Şimdi Ara

HEPSİBURADA'DAN ÜRÜN ALMAYIN, ALDIRMAYIN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anakartın bios sürümü kaç ekran görüntüsü at buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almıyorum zaten kesinlikle girmem o maceraya n11 varken

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hb genel anlamda gayet iyi bir firma sacma sapan isler yapipta yok alinmaz o bu şu demek kolay. Muhatabin ürünü satin aldigin şahıs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir sorunu ben de yaşadım.Hepsiburada üzerinden kulaklık aldım ancak satıcısı hepsiburada değildi daha sonra kulaklık geldi kontrol edip aldım bir sıkıntı görünmüyordu yani tutanak tutmadım kargo geldiğinde.Daha sonra kullanmaya başladığın 1-2 hafta içerisinde kulaklık kablosunda temassızlık olduğunu fark ettim ancak dıştan herhangi bir ezilme yıpranma yoktu.Geldiğinde de yoktu ben de yapmadım.Bunu hepsiburadaya ilettiğimde beni servise yönlendirdi,servise döndüm bize ürünü hepsiburada üzerinden göndermeniz gerekiyor dediler.Hepsiburada üzerinden gönderebilmem için elimde tutanak olması gerekiyormuş.Yani birbirlerine atıp geçiştiriyorlar.Ürünün kablosunun içindeki temassızlığı nereden anlayacağım kargo geldiğinde tutanak tutacakmışım saçmalık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E7830F89C

    Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar ben bilgisayardan anlamayan biri değilim ve yıllardır donanımın içindeyim. Voltaj ayarından tutun bios son sürüme kadar herşeyi yaptım. Ramlerde sorun olduğu kesin yani. Çok istiyorsanız buyrun: MSI 450-A PRO Anakartım. Bios sürümüm de 7B86vA8 çıkış tarihi 7 Temmuz.
  • Öncelikle rage modunu bir kapat. Hepsiburadada bir sorun yok bu konuda. Konu senin satıcı ile iletişime geçmemende.

    Satıcısını bu kadar koruyan başka birini görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E7830F89C

    Bu mesaj silindi.
    Hocam iyi güzel söylüyorsunuz da, anakartı sıfır aldım ve başka ramlerle aynı sorunu yaşamadım. Bu anakartı ve ramleri kullanıp da öneren sorun yaşamayan bir sürü insan var. Sorun ramlerde değil de dediğiniz gibi olsa bilgisayar açılırken sorun yaşamazdı. Ayrıca dediklerinizden yola çıkarak PSU ya da bozuk diyebiliriz yeterli gücü vermiyor olabilir. Her zaman her sorunun sebebi aynı olmuyor. Bir diğer söyleyeceğim şey ise stres testinde ramin hata vermiş olması. Eğer hata veriyorsa bu anakartın ram slotundan dolayı kaynaklanabilir mi? Buyrun resim: (Eğer resimde yazanları anlıyorsanız yorumunuzu bekliyorum)
    HEPSİBURADA'DAN ÜRÜN ALMAYIN, ALDIRMAYIN!




  • Bende geçen yıl gittigidiyor teknosa mağazasından televizyon aldım. Yurt dışında olduğum için ağabeyimin iş adresine gönderdim. Faturayı ağabeyimin adına kesmişler.
    Televizyon arızalandı. Arızadan sonra değişim kararı çıkınca para iadesi olması durumunda fatura kimin üstüne ise onun iban numarasına yapılacağı söylendi.
    Prosedür böyle maalesef. Hepsiburada'nın bir suçu yok.
  • Yahu hocam şu yazdıklarından sonra bir de bana bilgisayar bilmediğimi söylemiş olman ağırıma gitti. Ben imzam da dahil olmak üzere heryere anakartımın modelini yazmışım MSI B450-A PRO diye, O.C ile 3466 MHze kadar çıktığını sitesinde görebilirsin. Destek listesinde Predatorların olduğunu, bu ramlerin tam uyumlu olduğunu görebilirsin. Ayrıca XMP dediğimiz olayın bütün ramlerde olduğunu, XMPsiz 3000lerin üzerine kendi OC denemenle çıkabildiğini, ancak kendi ayarlarını oluşturman gerektiğini bilmen lazım. XMP sadece Kingston'a özel bir şey değil bütün yüksek MHz ramler bu sayede yüksek frekansa çıkar. Sana Ramlerin memtest86 programında hata verdiği resmi atıyorum sen hala sorunlu değiller diyorsun. Sana garantili ramleri garantiye gönderemiyorum diyorum hepsiburadanın suçu yok diyorsun. Sana başka firmadan alınmış ürünleri garantiye verebiliyorum diyorum hepsiburadada veremiyorum diyorum. Bak şimdi garanti sürecinde de 1 aydan fazla bekleyeceğimi söylüyor herkes. Bu benim hepsiburada ile ilk sorun yaşamam değil ki. Daha önceden de Sandisk SSD aldım o da bozuldu 1 ay bekledim de anca para iadesi yaptılar. Stoklarında ürün olmasına rağmen 1e1 değişim yapmıyorlar sadece para iadesi yapıyorlar. Müşterilerinin mağduriyetini gidermiyorlar yollarına taş koyuyorlar. Müşteri aldığı malzemeden vazgeçsin çöpe atsın diye uğraşıyorlar. Ve buna rağmen böyle bir firmayı savunan bir sürü dalkavuk gelmiş konuyu baltalıyor. Ne diyeyim kendileri de mağdur olduklarında görürler.




  • şu almayın aldırmayın sözü de bitmedi gitti
    kim hangi firmayla sorun yaşarsa hemen o firmadan almayın aldırmayın diyor (her firma için bu söylendi)

    ne problem yaşadıysan onu yazarsın

    üstelik hb. için defalarca söylendi bu söz ,siz onları umursamamışsınız demektir

    peki hiç sorunsuz olduğunu bildiğiniz firmalar hangileri ?
    ben bu forumda her firma için bu sözü duydum ,o zaman millet ne yapacak ?

    2. şahıslar için firmaların alıcı gibi işlem yapma mecburiyeti yok ,mahkemelik durum olsa ilk sahibi mi , 2.sahibi mi muhatapları olacak ?
    ki bu kadar uzatmaya dahi gerek yok ,aldığınız kişiyle görüşüp ondan rica edecektiniz iş bitecekti ,ha aldığınız kişiye güvenmiyorsanız o zaman niye ondan aldınız ?

    bende rica üzerine başkalarına bir şeyler alıyorum ve faturasını onlara vermiyorum ,bir sorun çıkarsa ürünü getirin ben göndereyim diyorum (sorun çıkma ihtimalini bildiğimden) ,insanoğlu nankördür adam faturayı kaybetse dahi gelip bana sitem edecektir (iyilik yaptığım aklına bile gelmeden)

    sonra ram de sorun varsa bunu öğrenmek kolay ,memtest programı ile test edersin sorun varsa gösterir ,yoksa sende bir sorun var demektir
    ve eğer 14 günlük süre geçmişse adamlar sana hemen para iadesi yada ürün değişimi yapmayacaktır ,ürünü servise gönderirler ve test sonucunda bir şey çıkmazsa aynı ürünü sana iade ederler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 29 Temmuz 2019; 4:7:24 >




  • Fatura sahibi ile görüşmen lazım,
    Ben 2.el ürün satarken belirtiyorum fatura benim adıma kayıtlı bi sıkıntı olursa bana haber verin hallederim diye.
    Adam hiç yoktan hb e giydirmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.