel bankalara devredildi uyu Türkiye uyu uyandığında birilerinin kölesi olarak uyanacaksın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    ÖZET: Yollarda park etmeye dahi yer bulamayışımız müthiş sayıda araç satıldıgından degil, şehir planlamasından, otopark ve garaj olmayışından.


    bu kadar basit aslında
    bizim belediyeler ona buna imar vereyim 3-5 de cebe atayım derdinde olduğu için ülke yaşanılmaz bir hal almış durumda
    günden güne de daha kötüye gidiyor
    insan gibi yaşamak hepimizin hakkı
    ülke nüfusunu 4-5 büyükşehire topla
    arazileri kapat
    betonları dök
    belediye de imar versin
    ondan sonra nefes alınmaz, adım atılmaz şehirlerde debelen dur
    yeşil yok, park yok, otopark yok
    stres var, yorucu yoğun trafik var, pis hava var
  • Şu amv'ler dolu tespiti yapan arkadaşları artık adres bulup bombalı paket yollayacam sonunda..
  • Park yeri bulunmamasının sebebi büyük şehirlerde kişi başına düşen araç sayısının yüksek olması ayrıca rantsal kentleşme ile büyük şehirlere ihanet edilmesi. Şu an İstanbul'da tüm araçlar kontak kapatıp park etse yürüyecek yer bulamayız herhalde. Bundan yıllar yıllar önce İstanbul'da inşaat ruhsatı alırken belediyelere otopark parası yatırıldı ( hala devam ediyor mu bilmiyorum ) saygı değer ilçe belediyeleri o paralar ile uygun yerlerde otopark yapıp vatandaşın hizmetine vs sunacaktı hatta siz yapacağınız binanın altına otopark yapmak istiyorum deseniz izin bile verilmiyordu. Şimdiyse ne otopark var piyasada ne başka birşey.... ispark var en köhne yerde bile saat ücreti 7 TL ama oda zarar ediyor. Çekemiyolllar bizi kiskanioollllaar bizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

    demekki farklı yerlerde yaşıyoruz.

    ben üsküdarda yaşıyorum memleketim sinop .

    bazen de cevap cevap üzerine yazınca çok ayrışıyoruz . gerek yok. beraber yaşayacağız baştaki chp li de olsa akp lide olsa farketmez.

    Alıntıları Göster
    O konuda haklısın. Fikir ayrılıkları da olsa hep beraber bu ülkenin vatandaşıyız, beraber yaşayacağız. Ben her iki tarafın da(muhalefet ve iktidar yanlısı) ülkenin iyiliğini düşündüğünü düşünüyorum ama bakış açılarımız ve hayat tecrübemizin farklı olmasından kaynaklı doğal olarak fikir ayrılıkları oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 33 bin araç satısı varda onun yarısı emin olun Rent a Car Lara satılan filolardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 birim ederi olan arabaya bu ülkede 4 birim vermenin bir anlamı yok açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 13 Haziran 2019; 15:22:34 >
  • Aslında son derece basit bir matematiği var bu park yeri sıkıntısının da, cahilden ve kolay para hevesi ile kavrulandan ötürü bir sıkıntı var.

    4 katlı evlerin bulunduğu bir muhitte, Belli bir bahçe büyüklüğü zorunlu tutulur ve her apartmanda daire başına 1 araçlık otopark bulunur ise, sokakta her zaman park edecek yer bulunur. Sebebi basittir:

    1) Her dairede araba yoktur.
    2) Bazı dairelerde iki araba vardır.
    3) Çok nadiren bazı dairelerde 3 veya daha fazla araç vardır.

    1 ile 3 birbirini götürür. 2 numaranın sebep olduğu araç fazlalığı da sokağa TEK TARAFLI PARK İLE sığar.

    ------------------------------

    Apartmanlardaki kat sayısı artınca bu hesap işlemez. O yüzden yüksek katlı yapılaşmanın olduğu bölgelerde apartmanların iki araçlık kapalı otoparkının olması garanti altına alınmalıdır.

    ------------------------------

    Bu sadece otomobillerin park sorununu çözer. Bu otomobillerin trafikte kalmadan a noktasından b noktasına ulaşması bambaşka bir planlama işidir. Bir noktadan sonra da ne olsa çözümü olmayan bir sorun yumağıdır. Özellikle şehrin tarihi bölümüne dokunamama, dere, nehir, deniz gibi doğal engeller, olgunlaşmış bir yerde bina yıkarak yeni yol planları geliştirme maliyetinin inanılmaz yüksek olması gibi sorunlardan ötürü bir noktadan sonra trafik çözülemeyen bir problem haline geliyor.

    Özetle Metropollerde trafik çözülemeyen bir sorun. Paris'de de, Berlin'de de, NewYork'da da, Londra'da da olan bir sorundur. Ancak gelişmiş metropollerin bir farkı vardır. Otomobilin MEDENİ alternatifi vardır. Medeni bir toplu taşıma yöntemi olan metro ile zırt diye gideceğin yere gidebilirsin. Metro ağı gelişmiştir. Hem trafik yükünü alır, hem alternatif oluşturur. Çoğu kişi otomobili olmasına rağmen veya alabilecek olmasına rağmen almayarak metroyu tercih eder. İnsanların bir alternatifi vardır. Çoğu zaman da otomobilden hızlı ulaşım imkanı sunar. Güzel bişi.




  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Oldukça yanlış bir tasvir.

    "Kazığa oturtmak" cezasında sanıldığı gibi ne giriş noktası orası, ne de çıkış noktası ağız. Kazık; kuyruk sokumundan sokulur, belkemiğine herhangi bir zarar vermeyecek şekilde paralel olarak ilerletilir ve nihayetinde enseden çıkartılırdı. Mahkum da ayık tutulurdu. Böylece yavaş, acılı ve ibretlik bir ceza verilmiş olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın çok olması işinize geldiği zaman mı gelişmişlik göstergesi oluyor.?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DÜNYA BİZE GÖTÜYLE GÜLÜYOR

    YILLARDIR. GERİ ZEKALI YÖNETİM YÜZÜNDEN

    İSTEDİĞİNİZ KADAR HESAP YAPABİLİRSİNİZ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiğe (matematik bile yok aslında ortada, sadece istatistiki veriler var) az miktar bile kafası basmayanlar için:

    "Her taraf araç kaynıyor, park etmeye yer yok" geyigine son noktayı koyuyorum. [Matematik İçerir]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Haziran 2019; 18:26:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim üç aracım var. Hepsi şahsıma ait. Ama 10 daireli apartmanda bir alt komsumda bir araba var diğer 8 dairede oturanların yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya'nın en kalabalık şehri Berlin. 3.5 milyon. Bizde 16 milyon. Şehirleşme çok homojen adamlarda.

    http://worldpopulationreview.com/countries/germany-population/cities/

    Böyle saçma sapan şehirleşme ve demografik planlama ile rant odaklı salakça imar planları yapılırsa araç sayısı fazla sanılır tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Haziran 2019; 20:3:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gerizekalı aktrollerin iddasıdır
  • Çok büyük çok bilinen en çok çalışılmak istenen işverenler zamdan, maaştan, primden kısıyor, bi dolu adamı işten çıkarıyor. Turkiye'de neye inanırsanız inanın kriz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıldır ise gitmek için elektrikli bisiklet arayisindayim
    En ucuz 10 binden başlıyor
    Bisiklet bu meret ya bisiklet
    Üzerinde elektrik kiti var sadece
    10 bin lira
    Allah'tan kitaptan korkun .Ben başka birşey demiyorum .Araba olayına hiç girmeye bile gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum çok iyi siz abartiyorsunuz diyen gerçekten hissetmiyor mu ekonomik sıkıntıy . Ben yazılım gelsitirciyim. Türkiye ortalamasının çok ama çok üzerinde maaş alıyorum. Ben ekonomik krizi veya alım gücünün düşmesini ilimlerime kadar hissediyorum. Üstelik resmi enflasyon üzerinde zam alan nadir sansli insanlardanim. Ekonomi yerine hiç bir şey söyleme gerek yok hamam sicak demek gibi. Giren zaten hissediyor ona rağmen ekonomi coh eyi diyen ya yandaş iş adamıdır onun işleri iyidir ve doğrusuyu söyler ya da piskozludur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınız, kanunda diyorki emlak yapılıyorsa park yeri olacak, yapmazssan cezası var. fakat verilen ceza ormanın bodrum katı olarak satılmasının yanında vız gelir tırıs gider. Herzaman söylüyorum, Türkiye' de son 20 yılda çok sayıda bina yapıldı ve devam ediyor. bu binalar 30-40 yıl ayakta kalacak. biz 2050-60 lara geldigimizde hala park yeri olmayan evler olacak.

    Bir ev alacak olsam 300 bine otoparkı olmayan ev yerine 320 bine otoparkı olan ev alırım. Satanında alanında önemle dikkat etmesi gereken mevzular bunlar.

    Lafa gelince para zor kazanılıyor arabalarımız değerli. İcraate gelince binlerce tl sokaklarda yatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.