Şimdi Ara

Hepsiburada.com Telefon İadesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
12
Favori
37.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pahalı elektronik ürünleri az fiyatı yüksek bile olsa kesinlikle amazon.com tr den alın.koşulsuz şartsız iade hakkın var.
    Hepsiburada da iyidir ama böyle durumlarda yokuş yaparlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam thh başvuruda SS'leri ne şekilde eklediniz link olarak mı yoksa başvurunun devamında dosya olarak ekleyebiliyor muyuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 23 Şubat 2019; 10:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki neymiş...
    İnternet üzerinden alınan ürünlerde arıza/sorun çıktığında firmaların yıldırma bezdirme taktiklerine, onların anlayacağı dilden karşılık vermek gerekiyormuş. Yeter ki pes etmeyelim uğraşalım.
    2017 kasım ayında daha önceden de çokça alışveriş yaptığım gold bilgisayardan asus laptop almıştım, ertesi günü baktım kargoyu verilmeyi bırak "ürün tedarik sürecinde"yi görünce firmaya mesaj yazdım ürünün ne zaman kargoya verileceğine dair, bu arada ses seda çıkmayıp dönüş yapılmayınca kıllanıp bi araştırdım ki gold batmış ta haberimiz olmamış kayyım atanmış.Şikayet comda yüzlerce ürününü gönderilmeyen, parasını kaptıranların şikayeti mevcut... hemen iptal talebinde bulundum. Ertesi günü bankama gidip firmanın ürünü tedarik etmediğini, muhatap bulamadığımı vs gerekçelerle işlemin iptal edilmesi için dilekçe yazana kadar 24 st lik provizyon süresini geçirmişim ama yine de yazdım. Ardından beklemeye geçip, firma tarafından yasal süre içinde ürünün kargolanması gerçekleşmeyince hemen internet üzerinden pamukkale kaymakamlığı thh ne başvuru yapıp ertesi günü elden evrakları verdim.
    Banka hesap kesim tarihinde ilk taksidi kesmiş.Bankaya tekrar gidip görüştüm. Müşteri temsilcisi 1-2 ayı bulabileceğini söyledi.Bu sefer thh başvurumu, şikayet com başvurularımı da içeren bi dilekçe daha yazdım bankaya.
    Sonuç;taksitler başladıktan 2 ay sonra kredi kartıma iadeler başladı...şükrettim... Aradan onca zaman geçti halen binlerce gold mağduru var sorunu çözülmeyen.
    Daha 4 ay öncede flo internet sitesinden aldığım bot ayağımı sıktığından mağazada değişimi yaptırmak istediğimde fark ücret talep etmişlerdi.Kabul etmeyince işlemi de iptal edemediler.Mağaza müdürüyle görüştüm beni başka bi mağazaya yönlendirdiler orda da bi önceki mağazanın hatalı işleminden ürün değişimi gerçekleşmeyince hem şikayet.com a hem flo merkeze şikayette bulundum.Bi hafta sonra ilk gittiğim mağaza müdür tarafından arandım ve bir kibarlık bir kibarlık... mağazaya gelip adıma ayrılmış ürünü alabileceğim söylendi, gittim değiştirdim.
    Yani diyeceğim şu....
    Firmalar çözüm sunmamaya yay yüklü oluyorlar. Şayet uğraşmaya zamanınız yoksa lanet edip boşverirseniz firma kazanıyor siz kaybediyorsunuz




  • Evet iade alınırdı. Bozuk deyince almıyorlar. Aliexpresste de takipsiz ürün bozuk gelirse gelmedi deyin yoksa iade vermiyorlar. Bozuk ürün ucuz bir mal olunca da iade gönderemiyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmmdır iyi oldu hocam meizu kesinlikle almayacağım ve hepsiburadadan böyle alışveriş yapmayacağım kötü reklam oldu onlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende internetten samsung e 5 almistım zamanında bozuk çıktı pikselleri uğraşmıştım 2 3 ay sonra aynısının yenisi gelmisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte Türkiye

    Adamlar resmen her türlü pisliği yapıyor ürünü almamak için. Hele ki dışardan getirip, hb'de satan küçük esnaftan aldıysanız vay halinize. Dükkanlarına gidip hırpalanan insan bile var burada.

    Elin GAVURU (dedikleri) bir ürün aldığında en ufak sorunun olduğunda babasının oğlu gibi yardım ediyor. En satış danışmanından mağaza müdürüne kadar hepsi sorunu üstleniyor. Çünkü medeniyet var adamlarda. Birde buraya bakın paranla suçlu duruma düşüyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lxde kullanıcısına yanıt
    Başvurunun devamında eklenecek belgeler kısmı geliyor hocam. Sadece pdf kabul ediliyor. pngyi ya da jpgyi, pdfe dönüştürerek tek tek sisteme yükledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdc

    Su forumda 1000 kez soyledim online alisveris yapmayin online alis veriste firmalar dukkanlarinda satamayacaklari bozuk ayipli defolu musteriden geri donmus grey ne arasaniz onu satiyolar diye ama forumun profesorleri yok oyle birsey sen becerememissindir dediler halbuki kendi aldiklari cihazlari magazadaki calisan bir ornegiyle karsilastirsalar farklari gorurler 300-500 ucuz olacak diye bu is yapilmaz kisacasi turkiyede online alisveris yapilmaz
    daha yeni monitör aldım. hiç bir sorunu yok. gayet de güzel çalışıyor..
  • 2005 yılından beri hepsiburadadan alışveriş yapıyorum,online alışveriş yapmayanı anlarım prensip meselesidir illa yap demem ama yapacaksanız hepsiburadadan yapın derim.

    ürün iadelerinde, (farklı zamanlarda bir termsoifon 2010 , bir bulaşık makinesi 2014)

    garanti ve servis hizmetinde (asus laptop,ups anlaşmalı kargo ile 4 günde ağrıdan istanbula gitti geldi 2010, wd 1tb hdd 1 ayda geldi ama yen modelini göndermişlerdi)

    şu bir gerçek ,eskisi kadar titiz çalışmıyorlar ve ellerinden geldiği kadar sistem açıklarına yönelmeye başladılar,neticede bunlar da tüccar ve ülkemizde dev firmalar iflas bildirimi yaptı. müşteri memnuniyeti önceki yıllarda çok daha öndeydi.
    sahibinden com bile satılacakmış ,geçen öyle bir haber okumuştum.

    eyi günde değelik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Davanın konusu nedir hocam bilginiz var mı?
    Detaylı bir bilgim yok. Önceden KVK ilgilenirmiş şimdi nasıl biztech olmuş da vay bizimle anlaşma vardı da. Öyle bir şey duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

    Oppo bile bangır bangır girdi piyasaya Meizu'dan ses çıkmaması tuhaf değil mi sizce de?
  • Merhaba. Konuyu hortlatmış olacağım ama benzer durumu şu an ben yaşıyorum. 14.05.2019 tarihinde hb'den almış olduğum huawei marka telefonu beğenmediğim için iade ettim. Bugün iademin reddedildiğinin bildirimini aldım. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde ürünün ambalajının açılmış olduğunu, ürünün ikinci el konumuna düştüğünü bu yüzden satıcının iadeyi reddettiğini söylediler. Ben de burada konu sahibi arkadaşın tecrübelerinden faydalanarak gerekli ekran görüntülerini ( sipariş kaydı, gelen kargo bilgileri, fatura, iade başvurusu, iade reddi) aldım. Birazdan E-devlet üzerinden gerekli başvuruları yapacağım.

    Yapmam veya yapmamam gerekenler hakkında tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerine açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ölmüş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce iade için gönderdiğim Zenfone Max Pro aynı şekilde servis raporu ve doa istenerek bugün reddedildi.
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Hep aynı terane hocam. Tüketici hakem heyetine gidip, gittiğinizi belirten belgeleri yollayın. Daha sonrasında mutlaka sikayetvar üzerinden ticket açın, normal aradığınızda yrtkili müşteri hizmetlerine ulaşamıyorsunuz. Ticket açtıktan sonra yetkili mh bana ulaşmıştı ve hatırlamıyorum ama kısa bi süre içinde para iadem gerçekleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok ilginç demek ki şikayetvar sitesi daha etkili oluyormuş :)

    ya bu ambalajı açılmış konusu gerçekten çok sıkıntılı bir durum
    aslında ilk başlarda böyle bir sorun olmuyordu ama bunu istismar edenler çoğalınca firmalarda zor duruma düştü
    kimisi laf olsun diye telefon alıp 2 hafta kullanıp iade etmeye başlamıştı

    hatta bir üye her 14 günde bir telefon değiştirdiğini övünerek anlatıyordu (doğru mu söylüyordu bilinmez)

    diğer türlü ise ambalajını açmadan telefonu nasıl kontrol edeceğiz (diğer ambalajlı ürünlerde dahil)

    art niyetli insanların çok olduğu ülkelerde bu tür konular maalesef her zaman sıkıntılı olacaktır ve maalesef bizde bu tür insan çok
  • Güzel konu. Favorilere aldım.

    Yukarı!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tekrar aradılar, servis raporu olmadan iade kabul etmiyoruz diyorlar yeniden. THH'ye başvurdum diyorum kabul edeceğini siz de biliyorsunuz neden uğraştırıyorsunuz beni diyorum verdikleri cevap kabul edilince arayıp haber verirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.