Şimdi Ara

Hepsiburada.com TELEFON ve TABLETLERİ iade almıyor. Dikkat edin . Alışveriş yapmadan önce düşünün!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
15.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    “ Telefon ve tabletlerde iade yok. Servis raporu varsa değiştirilir. Bu tarz durumlarda hep kendinizi haklı çıkarmayın. Bırakın artık bu işleri. Hiçbir firma açılmış ve kullanılmış telefonu ve tableti iade almaz.”

    Tam olarak bunu yazmışsınız ve iadenin olmadığını savunuyorsunuz. 6502 sayılı kanundan haberiniz var mı ? Neye dayanarak böyle bir yanlış bilgi verdiniz hangi kanun ya da madde ?? Desteğinizi söyler misiniz ?
    Bu işte çalışıyorum demişsiniz bu işte çalışan bi sürü meslek var çaycısından avukatına kadar siz hangisisiniz :) ? Bilgi seviyenize bakılırsa aslında belli oluyor ama siz söyleyin lütfen .
  • 14 gün içinde iade olmaması çok saçma. :çünkü ürünleri alırken, hepsinin teşhirinde inceleme imkanımız yok, yorumlardan diğer kullanıcı deneyimlerinden etkilenerek bir ürünü alıyoruz.

    Benzer bir durum n11'de, samsung galaxy fit2 bilektikte başıma geldi, bugün. dün bilekliği kargodan aldım, hali ile kutusundan çıkarttım, bileğime taktım telden kurulumunu yaptım ama;


    nabız ölçümü yok ve arada bir 1-2 snlik telefonla bağlantısı kopuyor ve ekrana "download mode" yazıyor. ben bozmadım.

    satıcı ile iletişime geçtim, "kutusunu açmışsan iade almam" diyor, servise verin diyor.

    n11 ile iletişime geçtim o da aynısını söyledi. benim şansıma bozuk ürün geldi ve bunun için benden kaynaklanan bir durum olmamasına rağmen, servis ile uğraşacağım.


    Evet öyle yapıcam ben de, ama telefondan n11 uygulamasını silmeden önce, hesabımı sildim ve uygulamayı kaldırdım. keşke samsung sitesi üzerinden alsaymışım.


    bundan sonra belli markaları kendi siteleri üzerinden satın alıcam.





  • Yazışmaların ekran resimleriyle birlikte thh ye başvurun daha sonra başvuru ekran resmini n11 le paylaşın . Gerekeni hemen yapacaklardır :)
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Cevap verememişsiniz haksız olduğunuzu anladınız mı acaba ?
  • Buradaki arkadaşları hiç anlamıyorum. İade edince firmayı kendi firması gibi savunuyor. İade hakkın yasaldır. Eğer firma bu sektöre girmek istiyorsa bu hukuku tanımak zorunda . Eğer bu sektöre giriyorsa bu hukuku seve seve kabul etmek zorunda.

    Ben de dün hepsiburadadan iyi bir kazık yedim sürecimiz devam ediyor hatta konu dıışına konusunu açtım. Ben böyle rezil firma görmedim bırakın buradan bilgisayar telefon almayı artık tırnak makası almam . Zaten toplasam 3 4 kere alışveriş yaptım keşke hiç yapmasaydım. Türk firmalarının Amazondan öğreneceği çoooook şey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidensa H kullanıcısına yanıt
    Konunun linkini buraya ekleyin inceleyelim. Profilinizde görünmüyor çünkü. Aslında konuyu bu bölüme açsaydınız daha iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 7 Mart 2021; 16:12:17 >
  • surfer kullanıcısına yanıt

    Hocam o sinirle konuyu oraya açtım . Süreç devam ediyor cevaplarını merak ediyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-kullanilmis-laptop-gonderdi--148209548


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Konunuzu okudum. Gerçekten trajikomik. Firmanın ne hale geldiğini görüyoruz. Kullanılmış laptop gönderdikleri yetmezmiş gibi kapatmaya bile üşenmişler.


    Bu durumu objkektif olarak değerlendirdiğimizde aslında firma operasyonlarının ciddi manada çöktüğüne şahidiz. Demek ki şu andaki operasyon faaliyetleri belki eleman yetersizliğinden belki de talebi karşılayacak bir operasyon altyapısı sağlanamadığından ötürü rezil bir hale gelmiş. Kullanılmış ürünü yollayan elemanların en azından laptopu kapatacak halleri bile kalmamış. Onlara da yazık. İnsanları kim bilir ne şartlarda çalıştırıyorlar.


    Demek istediğim şudur ki bu firmaya ya kendisi çeki düzen vermeli ya da birileri çeki düzen vermeli. Bu halde bir müddet daha devam edebilirler ama iş eninde sonunda ciddi yerlere gider. Evet ülkemizde hukuk sisteminin sağlıklı işlemediğini hepimiz biliyoruz ama sonuçta burası bir muz cumhuriyeti değil. Eninde sonunda tüm bunlar bir yerden patlak verecektir. Ben açıkçası bu konunun bir an önce patlak vermesini ve firmanın ciddi yaptırımlara uğrayarak kendine getirilmesini temenni ediyorum.





  • surfer kullanıcısına yanıt

    Hata kul için vardır hocam. Kesinlikle hata yapılabilir. Bizlerde çalışan insanlarız yaparız. Ama absürd bir şekilde bana gelmesi bazen hata değilde bilerek mi yaptılar bana diye düşündürdü . Hocam devlet organları da bunlara bir şey yapmıyor ki geçen bir olay oldu ticaret bakanlığı nı aradım topu thh attı o biz bakmıyoruz dedi sonunda boş verdim. Ama bu olayda aleyhime bir durum çıkarsa her yere başvuracağım. Kendi kokuşmuşluklarını kanundan üstün görüyorlar. Umarım sonuç güzel sonuçlanır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    4 gün olmuş hala bir cevap verememişsiniz noldu ? Haksız olduğunuzu yasaları yanlışbildiğinizi mi anladınız ?
  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle ben de sizin gibi düşünüyorum. Hata yapılabilir bilmeden . Zaten öyle durumlarda tüketici olarak bizler de gerekli anlayışı gösteririz. Ancak burada kötü niyet söz konusu. O zaman işler değişiyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 9 Mart 2021; 15:1:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfer

    Merhabalar ben de durum güncellemesi ileteyim


    Hepsiburada 30 günlük savunma süresini bir hayli geçirerek nihayet THH'ye savunmasını iletti. Şu an THH'de gündeme alınmayı bekliyor. Karar geldiği zaman sonucu burada paylaşacağım. Ekran görüntüsü paylaşıyorum.


    10.12.2020'deki 23.02.2021'de THH'ye ulaştı. 30 günlük süreyi hayli hayli geçirdiler. Hatta hiç göndermeyeceklerdi de ben arada Hepsiburada'ya savunmanızı neden iletmiyorsunuz diye yazdım. Ancak ondan sonra yazıp gönderdiler. Böyle bir firma işte her şey ortada...


    Merhabalar. Bende de durum savunma geldi şeklinde, ama bir haber yok. Ne kadar sürer acaba bu süreç?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala bir gelişme yok bende .. THH de işleri ağırdan alıyor sanırım.

  • Bu gün beni thh den aradılar . Faturasını koymamışım . Mail yoluyla e faturayı gönderdim . Dosya sırası sonunda bana gelmiş . Bakalım ne olacak ? Heyecanla bekliyorum . Umarım lehime sonuçlanır .
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir sizde ? Beni ilçe thhden aradılar faturası yok diye . E mail ile gönderdim bakalım ne olucak ?
  • Arkadaşlar el birliği ile bu hb yi ticaret bakanlığına şikayet edelim çözeriz bu işi
  • WizardArms kullanıcısına yanıt
    Dkkdkxkxklxfl olabilir 😂
  • Karara bağlanmış ama daha karar formu yüklenmemiş bende hadi hayırlısı sonu ne olucak acabaa ?
  • Surfer bey öldünüz mü ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bohemian eve

    Surfer bey öldünüz mü ??

    Evet öldüm :)


    Şaka bir yana benim THH sonucu halen ortada yok. 23/02/2021'de savunma heyete gitmiş ama aradan 1 ay geçti ortada karar falan yok.


    Zaten karar olsa da artık benim için bir anlamı kalmadı. Maddi durumu iyi olmayan bir akrabamın çocuğu EBA ya girsin diye tableti ona verdim. Çocuk mutlu oldu, onu öyle mutlu görünce geri almayı da düşünemem haliyle.


    Ama zahmet eder de THH bir karar verebilirse kararı tabi ki burada paylaşacağım.

  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.