Şimdi Ara

Hepsiburada.com ve kullanılmış ürün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim kafamda dolaşan bir mesele var buraya yazıp sizlerin de fikrini almak istedim.

    Hepsiburada.com'dan yaklaşık 8 yıldır alışveriş yaparım bu zamana kadar böyle birşey başıma gelmemişti son aldığım ses sistemi bana kullanılmış / iade ürünü gibi görünüyor siz ne düşünüyorsunuz benzer bir deneyiminiz oldu mu?

    -Ürünün çıktığı ambalaj buruş buruş ve yırtık ve cihazın üzerindeki şeffaf plastik sanki çıkarılıp tekrar yapıştırılmış gibi hava kabarcıkları ile dolu garanti kağıdı buruş buruş bu sıfır ürünlerde olan birşey mi? sizce bana hiç iyi görünmedi.

    Hepsiburada'yı tüketici hakem heyetine şikayet etmeyi düşünüyorum, gerekirse dava da açarım para kolay kazanılmıyor sıfır fiyatına kullanılmış ürün satmak insanları dolandırmaktan farksız.

    buyrun fotolar:

    https://www.dropbox.com/s/90d4qvz3f81d9db/File%2030-07-15%2011%2026%2007.jpeg?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/0fyrhceeuvy6nvj/File%2030-07-15%2011%2028%2013.jpeg?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/d09mhwzh80ftrx3/File%2030-07-15%2011%2035%2030.jpeg?dl=0







  • Jelatinin fabrikada makineler Tarafından yapıştırıldığını düşünürsek 0 hata ile yapıştırılır insanlar yapsa 1-2 minik kabarcık olabilir normal ama bunda baya var
    Kutu ambalajında açma kısmında ezilme var gibi yani Tırnak ile açılmış gibi
    Garanti belgesi de sanki 1 milyoncudan elektronik bir şey alırsınız gösteriş olsun diye garanti belgesi verir onu gibi evimde 7 tane Samsung cihaz var Hiçbirinin garanti belgesi böyle çıkmadı
    Sherlock gibi çözdüm yemin ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 30 Temmuz 2015; 11:45:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay iade diye birsey var kardes urunu iade et parani alirsin. Benimde kulak ustu kulakligik vardi tac kismi çatlamaya başladi iade ettim paramida verdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim şimdi benim de kafamı kurcalıyor ürün çalışıyor fakat sırf yani bu enayi durumuna konulmuş olmaktan iade edicem ürünü ve bir daha burdan alışveriş yapmıcam, sormak istediğim şöyle birşey deniyor iade şartlarında ürün orjinal ambalajında iade edilmiş olmalı vs şimdi ben bu şeffaf ambalajları kablo torbalarını falan açtım yani yırtık şimdi bu yüzden bana iade sorunu çıkarırlar mı sizce? haklıyken insanı haksız duruma düşürecekler
  • jelatin normal gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TonyDanza

    Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim şimdi benim de kafamı kurcalıyor ürün çalışıyor fakat sırf yani bu enayi durumuna konulmuş olmaktan iade edicem ürünü ve bir daha burdan alışveriş yapmıcam, sormak istediğim şöyle birşey deniyor iade şartlarında ürün orjinal ambalajında iade edilmiş olmalı vs şimdi ben bu şeffaf ambalajları kablo torbalarını falan açtım yani yırtık şimdi bu yüzden bana iade sorunu çıkarırlar mı sizce? haklıyken insanı haksız duruma düşürecekler

    Zannetmiyorum siz kutusuyla beraber tüm bileşenleri gönderin 7 gün içinde her ne şartla olursa olsun kabul ediyorlardı iadeyi.



    Edit:14 günmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 30 Temmuz 2015; 12:03:46 >
  • Evet 14 gün diyor iyi bir süre fakat emin olamıyorum gerçekten bu jelatin in bu durumda olması içinden çıkan garantinin vs kırış buruş olması kimsenin hakkını yemek istemiyorum ama gerçekten de görmedim daha önce bu şekilde sıfır ürün forumdan bikaç arkadaştan daha görüş bekliyorum çoğunluğun sesine uyucam.
  • hocam ne çoğunluğu dalga mı geçiyorsun içine sinmemiş sana 2.el ürün göndermişler hala poşet kablo kabı vb derdindesin.

    O poşetler falan önemli değil kutusunun olması önemli iade olayında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade edin hocam, makul sebebiniz var sonuç olarak. Aynı ürünün sıfırını gönderirler "seve seve".
  • hepsiburada.com un calışma sekli bu şekilde zaten.yani başkası iade ediyor.tekrar kutuya bi koli bandi cekiyorlar tekrar satışa sunuyorlar.oda sana denk gelmiş.yani sana gelen urun sıfır degil.kolay iade ozelligi var.iade et paranı al.ben kutusu bandlanmadan gelen urunler gordum ağzı acık.
  • iade et hocam içinde kalmasın
  • Sağolun tavsiyeler için arkadaşlar ürünü iade etmeye karar verdim, süreci buradan paylaşırım sizin de haberiniz olur.
  • Başvuruyu yaptım yurtiçi kargo geldi iadeye gitti ürün, daha ilginç birşey yazayım iadeye gittiği sırada hepsiburada'dan aldığım DVD film geldi ve resmen şaka gibi kutuyu açtım cd kutunun içinde salınıyordu takılı bile değil ve üzerinde bir sürü çizik var yine kullanılmış ürün. bitane dvd için aynı şeyle uğraşmıcam ama bir daha tövbe bitti benim için hepsiburada.com ben yandım siz yanmayın dikkatli alışveriş yapın arkadaşlar.
  • Benzer bir süreç yaşayabilecek diğer arkadaşlar için güncelliyip bilgi veriyorum.

    Dün hepsiburada'da site üzerinden iade başvurusu yaptım, karşılığında yurtiçi kargo için bir numara veriyorlar, telefonla yurtiçini arayıp eve kurye çağırıyorsunuz o gün içinde geliyor siz sadece hepsiburada'nın verdiği numarayı onlara veriyorsunuz.

    Bu sabah hepsiburada.com ürünü teslim aldı iade ve paranın geri iadesi sürecini yazıcam belli olunca.
  • İade onayladı,bankaya paranın geri ödendiğine dair bir mail geldi bankaya da 1 gün içinde para geçecekmiş. Fakat ne bir özür ne bir açıklama hiçbir dönüş yapılmadı, uzun bir şikayet yazısı yazmama rağmen, bu biraz da durumu kabul ettikleri ve konuşmak istemediklerini gösteriyor bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TonyDanza

    İade onayladı,bankaya paranın geri ödendiğine dair bir mail geldi bankaya da 1 gün içinde para geçecekmiş. Fakat ne bir özür ne bir açıklama hiçbir dönüş yapılmadı, uzun bir şikayet yazısı yazmama rağmen, bu biraz da durumu kabul ettikleri ve konuşmak istemediklerini gösteriyor bence.

    hocam ozur mozur bekleme okadar:D ohooo burası turkiye.para iadeni aldıysan mutlu ol.:Dbizde oyle herşey sistematik yurumuyor.

    bak bende gittigidiyor.com dan 2 adet tupperware in saklama kabını aldım.karsı taraf 4 gundur yollamadi.gittigidiyorun musteri hizmetlerini arayim dedim.yokmuş.mesaj yazdım 2 gun sonra cevap geldi.karsı tarafın iletisim bilerini zar zor aldım.aradım karşı tarafi.cok yakın bi arkadasım vefat etti 1 hafta yokum dedi.ben ne yapıcam dedim.bekliyceksiniz dedi.buyur burdan yak.turkiyede yaşıyorsan allaha emanetsin.




  • Aynen almak yeterli oldu zaten, ülkedeki en büyük online mağaza ise TV'ye bile reklamlar verebiliyorsa bir özür yada açıklama şık olabilirdi herneyse, iade ve geri gönderim konusunda haklarını iade etmek isterim bir sorun çıkarmadılar ama bana da bu kadar sene sonra biraz ders oldu çok daha dikkatli olmak ismi ne kadar büyük olursa olsun fazla da güvenmemek lazım Türkiye burası :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.