Şimdi Ara

Hepsiburada.com Telefon İadesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
12
Favori
37.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ermancati kullanıcısına yanıt
    Başvuru formunu imzalatıp, tarattıktan sonra mail aracılığıyla yollarsam, THH'ye gidip tekrardan ıslak imza işleriyle uğraşmıyorum o zaman ?
    Sadece başvurunun yeterli olmadığını biliyordum hocam. İzmir'de okumaktayım şuan, sırf bu mesele yüzünden haftaiçi memleketimde thh'ye gidip gerekli evrakları imzalayacaktım, en azından prosedürü böyle biliyorum okuduğum kadarıyla. Dediğiniz gibi bir kolaylık varsa gün içinde hemen halletmeye çalışacağım
  • Grimwood kullanıcısına yanıt
    Taratıp gönderin sonra hemen telefonla arayın sorun geldi mi ayrıyeten gelmemiz gerekmiyor değil mi diyin, teyit alın en sağlıklısı o şekilde.
  • Ben size yukarıda da yazdım bunlar tamamen firma uydurmaları diye.
    Sonuçta siz bir cihaz alıyorsunuz internet üzerinden deneyimlemeden görmeden. Mesafeli satış sözleşmesi gereği cayma hakkıda bu yüzden var zaten görüp incelemeden aldığın için.

    Geçerli olan sözleşmede size yukarıda linkini verdiğim sözleşme. Orada ne yazıyorsa onu uygulamak zorunda.
    Kafasına göre değiştirip ekleme çıkartma yapamaz. Suçtur.

    Eğer dediğiniz gibi olsaydı hb'nin iade koşullarında yazması gerekirdi. Ama öyle bir şey yok.
    Siz istediğiniz şekilde inanmaya devam edebilirsiniz tabi.
    Ama ben size öyle bir şey olmadığını söylüyorum,inanıp inanmamak size kalmış. İyi forumlar.
  • ermancati kullanıcısına yanıt
    Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı aradım şimdi.
    İnternet üzerinden yaptığınız alışverişlerde 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız bulunuyor dedi.
    Firma talebinizi reddettiyse, 14 günlük hakkınızın bulunduğunu hatırlatmak üzere bir yazı veya dilekçe yazın ve iletin dedi.
    Eğer 10 iş günü içerisinde cevap gelmezse THH'ye başvurunuzu yapabilirsiniz dedi. Başvurumu yaptım o aşamalar için sorular soracağım dedim.
    İkamet adresimde değilim E-devlet üzerinden başvurdum dedim. Gerekli belgeleri ekte yer vermişseniz; fatura, iade ettiğime dair belge(sanırım hepsiburada üzerindeki iade sayfasından bahsediyor), kargo bilgileri vs. herhangi bir imza gerekmiyor, bir şey yapmanıza gerek yok dendi.
    Tekrar sordum imza atmam veya yollamam gereken bir şey var mı diye, ekte gerekli belgelere yer vermişseniz bir şey yapmanıza gerek yok, başvuru sayfanızdan talebinizi takip edebilirsiniz ve ikamet adresinize tebligat yapılır dedi.




  • Grimwood kullanıcısına yanıt
    Ben Pendik Tüketici Hakem Heyeti'nde anlattığım şekilde bir süreç geçirdim. Beklerken bir değişiklik olmadı direk orayı aradım (175 değil), bana imzalayıp göndermem gerektiği söylendi. Aklınızın bir köşesinde dursun diye söylemiş olayım :)
  • Ben HB den 2 tane iphone x aldım sıkıntı çıkmadı çok şükür,
    Arızalı telefonda internetten alışveriş baya zorluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    yıl 2019 olmuş artık nerdeyse tüm sektörler online a yönelirken internetten alışveriş yapmayın demek biraz komik olmuş be hocam :D

    senin şanssızlığın olmuş biraz sanki
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Sen nerenin çobanısın? sen kazıklanmayı çok seviyorsun herhalde? aynı ürünü aynı kaliteyi neden 2 katı fiyatlara satın alayım ki?

    Zenginsen diyecek sözüm yok.

    Ben her ay 3-4 kez internetten alışveriş yaparım, genelde de hepsiburadayı kullanırım. Market alışverişinden elektronik alanına kadar. Forumdaki çoğu insanda bu tarz siteleri kullanıyor. Burada %1-%2 lik oranda bir problem yaşanması çok normal değil mi ? Özellikle elektronik ürünlerinde bu tarz şeyler yaşanması çok doğal.

    1. ürünün grey olması imkansız, zaten hepsinin üzerinde garanti durumu ve hangi firmadan garantili olduğu belli öyle bir saçmalık nasıl olabilir?
    2. evet sen becerememişsin
    3. al bi telefon götür mağazaya ne fark göreceksin çok merak ediyorum. yoksa internette iki kamera gözüküp tek kamerası çalışan telefonları mı yolluyorlar? aa pardon bunu mağazada yapıyorlardı değil mi, teknosa preo telefonlarında başımıza gelmişti.




  • ermancati kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınız üzerine ikametimin olduğu thh'yi aradım. 2017de ıslak imza işi kaldırılmış. Sadece e-devlet üzerinden başvuru yapıp gerekli evrakları yüklemek yeterliymiş. Bilmeyen arkadaşlarım için yararlı olabilir.

    Edit: Belgelerimi de kontrol edip bir eksik olmadığını söylediler. Hangi belgeleri ekte yolladığımı belirteyim, başka birisinin başına geldiğinde örnek olabilir en azından.

    -fatura
    -siparişin detaylarını gösteren ss
    -iade talebini gösteren ss
    -iade sırasındaki kargo bilgilerinin ssi
    -hepsiburada sitesinde iadenin 2 iş günü içerisinde cevaplanacaktır yazısının ssi (6 iş günü içerisinde cevaplanmıştı iademin sonucu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimwood -- 22 Şubat 2019; 14:49:56 >
  • dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde. kesinlikle suçlamada bulunmayınız. durumu açıklayın ve bildirmenize rağmen yardımcı olmadıklarını belirtin. mağduriyetinizin giderilmediğini söyleyin. bir de kanundan üstün kural koyamazlar. kanunen sizin 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınızın olduğunu ancak bunu kanun üstü gücü kendilerinde bularak ve değiştirerek kendi kuralları gereğince gerekçe sunduklarını belirtin. süreç 6 ay sürebilir. hepsiburadayla konuşun. hemen iade yapmıyorlarsa 14 gün içindeki hakkınıza istinaden, THH ye başvurun. Hepsiburadaya mail yoluyla iletişim kurabilirsiniz, verdikleri cevapları belge olarak eklersiniz. Sesli görüşmeleri sunmak sorun olabilir.
  • malitatlii kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için cok tesekkür ederim. isterseniz sorularınıza cevap vereyim.

    1. Meslek olarak çobanlık yapmasanda sanırım çobana ihiyacın varki " Sen nerenin çobanısın" diye sormuşsun (sizin ifadeniz). Seve seve size çobanlık yapabilirim.

    2. Zenginim yada değilim bunu bende bilmiyorum. Neye göre kime göre zengin. Birşeyi iki kat ucuza alırken bence yazıyla iki rakamla 2 kez düşünmeniz lazım. Bunları parası sınırlıolan insanları uyarmak için yazdım.

    3. İnternet üzerinden yapılan problemli satış oranları nasıl hesapladınız cok merak ettim doğrusu.

    4. Ürünün grey olması imkansız garatisi var demişsiniz. (Ben illakide grey olacak demedim bozuk ve kusurlu ve müşteriden geri dönmüşüde ekledim) Evet ürünlere aynen garanti ("!") veriyorlar zaten arkadaşımızın sikayetide bu noktada garantisi olmasırağmen ciddi sorun yasıyor. Halbuki bır klasik mağazadan almış olsaydı karşısında bir muhatabı olacaktı. Şuanda kendisine mail göndermelerini bekliyor. Klasik mağazalarda ürünün bırakın bozuk olmasını memnun kalmadığınız zamanda bile değişimi yapılıyor (Bunu 10 larca kez test ettim). Özellikle V.... B.... bu konuda çok iyi ve müşteri ile ilgili.

    5. Evet ben becerememiş olabilirim ama forum benim gibi beceremeyenlerle dolu birde bu foruma değilde başka forumlara yazanları hatta hic bir foruma yazmayanlarıda düşünün. Bu tip problemlerin hiçte az olmadığını göreceksiniz.

    6. ürünlerin kusurlu olamdığı konusunda bence yanılıyorsunuz çünkü türkiyede bazı sirketler var bile bu konuda arızalı ürünlerin tamirini yapıp piyasaya süren ( bu konuda hayli meshur olan bir firma var ama itham etmemek adına ismini vermiyorum forumda eskiyseniz zaten iyi bilirsiniz) online satışta bu gibi firmaların gayrı resmi satış kanalı haline geldi malesef bircok yerde dikkat edilmesi lazım ( Bunu elektronik sektörü içinde olan birisiolarak yazıyorum).

    7. "Al bir telefonu mağazaya götür ne fark göreceksin merak ediyorum." Demişsin ilk başta tabiki bir fark görmezsin ama diyelim pil konusunda sorunlu bir telefon müşteriden geri döndü ve yukarıda bahsettiğim tarzda bir şirkette tamir gördü içi açılıp. Şahsen sektörden bir kişi olarak su gecirmezliğinin olduğuna inanmazdım.


    Bütün bunları yazma sebebim insanların sürekli yüksek meblağlar ödeyip istedikleri ürünlere kavuşamaları bu benim naçizane önerim. dikate alıp almamak size kalmış. Çoğunluk birşeyi uzun süredir yapıyor diye o işin doğru olduğu söylenemez.

    Kişisel fikrim ise bende keşke online alışveriş düzgün olsada bende rahat rah herşeyi evimden alabilsem diyorum ama malesef birçok firma bazı problemli ürünleri internet üzerinden satışını gerçekleştirebiliyor. işini düzgün yapan firmalar belki böylelerinden daha fazla ama malesef konu elektronik olunca meblağlar büyük oluyor ve riskte büyük oluyor konuyu acan arkadaşımın ifadesiyle paramızla rezil olduk diyor.


    Son olarak size tevsiyemde forumda hiç tanımadığınız birisinin şahsına hitap ederken daha seviyeli davranmanız herkes benim gibi anlayışlı olmayabilir. İyi forumlar.




  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'nin en ünlü teknoloji marketlerinden birinde iphone alan arkadaşım kutuyu kendisi açmasına rağmen telefonda ekran koruyucu cam çıktı.bu demek oluyor ki tamire giden telefon sıfırlanıp güzelce paketlenip teknoloji markete geri yollanmış :) gerizekalı teknikerler camı sökmeden telefonu paketlemiş.paket dediğim de hani şu yumurta paketleme makineleri var ya işte onla.

    boş konuşuyorsun.e-ticaret de olsa fiziki mağaza da olsa her yerde sorun yaşama ihtimalin var.sen fiziki mağazadan alıp 400-500 lira kazıklanmaya devam et.

    benim ne iş yaptığımı merak ediyorsan bir dönem çok büyük bir teknoloji markette cep telefonu satış elemanıydım :) bildiklerim yukarıda anlattığımdan ibaret değil emin ol :)

    Allah kötüyle karşılaştırmasın demekten başka bir şey yok ne yazık ki... tekrar söylüyorum sen git fiziki mağazada kazıklan ama milleti yanlış yönlendirme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 22 Şubat 2019; 16:13:39 >
  • Gray market olması durumu mümkündür. Refurbished mantığı daha yeni yeni ülkemize geliyor.

    Sadece aldığınız cihaz ile ilgili olarak IMEI numarasından sorgulama yapmanızı öneririm.
  • Hepsiburada sanırım 2 farklı MH var. Birisi siteden ulaşan bir de operasyon merkezi yetkilileri. Ben de monitörde iade sorunu yaşadığımda e-devlet üzerinden THH kaydı açtım. Ondan sonra da bu bilgileri de yazarak şikayetvar sitesine işlem açtım. Öbür gün operasyon merkezinden arayıp ilgilendiler ve iade sorunu çözüldü. Bilginiz olsun.
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Size de cevabınız için cok tesekkur ederim.

    Boş konusuyorsun" demişsiniz (sizin ifadeniz) ama sanırım ya yazdıklarımı okumamıssınız yada okuduğunuzu anlayamamıssınız.

    4. Ürünün grey olması imkansız garatisi var demişsiniz. (Ben illakide grey olacak demedim bozuk ve kusurlu ve müşteriden geri dönmüşüde ekledim) Evet ürünlere aynen garanti ("!") veriyorlar zaten arkadaşımızın sikayetide bu noktada garantisi olmasırağmen ciddi sorun yasıyor. Halbuki bır klasik mağazadan almış olsaydı karşısında bir muhatabı olacaktı. Şuanda kendisine mail göndermelerini bekliyor. Klasik mağazalarda ürünün bırakın bozuk olmasını memnun kalmadığınız zamanda bile değişimi yapılıyor (Bunu 10 larca kez test ettim). Özellikle V.... B.... bu konuda çok iyi ve müşteri ile ilgili.

    Ben magazada basınıza problemli urun satısı gelmez dıye bısey yazmadım. Magazada olursa degısımı hıc bukadar cetrefıllı ıslere gerek kalmadan yapılır demek istedim. bu konu hakkında dah fazla yazmıcam zaten sadece insanlara online alıs veriş yaptıklarında baslarına gelebılecek sorunları yazdım. Ben 400-500 fazla vereyim sizde yeri geldiginde aylarca ugraşın durun o zaman
    . Herkesin kendi tercihi.

    Ama size de tavsiyem aynı olacak forumda tanımadığınız bır kısıye hıtap ederken bırazdaha saygılıdavrana bilirsiniz. Sonucta burası forum herkes konu hakkında bıldıgını paylasacakkı okuyanlar kendilerine gore bır sonuc cıkartsın. İyi forumlar.




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Davanın konusu nedir hocam bilginiz var mı?
  • tosunpasa- T kullanıcısına yanıt
    Çin çöpü muhabbeti de mazide kaldı, vurgulamak istediğim yer oydu zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen dediğniz gibi oldu.
    Bugün sabah saatlerinde normal bir şekilde mh'yi arayıp durumu izah ettim. Telefonun paketi açılmışsa 2.el oluyor geri iade alamayız vsvs ortalıkta ne kadar saçmalık varsa bana iletti. THH'ye başvurduğumu kolay yol olmazsa zor yola başvuracağımı belirttim. Hiçbir gelişme olmadan kapattık.
    Bugün öğle saatlerinde sikayetvar.com üzerinden şikayetim yayınlanmıştı. Sonrasında MH üzerinden arandım ve konunun arayan yetkili tarafından üstlenildiğini çözmeye çalışacağını belirtti. Konuşma esnasında thh'ye başvuru yaptığımı da özellikle belirttim.

    1 saat 40 dk sonra iadem gerçekleşmişti. Demek ki neymiş arkadaşlar hakkınızı aramamız gerekiyormuş. DÜn gece ortalığı karıştırıp her yere başvurumu gerçekleştirmeseydim; yok jelatinmiş, yok simkartmış deseydim, şuan telefonun bana ulaşmasını bekliyor ve servisin yollarını düşünüyor olurdum.

    Kısacası bu olay internet üzerinden, özellikle Hepsiburada.com üzerinden alışveriş yapan herkese emsal olsun. İlk mesajı düzenleyip insanların konudan yeterince bilgi almasını sağlayacağım. Akıl veren, yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.




  • Grimwood kullanıcısına yanıt
    Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Genelde 2.kademe MH bu işi çözüyor.Sitedeki MH ancak kalıp cevaplar veriyor. Bunlar da böyle demek ki :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.